Kaynanam anneme takmış banada:(

Gitmedi olsun, gelmedi desinler. Herkesle iyi geçinmek zorunda değilsiniz. İyi niyet ve saygı hak edene gösterilir. Saygılı olacağız diye herkes üstümüze basıp geçsin mi? Hani kendine saygı?
Bu kadar çok başkalarının size ne diyeceğini önemsiyorsanız, bu tavrı sineye çekmeye devam edin. Artık dayanamıyorum diyorsunuz, o zaman dayanmayın. Her şeyin bedeli var. Özsaygının da.
Annemin selamını almayana bir daha selam iletmem. Bana soğuk davranana ben daha soğuk davranırım.
Ne güzel eşiniz de ben karışmam, siz halledin demiş. Koyun tavrınızı, torunlarıyla görüşmek istiyorsa o geri adım atsın.
Ben mesafeli oldum o nası davranıyosa öylede davrandım bu seferde kazanmak için iyi sıcak davranıyo bende elimde değil iyi davranınca iyi davranıyorum sonra yine böyle kötü davrabmata başlıyo ego tarnibimidşr bu nedir anlamadım vi tğrkü

Ama eşim gitmemi istiyo tamamen gitmemeek küslük istemiyo gitmeyince zaten niye gelmedi niye getirmedin onuda getirseydin diyolarmış anlamıyorum ben devrelerimi yakıyolar

Gitmezsen üzülüyorlar tabii seni ezip büzemedikleri için. Hiç gitmeyeceksin diye bir şey yok ki. Söyle eşine. Ben güleryüzle karşılanmadığım ve iyi davranılmadığım bir yere her hafta gitmek zorunda değilim.

Sizin genel bi duruşunuz yok mu, karşınızdaki kişinin hal ve tavırlarını çözdükten sonra, o kişiye karşı?
"Tülay Kök- Sınırlar" serisi var youtube'da, bi izleseniz aslında kafa karışıklığınıza iyi gelir.
Karşımdaki insanı biliyorum normalde nası bi insan olduğunu o nasıl davranıyosa öyle davranıyorum hak ettiği gibi yani ama iyilik görünce yüzvermemeyi beceremiyorum normalde inanmadığımı belli etmem gerekiyo düz ve soğuk ama ben yapamıyorum sanırım ben kendini koruyamıyo muyum ya :(

Ben mesafeli oldum o nası davranıyosa öylede davrandım bu seferde kazanmak için iyi sıcak davranıyo bende elimde değil iyi davranınca iyi davranıyorum sonra yine böyle kötü davrabmata başlıyo ego tarnibimidşr bu nedir anlamadım vi tğrkü
Yelkenleri hemen suya indirmeyin. Siz gerekeni yapmışsınız, ilk seferde güvenmişsniz. Tekrar mesafe koyun ve bu sefer o mesafeyi her koşulda koruyun. Demek ki bu iş güzellikle çözülmüyor. Aranız kötü olmasın ama iyi de olmasın, öyle tatlı bir yer bulun kendinize. Sizi eşinize şikayet de edemesin.
Ben de sizin gibiydim, biri bana iyi olunca hatasını anladı diye düşünürdüm. Her zaman öyle olmuyormuş. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Siz hep üfleyin ;)
Bir de sallamamayı öğrenmek lazım. İnsanların bizi üzmesine izin veren biziz, önemsemezsek üzemezler.

Yelkenleri hemen suya indirmeyin. Siz gerekeni yapmışsınız, ilk seferde güvenmişsniz. Tekrar mesafe koyun ve bu sefer o mesafeyi her koşulda koruyun. Demek ki bu iş güzellikle çözülmüyor. Aranız kötü olmasın ama iyi de olmasın, öyle tatlı bir yer bulun kendinize. Sizi eşinize şikayet de edemesin.
Ben de sizin gibiydim, biri bana iyi olunca hatasını anladı diye düşünürdüm. Her zaman öyle olmuyormuş. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Siz hep üfleyin :KK66:
Bir de sallamamayı öğrenmek lazım. İnsanların bizi üzmesine izin veren biziz, önemsemezsek üzemezler.
Aynen öyle bende aramız iyi olsun sucak oksun demşyorum sadece düz olsun yanş soğuksa soğuk öyle arada sıcak davranıp sonra durduk yere kötü davranınca devrelerin yanıyo kötü olucaksa sürekli kötü olsun bari bende kabullenip ona göre davranayım iyi davranıncada dediğiniz gibş artık bunu dengelemem lazım kanmayıp aynı şekilde soğuk olmam lazım

