Kaynanalar ve Çocuklarımız

canım allah razı olsun evimiz bazı durumlardan dolayı ayrı olmadı canım bende bi nevi safım ya bi arada olursak kocaman aile oluruz diye düşündüm ne bilim ya inan altınları düğün günü kayınvalidem ve eşim sayıyo ben gidip bakmıyorum bile utanıyorum eşim saklıyo altınları fln bileziklerimide ver fln demiyorum ne safım ya odama perde alıcaklar anne sen git al zevkine göre diyorum yatak odam için kaynanna görümce bakmaya gittik seçiyoruz kayınpederim gitmiş seçmiş almış bile ben bu olsun derken o dedi ben aldım şunu dedi bende iyi dedim çok safım ben aslında iyi niyetliyim ...

eşim de çok iyi biridir bi dediğimi iki etmez allaha şükür eşimle iyiyiz... ama işte ailesi istemiyorum onları hayatımda ama yapacak bişiy yok...

canım anlıyorum seni sorunlu bir aileye düşmüşsün.Allahtan eşin iyiymiş inşllh hepte iyiolur sana karşı.Keşke biraz daha olgun yaşta evlenseydin 19 çok genç o yaşlarda insan heyecana kapılıp birçok şye göz yumuyor ve evlendikten sonrada görüyor zorlukları tatsız olaylar yaşıyor olan olmuş artık bundan sonraki haytaına bak geçmişe sünger çek ailesiyle görüşmek zorunda degilsin bende eşimin ailesiyle 2 ay oldu gidip gelmiyorum baktımki hep ezilen ben oluyorum bundan sonra insanlara hakettigi gibi davranmayı ögrettiler bana onlar böle olmasını istedi.sende görüşmek istemiyosan kendine eziyet edip gitme mecburiyetin bakma mecburuyetin yok yaptıysak şimdiye kadar Allah rızası için yaptık sen eşinle huzuruna bak çok içli dışlı olma onlarla mesafeni koy canım onlar bunu çoktan haketmişler

sen görüşmüyosun canım ama eşin bişiy demiyomu mesela bende dedim sen git görüş diye ama eşim olmaz sende gel diyo aydabir gideriz bi kaç saat oturup döneriz diyo küslük olsun istemiyo yada gitmezsem surat yapıyo bana ...

off bu kaynanaları ne yapmalı????
kaynar kazana atmalı birleşipte toplu katliam yapalım kızlar

benim keyfim yerinde çok şükür eşimin hafta içi 3 günlüğüne şehir dışına gitmesi gerekti. ne yapmak istiyorsun diye sordu bende evde kalmak istiyorum çocuğun düzeni bozulmasın dedim o zaman ara anneni gelsin 3 günlüğüne dedi aradım annişkomu gelirim dedi
yani kaynanın evinde kalmaktan kurtuldum :119: 3 gün annecime sarılıpta yatarım artık
kaynanoş duyunca bozulacak ama çokta tın

bugün eşim evdeydi gece oğlum huzursuzdu sabaha karşı uyudum. nasılsa pazar dedim öğleye kadar yattık. kalktım aheste aheste kahvaltı hazırladım etraf biraz dağınıktı yatağı bile toplamadım nasılsa tatil günü diye fazla önem vermedim hemde dinlenmiş olurum dedim. tam kahvaltıya oturcam kapı çaldı açtım birde ne göreyim kaynana karşımda sürpriiizzz diyor aman ne sürpriz havalara uçtum zaten bende. yani pazar pazar görmek istediğim en son kişi b.. işi vardı
pazar günü birinin gelmsinden nefret ederim ki bu çat kapı gelen kaynanaysa

kızlar bazı yörelerde yaşmak olayı vardır bilirmisiniz.gerçi eski adetmiş ama bi tane tanıyorum ben günümüzde bunu uygulayan
gelin kaynana kaynata vs. evde kim varsa onların yanında hiç oturmazmış ve ağzını açıp tek kelime etmezmiz.çocuk ağlasa onunla bile ilgilanmazmiş.ne yapması gerekiyosa iş anlamında büyüklere hürmet anlamında kurmalı oyuncak gibi hep aynı
böyle olmak gerekiyo aslında ne kavga kalır ne tartışma

hekese günaydın ve bol sabırrrrrr
yazlıanları okudum veeeeeeeeee

gelinin biri kaynanasını kaybetmiş gazeteye ilan vermiş

kaynanamı kaybettim görenlerin insanlık namına GÖRMEMEZLİKTEN gelmeleri rica olunur...

