kaynanalarınızın davranışları nasıldı nasıl oldu ?

hazalcım o zaman ne dıyoruz darısı yasemının başına inşallah kaynanası hep böyle gider de oda mutlu olur senın gıbı :nazar: :nazar: :nazar:

şaka bir tarafa baya bır ıyı bana karşı kızının yanına gıttı bana ordan hedıy bıle getırmıs :nazar:

Aman maşallah diyelimde nazar değmesin halbuki ne var kötü olucak oda insan bizde insanız oğulları bizi sevmiş bizimle olmak istemişler :52::52:

Ben onu allaha havale ediyorum o kadar yaptim onlar icin
görümceme bile baktim evimde 4 cocuguyla ama benden kötüsü yok
ne yaparsan yap yinede el kizisin yeri geldiginde bir kalemde silinip atila biliyorsun....

Sağolsun hiç değişmedi, sadece birbirimizin yeni yeni huylarını alışkanlıklarını öğrendik. Çok şükür bir sorunumuzda yok 5,5 yıldır gül gibi geçinip gidiyoruz.

Aman maşallah diyelimde nazar değmesin halbuki ne var kötü olucak oda insan bizde insanız oğulları bizi sevmiş bizimle olmak istemişler :52::52:

ne de güzle yazmışsınız sevmişler bizimle olmak istemişler diye ama gerçekten bazı kayınvalideler var ki onların oğulları sevemez, sevmemeli sadece üremek için evlenmeli diye düşünen...

çok şanslısın canım darısı başıma inşallah

bazen ben bile şaşırıyorum.kayınvaldemle tanışmadan önce eşim anlatırdı annesini sen annemle çok iyi anlaşacaksın gör bak derdi.bende kayınvalde illa kayınvaldeliğini yapar der derdim.ama umuduğum gibi olmadı ve iyikide olmadı:) evliliğim 3 yılına girecegim daha kayınvaldemin bana karsı kaşının indiğini görmedim dahada bana oğlum seni üzerse direk bana gel der sağolsun.hep yanımda oldular.sağolsunlar.

kızlar bana dıyınkı benım kaynanam evlenmeden şöyle yapıyodu bunu dıyodu evlendım şöyle oldu ayagımı denk almak istıyorumda o yuzden yardım rica ediyorum gıbı düşünun :27:
Bak canım işin sırrını çözmeye çalışıyorsun belki ben yardımcı olamam sana çünkü biz kayınvalidemle farklı diller konuşuyoruz. Ben de öncesinde hiç tanımıyordum kayınvalidemi, nişanlandım ve eşimin memleketine geldim bir sene nişanlı kalıp evlendim. Önceleri kadın sarılır öperdi, sen de benim bir kızımsın derdi ama bunu hissettirecek hiçbirşey yapmadı. Ne bir anne sıcaklığı ne de kayınvalidelik gördüm nötr benim için çünkü kayınvalide evlilik sürecinde etkin bir faktördür, herşeye karışır, adetleri uygular benim bildiğim öyle benim kaynana elini eteğini çekmiş hiçbir şeye karışmadı açıkcası, ne bir faydası ne bir zararı dokundu bana.Kızlarının hediye ettiği terlik varmış bana hediye etti onu, görümcelerim de bak annem seni bizden daha çok seviyor o terliği kimseye vermiyordu kendisi de kullanmıyordu dediler. Kadından gördüğüm tek hediye o terlik ve ince basit bir kolye. İyileri tenzih ederek söylüyorum hiçbir kayınvalide bir anne gibi olamaz. Mesela evde ben çalışıyorum, eşim çalışmıyor, iki tane kızkardeşi var ben dışarı çıkcam eşim bana pantalonunu veriyor ütüle diye ben de çıkıyorum dedim ütülemedim. Gitmiş kendisi ütülüyor, annesi de görmüş vah vahhh labellevie yokken elini ütüye sürmezdin şimdi ütü yapıyorsun diyormuş. Yani fesat böyle bir insandan ne bekleyebilirsin ki. Bunun dışında birsürü şey var uzatmıyım.
Tavsiyelerime gelince;
-Asla aradaki mesafeyi bozma, çok samimi olma.
-Her zaman saygılı ol, nede olsa eşinin annesi ve senden büyük.
-Yaranmak için her işini yapayım, hediye alayım deme, yaranamazsın.
-Davranışlarını onun davranışlarına göre şekillendir, o sana karşı iyiyse sen de iyi ol aşırı fedakar olma, eşimin annesi başımın üstünde yeri var gibi düşüncelere hiç girme.
-Seni kıracak bir laf söylediğinde nazikçe cevabını ver, biriktirme.
-Eşine annesini asla kötüleme.

