Kaynanalar ve Çocuklarımız

selam benimde derdim vardı anlatayım. kızım 2,5 aylıkken kayınvalidem evimize gelmişti. 2 gün kaldı ama kalmaz olaydı. kızımla aynı odada kalmak zorundaydım, çünkü geceleri ağlayarak uyanıp emziriyordum. kendi yatağımda yatırırdım. beşikte alışmadı. kayınvalidem beni suçladı '' sende kabahat çocuğu beşiğe alıştırmadın yatağına alıştırdın, suç sende oğlumla beraber yatmıyorsun o çocuğu ayrı odada yatır. karı koca beraber yatılır , sen nasıl insansın '' diye bana bağırdı gece saat 12:30 ta. anne dedim bebekle ayrı yatamam o daha küçük bana ihtiyacı var emziriyorum. eşim sabah 07:00 kalkacak. zaten eşim ayrı odada istedi gece çocuğun ağlama sesini duymamak için. ama kayınvalidem beni dinlemedi. gitti beni eşimin akrabalarını anlattı ayrı yatıyorlar diye yetmedi abimin kayınvalidesini...v.s. anlattı. nasıl sinirlendim eşimde hiç sesini çıkarmıyor. ertesi gün sinirimden ben ayrı yedim yemeğimi, hay sen ayrı yedin diye demediğini bırakmadı senin nasıl bir insan olduğunu herkese anlatacam. dedi ve anlattı. daha neler neler anlatıcam kızlar ama uzun sürer. ha bu arada anlatığı kişilerde beni kötü gelin olarak görüyorlar. :44:

Son düzenleme:

Bırak kim ne sanırsa sansın.. Kimseye kendini kanıtlamak zorunda diilsin.. Kv de kendini yesin bitirsin senle uğraşıcam die...

ay sinir oldum yaa 14 günlük kızım var lohusayım kayınvalidem yanımda herbişeye karşıo yok öle yapma yok bölee yap sanki biliomuş gibi sinirden sütüm gitti bitki çaylarıyla ugraşıorum.Allah ım yardım et:26:

bende dun benımkının gırtlağına yapışıyordum..zaten bende kalmasına iğreti oluyorum..dun ayaklarını uzatmıs corapsız vaziyette oturuyor oğlumda 9 aylık hebulursa ağzında zaten gıttı yanına ayağını yalamaya basladı ben kalkıp onu alana kadar benim denyo kv hıcbısey yapmıyo bıde hosuna gıtmıs guluyo manyak karıyaaa..çıldırdım varya..bı ıkı laf soyledım ama okadar yuzsuzkı anlamıyomus ayağına yatar cok guzel..ama daha sınır olduğum esim babası falanda var oole mal mal baktılar..esıme onlar gıttıkten sonra senın annen kafayı yemış gıtsın kocasına yalatsın ayaklarını dedim bana nolcak ondan dediyaa..gelde katil olma

