Kaynanalar ve Çocuklarımız

merhabalar aranıza yeni katıldım. ah şu kaynanalar aaaahhh. okurken çok güldüm ama yaşayınca insan gülemiyor. bende birkaç anımı paylaşayım...

ben komşu oğluyla evlendim. annemle çok yakınız doğal olarak. sezeryanla doğum yaptım. tabi bakıma ihtiyacım var. kızım 17 gün yoğun bakımda kaldı. beni eve gönderdiler. zaten sorun hastanede refakatçı kim kalacak orda başladı. annemle kaynanam anlaşamıyolar bir türlü. neyse çok şükür annem kaldı...

eve geldik kaynana sağolsun yemek yapıp üst kata çıkartıyor. sonra annemde bir gün çorba yapmış banada getirmiş. kaynana hemen bozuldu tabi ''ben yapıyodum senin getirmene gerek yok'' dedi. sonrasımı aç kaldım. ikisi birbirine güvendiler ama hiç yemek getiren olmadı...

bir gün kayınpeder kızımı kucağına aldı bende yeni emzirmiştim. baba dikket et kusmasın dedim. çocuğu nerdeyse fırlattı yatağa. al ne yaparsan yap nasıl bakarsan bak çocuğuna dedi kapıyo çarptı çıktı...bidaha 1.5 ay sonra geldi kızımı görmeye... tabi arada kaynaya al gel çocuğu diye emirlerde verdi. bende napim karşı gelemedim hiç...

aahhh aaaah taşınmak istiyorum şu evden

şimdi herkes torunu kendine alıştırma hevesinde sanırım, bana düşkün olsun düşünceleri vardır hele birde iki taraf için ilk torunsa...

ha bu arada kaynanam kızımı ''oğlumun yavrusu, oğluma kokan kızım, oğluma benzeyen kızım, kuzumun kuzusu'' diye seviyor. buda beni çıldırtıyor tabi. halbuki kızım hık demiş benim burnumdan düşmüş
eşime hiç benzemiyor.. benzeyip benzememsi sorun değil tabi. ama bu şekilde sevmesine sinir oluyorum...

kayınvalidem o kadar benim dediğimci bi insan ki nefret ettirdi kendinden beni ya, suratını bile görmek istemıyorum. bi komusumuzun oğlumdan 2 ay büyük bebeği var bişey için ağladı anneside her istediğin olamaz ağla dedi, bizimki hemen atladı. olacak tabi.. kendisi de bana inat her istediğini yapıyo ya, kendini haklı cıkaracak aklınca. bende anne iyi bişi yaptıgını zannedıyosun ama yanılıyosun alışıyo her istediğini ağlayarak yaptırmaya dedim. onun aklı ermiyo dıyo. 1,5 yaşında çocuk. nasıl akloı ermıyo sen benden daha iyimi bılıosun ağlayarak yaptırıp yaptırmadığını. bizim hayır dediğimize o bilerek evet dıyokı cocuk onu daha cok sevsin. ALLAH ıslah etsin. bıktırdı beni ya, yemin edıyorum bıktım yani.. su en güzel günlerimi burnumdan getiriyo. hayırlısıyla bi tasınıp gitsek şurdan...

benimkiyle kardeş olabilirlemi benimkide aynı misafire bana hizmet ettirdi bi tatlı yapta yiyelim dedi daha bi haftalık saolsun sütümüde kesit. benimle kaldı güya cocuga bakacaktı bi vurdu kafayı yattı sabah cocuk aglamdı maşallah dedi eşimde bi kızdı halbuki oglum o gece hiç susmamıştı off offf bana dogum hediyesi almadı ogluma hiiiç bişi yapmadı gecen bi katalog görmüş tek taş yüzük bunu al bana diyo ben tek taş istemiştim amaaaaaan ne gerek var demişti bana nişanlıyken gerci eşim aldı ama

