Kaynanalar ve Çocuklarımız

aman dikkat et canım benimki evden çıkmadığı halde hasta olmuş, bugün ilaç verdi doktor, istemeye istemeye kullanıyoruym...

pes yanı ben 3 sokak ötede ablama gecemıyorum benımde kızım 5 aylık doktorumuz kaar yağmadı ıcın havada yuksek duzeyde mıkrop var evı dahı cok havalandırma havalandırdığında 1 kac saat alma odaya bebeğını dedı hemde yuruyerek hasta olucak yavrucak

aman dikkat et canım benimki evden çıkmadığı halde hasta olmuş, bugün ilaç verdi doktor, istemeye istemeye kullanıyoruym...

ah sormayın eşime arattım da eve dönerken çok ağlamış..üfffff ne diyeyim yaaaa sinirden ölüyorum gerçekten çıldırmak üzereyim ne desem aksini söylerler ama işte dediğim gibi yaptığı bir şeye karışsak bakmaktan vaz geçer.bu seferde eşim üzülüyor yabancıya nasıl teslim ederiz iyi kötü yine babaannesi diyerek...

2 seferdir geliyo ayy bu çocuğun göbeği küçülmüş sütün gelmiyor mu? sık emzirmiyor musun? en sonunda dayanamadım eşime söyledim o da ağzından kaçırmış. derya üzülüyor o senin torununsa onunda annesi falan demiş. kızmış eşime şimdi konuşmuyormuş. eşime de üzüldüm ne olursa olsun annesiyle kötü olmasını istemem. ama kaynanam da beni çok bunaltıyo. her gelişinde vitaminini verdin mi pudra sürdün mü? şunu yaptın mı bunu yaptın mı? bu çocuk isilik olmuş çok giydirmişsin yeter ya yeter!!!!!

ayy benmkıde oyle yaaa yok su verdınmı ayyy altını altınmııı sankı ben bılmıyorum neyı ne zaman yapacağımı

kızlar dün dışarı çıkardılar ya kızımı bütün gece burnu aktı bebeğimin...offfffffffff offfff büyükler saygısızlık etmeyelim diyoruz ama bu şekilde susarakda kendimize olan saygımızdan ödün veriyoruz sanırım...yahu bir karış surat yapıyor.eşim aradı 1 saat önce evim leş gibi oldu onu temizliyorum demiş.laf vuruyor aklınca bebeğime bakıyorya o yüzden sözde iş yapamamış...eee ben ne yapayım akşamları saat 19:30 da anca evde oluyorum yemek çamaşır bulaşık temizlik birde bebeğim...hepsi ile başa çıkıyorum..o bütün gün evde halaaaa söyleniyor..şu torunlarına seve seve bakan k.validelere imreniyorum.ama hata benim annemde ben umrunda değilim doğum yaptım telefonla hayırlı olsun dedi sadece şimdi nerde haberim yok..evlendi gitti.kendi annem beni umursamazken k.validem neden umursasın ki.Allah sabır versin bana...

canım üzülme bazı anneler kendi hayatlarını daha çok önemsiyolar. Sabah müge anlı ya da çıkıyorlar sinir oluyorum. kayınvaliden bile arkanda annen olmadığından surat sallıyodur eminim. yine kayınvaliden bakıyomuş bari. annene daha çok sinir oldum. Allah kolaylık versin

yok cnm kendi annem olsa bunları yapan en azından kızınca söylerim kızdığım şeyi içime atmam..daha rahat olurum yapması gerekenleri söyleri.k.valideme bir şey diyemiyorum daha demeden baktığı için tafrasından durulmuyor birde bir şey söylesem ne olur bilmem

benimki torununa parayla bakıyor.Bir de Kızım 2 aylık . mikrobik ishal olmuş.kaynanam bu ana karnında mikrop kapmış olmasın dedi ya.

allahım sen bizim kalplerimizi doğrudan ayırma.

akşam 8 gibi çay içtik.bide kaynanamın arkadaşı geldi gofret bişeyler koydum.bideonlara ayrı tabakta tatlıda verdim.onların tabakları ayrı benle eşimin ayrı.kaynanam sadece tatlı yedi gofret bisküvi yemedi.yedik falan kaynanamın arkadaşı kalktı gitti.buda içeri gidecek sadece tatlı yediği tabağı tuttu içeri götürdü.:88: ben anlamadım ne yapmak istediğini siz anladınız mı.

benimki torununa parayla bakıyor.Bir de Kızım 2 aylık . mikrobik ishal olmuş.kaynanam bu ana karnında mikrop kapmış olmasın dedi ya.
birde bu var tabi.prof.doktor gibi her şeyi bilirler kendilerince....benim kızımda 2640 gr dünyaya geldi k.validem bir sürü neden buldu.oturarak çalıştığım içinmiş yok kordon çok inceymiş gibi :):):) en iyisi hiç duymamak...

annemler kendi bahçelerinde yetiştirdikleri hormonsuz dolmalık biber siri biber vs getirmişlerdi dolu dolu... onları kurutmak için bende ipe dizecektim o sırada ne oldu hatırlamıyorum çocuk mu uyanmıştı öyle bişey kayınvalidem ben yapayım dedi, bende bebeğin yanına gitti, hiç dew dikkat etmedim o bizden gittikten sonra baktım ne dolmalık biberlerin başını almış ne sivri biberlerin arkasına çizik atmış, hepsi çürümüş kurumamış yumuşacık olmuşlar, birde hiç güneş almayan balkona koymuş kapalı balkona... çöpe atmak zorunda kaldım.. sizce 50 küsür yaşındaki bir kadın nasıl biber kurutulur gerçekten bilmez mi?