kızlar anlamak ıstedıgım sey acaba kaynanalarımızın nasıl oldugunu bıle bıle mı evlılıklerımızı yapıyoruz yoksa gercek taraflarını evlenıncemı goruyoruz ıyı veya kötu ayrıt etmeden soruyorum bunu nişanlılık dönemınde gormezlıkten mı gelıyoruz

evet ben evlenmeden önce anlatıyorlardı hatta bana sen onunla yapamazsın derlerdi ama ben eşimi çok sevdiğim için yapabileceğimi düşünmüştüm benim kalbini kazanamadığım kimse olmamıştır şimdiye kadar çabuk gönül alırım kendimi çabuk sevdiririm istesem herşeyi de yaptırırım mizaç olarak bunu kolaylıkla aşarım hatta değişeceğini bile umuyordum sayemde...
ama öyle olmuyormuş kendime olan güvenimi kaybettim nerde kaldı onu kazanmak laflar ne kadar ağır geliyormuş nasılda acıta acıta batıyormuş ben onu değil o beni değiştirdi 15 ayda...

Tavsiyelerime gelince;
-Asla aradaki mesafeyi bozma, çok samimi olma.
-Her zaman saygılı ol, nede olsa eşinin annesi ve senden büyük.
-Yaranmak için her işini yapayım, hediye alayım deme, yaranamazsın.
-Davranışlarını onun davranışlarına göre şekillendir, o sana karşı iyiyse sen de iyi ol aşırı fedakar olma, eşimin annesi başımın üstünde yeri var gibi düşüncelere hiç girme.
-Seni kıracak bir laf söylediğinde nazikçe cevabını ver, biriktirme.
-Eşine annesini asla kötüleme.

hocam, siz işi çözmüşsünüz :46: tavsiyelerinizi dikkate alacam =)

Evlılıgımın birinci yılı : annecıgım

1. yılın sonu : annem

1 yıl 2 ay sonra : anne

1 yıl 5 ay sonra : o kadın

2. yıl : esımın annesı

ilahi elefera çok güldürdün beni :1: kadın da içinden diyordur geçen yıl annecim diyodu şimdi yüzümüze bakmıyo diye :23:

güya kaynanam beni cok isteyerek aldi ogluna, nisanliyken hic karismazdi, güzel güzel agirlardi.
evlendikten sonra kiskanclik basladi, surat asmalar, ve daima tatminsizlik. Canavar oldu resmen. Hatta onun yüzünden bosaniyorum.

sen sen ol, cok yakinlik gösterme, sakin onunla biseyini paylasma. COk seviyeli davran.

ben kayınvalidemi çok seviyorum. evlenmeden önce eşime annesiyle ilgili anlattığım şeylerde benim için "uyduruyor" derdi; bana da eşimi kötülerdi, "bana öyle demiyor, sana yalan söylüyor" diye. evlendikten sonra eşime beni asla kötülemedi, bana da bazen oğlumu idare et bütün suç onda der, bazen bütün suç sende, sen üzüyorsun der. çözemedim ben ama kötü niyetli değil, kendince ortalığı idare ediyor, ben de seviyorum napıyım :69: ne güzel çocuk doğurmuş bana sevilmez mi :69:

evlenmeden öncede iyiydi şimdi daha iyi tabi arada ister istemez gafları oluyo sonra pişman olup özür diliyoruz birbirimizden nede olsa eşlerimizin annesi büyüğümüz görmezden gelmek gerekiyo bazen ben kayınvalidemle çocuğum olduktan sonra daha iyi anlaşmaya başladım anne olunca hem kendi annemi hem kayınvalidemi daha iyi anladım anneler evladının kötülüğünü istemezler tabi çok kötü kayınvalidelerde var mutlaka onlarda hakettiğini bulurlar gelinleride onları sevmez:63:

Back
X