bende iki kaynana var .öz olanın akli dengesi yerinde değil.ne dese takmıyorum .ama üvey olan .çildirtiyor.ben daha hamileyken bana bebek şekeri yaptıralım gelenlere ikram ederiz dedi o sırada eşimde ii madem buda senden olsun dedi kv tmm olur dedi.neyse sipariş vercez netten nerde ucuz modeller var onları gösteriyor neyse siparişi verdik gelsin parasını veririm dedi.sonuıç vermedi.sonra doğumdan sonra gelenlere pasta börek yapalım dedi .ben ameiyat lıyım bnm yanımda kuzen kaldı o eve gitti evde yapabilirdi ama yapmadı.neyse komşularım sağolsunlar bisürü şey yapmışlar mosmor oldu. oğlumada hediye olarak pijama tkm almışlar ilk torun hemde erkek.para yok deyip durur habire bişi alır .banada devamlı kaç para maaş alıyon der.ben devamlı yemeğe çağiririm hamileyken bile hamile hamile mangal yaktım beni bikez yemeğe çağirmaz .geçenlerde sen pilavı güzel yapiyorsun dedim (gercekten güzel yapar)ii yapalım da ye diyemedi.
bi de devamlı bana südün yok senin diyo .Allah Allah ya diyişi var birde sinir oluyorum .uzun zamandır onlara gitmiyorum geçen aradım bana niye gelmiyoprsunuz dedi bende simdi size gelmeyı düşünüyorum dedim bnm bahçede işim var dedi kapattı.
hı brde doğum yaptım ertesi gün evdeyiz salonda oturuyoz klima var eşimde yatak odasına ufo kuruyor.kp de var bebeği emzirecem eşimin işi bitmedi daha kp gitmıyo kaynımda vargerizekalılar gitmiyor anlayışşızlar yemeklerını yedile çay içeçekler ya. neyse ben mecbur kaldım emziriyom .sonra bana aradan baya bi zaman geçti erkeğin yanında bebek mi emzirilir diye laF Vuruyo .
b ide ben küçük kaynıma ders anlatıyuom kp karşımda babam da var elinde gazete aldatan kadınların itiraflarınıokuyor hemde 2 kez
hı birde bize niye gelmiyosunuz bahceden bişi almıyorsunuz çürüyor dediyorlar .ilkkez avakado almaya gittik(bu arada ağaçları eşim dikmiş) bu seferde poşete bakıyor ttmm bu kadar yeter

birde bn kv çok kıskanc.bizim eve gelir tabi bnm eşyalrım yeni ve lüks onunkilere göre .ama evin nerde eksiği var onun lafını ed
er.yok bu apartmanın çevre düzeni yok
yok prizler nıye böle .buzdolabın küçük )kendininki kasap dolabı gibi kaba bişi)
yok bu lamba ii aydınlatmıyor(kendileri lamba yakmadan oturur)yok bu koltuk hiç rahat değil .yok bu klima ii ısıtmıyor kendisinin kliması ta fi tarihinden kalma )
hı birde kendi komşusu diyor bu 1-2 senedir böle pasta börek yapıyor önceleri kuru kısırla yollrdı.ben devamlı bişiler yaparım evimde eşim çünkü tatlı delisidir.bana geçenlerde geldi ilkkez kuru çay verdim aaaaaa çayın yanına biişi koymak gerek b
bak millet ne yapiyor pstasını böreğini yapiyor boş zamanında dolaba atıyor sende öle yap diyo.ya kadın revanıyı muhallebiyi yaş pastayı benden öğrendi.

Bunlar böyle canım mükemmelde olsan iyi şeylerde yapsan çok iyi temiz güzel vs demez çnkü diyorum ya kıskançlarrrrrrr kıskanıyorlarrrrr insan oglunun mutlulugunu kıskanırmı kıskanıylarmış demekki başa gelince anlıyorsun boşver Allahlarından bulsunlar kim kötülük düşünüyorsa ergeç bulurlar biyerden

ya kıskançlar tabi .hemde ne kıskanc .eşim bana araba aldı okula gidip gelmek zor oluyordu .bi hayırlı olsun dememişti.sonra evime yakın yere tayınım cıktı .arabayıda sattık .aaaaaa sattınız mı çok güzel çok kullanışlı bi arabaydı tühh tüh