Son düzenleme:
Aklı olan dolmaz canım onlar nasıl eski zaman insanı oldugu halde dolmamışsa şimdiki gençligin daha bilinçli olgun olması lazım herşey eşlerde bitiyor aklı olan dolmaz
evet canım kesinlikle doğru beni niye kimse dolduramıyo......geçen anneme giderken haber vermedim diye şikayet etmiş eşime dayanamamış en sonunda biraz sessiz durdu ya azdı gene.eşimde beni karıştırma hiç isterse haber verir demiş ben bişey diyemem sonra biz tartışıyoruz bu konular yüzünden demiş.afferin canım kocacım tabi o beklediki ben ona sorarım hesabını nasıl senden izin almaz filan dicek sandı eskiden öyle yapıyodu çünkü eşim ama avucunu yalasın kaynana o günler bitti çok şükür

aynen bende sinir olurdum canım .eşin yokken anneni çağırmakla iyi etmişsin .nasıl çatlamıştır cadaloz.bide kendilerini bizim annelerimizle kıyaslıyolar ya o zaman çok sinir oluyorum .işte kendi annene hep gidiyosun bize gelmiyosun kendi annene şöyle bize böyle falan .ya sanane kardeşim senmi doğurdun sen mi büyüttün beni ne hakkın var üzerimde niye annemle bir tutuyosun kendini.oğlu biraz benim anneme yaklaşsa veya yaptığı bi yemeği beğense nasıl laf sokuyo hemen uyuz .benim kaynana evlenince kız annesi karışamaz falan ben karışırım demeye getiriyo lafı.bende kimse karışamaz diyorum biz çocuk değiliz diyorum kapatıyorum çenesini

geçen akşam kaynanamdaydık benim bebeğe yelek örüyomuş.ipine baktım daha önceden örülmüş bişeyden sökmüş kullanılmış ipten örüyodu.bende eşime söyledim sanki parası yok restorantlarda dünya hesap bırakıyosunuz el kadar bebeğe örülcek yeleğe ip almaya mı para yok dedim .söyleseydi ben yeni ip alırdım dedim.cimriliğinde böylesine yuh.kesin görümcenin kızından küçülmüşlerinden sökmüştür o ipi daha öncede böyle bişey yaparken görmüştüm.boşuna örüyo giydirmicem çünkü........

anlaşılan herkes düzeliyor bir ben battaniye örmeye devam dicem bari satın alında bir işe yarasınlar

günaydın tatlım yine espirileri patlatmışsın

canım hiç üzülme bırak örsün sen onları beğenmediğin şeyleri topla ihtiyacı olan bir bebeğe ver sevap olsun ben hep öyle yapıyorum herşeyi ooohh iyi oluyor sayesinde sevap işliyorum

kızlar bana bir akıl verin lütfen.9 aylık bir oğlum var ve su an bulunduğum yere doğumdan once taşındık kendi evimiz.hiç alışkın olmadığım. alışmak için kendimi zorladığım bir yer.sevemedim burayı bir türlü gidilecek hiç bir yer yok.avm ler var ama işte.anneme ve kayınvalideme uzak arada annem geliyor kalıyor.eşimde pek istemiyor sanki doğumdan sonra bir tuhaf oldu zaten.arkadaşım da yok. allahtan kk var derdimizi anlatabiliyoruz.eşimi işinden dolayı sabah servise çıkıyor ve akşama kadar olan suresini annesinde geciriyor. sorun şu kayınvalidem cok herşeye karışan vede beni cok kıskanan bir kadın.bende dişli bir gelinim resmen benle yarış ediyor.cocuğum olduktan sonra aramız açıldı zaten.ve eşim akşam eve geldiğinde bu cocuğa ne yedirdin bugun.soyle yap boyle yap diye anasının ona dediklerin bana soyluyor.sanki ben aptalım anlamıyorum.gecen sağlık ocağına gittik aşı için.oğlumun kilosunu tarttırdım 9 ay 3 haftalık oğlum vede kilosu 10.250 boyu 75cm olmuş.sağlık ocağına cıkarken eşim oiyi boyuna gitmiş falan diyodu.birgun sonra annesine gitti geldi bu cocuk zayıf.uzağız bana ayda bi falan geliyor ama eşimin hergun orda olması beni rahatsız edyor.uzak olmamızın anlamı kalmıyor.istemiyorum oraya gitmesini.burdanda taşınmak istiyorum ancak su an bu mümkün değil.offf...

