kaynanalarınız jocasta kompleksi mi?

Enterasan odiepus'la elektra'nın nerden geldiğini biliyoruz ama bunu ilk defa duydum, jocasta nerden geliyor acaba?

Olayi kisisel sorunlara indirgememek lazim.
Bende bir gelinim ama gelecegin kayinvalide adayiyim ( rabbimin izni ile insallah hem kiz hem erkek annesi olarak)
Benim gibi bugünün gelini konumunda ki bircok kadinda kayinvalide adayi.
Buda demek oluyor ki her kadin, gelecekte jacosta hastalina yakalanma potansiyeli olan kisiler grubunda :))
Yani yazarken düsünerek yazmak gerek:)

Son düzenleme:
bu arada bilmeyenler için
Jocasta kompleksi: Annenin oğluna hastalık derecesinde ve tüm ruhsal doyuma erişildiği aşırı bağlılığı.

Hımm ilginç mantıklı aslında, peki neden jocasta demeyi uygun görmüşler acaba? :meraklismile: :)

Jacosta Sophocles'in Oedipus oyunundaki bir karakter. Oedipus bilmeden annesi Jacosta ile evlenir, yunan trajedisi.

Son düzenleme:
Evveliyatlarında kocalarına karşı stockholm sendromu yaşayan dişi cinsinin ying yang savına binaen erkek evlâtlarında yer edinmek istemeleri doğasal bir durum. Şiddet gördüğü kişiyi sevmenin girdabından, şiddetsiz sevgi vererek sevilmek isteme ile çıkacaktır. Stockholm yalnızca kocaya duyulmuyor tabi. Katiline dahi aşk geliştirebilirmiş insan.

oğlunun hayatında,
-kendisinden başka bir kadına tahammülü olmayan kadın- olarak tanımlanabilir.
oğlunun karısı, kızı, kız kardeşi, her kim olursa olsun,
ne yapar eder aralarını bozar ve diğer kadınları oğlundan uzaklaştırır.

Son düzenleme:
aslında çoğunluğun içinde bulunduğu durumdur ve bu çoğunluk, içinde bulunduğu bu durumun bir hastalık olduğunu bilmez.
bu bir jocasta kompleksi veya diğer bir tabirle jocasta sendromudur.

annenin çoğunlukla kendisi ve kendi evliliği ile alakalı ciddi sorunları vardır. erkek evladı kendi olmak istediği cinsel kimliği ve egosu olarak görüp duygusal tatmin yoluna giderek bağımlılık gösteren anneler de mevcuttur.

kendi rahatsızlıklarının farkında değillerdir. bu sorunu masumane annelik sıfatı ile süsleyip legalleştirmeye çalışırlar.

- ama ben anneyim evladım. ben senin kötülüğünü ister miyim?

- sen sadece mutlu ol. ben senin mutluluğun için konuşuyorum...vb.

esasında istedikleri şey çocuklarının mutluluğu için birincil basamakta kalmayı istemeleridir. hiçbir gelinle anlaşamaz, uzun soluklu bir ebeveynlik yapamazlar. oğulları onların bilinçaltında olmak isteyip olamadıkları kimlikleridir.

.......................mesaj tekrarı............

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…