yaa kızlar sizin yazdıklarınızı okuyunca yalnız olmadığımı anladım biraz rahatladım bende kvle altlı üstlü oturuyorum 6 yıllık evliyim 6 aylık bebeğim var senelerdiir dırdırından usansım valla herşeye karışır biz üst katta olduğumuz için ne zaman dışarı çıksak kapı sesini duysa hemen kafayı uzatır nereye gidiyosunuz der yada gelirken duyarsa nerden geliyosunuz der eve yaptığımız alışveriş poşetlerini yıllarca saklı saklı soktuk eve iki kişi bu kadar şey mi yer diye he gördüğünde burnumuzdan getirdi bunlar ilk yıllardı sonra daha beter oldu ben anneme 2 haftada bir gideckmişim ve onuda götürecekmişim tabi kendi kızı bu arada bekardı şimdi evlendi hemde kvsiyle yaşıyo sürekli kadının arkasından konuşuyolar kadın hep kızının arkasına düşüyomuş benide götürn diyomuş falan filan aslında bize ettikleri kızlarından çıkıyo ama anlayana şimdide bebeğim oldu doğum yaptım eve geldim hastanede yanımda annem kaldı evde yiyecek hiçbirşey yok yani hazırlanmamış neymiş hanfendi kızıyla temizlik yapıyoımuş benim hastaneden çıkacağımı biliyosun temizliğini sonra yap demi nese dedik sustuk bebeğim ilk aylar kolikti ve aşırı gazlıydı sürekli ağlıyordu bende hiçbişey yapamıyordum doğal olarak temizlik yemek vs sonra bunlar yüzüme vuruldu tabi en son bombada samsundan eltimler geldiler 2 yıldır yoklardı kızımın o ağlayan haliyle hergün aşağı indim ayıp olmasın diye bu arada alt katta bir eltim daha var o hiç gekmedi bile neyse onlar gitti ve eşime demişki karın misafire iş yaptırdı elini göğsüne bağladı oturdu tabi bunu eşim söleyince çıldırdım ertesi gün aşağı indim konu açıldı ben 6 yıllık birikmiş bayramlık ağzımı bir açtım sormayın ne dediyse cvp verdim bana dağınıksın diyo bende bana kaynanalık yapacağına annelik yap bebeğime bak bende işlerimi yapayım dedim bakmazmış bebek yokken ben buna bakmamışım buda benim kızıma bakmazmış bakmazsan bakma dedim o zaman arkamdan konuşmaya hakkın yok dedim benim bebeğim hastalandı benim suçum oldu ben hasta ettim oldu allaha havale ettim kendi kızı çok iyi bakıyomuşda hiç hasta etmemişte öyle dedi kızının oğlu bronşit oldu bnde bana böle dedin dedim kızın niye hastalandırdı o da mı bakamadı dedi m kızı dört dörtlük derdi onunla geçinemeyecek kimsa yok derdi şimdi kaynanası hiçbişeyini beğenmiyo bahane buluyo bende böle diyodun noldu dedim demekki insan bahane bulmak isteyince işini gücünü yapana da buluyomuş dedim sorun bende değil sizde kvlerde dedim bide bir kaç kez evimi karıştırmış orası oğlumun evi benim sayılır diyo ben yaptırdım diyo yok efendim dedim eğer beni oturttuysan orası benim olmuştur dedim benim özelim dedim öle her cann istediğinde girip çıkıp karıştıramazsın dedim bütün kavgayı unutmuş bir tek buna takılmış bunun evine bunu sokmuyomuşum 1.5 aydır küsüs aynı dairenin içinde konuşmuyoruz çokda umrumda o kadar üzüldüm ki anlatamam daha çoooooooook şeler varda anlatsam sayfalar alır bu bile ne çok uzun oldu sıkılmışım yaww içimi döktüm valla allahtan kocamda beni çok seviyo ona inat her hafta anneme gidiyorum oğlunu ve kızımı sadece haftada bir gün pazar günleri 2 saat görüyo banae kıymetini bilseydi keyfi bilir en kısa zamanda bu evden gitmek istiyorum ama nerdeeeeee