Selam kızlar ne yapıyorsunuz..Vukuat var mı =)))

Ablam aradı hastanede iken eşim açtı tel. ablam korkmuş gündüz eşim tel. bakınca abla hastanedeyiz diyince de ablam ödü kopmuş erken doğum mu oldu bişey mi oldu kardeşime die bunu kayınvalideme anlatıyorum korkmuş ablam diyorum ne var ki zaten gelecek diyor geri ya 36. haftamızın içindeyiz..kendi olsa var ya kıyamet kopar nie haberim yok die zaten öğlen geldi sordu nereye dedi doktor dedim yüzü asıldı sanki izin almam gerek ya bunalıma sokuyor beni bu aralar boğasım geliyor valla bazen zaten hassas ve zor bir dönemden geçiyorum herşeye atılıyor karışıyor

Son düzenleme:
selam kızlar,allah hepımızın yardımcısı olsun dıyerek baslamak ıstıyorum....
3 senelık evlıyım ve suan bır aylık anneyım.....kaynanamı taaa esımle sevgılıyken tandıım ve sevdım.....taaa kı dogum yapana kadar bu boyle devam ettı...kendısıyle arkadas gıbıyım normalde o benı sever bende onu severım....suan hala lohusayım ve bazı seylerı goruyorum duyuyorum ve ısterıstemez lohusalıgın verdıgı bır hassaslıktan dolayı da herseyı kafamda buyutuyorum....ama busefer gordum ogrendım kımın ne oldugunu...
aynı sehırde yasıyoruz esımle severek evlendık ve suana kadar bır sorun yasamadıgım ınsanlardı .....ama ben hamıle kaldım ve aynı sehırde oldugumuz halde ne geldıler ne aradılar.....hıc yanımda olmadılar kı aranmızda sorun olmadıgı halde...ve ben ogrendım onlr ıcın bır degerım yok..geldıklerı zaman kendı aılemden daha cok hurmet ve hızmet ederdım kendılerıne(gorumceler ve kaynana)
dogum hazırlıkları basladı benım aılem oda takımını ve ıgneden ıplıge herseylerı aldılar....onlarda sadece takılrını taktılar okadar......gecenlerde torunu gormeye geldıler annemde yaptıgı battanıyeyı kızımın oda takımının ıste nevresımını falan gosterıyordu onlar gormemıstı dıye dedıkı kaynanam gorunce hahhhh sız zengınsınız yaptırısınız demezmışoook oldum ondan bekleemzdım hıc oyıllarca agzından bısey duymamıstım ben..he benım babam ıs adamı degıl kı onu gectım annem onları tas catlasın toplam 200 e dıktırdı zaten bu da cok bır para degıl......yanı oyle dıyene kadar
ne guzel torunum ne sanslı anneanesı neler dıktırmıs neler yaptırmıs kesenıze bereket der yaaaa hadı onu gectım sen babaannesın sende bır yorgan bır astık yaptırsaydın neymıs onun torunua gelıyomus ne de olsa eee tabı benım aılem yaptırıyor ya o yaptırırmı?sınırden patladım.....orda annem ses cıkarmadı cıkarsa benım uzulecegımı bılıyordu ama delırdım lohusa olmsam neyse....
geldı ıkı gun kaldı ama sezeryanla dogum yaptım 10 gunluktum geldıgınde kalkıp bır yemegımı yapmadı anne hosaf kaynatılacak dedım kalkıp koyayım demedı,rezene ıcıcem ınsan kaynatır gelır ayakta zor duruyorum yapıp al kızım demedı.....ben amelıyatlı halımle kalkıp yemegı yaptım....tek yedıgımız bulasıkları makınaya koydu okadar ha bıde torununun altını degsıtırdı okadarrrr...yanı evde kendı coocuklarının ayagına dolanıyor herseylerını yapıyor bana gelınce yaslı oluyor....
annem kaldı 20 gun hem bana hem kızıma hem esıme baktı....bızde dogum yapınca gelıne bır hedıye alınır hanı altın alınacak guc yoksa ıccamasırı gıyecegı bluz gomlek hos bısey alınır hıcbırsey gormedım hastaneye cıcek yaptırmıslar da bana degıl torunlarına yaptırmıslar bır gelınımız gecmıs olsun yokkkkk yanı......benım annemler esıme dogum hedıyesı aldılar
bır hedıye alırlar gelırken bazen esıme gosterırler sankı esımmı annesı cocogun ben kımım kı....
ınsan delı oluyor cok ıyı ogrendım hamıle kaldım bebegım oldu neyın ne oldugunu cok ıyı anladım......
benım hıc degerım yokmus kı bend eıyı bır gelınım yanı esımın dusunemedıgı cogu seyı ben dusunurum onlarla ılgılı ben derım yapalım gıdelım dıye herseylerıne kosardım ama artıkk yooookkkkkk degmezler...bana deger verılmedı bende vermeyecegım artık......uzun oldu kızlar ama cok doluyum ve hala lohusayım kaldıramıyorum artık...benım ıyılıgıme karsı boyle degersızlık gormek cok yıprattı....

