kaynanalarınız jocasta kompleksi mi?

Bu arada Pasolini' nin Oedipus Rex diye bir filmi var, oyunu sinemaya aktarmış. Kendisi de küçükken babasından eziyet görüp annesine daha çok yakınlık duyduğundan bu konu üzerine çalışmış sanırım. Merak edenler izlesin bence, film biraz saçma gelebilir başta ama anlatılan trajedi güzel.

Son düzenleme:
Jacosta Sophocles'in Oedipus oyunundaki bir karakter. Oedipus bilmeden annesi Jacosta ile evlenir, yunan trajedisi.
Kompleksler, hezeyanlar çoşkular genellikle yaşanan olayı farkeden ilk insana ait herhangi şey ile isimlendiriliyor sanırım.
Kullanmak ile kullandığını keşfetmek.

KK ya bilgi yüklemesi yapıyorsunuz Bizim bünyeler klasik kıskanc kaynvalidere alışık, site heran patlayabilir

Kompleksler, hezeyanlar çoşkular genellikle yaşanan olayı farkeden ilk insana ait herhangi şey ile isimlendiriliyor sanırım.
Kullanmak ile kullandığını keşfetmek.

Aslında farkeden demek doğru olur mu bilemiyorum, neticede oyunda bu durum bir felaket olarak nitelendiriliyor. Orada psikolojik bir sendromdan öte bilmeden istemeden meydana gelmiş bir durum, dolayısıyla da bu yüzden bir trajedi. Zaten baş kahraman yıllar önce bunu bir kahinden duyunca ailesi sandığı insanlarda uzaklaşıyor ancak gerçek ailesini bilmeden bulup babasını öldürerek annesiyle evleniyor. Annesi olduğunu bilmeden, yani hükmedilen kaderinden kurtulamıyor.

Nitekim diger mesajda yazdığım gibi Pasolini olayın içgüdüsel boyutunu ele alıyor.

Bunu adlandıran uzmanlarsa artık her kimseler örnek olarak sanırım Oedipustan daha yakınını bulamazdılar ama dediğim gibi Oedipus da birebir örnek değil.

Son düzenleme:
videoyu şimdi izledim.
cinayete varmaz iş tabi ama
bu komplekse sahip kadınların aklından geçenleri
yüzde yüz yansıtmış bence.

herkes çok bilimsel yorum yapmış. bende halkın bağrından kopup kkya gelmiş, sıradan bi vatandaş olarak yorum yapayım

evet bu hastalıklı durumdan benim nenemde de vardıtedaviisi yok anca hasta kişi ölürse kurtulursunuz

görmüş geçirmiş üye smili

Ayy şimdi baktım, bu jocasta kompleksi olan anneler, oğullarıyla cinsel ilişkiye girmeyi isterlermiş.. Bir nevi ensest işte yahu

bu kadınlar etrafta oğlunu çok seven çok iyi çok fedakar anne olarak algılanıyor.
hastalıklı bir durum olduğu sonradan, oğlu evlenince ve seneler geçince ortaya çıkıyor.
oğlunun da çocukluk ve gençlik zamanlarında bu durum işine geliyor.
ne istese yapan bir anne.
oysa kazın ayağı hiç de öyle değil.
oğlunun her istediğini yapması iyi fedakar annelikten değil,
oğlunu yavaş yavaş kendine bağımlı hale getirme arzusundan.
ve bunu başarıyor da.
oğlunun ömür boyu anneciğini düşünerek yaşamasını sağlıyor.
hep de çok çekmiş olur bu kadınlar nedense.
ah ben neler çektim der durur.

kesinlikle katılıyorum.
tedavisi yok.
hastanın ölmesi tek kurtuluş.
kendinden önce sizi öldürmeyi başarmazsa tabi.

Eminim ki büyük düşünürler felsefistler kadınlar kulubüne kısa bir ziyaret yapsalar -bir derdim var dan yola çıkarak tabi- yapacakları çıkarımları ile yeni bir mitoloji dünyasını aralarlar D

Pasolininin Sodom'un 120 gününü izlemiştim zamanında, midesi sağlam olmayanlara tavsiye etmiyorum ve o filmden sonra bir daha kendime gelebileceğimi sanmıyorum

Pasolininin Sodom'un 120 gününü izlemiştim zamanında, midesi sağlam olmayanlara tavsiye etmiyorum ve o filmden sonra bir daha kendime gelebileceğimi sanmıyorum
Kitabını okuduktan bir müddet sonra ekmek yiyememiştim. Filminin olduğunu bilmiyordum, izleyeyim belli mi olur belki kilo kaybı anlamında olumlu etkisi olur

Eminim ki büyük düşünürler felsefistler kadınlar kulubüne kısa bir ziyaret yapsalar -bir derdim var dan yola çıkarak tabi- yapacakları çıkarımları ile yeni bir mitoloji dünyasını aralarlar D

"Bir Derdim Var" başlı başına bir mit olmalı zaten

Kitabını okuduktan bir müddet sonra ekmek yiyememiştim. Filminin olduğunu bilmiyordum, izleyeyim belli mi olur belki kilo kaybı anlamında olumlu etkisi olur

Fikir mantıklı bence. Yanlız kk kadınları olarak edebiyatla, bakımı ne güzel bir potada eritiyoruz Süsten püsten başka işleri olmayan kadınların yeri vs. diyenler utansın

Yok bu o kadar ağır sayılmaz. Dediğim gibi zaten 60'lar yapımı bir film, bazı kısımlar biraz absürd kaçmış bile diyebilirim. Hele baş roldeki sürekli yumruğunu ısıran Oedipus abimiz bende bir Kadir İnanır etkisi bıraktı. Özellikler de şu Türkan Şoray'la birlikte yer aldığı "Sevemedim Karagözlüm" filmindeki halini anımsatıyor.

Fikir mantıklı bence. Yanlız kk kadınları olarak edebiyatla, bakımı ne güzel bir potada eritiyoruz Süsten püsten başka işleri olmayan kadınların yeri vs. diyenler utansın
Dışsal süs ayrı içsel süs ayrı. Harmanlamak apayrı bir güzellik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…