aman kimse kendini ezdirmesin.ben sustum sustum ama artık susmuycam .en gıcık olayda ne biliyormusunuz
biz eşimle yıllarca görüştük.uzak memleketlerdeydık .devamlı yanıma gelir giderdi .yollardfa helak olmuştu.o zamanlar maddi olarak hiçbişeyi yoktu.yani düğün yapacak falan.kp bi sefer olsun gel sana bu kızı alalım.birbirinizi seviyorsunuz düğününüzü yapalım demedi.eşim kaç kez hadi gidelim isteyelim dediğinde geçiştirmiş.sebebide masraf olacak ya maddi durum ii.neyse biz nişan yapcaz herşey hazır salon parası falan verildi.tabi bunlar hiçbişeye karışmadı oğluna yardım etmediler.sonra kp hastalandı.ameliyat için gün verdiler .ben eşime dedim yapmayalım iptal edelim diye eşimde hayır yapacaz dedi ve yaptık.tabi gelmediler ve kv bunu her toplulukta yüzümüze vurdu .babaları hastaydı nişan yaptı bunlar falan .desin umrumda bile değiş ama insanlar beni yanlış tanırlar diye çekiniyom .baya kalabalık bir toplulukta dedi birkeresinde ben ne diyceğimi şaşırdım.ama gene bir laf ederse bende herkes ektiğini biçer diyceem.çünkü eşimin annesi bunlardan çok çekmiş ve kafayı yemiş .görseniz bildiğin şizofren .

en komiğide biz 1 aylık evliyiz eşim bunlardan bal istemiş(satıyorlar )neyse bal geldi.küçük kaynım getirdi .bnm haberim yok olaydan.eşime verdi .ama gitmiyor.eşim ne bekliyon dedi. kaynım 50 milyonverceksin dedi .ben çok şaşırdım ya insan oğluna bile parayla mı verir ya2 kılocuk balı.üstelik millete 50 milyona satıyor bunlar:)))))))))))

sen de bi daha o lafı sokarsa oğluna ben söyledim yapmayalım dedim kabul etmedi de.ben öyle yapıyorum susup kalıyor tabi hemen onu savunacak bir şey buluyor

guldrm az bile yapmışsın ve iyi sabretmişsin Allah yardımcın olsun.bunlar nasıl bir vicdana nasıl bir terbiyeye nasıl bir Allah korkusuna sahipler bilmiyorum.hepsine göre kızları mükemmel gelinlerin hep açılacak bi tarafları var.Allah ıslah etsin cümlesini.kb lerde az değil onlar var ya onlar.hiç sallama valla kimse kızını onlar küçümsesin hiizmetçilik yapsın diye yetiştirmedi.kusura bakmasınlar.bu arada namuslu namusundan korkarmış namussuz da kendinden korkuyor zannedermiş.işte bizim ağırbaşlılığımızı bunlar kendilerinden korkuyoruz zannediyorlar.topunu Allah a havale ediyorum

benimkiler oğullarıyla konuşur bana ya selam söylerler ya onu da yapmazlar.akrabalarım vefat eder bi tel.açıp baş sağlığı dilemezler.babam kanser oldu kb geçmiş olsun demedi bana.kb nin işi gücü surat asmak laf sokma..daha neler neler gerisini hiç yazmıyim.birbirimizi görünce kv ile sahte gülücükler ama içim kan ağlıyor.görümce gelir hiç bişeye ellemez.sofrayı toplarken yardım ederse o işte tamam başka hiiiiççç...içime ata ata ne zaman çıkar bilmem.burda anlatayım da içim insin biraz

Son düzenleme:

cnm benimki eşsiz diyodum ama varmış benzeriüstelik biz aynı odada kaldık 5 gün kafayı yedim şeker hastası ofuldanıp durdu uyutmadı beni son gece bebeği de alıp misafir odasına gittim sabah bide bana kendi sorunun vardı heralde uyuyamadın diyo o gün eşime dedim zaten söyle annene evine gitsin yoksa camı açıp avazım çıktığı kadar bağırıcam anladı garibim tabi benim kafayı yemek üzere olduğumu gereğini yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…