Kaynanalar ve Çocuklarımız

Bana öneride bulunun ne yapmalıyım,Pimi çekilmişi bomba gibiyim kayınvalideme karşı.
Bebeğim doğdu yardım için yanımızda kalıyor. Ev işlerini yapıyor sadece. Bebeğimi emanet edemiyorum.
Bebeğimi severken sarfettiği sözler çıldırtıyor benii.
Eniğim benim cülüğüm benim. Cülük ne diye eşime sordum tavuk yavrusu dedi. Enik belli biliyorum.
bu günde bak hele şam seytanı gibi nasıl bakar diyor. Hıçkırdığında babanın cebinden paramı çaldın diyor. Bunlar bebeğimi olumsuz etkileyecek diye korkuyorum.
etkilermi.....
Kayınvalideme eşim şakayla karışık öyle söyleme dedi de kadın iyice coştu derim diyor.
Ne yapamlıyım yaaa...

açıkca kendisine net bir şekilde söyle.bu tarz konuşmanı istemıyrum, de.

ay çok cahil bunlar yaa
bizimkide hamileyken topu topu bir tane yelek örecekti.dediki bunu yaparken çok aksilikler oldu
kaç defa söktüm bir daha yaptım..görürsün bak çok aksi bir insna olacak dedi
ndeden öyle diyorusn söyleme dedim
görürsün görürsün diyor hala
yaşada gör dediydi dersin aksi olacak dedi

Kayınvalidemi öpüp de başıma koyayım ben neler varmış böyle..bişeye kızıyosam sölerim ben daha karşılıklı geçipte bana laf söylemiş insan değildir,dediğim şeyi de bi daha sölemez yada yapmaz..Allah size sabır versin..

walla bizimki ağlardı, way ağzına tüküreyim çocuk derdi kızarak demezdi ama bende gıcık olurdum. poklu derdi, kusmuklu derdi... ne çektim ne... konuşmayayım diyorum ama gelde konuşma insanı günaha sokuyorlar... bende kaç defa gülerek uyardım benim oğlumun isim sahipleri var bak öyle deme dedim nafile, sabret kardeşim başka çare yok daha çokmu kalacak sende? gördü sahibi olmak bir başka ve bunun okumayla hiç alakası yok, insanın kendini yetiştirmesiyle alakalı, içten gelmeyle alakalı....

Bence bu laflarda kotu birsey yok ki bence biraz abartmiyormusunuz.herkezin sevme sekli farklidir.enik dedi diye enik mi oldu.icinden ogle geliyor demwkki Sam seytani cook sevimli bence biraz olumlu olun lutfen

Bence bu laflarda kotu birsey yok ki bence biraz abartmiyormusunuz.herkezin sevme sekli farklidir.enik dedi diye enik mi oldu.icinden ogle geliyor demwkki Sam seytani cook sevimli bence biraz olumlu olun lutfen

evet çok basit sözler ama inan lohusalıkta çivi gibi insanın beynine çakılıyor sanki..çok değişik bir psikoloji o yaaa:26:

Kendi aksiliğinden olmasın o, musibet insan...Of okuyorum okuyorum, burda ben gerildim kızlar, allah hepinize sabır ve benim annem gibi bir kayınvalide versin size, gelinimizi hiç ayırmaz annem, çok çok da sever...

benimki de annemmmm yavrummmmm çocuğummmm diye severdi oğlumu.
hala annem diye kaçırır arada ki kızdığım ve zamanında uyardığım halde.
gerçi herkese öyle sesleniyor
ama hoş bişey değil, özellikle o loğusalık zamanında iyice geriliyorsun bu tür şeylerle.benim loğusa sendromu yaşamam ve çok çok uzamasının nedeni k.valideciğimdi.şimdi bir sorun yok ama bebeğim doğunca ne olucak bilmiyorum ve feci halde tırsıyorum.çünkü artık ne lafımı esirgemekten ne de tırnaklarımı çıkarmaktan çekinmiyorum.e bu da fena aslında.hayırlısı olsun inşallah yaa

Bu salakça annem, teyzem lafları hep Bir İstanbul Masalı adlı diziden dolandı milletin diline ve ciddi manada bende sinir oluyorum buna! Annemmm, dayıcımm, halacımmmm!!!

