Kaynanalar ve Çocuklarımız

bişeyler yapmak isteyene servet gerekmez gönlünden kopacak arkadasım...
benimkiler ev sattılar ama bes kuruşları yok(((
tedavi olduk baya masraflı şeyler...

kutluyorum doğru tespit

kaynanam bana allah canını alsın derken kocam niye sesini çıkarmıyor demekki eşler biz istediğimizi söyler kende bazı şeyleri bilecek yine söylüyorum gebersin kına yakıcam pislik

ya ben böyle şeylerden çok tiksiniyorum ya çiğneyip vermek filan bende olsam kıyameti koparırım çok iğrenç hiç kendi annemden böyle şeyler görmedim.allahtan eşin cevabını veriyomuş anlasa bari bidaha yapmasa.iyiki çocuk bakmayı biliyo muz verilirmi o kadar çocuğa
iyi olduktan sonra niye gösterilmesin torun ama diline güvenemiyo demekki.bencede eşin askerliğini yapmadan düşünme hamileliğin problemli olursa eşine çok ihtiyacın olacak.benim eşim sağolsun çok yardımcı oluyo o uzakta olsa napardım bilmiyorum.
ya insan niye evladını böyle üzer anlamıyorum hadi biz el kızıyız acımıyolar ama kendi evladına bile böyle yapanlardan ne beklenebilirki baharcım

arkadaşım ben sana katılmıyorum hatalar karşılıklıdır demişsin ama ben 1,5 aylık evliyken 2 defa anneme gittim eşim kapıya götürdü akşam kendi gelip aldı eşimin izni dahilinde gittim yani.ona rağmen kayınpederim bizden izin almadın dedi ve bana kapıyı gösterdi ve ben ağzımı bile açmadım saygısızlık etmedim sadece ağladım benim kendi evimden beni kovacak kadar büyük bir hatamıydı bu sence.normal insanlar için evet hatalar karşılıklıdır ama böyle hasta ruhlu insanlar için geçerli değil .cadaloz gebersin filan bunlar az bile bence ben onlar yüzünden intiharı bile düşündüm .olur hiç bişey demiyelim içimize atalım kafayı sıyıralım çok güzel bravo

azbile söylediklerimiz ben de 5 yıldır kan kusuyorum annesiz babasız beni hepsi bir olup mahvettiler pisliklerrban yazık değilmi

kaynanam bana allah canını alsın derken kocam niye sesini çıkarmıyor demekki eşler biz istediğimizi söyler kende bazı şeyleri bilecek yine söylüyorum gebersin kına yakıcam pislik

aynen canım onlar yüzünden döktüğüm gözyaşlarının haddi hesabı yok poliyannacılık oynayamam bunu söyleyen arkadaş belliki rahat davulun sesi uzaktan hoş gelir tabi

herkese rezil oldum işyerinde arkadaşlar akrabalar arasında ....ölmeyi düşündüm kaçmayı herşeyden yıldım eski halimden eser yok şimdi bana yazık değilmi halen neler yapıyorlar kafayı işirmiyim diye anlatmıyorum birsen bilmeden konuşmasın lütfen...

azbile söylediklerimiz ben de 5 yıldır kan kusuyorum annesiz babasız beni hepsi bir olup mahvettiler pisliklerrban yazık değilmi

nasıl hesap vercekler öteki tarafta bu insanlar .tabi baktılarki bu kızın annesi babası yok koruyanı kollayanı yok istediğimiz gibi davranırız.hiç zayıf durma arkadaşım bana da babam yok diye yaptılar hep annem zaten çekingen bi kadın ensesine vur ekmeğini al kendisini bile savunamıyan bi insan .arkamda kimse olmadığı için yaptılar hep ama ben baştan ezdirdiysem kendimi korktuğumdan değil sabrımdan sustum.sabrımda tükendi valla ben tek başıma 10 babaya bedelim kimseden korkmam

benim kayınpeder geçenlerde eşime 'artık aşağıdan ev kiralarsın' demiş.(annemlerin evi mahallenin sonunda kaynanamlarınki de en başına)
geçenlerde kayınpeder sürekli aileme gitmemi dile getirdi.hatta kaynımlarda çay içiyorduk.kendi kızı da gelmişti.'15 gündür nerelerdesin sen dedi(sağlıkocağı annemlerin orda belimde ve boynumda fıtık var doktor 10 tane iğne vermişti sabah işe giderken eşim bırakıyordu sağlıkocağına,ordan da annemlerde çay içiyordum babam bazen öğlen bazen de ilkindi vakti beni evime bırakıyordu,tabii arada da eşim sen gelme ben gelirim der akşam 11 e kadar oturuyorduk annemlerde) ben de 'ne 15 günü baba 1 ay oldu daha yeni geldim evime'dedim... adam tabii beklenmedik bi cevap aldı.ben senin kızım 3 çocuğuyla herhafta geliyorsa benim çocuğumda yok ki annemlerle aynı mahalledeyim benim haftada birkaç gün gitmem normal!
sanki 7/24 onlarla vakit geçireceğiz.

herkes ektiğini biçer.kaynanalar gelinleri hizmetçi olarak görüyorlar.kendi kızlarına gelince....!

