Kompleksler, hezeyanlar çoşkular genellikle yaşanan olayı farkeden ilk insana ait herhangi şey ile isimlendiriliyor sanırım.Jacosta Sophocles'in Oedipus oyunundaki bir karakter. Oedipus bilmeden annesi Jacosta ile evlenir, yunan trajedisi.
Kompleksler, hezeyanlar çoşkular genellikle yaşanan olayı farkeden ilk insana ait herhangi şey ile isimlendiriliyor sanırım.
Kullanmak ile kullandığını keşfetmek.
herkes çok bilimsel yorum yapmış. bende halkın bağrından kopup kkya gelmiş, sıradan bi vatandaş olarak yorum yapayım
evet bu hastalıklı durumdan benim nenemde de vardıtedaviisi yok anca hasta kişi ölürse kurtulursunuz
görmüş geçirmiş üye smili
Aslında farkeden demek doğru olur mu bilemiyorum, neticede oyunda bu durum bir felaket olarak nitelendiriliyor. Orada psikolojik bir sendromdan öte bilmeden istemeden meydana gelmiş bir durum, dolayısıyla da bu yüzden bir trajedi. Zaten baş kahraman yıllar önce bunu bir kahinden duyunca ailesi sandığı insanlarda uzaklaşıyor ancak gerçek ailesini bilmeden bulup babasını öldürerek annesiyle evleniyor. Annesi olduğunu bilmeden, yani hükmedilen kaderinden kurtulamıyor.
Nitekim diger mesajda yazdığım gibi Pasolini olayın içgüdüsel boyutunu ele alıyor.
Bunu adlandıran uzmanlarsa artık her kimseler örnek olarak sanırım Oedipustan daha yakınını bulamazdılar ama dediğim gibi Oedipus da birebir örnek değil.
Bu arada Pasolini' nin Oedipus Rex diye bir filmi var, oyunu sinemaya aktarmış. Kendisi de küçükken babasından eziyet görüp annesine daha çok yakınlık duyduğundan bu konu üzerine çalışmış sanırım. Merak edenler izlesin bence, film biraz saçma gelebilir başta ama anlatılan trajedi güzel.
Kitabını okuduktan bir müddet sonra ekmek yiyememiştim. Filminin olduğunu bilmiyordum, izleyeyim belli mi olur belki kilo kaybı anlamında olumlu etkisi olurPasolininin Sodom'un 120 gününü izlemiştim zamanında, midesi sağlam olmayanlara tavsiye etmiyorum ve o filmden sonra bir daha kendime gelebileceğimi sanmıyorum
Eminim ki büyük düşünürler felsefistler kadınlar kulubüne kısa bir ziyaret yapsalar -bir derdim var dan yola çıkarak tabi- yapacakları çıkarımları ile yeni bir mitoloji dünyasını aralarlarD
Kitabını okuduktan bir müddet sonra ekmek yiyememiştim. Filminin olduğunu bilmiyordum, izleyeyim belli mi olur belki kilo kaybı anlamında olumlu etkisi olur
Pasolininin Sodom'un 120 gününü izlemiştim zamanında, midesi sağlam olmayanlara tavsiye etmiyorum ve o filmden sonra bir daha kendime gelebileceğimi sanmıyorum
Dışsal süs ayrı içsel süs ayrı. Harmanlamak apayrı bir güzellik :)Fikir mantıklı bence. Yanlız kk kadınları olarak edebiyatla, bakımı ne güzel bir potada eritiyoruzSüsten püsten başka işleri olmayan kadınların yeri vs. diyenler utansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?