- Konu Sahibi Bana bir is lazim
benim kaynanam cok cok kötüydü, simdi sadece kötü...
ya işte bak bunu merak edıyorum ne yapıyodu mesela sana kötülük olarak ne dıyoduda bezdırıyodu senı şimdi naptıda eskıye nazaran ıyı oldu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hazalcım o zaman ne dıyoruz darısı yasemının başına inşallah kaynanası hep böyle gider de oda mutlu olur senın gıbı![]()
![]()
![]()
şaka bir tarafa baya bır ıyı bana karşı kızının yanına gıttı bana ordan hedıy bıle getırmıs![]()
Aman maşallah diyelimde nazar değmesin halbuki ne var kötü olucak oda insan bizde insanız oğulları bizi sevmiş bizimle olmak istemişler![]()
ne de güzle yazmışsınız sevmişler bizimle olmak istemişler diye ama gerçekten bazı kayınvalideler var ki onların oğulları sevemez, sevmemeli sadece üremek için evlenmeli diye düşünen...
çok şanslısın canım darısı başıma inşallah
Bak canım işin sırrını çözmeye çalışıyorsun belki ben yardımcı olamam sana çünkü biz kayınvalidemle farklı diller konuşuyoruz. Ben de öncesinde hiç tanımıyordum kayınvalidemi, nişanlandım ve eşimin memleketine geldim bir sene nişanlı kalıp evlendim. Önceleri kadın sarılır öperdi, sen de benim bir kızımsın derdi ama bunu hissettirecek hiçbirşey yapmadı. Ne bir anne sıcaklığı ne de kayınvalidelik gördüm nötr benim için çünkü kayınvalide evlilik sürecinde etkin bir faktördür, herşeye karışır, adetleri uygular benim bildiğim öyle benim kaynana elini eteğini çekmiş hiçbir şeye karışmadı açıkcası, ne bir faydası ne bir zararı dokundu bana.Kızlarının hediye ettiği terlik varmış bana hediye etti onu, görümcelerim de bak annem seni bizden daha çok seviyor o terliği kimseye vermiyordu kendisi de kullanmıyordu dediler. Kadından gördüğüm tek hediye o terlik ve ince basit bir kolye. İyileri tenzih ederek söylüyorum hiçbir kayınvalide bir anne gibi olamaz. Mesela evde ben çalışıyorum, eşim çalışmıyor, iki tane kızkardeşi var ben dışarı çıkcam eşim bana pantalonunu veriyor ütüle diye ben de çıkıyorum dedim ütülemedim. Gitmiş kendisi ütülüyor, annesi de görmüş vah vahhh labellevie yokken elini ütüye sürmezdin şimdi ütü yapıyorsun diyormuş. Yani fesat böyle bir insandan ne bekleyebilirsin ki. Bunun dışında birsürü şey var uzatmıyım.kızlar bana dıyınkı benım kaynanam evlenmeden şöyle yapıyodu bunu dıyodu evlendım şöyle oldu ayagımı denk almak istıyorumda o yuzden yardım rica ediyorum gıbı düşünun![]()
kızlar anlamak ıstedıgım sey acaba kaynanalarımızın nasıl oldugunu bıle bıle mı evlılıklerımızı yapıyoruz yoksa gercek taraflarını evlenıncemı goruyoruz ıyı veya kötu ayrıt etmeden soruyorum bunu nişanlılık dönemınde gormezlıkten mı gelıyoruz
Tavsiyelerime gelince;
-Asla aradaki mesafeyi bozma, çok samimi olma.
-Her zaman saygılı ol, nede olsa eşinin annesi ve senden büyük.
-Yaranmak için her işini yapayım, hediye alayım deme, yaranamazsın.
-Davranışlarını onun davranışlarına göre şekillendir, o sana karşı iyiyse sen de iyi ol aşırı fedakar olma, eşimin annesi başımın üstünde yeri var gibi düşüncelere hiç girme.
-Seni kıracak bir laf söylediğinde nazikçe cevabını ver, biriktirme.
-Eşine annesini asla kötüleme.
Evlılıgımın birinci yılı : annecıgım
1. yılın sonu : annem
1 yıl 2 ay sonra : anne
1 yıl 5 ay sonra : o kadın
2. yıl : esımın annesı
ilahi elefera çok güldürdün benikadın da içinden diyordur geçen yıl annecim diyodu şimdi yüzümüze bakmıyo diye
![]()