birgün kaynanamlara çıktım.kaynanam merdivenleri silmişti.bi baktım camları silmiş,güneşlikleri ve görümcemin kızının pantalonlarını ütülüyor.anaaa bi de ne göreyim görümcem de mışıl mışıl uyuyor....(benim çok uyumama laf eden kadın kendi kızı uyuyor ve evin temizliğini yapıyor)....bunu görmemde iyi oldu artık benim uykuma da karışamayacaklar.çünkü bir koz daha geçti elime

inşallah öteki tarafa kalmadan görürüz greeneyes. biran önce yaptıklarının hesabını öderlerde bende rahatlarım

allahımmmmmmmm anlatmakla bitmez bana yaptıkları biran önce cezalarını çeksinler yarabbimmmmmmmmm

boşver canım başına gelmeyen anlamaz ne demişler açtırma ağzımı söyletme kötüyü.durduk yerde mi ediyoruz biz bu lafları.
toparla kendini canım pes etmek yok meydanı bunlara bırakmıcaz.içime atıp susamam valla sinir hastası mı olalım canım aaaaa.pis cadaloz uyuz karı kıskanç fesat şeyler

ooohhhhh ağzına sağlıkkkkkkkkkkkk:84::84::84:

Hepinizin Allah yardımcısı olsun.. Çok kötü insan kalbine sahipler kayınvalideler hariç hatalar karşılıklıdır diye yazmıştım.

Genel değerlendirme yapmadım yani.. Niyetim sizleri incitmek değildi.

Ama sizler için demiyorum ,kimseyi tanımıyorum çünkü; çoğu gelin ''kayınvalide'' denildiği zaman baştan herşeyi göze batıyor.Sonra bu zamanla büyüdükçe büyüyor.. Birde o annelere sorarsanız neler neler anlatır..

Sadece bunu demek istedim.

Ya aranızda hiç annenize eziyet eden, ya da annenizin dert yandığı bir gelin yok mu ?

Bu arada uslubunuzu bozmadan bana verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim hepinize..

İyi paylaşımlar diliyorum , konunuzu dağıttıysam kusura bakmayın.

Yaa bir çoccuğa yiyecekleri çiğneyipye vermek ne demektir yaa öyle birşey okudumda. Ay benim bile midem kalktı. Başkasının ağzına giren ve çiğneyip çiğneyip ezdiği birşey bebeğe verilir mi nereden bileceğiz belki bir hastalığı var. Hemde çok iğrennç ben söylemiyle tiksindim bebeğin kusması tabiki normal yanii. Ay ben hiç ailemden böyle şeyler görmedim ben annesi olarak bile yapsam benimkiler kızar yaa.. Ama söyleyin eşinize saklamayın. Oğulları kızsın yaa böyle şey olur mu. Allah akır fikir versinn ne diyim..

benim annemde bir kayınvalide ve yengemi çok sever elbette yengeminde baştan kusurları oldu ama annem hiç bir zaman büyütmedi kendi kayınvalidesinden çok çektiği için ben bişeyine karışmıcam dedi ve şuan çok iyiyiz hatta yengemin annesinide çok severim herşeyimize koşarlar benim abim biraz odundur yengeme bişey dese annem hemen yengemden taraf çıkar bende öyle bana çok ablalık yapmıştır hakkını yiyemem.bende kayınvalideme hep öyle yaklaştım hatta yengem sen küçüksün önce sen adım at saygını göster diye akıl verirdi bende öyle yaptım ama ezmeye kalkıştılar hep.

Demek ki sizinkiler, sizi hakedemeyenlerden.

Bu arada yemek olayı için birşey yazmak istiyorum ; ailenizin islami görüşü nasıl bilmiyorum ama

bırakın çiğneyerek yemek vermeyi , sıcak olan yemeğe üfleyerek vermek ya da yemek bile mekruh kılınmıştır.

Efendimiz bunu men etmiştir.. Belki bu şekilde onları ikna edebilirsiniz.

allah yardımcın olsun zor durum ınsan bazen kıyamıyor kendısınden baska b ırının ocouga dokunmasına kı bu durum cok vahım......allahtan esın olaya el koymus....

yazdıkların dogru bırsen ama bızler burda derrtlesıyoruz ve ınsanlar cok dolu yanı kımse ıstemez bu tur kelımeler kullanmayı ama ınsanın zoruna gıden seyler var..mesela ben normalde cok ıyı anlasırım ve severım kaynanamı ama ınsan bazen beklemedıgı seylerı gorunce sınırlenıyor ve soguyor bızım tarafımızdan da bakarsan bızım ne ıstedıgımız ortada ılgı sevgı ıstıyoruz karısılcak yer var karısılmayacak yer var kı cogu arkadasımız yıne saygılı okuduysan agızlarını acıp bısey demıyor kaynanalarına.....el ıcıne gırmek okadar zorkı ınsanın deger sınırlarını zorluyorlar.....

sagol canım evet haklısın ınsan sadece ılgı beklıyor ve sadece sevılmek ıstoyor yanı ıyı nıyetlıyken ısterıstemez bazen cıgrımızdan cıkarıyolar bızı kı bız kotu degılız...kotu olunca yaranılıyor haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…