Laf anlamaz böyl kayınvalideler canım
Benim daha bebem yok ama benim kayınvalide doğmamış bebğe don biçiyor
Bugün bebe muhabbeti açıldı hiç heveslenmeyin bebemi size hırpalatmam minicik bebemi şapşup öpemezsiniz dedim ben öyle severim dedi sevemezsin dedim:86::86:

oyoy o lafları bebeğime bende severken diyorum insan eniğim sarı kuçum yavru köpekim diyorum bunlar sevgi sözcükleri sonuçda severken söyledikten sonra sorun yok bence.okadarda dert etmeyim herşeyi

Walla doğumdan beri ben kayınvalidemdeyım.ilk başta kaloriferli ev diye geldik.ecem 18 gunlukken eşimi işten çıkarttılar.ben annemlerle de görusmuom.butun gun beraberiz .neler oluyor neler
otribebeyle burnunu temizliom eskiden varmıydı böle şeyler beynini çekicen kızın dio
gaz sancısı bir ara çok çekiyordu karnına masaj yapıyordum bağırsakalrı dolanır diyo
kaloriferli evde lahana gibi kat kat giydirio
diğer odada emzirirken huzursuzluk yapıo arada mola verip gaz cıkartıoz ecemle o arada mutfaktan bağırıo emzir şu cocugu saate ne bakıon dr 2 saat dedi die çatlatcan cocugu dio . Gelip baksa emzirio olduğuma
göbeğine para koyalım dedi koydurmadım
çocuğu illa sallıyarak uyutcak ben aksamları emzirip gazını cıkartınca emziği verıom agzına coklaya coklaya uyuyup kalıo hemen
her dısarı çıkısım bir facia zaten 1 saat dısarı cıkıcam olay oluo kıs die eceyı de vermıo onuda çıkartayım yaptığım işler de gözukmuyor yapmadığım seyler batıyor gözune kavga edip duruoz

ah bu kaynanalar ne isterler gelinlerinden tabi onlarınki sadece kıskançlık kız annneleri hiç böyle yapmıyor damatlarını çok seviyorlar ama kızlar kocanızın hatırına sabredeceksiniz zamanla kazanan siz olursunuz biraz sinsi olun aldırmıyor gibi davranın siz bildiğinizi okuyun

bizimkide der bende her seferinde düzeltirim
ANNEM DEĞİL BABAANNEM derim

ne karışıyorsun desene!!!
benim artık tahammülüm yok gerçekten..çok ağır şeyler yaşamadım ama en ufak şey bile geriyor o dönem insanı.
bugün yine lohusalıkta olanları düşündüm..keşke şöyle deseydim keşke böyle deseydim dedim durdum..içimde kalacağına yüzüne söyleseydim keşke..o zaman içime oturan beni sinir eden şeyler hala geriyor beni.
zaten kayınvalidemi tanıştığım andan itibaren sevemedim..öyle devam etti..başta nasıl başlarsa derler ya aynen öyle..gerçi biraz daha yumuşadım.başta nerdeyse nefret ediyordum.
şimdi dua ediyorum gelmesin doğumdan sonra diye
eşimede 40 hafta dolumundan 3 hafta daha sonra doğacağını söylettim.
yalan oldu ama napıyım.eşim gelme diyemez.gerçek tarihi bilse önceden gelir oturur.is-te-mi-yo-rum
annem olacak zaten (inşallah)bi işe yaramıyorsun daha ne geliyorsun ya.

ay tek ben warım sanıyodumm bizimki ilk torun çok kıymetli herseye karışmaları canıma yetti dişleri çıkıyo oğlumun kaynanam eline yeşil soğanı wermiş yok acısını alırmışısırmış boğazına kaçtı zor aldıkk çay içiriyolar önüne ne gelirse ağzına weriyorlarr bügün çok kötü patlıyacam

seni çok iyi anlıyorumm bizim kayıpederde puşt diye sewiyo....

Ya zaten lohusasın zor bi doğum yaptım, Bebek zorluyor.. Bide bu gerilmelere ne gerek var. Daha pozitif olsalar.. Mesela bebeği kontrole götürene kadar bebek doymuyor ondan çok emiyor,mama verelim su verelim,derdi.Ben olumsuz etkileniyordum gerçekten öylemi diye strese girip ağlmıştım. Ama bebeğim 2 haftada 700 gr almış, hemen gelip kaynanama söyledim. Bu defada eee az almış demesnmi..Ya gerçekten doymuyorda olabilir bebek,ama demesi gereken şu kızım emzirmeyi bırakma sütün artar,sütüm yok diye endişelenme filan diye beni rahatlatmalı. Benimki cahilde olmamalı..okumakla alakası yok gerçi ama. Öğretmen okulu mezunu..

Son düzenleme:
açıkca kendisine net bir şekilde söyle.bu tarz konuşmanı istemıyrum, de.

Eşim söyledi.. Anne enik deme köpek yavrusu demek, annesine köpek demiş olursun dedi. O hala yok derim annesi inek dedi. Süt veriyorum yaa inek oldum. Diğer torunuyla telefonda konuştu,kızının oğlu..Kurban olurum sana allahım seni korusun.. Hadi onada enik cülük desin..Yok diyemez kızı savcı ya korkar,kızı hemen ağzının payını verir annesinin. Ben niye yapamıyorum yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…