ah canım boşver hepsi aynı bunların sen üzülme sütün filan kesilmesin keyfini çıkar anneliğin bebişinle ilgilen sende bundan sonra o hasta olduğunda bişey olduğunda gitmezsin ilgilenmezsin allah akıl fikir versin bu kaynanalara

canım şuan alışma dönemindesin ama orası senin evin ve kaynananda uzaktaymış niye bu kadar sıkılıyosun eşin yokken giydir çocuğunu çık dolaş hava al biraz yürü açılırsın.bu kaynanaların hepsi aynı takmıcaksın kimsenin lafını sen bildiğin gibi bak çocuğuna.eşine gitme filan dersen ters tepki verir eşini güzellikle sevginle kendine çekmeye çalış

takmamaya calısıyorum canım ama assas donemdeyım ıyıkı bebegım var o geldı herseyı bana gosterdı sagolsun canım kızım...allahıma sukur olsun kı bana bunu gosterdı

takmamaya calısıyorum canım ama assas donemdeyım ıyıkı bebegım var o geldı herseyı bana gosterdı sagolsun canım kızım...allahıma sukur olsun kı bana bunu gosterdı

evet insan hamilelikte ve lohusalıkta zaten bi tuhaf oluyo bide böyle üstüne gelince iyice bunalırsın.bakalım benimki lohusalığımda ne naneler yicek.ama bu güzel anı bozmasına izin verme bidaha geri gelmicek bu günler .hiç ilgilenme onunla cevapta verme kendi bildiğini yap boşver oda çatlasın

sempatik bırak hiçbirşey yapmasınlar.
arayıp sormasınlar daha ne istiyorsun:)
her dakika vır vır vır tepende olsalar, aldıklarını başına kakıp dursalar daha mı iyi olur.
böylesi daha iyi en azından başını ağrıtmıyorlar.
eşin sana kıymet versin yeter başka kimseden bişey bekleme bence.
seninkiler en azından takılarını hazırlamışlar.bende küçük bi altın bile takmadı hanfendi.şimdi de aynı şekilde hiçbi faydası hiçbir hazırlığı hiçbir şeyi yok.varsa yoksa bilmişlik yapıyor.
açıkçası istemiyorum hiçbirşeyini huzurlu yaşıyim kafamı bozmasın yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…