benim babanem yüzünden ben de bütün kaynanaları bunlar gibi zannederdim. benim annemle babam birbirini çok severek evlendiler ama babanem annemin yüzüne ben seni almanyadan sebep aldım (annemler yazın rizede kışın almanyda duruyodu) demiş. annemi pek sevmezmiş çünki büyük babam eskiden annemin halasıyla nişanlıymış sonra nişan bozulmuş babanemi almış.
babanem oğullarını çok kıskanır karılarınızın annelerine anne demiyceksiniz sütümü helal etmem demiş ya. ama onlar annemle yengemden hertürlü hizmeti saygıyı vs. bekliyolar.
annemler babanemle aynı apartmanda oturuyomuş ve evin arkası kömürlükmüş fareler,akrepler cirit atarmış,banyosu akarmış. anneme altın filan hiç bişi yapmamışlar bide utanmadan kolundakileri (dedemlerin yaptığı)bilezikleri düğünde takmak için istemişler ananemde kızmış biz ne takıcaz sana diye. bi salon takımı almışlar başka bişi yapmamışlar herşeyi dedemler yapmış bütün borcu babamlara yıkmışlar oda altınları bozup borçları ödemiş kalan parayla da anneme bi çift ayakkabı pardesü almış bide soba almış eve vay efendim paraları karısına giysi alıyo.benim işitme özürlü amcam ve halam var. halamı öle bi şımartmış ki hiç laf dinlemez hep onun dediği olcak ne isterse olcak annemlere saldırırmış (büyüyünce bana da saldırdı kaç kez yüzümü tırnakladı) dediğini yapmazsan siz bunu kendinizden aşağı görüyosunuz allah size de versin dermiş. annem bana hamileyken babamı sürekli okur annemin üstüne yollarmış artık en son boşanmak derecesine gelmişler aile konseyi kurmuşlar boşatcaklar annem fenalaşmış teyze kızını aramış. onun kocası babamı köşeye çekmiş sen bunu severek aldın nie böle yapıyosun o senin karın bu senin anan bunların yeri ayrı karıştırmıycaksın babam sonra düzelmiş.
ben doğmuşum anneme hiç yardım etmemiş sakın bezleri eğilip yıkama dikiş atar diye akıl vermiş yardım edeydin ya. annemin dikişleri atmış ne bi çorba vermiş azına ne bişi. hiç birimiz sevmeyiz onu sürekli sakat çocuklarını savunur.
aynı şekilde bi yere giderken nie haber vermedin bilmem ne.çok şükür biz sonra taşındık gerçi ordan da yetişti beni nie aramıyolar nie sormuyolar. nie gelip temizlik yapmıyolar bilmem ne. yengeme dişini geçirdi sonra bizim eve onlar taşındı nereye gitse halamı peşine takıcak yoksa gidemez amcam da hep onun azına baktı kadın 45 yaşına geldi hala bi yere gidemez kavga çıkar annesi eve geldimi amcam aşağı babaneme iner suratına bakmaz kadıncağızın ya ayıp bu senin eşinin annesi.
ben evlenicem benim kocama taktı beni kendi amca kızının oğluna istediler şöle zengin böle bilmem ne ben istemiyorum benim sevdiğim var yok o şöförle evlenirsen (eşim başkan yardımcısı şöförü bu arada) ne senin nişanına ne düğününe gelirim bilmemne şimdi nedense eşimden iyisi yok. herşeye karışır biz çocukken babam bize ranza aldı bi yerde kızları var da yatak aldı onlara dedi gitti kendi kızına baza aldı. büyük babam vefat etti onun dırdırına dayanamadı bizim için hiç ağlamadılar bilmem ne bi sürü şey saydı.
şimdi bile sakat amcamm evli aynı kendi gibi işitme engelliyle kadın çıkıp yardım ettiği halde güzel yapmıyo istemiyorum bide duymuyo diye azına geleni sayıyo. öteki yengeme de bi sürü sayıyo kimsede yardım etmiyo artık ona. haklı dahi olsak bize özür diletirlerdi ya. anneme ikide bir söler gelmiyo yardım etmiyo kızkardeşime takmış o gelsin benle dursun yardım etsin. bide öle bişi ki istediğin kadar temizle pakla ertesi gün kirli donlar ortalıkda lavabo kirli dolu bi yere gitmiyo yaptığın yani.
herkesi onun gibi zanneder korkardım evlilikten çok şükür kayınvaldemin hiç bi kusuru yok oda çok çekmiş kaynanasından çok kıskanırmış kayınpederimi daha sevinmiyo oğluna bakıyo seviyo gelinin diye. eve sanki hizmetçi almışlar 3 bekar görümce 3 bekar kayın hepsinin çamaşırını elde yıkarmış bide ben çektim nie gelinlerime çektiriyim der kayınvaldem kötülük yapıcam elime ne geçicek benle kötü olun isterseniz ama oğullarımla kötü olmayın hatta iki elti daha iyi geçinin ben herşeye razıyım der böle bi insan allah razı olsun.