Bu yazılanların çoğu benim kayınvalidemde de var. Bunları yapmadan kayınvalide olunmuyo galiba!!
Bebekleri yeni doğduklarında her ağladıklarında emziriyoruz ya. Benim kayınvalidem buna takmıştı kafayı: ' Bebek bu kadar sık emzirilir mi? Yeter artık yine mi emziriyosun... Acıkmadı daha..' Ama işine gelince de ' Bu bebek doymuyo, onun için ağlıyo, buna mama verelim, şekerli su verelim(!)'
Bi sefer de bebeğin eline kocaman yeşil biber verirken yakaladım. 'Bakıyım napıcak dedim!!' diyo bi de.

lohusalık psikolojisi denilen şeyi benim eşim benden çok yaşadı. bebeği doğru dürüst tutmuyor sevmiyordu, sanki kendi çocuğu değil. bir gün eşime verdim bebeği al az tut dedim. eşimde bileğinden rahatsız, burkmuşmu nolmuş... kayınvalidem demesin mi ver sen senin bileğin ağrıyor, eşiminde canına minnetti zaten... orda kadını öldüresim geldi, yahu bıraksana kadın o bebek o adamın çocuğu. analık babalık kolay mı? bırak ağrırsa ağrısın, baba olmak böyle olur, oh negüzel hiç ilgilenmesin hiç sıkıntıya gelmesin sonrada ben babayım desin. bunu çok yapardı hemen eşimin kucağından alırdı. zaten en son gidecekleri gün yanlşarında eşime patladım. bilgisayar monütörü almıştı yeni piksellerden biri çalışmıyormuş böyle olmazda bilmem neyde söyleniyor. bebeğimse cıyak cıyak bağırıyor, kayınvalimdel kayınbabam eşimin yanında oturuyorlar hiçbirinin umrunda değil... ben gittim içeriye, eşime napıyorsun sen ya dedim. başlarım senin pikseline, ya bi kalksana görmüyormusun şu çock nasıl ağlıyor, o mu önemli bebeğinmi? kalk bi ilgilen ya diye çok kötü çıkıştım, gıklarını bile çıkarmadılar... oğlunu bebeğine yaklaştırmıyor ya yok böyle birşey... şimdi eşim seviyor, oynuyor bebeğiyle....

Son düzenleme:
bigünde sanırım doğum yapmamıştım henüz, ama doğum için izmire gitmiştik bekar erkek kardeşimin evinde kalıyoruz. kayınvalidem biraz üşütmüştü yaz günü, ıhlamur aldırdı oğluna. bende o aralar faranjitim var hafif öksürüyorum sanırım biraz. kendine ıhlamur pişirdi, ben yanında öksürdüğüm halde banada vermedi bir bardak, sadece kendine göre bir bardak yapmış, nasıl kızdım bu kadar mı zor içine 1 bardak su daha koymak....

sonra erkek kardeşimin evini hiç temizlemedi, misafir olmaya bayılır benim kayınvalidem, dersin saraylarda büyümüş sanki, halbuki köyde büyümüş, Allah muhafaza bi de sarayda büyüse bilmem ne olurdu. annem 1 hafta kadar sonra geldi de o temziledi...

birgünde yine doğum yapmamıştım kontrol için hastaneye gitmiştik. eşimle daima yemek yediğimiz biryer avrdı, gayet temiz biryer. oraya gittik, yemek söyledik, kayınvalimdede söyledi artık, beğenmedi yemeği, benimkinin ucundan tat belki bunu beğenirsin dedim, baktı beğenmedi, eşim kendi yediğinden verdi beğenmedi, çay geldi çayı beğenmedi, ben de artık patladım, biraz gülmeye çalışarak sende hiçbişeyi beğenmiyorsun dedim...

bebeğin doğmasına çok yakın eşim araba aldı tamamını kredi çekerek, izmire gelip gidiyoruz ikidebir, hava inanılmaz sıcak, ben artık iyice ağırlaştım, otobüslerle gidip gelmek zorlaşıyor, hastane kalacağım eve uzak vs vs.. kontrol için tekrar izmire gidip gelcez günübirlik, araba alınınca kayınvalidem bende geleyim dedi. aman biz ylnız kalmayalım... neyse geldi, aman çok sıcak aman öldüm bittim, yoruldum bilmem ne... özel arabayla gidilince yorunulmuyor sanki, beni deli ederdi...

benım kocam da sevmesıne sever,beslemeye gelınce cocuk tıkansa hemen bana verır al sen besle dıye.tamam korkuyor ama bazen de ılgısızlıgı benı delı edıyor.tuvalete gırdım beren cıyaklamasını duyuyorum tuvaletten kımse de bakmıyo pıjamamı bıle kaldırmadan kapıdan cıkardım kafamı "ya bı Allahın kulu duymuyomu bu cocugu " dedim.Eşim hala oralı degıl.gıcık edıyo benı.
Aksam kızımın burnu tıkanmıs.7. kattayız kaynanamlarla 2. katta kalıyoruz havalar ısınana kadar.Yukarı ıkı kere cıktım ındım.vburun spreyını unutmusum.Esıme dıyorum canım yukarıdan burun spreyını alırmısn "cevap : mac ızlıyorum" yukarı 3.ye cıktım aldım geldım. 10 dk sonra esımın canı tulumba tatlısı ıstedı usenmedı gıttı aldı geldi
ablaları geldı havaalnından onları almak ıcın ısten ızın aldı.Kızımızı doktora goturucez ızın almam ımkansız deyop duruyor.Ben annemlere gıdıcem deyınce de cok kalmak yok dıye dıretıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…