kaynanalarınız jocasta kompleksi mi?

valla ben şu an için bu sendroma yakalanmaya aday gibi görmüyorum kendimi. oğlumu kimseden kıskanmam. tam tersine başkalarının oğlumu sevmesi bana gurur verir. inşallah da evlilik çağına geldiği zaman onu benim gibi sevebilecek bi kız bulur kendine. o zaman ben de o kızı başımın tacı yaparım, yeterki oğlumu mutlu etsin.

kadin mutsuz, deger gormemis
en ucuz en siradan en basit hayali gerceklesmemis (esiyle)
belkide kendisi hayatta bir sey becerememis o firsat verilmemis
ne oluyorsa oglu olduktan sonra oluyor
o kadar cok yogunlasiyor ki ogluna hayatinda basarabildigi
en guzel sey OGLUnun annesi olmaktir
ve oglunun sevinci sevinci acisi acisi oluyor
kabaca kendi "mali" gibi goruyor
artik ne kadar yogunlasiyorsa oglunun duygularina
videodaki kadin gibi oglunun sevistigini anladigi an
tahrik oluyor
tehlikeli bir durum gercekten
tedavisi mutlaka vardir
simdi bizim kulturdeki kaynanalar
hani su mahremden anlamaz gece yarilari pat diye gelininin oglunun odasina dalan
arsizliga verip onlarla uyumak isteyen
oglunun karisina duygusal guzel hareketlerini gordukce hastalanan
sirf geliniyle ilgilenmesin diye hastalandim diye uyduran
bencede onlardada var bu sapkinlik

arkadasim kayinvalidesinin evinde gerdege giriyor
ve arkadasim sanirim cok gerildi bir turlu kendini birakamiyor
kocasinin bir muddet sonra cani sikiliyor ve odadan cikiyor
fisil fisil annesiyle konusuyor
arkadasim odadan cikamiyor tabii ama cok merak ediyor
neyse esi geliyor yine baya bir muddet ugrasiyorlar(mis)
sonuc olumsuz
kadin odaya girip oglunu cekiyor gelinine tiksintiyle bakarak
kiz ne oluyoruz diye sok icinde yatagin icine gomuluyor
yine bir muddet sonra kocasi geliyor odaya
sinirli ve kendinden emin bir sekilde kaba ve cirkin bir sekilde
iliskiye giriyor yani bir nevi tecavuz gibi bir sey
ve en cirkinin nedir biliyormusunuz isini bitir bitirmez
kadin nasil anliyorsa artik pat diye odaya girip kizin altindaki
carsafi aliyor oglunuda kendisi yikiyor banyoda
bu arkadasim dedigim kisi
avrupada dogmus buyumus
ve tam 10 sene once yasanmis olay
bahsini ettigim kadin geldi aklima videoyu izlediigmde
bu sendroma uyuyor sanki :26:

Bizim k.validelerimizi, aile yaşantılarımızı yansıtmıyor.

Ayrıca bağlılık başka bu çok başka..Oğuldan öte mi görüyor yani ? Mide bulandırıcı.

Böyle bir hastalığın Türkiye'de olduğunu düşünmüyorum.

Rutin k.valide gelin sürtüşmesi hiç bozulmasın diyesim geldi. :)

Ohoo olmaz mı 1Sen cim, oğuldan öte hisler beslemek değil bunun adı, (bakma Freud ana-oğul, baba-kız ilişkisini o taraflara bağlamış ama o kadar uzun boylu değil) saplantılı derece de bağlanmak. Hastalıklı bir sevgi yani.

Geçenlerde bir arkadaş eşiyle problemleri oldu, başka bir eve taşınmayı şart koştu. Eşi evin en büyük oğlu, kadının kocası ölmüş, arkadaşa dediği cümle "o benim oğlum, kocam her şeyim kimse ayıramaz beni ondan" buyur burdan yak...

Sen hiç oğlunu karısından kıskanıp birlikte uyumak isteyen k.valideleri de mi duymadın? Aksine bu hastalık Türkiye de çok. Hele de erkek çocuklarına verilen önemi düşünürsek...

Son düzenleme:

Allaha şükür bizim değerlerimiz böyle hastalıkları bünyesinde barındırmayacak nitelikte, açıkçası sırıf bizle de alakası yok, bu durumun en rahat batı toplumlarında bile kabullenileceğini düşünemiyorum.