cocuga boş bırakmıya gelmıyo hemen tepesınde hemen alıyo kucagına
bide bana ne anlatıyo gülsem mi aglasam mı kızı yenı dogum yapınca
hastaneye gitmek zorunda kalmıs cocugu buna bırakmıslar
cocuk aglamıs durmamıs bu cıkarıp memesını vermıs öyle susdurmus
bana anlatıyo bunu yaaa bana yaaaaa

manyak anam manyak daha bişeler yazmısdımda siildim neyse dedım ayyyyy ayyyyy

ayyyyy sakın bebişini emanet etme öğk tiksindim.yazık yavrunun tertemiz ağzına tövbe töbeeee:18:

çoğu yapıyor sanırım.benimki de yapmış oğluma malesef.
az bunalıma sokmamıştı beni.
şimdikinde tam artist:)son günlerim yardıma ihtiyacım var ve hiçbir işe elini sürmüyor uyuz.çok da yakınız üstelik.bi ağrı mazereti uydurdu onla gidiyor.ben biliyorum doğurunca geçicek onun ağrıları başıma çöreklenicek ya, uyuz!
kendi annemi çağırdım her işimi yapıyor,gözümün içine bakıyor allah binlerce kez razı olsun.ne yapsam annemin hakkını ödeyemem.

Aaaah anneler ah onlar gibisi var mı.haklarını asla ödeyemeyiz.düşündükçe annemin benim yorulmamam için yaptıklarını ağlayasım geliyor.hamile olmasam da öyle zavallı.ne fedakarlık sanki bizden gençler.canlarım benim.güzel anneler.Allahım korusun onları

bu hikayeyi ben başka kişilerden de dinledim ve kendi kayınvalıdeme sordum öyle bişi yaptınmı dıye hayır dedi artık günahı boynuna. annelerinden gizli bişey yaptıklarında ALLAH görmüyo zannedıyorlar sanırım, ALLAH biliyo benden gizli istemediğim ne yaptılarsa hesabını soracak.. o çocuğun dili yok bana anlatsın ama kendileri yalan söylüyosa ALLAH bildiği gibi yapsın.. bu yaptıkları cezasız kalsa bile bize çektiklerimizin mükafatını verir mutlaka eminim..

