bu yaşlı kocakarı tayfası yeni doğum yapmış birini görür görmez dünyanın en bilge kişisi edasıyla ortaya atar kendini..sırf zavallı cahil yeni anneler onun engiiinnn bilgilerinden faydalansın diye..oysaki bilmezki yeni nesil anneler okuyor,araştırıyor..gebelik boyu nerdeyse bir kadın doğum ve pediatri stajı yapıyor..
onlar hala bulgur ye süt olsun,çocuğun göbeğine soğan bağla göbeği düşsün gibi bilimsel (?!!) inciler döksünler..yeğenim doğduğunda ablamın kayınvalidesini öldürmek üzereydik ordan biliyorum..
benim eşim doğumdan önce uyardı annesini..sakın karışma,onu yap bunu yap deme,eski usül şeyleri yapmaya kalkışma diye..o yüzden ağzını açmadı.ama teyzem burnumdan getirdi.
elini ağzına götürüyor bu aç emzir bunu.teyze daha yeni emzirdim diyorum o zaman senin sütün yetmiyor doyurmuyor..bu bi anneye en son söylenecek şey..kendi kızınında sütünü daha gelmeye fırsat olmadan kesti.ilk günler sarı süt gelir zaten,normal süt bir kaç gün sonra iner göğüslere..sanki kendi doğururnca şakır şakır çeşme gibi akmışta kızın başının etini yedi..senin sütün yok emzirip durma boşuna diye.bide kızı evlenir evlenmez oğluda yeni evlilerle kalmaya başlamıştı..kuzenim artık gerçekten bunalmıştı evliliklerini yaşayamadılar..anne artık ev tutsa falan demiş galiba teyzeme..ortalığı yıktı valla..size yazıklar olsun bir kişiyi sığdıramadınız diye.aradı damadına saydı saydı senin başının altından çıkıyor diye,oğlunu aradı onuda doldurdu seni istemiyorlar diye..kızı ağlat ağlat 2 günlük lohusayken..
kızdık yazık değilmi ayıp ediyorsun diye..terbiyesini takınsın o zaman hiç acımam dedi.oğlunu savuncam diye torununu anne sütünden ettin ama dedim bişey diyemedi..şimdi kuzenim emziremediğini düşündükçe ağlıyor.teyzemin kayınvalide halini hiç düşünemiyorum
bakalım bızımkısı neler yapıcak bebege, calıstıgım ıcın 4 ay bakabılecem bebegıme ondan sonrası kv emanet allahım dusundukce cıldırıyorum.gecen kv deme gıttık kahvaltıya omlet yapıcaktı yagı falan koymustu kapı caldı kapıya gıderken ya dedı sen sımdı yapamazsın en ıyısı kapatım altını demesınmı cıns kadın evde kuru ekmek yıyoruz sankı..bıze gelınce dırek mutfaga gırer dolapları falan kontrol eder.sımdıde gıtmıs hastane cıkısı bornoz setı almıs elıne saglık almısta bukadarmı zevksız olur bır ınsan soluk bır yesıl sankı defalarca yıkanmıs.tutturmus hastaneye bunu goturecez dıye cok mu abartıorum acaba,ama ılk bebegım herseyın en guzelını almak ıstıyorum :2:
kayınvalıdeyle aynı binadayız çıkmadı demesin diye aldım oğlumu 1 saatliğine cıkayım dedim. nerden çıktım sinirlerim harap oluyor resmen.. oğlum oyuncaklarıyla oynuyor emziği buldu ağzına götürüp yalayıp sokmasın mı cocugun ağzına. ne diyeceğimi bilemedim. sinirimden suratım düştü. pis kadın ya ver bana yıkayım ya da kalk yıka sankı agzı cok temizmiş gibi aklı sıra temizledi. ya hasta olabilirsin hem sigara içiyosun bide. tertemiz yavrumun ağzına..böyle bi temizleme yöntemimi var ya.. ben kasığımdan yedirmeye cekınıyorum bebeğime bugune kadar böyle bişi görmedim yanii.. bişi yedirirken çocuğun parmaklarını yalıyor bide bileklerine kadar. iğrenç ya, tek kelimeyle iğrenççç... söylesen bozulur bide... çıldırmak üzereyim. ama bida ha görim uyarıcam. bide çalışmayı düşünüyorum ya.. buna ben nasıl cocuk emanet edip gidicem....
dün arkadaşım anlatıyor. kız kardeşinin bir kaynanası varmış. bildiğiniz deli diyor.
kardeşi içerdeyken kv pirinçleri şehriyeleri halılara fırlatıp gel burları temizle diyormuş. halılara çay kahve döküyormuş. ama bilinçli halde yapıyormuş. gidip elektrikli süpürgeyi alıp kızın önüne koyup kendisi kahvesini alıp ayaklarını uzatıyormuş. temizle çabuk burları diyormuş. kızda sonunda evi terketmiş. boşanacam demiş. kocasıda kızı çok sevdiğinden annesinin eşyalarını toplayıp kendi ablasına götürmüş.
dün arkadaşım anlatıyor. kız kardeşinin bir kaynanası varmış. bildiğiniz deli diyor.
kardeşi içerdeyken kv pirinçleri şehriyeleri halılara fırlatıp gel burları temizle diyormuş. halılara çay kahve döküyormuş. ama bilinçli halde yapıyormuş. gidip elektrikli süpürgeyi alıp kızın önüne koyup kendisi kahvesini alıp ayaklarını uzatıyormuş. temizle çabuk burları diyormuş. kızda sonunda evi terketmiş. boşanacam demiş. kocasıda kızı çok sevdiğinden annesinin eşyalarını toplayıp kendi ablasına götürmüş.
ben 2010 ocak ayinda park bravodan KAYNANA KACIRAN almistim sanirim ise yaradi o günden beri belki 2 defa gelmistir evime
ay o ne kıııız çok komikmiş vallaben 2010 ocak ayinda park bravodan KAYNANA KACIRAN almistim sanirim ise yaradi o günden beri belki 2 defa gelmistir evime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?