Bana göre bunlar Freud'un safsatalarından ibaret, hiç bir bilimsel dayanağı yok. Adeta kendi çalmış kendi oynamış. Nitekim çok itibar edilen biri de değil anladığım kadarıyla, geçmiş yıllarda Freud'la ilgili temel veri gerekti, psikoloji okuyan arkadaşlarımın ders kitaplarında bulmayı umdum, ama öyle doğru düzgün yer verilmemiş bile.

Bunları "kompleks" ya da "sendrom" diye nitelendirerek hastalık statüsüne sokmak aslında bir nevi normalleştirme çabası. Bunlar düpedüz sapkınlık. Bizden uzak olsun.

Ha kimilerinde evlatlarına karşı bir takıntı, aşırı bir düşkünlük yok mu, var elbette ama bunu cinsellikle bağdaştırmak evet gerçekten mide bulandırıcı.

Benim kayınvalidem mesela
Oğluyla uyumak ister gel anne aramıza yat dese gelir kadın o derece
Ama bu anlatılanlar kadar saplantılı değildir herhalde:18:

Son düzenleme:
Ha birde aynen bana şu cümleleri kurmuştu
O hem benim oğlum hem kocam hem arkadaşım hem namus bekçim her şeyim o benim demişti
(Kayınbabam yurt dışına gitmiş çalışmak için kayınvalidem ile eşim kalmış Türkiyede bundan kaynaklandığını düşünüyorum:18:)

En büyük hayalim bir erkek cocuk doğurmak Bana aşkla bakan bir çift göz daha istiyorum :) Yoksa ben daha doğurmadan, evlendirmeden bu komplekse mi yakalandım Beni en yakın kliniğe yatırın, kendimi size emanet ediyorum

oedipus ve elektrayı biliyordum ama jacostayı ilk defa duydum o da ne dedim..geleceğin k.valide aday adayı olarak korktum kendimden acaba o potansiyel var mı bende

Türkiyede bu tip kayınvalidelerin olduğuna inanıyorum, elbetteki videodaki gibi işi ileri boyuta belkide götürmiyecektir ..hastalığın da dereceleri vardır yani..hatta BU KADINLARIN kendilerini hasta olarak bile kabul etmeleri imkansız..
hele birde eşinize senin annen jocasta kompleksi dediğinizi düşünsenize..asla kabul etmezler...
asıl olan,bunun tedavisi veya durumun idare edilebilmesi nasıl olur işte bütün mesele bu..
aman siz siz olun erkek annesi iseniz anneliğin kakasını çıkarmayın lütfeeeeen !

Kaygana jocastayı da geçmiş resmen bu ne yaaa :18: oğlu içerde kadın neler hissediyor

Bu kayganayı bir derdim vara davet ediyorum gelsin orada hesaplaşalım

paylaşım çok güzelmiş. bir terim daha öğrenmiş oldum. jocasya komleksi varmış galiba k.validede (benim teşhisim). ilaç kullanıyorda düzelmiş biraz. eşinden baskı görmüş, her türlü sorununu oğluyla (eşimle) paylaşmış. kızı da var. örnek bir gün patates kızartılmış birine yumurtalı birine yumurtasız yapmış. kızı özenmiş yumurtalıdan alıvermiş, annesi kıyameti kopartmış. halbuki ikiside öz evladı. bana garip gelmişti.

ancak şimdi tedavi görüyor, arada yapıyor yapacağını da şimdi daha iyi olduğunu söylüyor. tedavi görmese oğlumu paylaşamazdım seninle demişti. hatta görenler nasıl dayandın, nasıl evlendirebildin diyorlarmış. depresyon tedavisi bu sendromada yaramış demekki.

Kadın tam bir pislik çıktı.

Tavuğun kafası baltayla kesilir mi dinazor mu öldürüyorsun ed gein kılıklı.

Bu durum,kız annelerinde ve babalarında da oluyor...
O adam kızımla yatacak diye düşünüyorlar.
o sahneler gözünün önüne geliyor falan..
Var bu maalesef...
Örneklerine rastladım ve bu klibe hiç şaşırmadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…