ay kızlar geçen kayınvaldem anlattı bizim apartmanda yukarda oturan bi kadın var bu gelinini hiç istemiyormuş oğluda çok seviyomuş ille ben bununla evlenicem diye kadın herşeyine bi kulp takmış en son kapalı diye istememiş.ama oğlu diretmiş ayrı evde oturcaz demişler kadın izin vermemiş hakkımı helal etmem başka yerde oturamazsınız diye 3+1 daireler yatak odasına ebeveyn banyosu yaptırmışlar nasıl becerdiler anlamış değilim. düğüne bi hafta kala çeyiz serilmiş akşamına kavga olmuş kadın dünürlerinide beyenmiyomuş kendisi de yarım kapalı kızı açık gelin kapalı ama biraz çarşaflılarmış heralde diye sevmiyomuş onları.nese sonra barış sağlanmış bi oğulları oldu 3 yaşlarında şimdi çocuğa kayınpederin adı konulmuş. gelini kayınpederide sevdiği için gelin ses çıkarmamış. ama kaynana olucak cadı kocasından yatağını ayırmış torunuyla yatıyo torunuyla kalkıyomuş sürekli yanında nere gitse götürüyo annesi sonra çalışmaya başladı diye çocuğu kaynana istediği gibi alıştırmış sürekli sokakta görüyorum akşamları mesela ama çocuk öle soğukki.çocuğun kuranı olmuş alıp halası dolaştırmış kayınvaldem der durur o nasıl şey öle annesi dururken halası aldı çocuğu gezdirdi annesi dururken kadın torunuyla yatıyo diye. geçen günde öğrendim ki kadın evi terketmiş çocukda bunlarda 2 aydır babasının evindeymiş kaynana da çok mutluymuş ama detayını bilmiyoruz. kayınvaldem naptı etti kadını kaçırdı evden görüyomusun diyo.
çok şükür çalışıyorum çocuğa kayınvaldem bakıyo akşam işten dönünce beni camda beklerler şimdi havalar iyi diye aşağı yola iniyolar beni karşılıyolar. eve çıkarız direk kucağıma verir al hasret giderin annesi bi senin kokunu duysun diye sonra anlatır şu saatte kalktı şu saatte mamasını yedi bunda meyvesini akşam üstü yoğurdunu (öğlenleri mutlaka ararım sorarım ne yapıyosunuz diye)
sonra 7 gibi uyku saati olduğu için kızım sen git üstünü başını değiş yemeğini ye bende uyutuyım der 8 defalan da mutlaka uyanınca getirir. allah razı olsun derim başka bişi demem insanın içinde olcak iyilik
ben kızımı kayınvaldemle yıkarım hafta içi de görümcemle yıkarlar ama önce bana sorarlar yıkayalım mı bu gün annesi diye. sabah gelir bizim eve biz çıkmadan öğlen kendi evine geçerki sabah uykusu bozulmasın çocuğun diye. çamaşırım varsa toplar ama ben iş yapmasını istemem hani çocuğa baksın yeter bide onları yapmasını isteyemem allah herkesin içine allah korkusu versin
benimkayınvaldem çok çekmiş birlik oturmuşlar hemde elektrik dahi olmıyan izmitin bi köyünde ben rizeden geldim babamın evinde bile daha çok şey vardı der. babane çok çektirmiş k.valideme çok kıskanırmış oğlunu nie kapıdan uğurluyo diye k.validem işe. hamileyken çabuk çabuk namazımı kılardım ki sandalyenin üzerinde biraz uyuklardım bi gün uyuya kaldım babane kapıma bi vurdu nie yatıyosun diye beni azarladı der mesela. ama şimdi hiç bi gelinin istemez k.validemi ister o unuttu ama ben bana yaptıklarını unutmadım der.

aa ne ilginç bir durum..iyi mi kötü mü anlamadım valla..insan gene de bekler aslında ne biliyim amaaaaan hepsi bi cins

Bekleme faslını geçtim canım isteme,nişan,kına gecesi,nikah,eğlence ev düzme,hamilelik,çocuk eeee sabır yani hiçççççç beklemiyorum kapı çalarsa hoş geldin derim yoksa banane hiçççç umrum değil

a hakkaten çok ilginç insan oğlunun çocuğunu merak etmez mi bi hiç ya

:)Etmezmiş ben eşimin 2, evliliğiyim 1 kızı daha var onunda sadece doğumuna gitmiş o kadar bana hiçççç gelmedi bi resim yollayalımmış telefondan :)Var mı bende o göz benim anam babama yazık değil mi onlarda 60 yaşında hasta insanlar elinden geleni ardına koymuyolar

bence de şanslısın hiç zorlamaçünkü yakın olsa kızının çocuğuna gene bakar ama senden de hizmet bekler hastayım hastayım diye bırak sana uzak Allah'a yakın olsun

Valla öyle aynen Allah a yakın bana uzak boş lafa gelemem ben antika insanlar eşim bi ara gitcekmiş yanlarına hiç dedim bana bakma ben çok yufkayım diye:)bu sefer farklı gitmemmmm

hadi yaa
bizimkide hergün bizde
bıkkınlık geldi artık
orta yolu yok mu bunun :44:

hadi yaa
bizimkide hergün bizde
bıkkınlık geldi artık
orta yolu yok mu bunun :44:
yok bunun orta yolu arkadaşım gelinleri kadar taş düşsün başlarına.herkes bizi severken onlar niye sevmez sevmeye çalışmaz anlamam.ne halleri varsa görsünler bizden uzak olsunlar da çok sinirliyim yine.Allah ım sen bize güç ve sabır ver.oğullarıyla evlenmek en büyük hatamız onlara göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…