kaynanalarınızın davranışları nasıldı nasıl oldu ?

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
kızlar günaydın hepinize

Kaynanasından cekenlere sormak ıstedıgım bır sey var sözlülük nişanlılık döneminde size karşı hal hareket ve tavırları konusmaları nasıldı evlendıkten sonra nasıl oldular çok merak edıyorum yardımcı olursanız sevinirim

ben kaynanalrın görmüş geçirmişlikleri varsa kişisel olarak kendini yetiştirmişlerse insan olabilmişlerse iyi bir ana eş bir türk kadını sbırlı sağduyulu inançlı hanımefendi olmuşlarsa bence nişan söz evlilik hepsi aynı...şu yazdıklarımın maalesef ki bir okulu yok.ben kendimide dahil ediyorum eksik olduğum konular dahilinde

nişanlılık döneminde fazla görüşmüyorduk.
2 ayda bir gelıyordum uzak oldugum için.
oda 2 saat görüşüp oturup hmen eşimle alısverıse yada dışarı gidiyorduk.
ben geldıgımde sarma sarar yemek yapar. meyveler alır yedirir içirirdi keza halaa öyle.
asla bulasık yıkatmazdı siz işinizi halledin derdi.
asla laf sokmadı nişanlıyken..

evlendim aynı evdeyiz.
laf sokmalar, yaptıgımı begenmemeler, bı yere giderken benıde götürün demeler surat asmalar,
gönderme yapmalar
bulaşık ve yemek konuusnda halaa yardım ediyor fakat iğnelemede üstüne yok..

kayınvaldemi ilk nasıl tanıdıysam hala öyle bana karşı içten ve çok iyi bir insan benim kayınvaldem kanatsız bir melek.onu çok seviyorum ha benim annem ha kayınvaldem hiç ayırmıyorum.sanırım ben sansı gelinlerdenim:)

kızlar anlamak ıstedıgım sey acaba kaynanalarımızın nasıl oldugunu bıle bıle mı evlılıklerımızı yapıyoruz yoksa gercek taraflarını evlenıncemı goruyoruz ıyı veya kötu ayrıt etmeden soruyorum bunu nişanlılık dönemınde gormezlıkten mı gelıyoruz

ben de yakında nişanlanıyorum inşallah. müstakbel kayınvalidemle ilk görüşmeye geldiklerinde tanıştım. Oğlunun evlenmesini istediği için bana karşı çok ilgili ve sevecendi. ama ben ilk tanıştığım insanlara karşı öyle sevecen olamadığım için oldukçe mesefali durdum

ilerde ilişkimiz nasıl olur bilmiyorum ama bence ana nokta baştan sınırları koymak ve buna göre tavır belirlemek. eğer ilk başta ipleri elimize alırsak sonra da sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum

ben kayınvalidemin huyunu bilmiyodum nişanlıyken dediğim gibi görüşmedik çok fazla.
sadece çok gezdıgını bılıyodum.
mahallede mimli biri oldugunu bılmıyodum.
eger bılseydım ve bekarken bu formları okusaydım kesinlikle ayrı eve cıkardım..
heh şuda var..
nişanlıyken evet görmezden geldıklerımzız oluyor.
idare ederım dıyoruz bazen ama oyle olmuyor idare edilmiyomuş maalesef.
ufak tefek şeyleri görmezden gelebılırım deniyor.
ama maalesefki tam tersi çok ufak şeyler evlenınce bıde aynı evde olunca göze batıp dahda büyüyor.

aynı benim kayınvalidem,bn de çok severim kendisini:81:

çok şanslısın canım umarım hep böyle devam eder kayınvalıden

çok şanslısın canım umarım hep böyle devam eder kayınvalıden

amin inşallah =) aslında ilk görüşmemizde birkaç hoşuma gitmeyen söz söyledi ama açıkçası bunu pek önemsemedim. yaşlı kadındır ne de olsa boş ver dedim kendi kendime ve gülüp geçtim =) (niyeti iyiydi fakat cahilce söylenen şeyler işte...) ama ailem bana söylediği şeyleri duydu sonra da evliliğe doğru ilerlerken sıkıntı oldu bu sözler.

ve evlilik yolunda bu sıkıntılardan dolayı ailem uzatmaları oynamaya başlayınca sevgilim sordu, ne oluyor neden tereddütteler diye. ben de çok sonra annesinin söylediklerini ve bizimkilerin rahatsız olma sebeplerini anlattım. tabi sevgilim şok ve annesine kızdı tabi. ama açıkçası anlatmak istemediğim halde zorladığı için anlattım. ben insanların böyle sözlerini çok önemsemem de ailem önemsediği için sıkıntı oluyor falan dedim. kendisi baya mahcup oldu ve annesine de konuşmalarda yasak koydu

ailem bundan sonra biraz sakinleşti işte, çok şükür sonunda da nişan olacak.... yani diyeceğim o ki siz rahat olun, arada mesafe bırakın ve saygıda kusur etmeyin sonrası da ilahi adalet...yerini bulur elbet =)

Son düzenleme:
Bende yazayım tatlım. Benim kayınvaliemle aram normal zaten çok görmüyorum senede bir hafta anca görürüm. Nişanlıykende aynıydı arada telefonda konuşuyorduk şimdide aynı evine gittiğimizde çok ilgili hiçbir işe karıştırmaz sizçıkın gezin der hastalanim sürekli arar düzeldinmi diye gerçi evime daha hiç gelmedi iyi yanii birşeyini görmedim bazen benim sevdiğim şeylerden hazırlar kargoyla yollar seviyorum yanii oda beni seviyordur heralde

İlk gün nasılsa hala öyle. Kendini dünyanın merkezi zannettiği için; kendiyle ilgilenmekten bana saramıyor

nişanlılık döneminde de kötüydü evlenince daha kötü oldu bile bile evlendim ben. Büyüklerimin uyarılarını dikkate almayarak gözgöre göre. 4 senelik evliliğimin 3 senesini zehir ettiler ayrı şehirde olmamıza rağmen. Ama son 1 senedir görüşmüyorum ve çok çok mutluyum

hazalcım o zaman ne dıyoruz darısı yasemının başına inşallah kaynanası hep böyle gider de oda mutlu olur senın gıbı

şaka bir tarafa baya bır ıyı bana karşı kızının yanına gıttı bana ordan hedıy bıle getırmıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…