Karşımdaki insanı biliyorum normalde nası bi insan olduğunu o nasıl davranıyosa öyle davranıyorum hak ettiği gibi yani ama iyilik görünce yüzvermemeyi beceremiyorum normalde inanmadığımı belli etmem gerekiyo düz ve soğuk ama ben yapamıyorum sanırım ben kendini koruyamıyo muyum ya :KK43:

Siz buradan izlemeye başlayın:

Kvniz de böyle bir kadınmış demek, zararı yok bakarsanız, konunuzda büyük sorunlar göremedim ben.
Kvnizin size takmasından ziyade, artık sizin kvnin davranışları üzerine takılmaya başladığınızı düşündüm, duygusal, hassas birisiniz muhtemelen; etkilenmeniz doğal. Sınırlarınızı, mesafenizi ayarlamak üzerine kişisel gelişim okuyun-izleyin iyi geleceğini düşünüyorum.

Gitmezsen üzülüyorlar tabii seni ezip büzemedikleri için. Hiç gitmeyeceksin diye bir şey yok ki. Söyle eşine. Ben güleryüzle karşılanmadığım ve iyi davranılmadığım bir yere her hafta gitmek zorunda değilim.
Gerçekten öyle gelmesse üzemeyiz ezemeyiz tavır koymasın gelsin hep üzelim mantığında ne zevk alıyolarmış beni üzmekten

Siz buradan izlemeye başlayın:

Kvniz de böyle bir kadınmış demek, zararı yok bakarsanız, konunuzda büyük sorunlar göremedim ben.
Kvnizin size takmasından ziyade, artık sizin kvnin davranışları üzerine takılmaya başladığınızı düşündüm, duygusal, hassas birisiniz muhtemelen; etkilenmeniz doğal. Sınırlarınızı, mesafenizi ayarlamak üzerine kişisel gelişim okuyun-izleyin iyi geleceğini düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim böyle birşeye ihtiyacım vardı youtubeda psikolog beyhan budakı izliyorum ama tam sorunum cvbını bulamıyodum inş bunda bulurum. Evet duygusal hassas yapıda bi insanım.

Merhaba geçen gün kayınvalidemin evindeyken annem aradı kayınvalidemede selam söyledi bende ilettim kaynanam cvp vermedi zaten gördüğü yerdede surat yapıyo anneme aralarında bi kavga vs bişey yok sadece 5 sene önce ben doğum yaptığımda annen yanımda kalıyodu annemi istemiyodu ufak tefek anlaşmadıkları oluyodu ama kinlicek bişey yoktu büyük çapta bişey olmadı sevmeyebilir kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı önemli en başta bana saygısızlık bence bu yaptığı ve günah allağın selamını almamak bizi küçük görmeye çalışıyo elinden geldiği kadar kompleksli biri bana karşıda öyle eşim çocuklarla gidiyoruz mesela çıcukları seviyor vs bana soğuk bi hoşgeldşn diyo adımı söyleyerek dese yada hoşgeldin kızım dese yok ben kendinş övmek için demşyırum herkes bana saygılı ve iyi niyetli bi insan olduğumu söylerler bilirler ama ben bu kadına yaranamıyorum nasıl davranıcamıda bilmiyorum gitme diceksiniz şimdi gitmeyincede gelmedi oluyo gelmiyo diyolar 1 hafra çocukları göndereyim kendim diğer hafta birlikte gidiyim yani 2 haftada 1 gidiyin diyorum senedimde oda gözlerine battı ne istiyolar bilmiyorum nefret ettim artık sevmiyorum gerçekten eşim tek erkek çocuğu ondan mı böyle gözlerine batıyorum 2 tanede kızları var .eşimde ben karışmam artık aranıza çok upraştım zamanında onlara söyledim konuştum kızdım ama olmuyo bi kulaklarından girip öbüründen çıkıyo diyo siz ne dersiniz fikirlerinizi alıyım kızlar benşm gibi bu durumu yaşayanlar var mı
Niye yaranmaya çalışacaksınız ki zaten? Boşverin. Oldukça az görüşün. Onun sevgisine ilgisine muhtaç değilsiniz ki siz. Gelmedi desinler ne derlerse desinler kendi kendilerine konuşsun dursunlar nolur ki?

Hep söylüyorum Mesafe Candır. Annenizin selamını almamak gibi saygısızlıklar yapan kocaman insana mesafe çarpı beş şarttır. En fazla ayda bir gidin. Gittiğinizde de ciddi bir ifade ile misafir gibi davranın. Kaynanalık psikolojisi ile istediği yanlışı yapma hadsizliğine sahip değil insanlar. Belirgin bir sınır çizip o sınırı ilk önce kendiniz sağlam tutacaksınız ki başkaları o sınırı aşmasınlar

Sevmesin,cok mu lazim? Size kizim demesi cok mu gerekli? Nelere takiyorsunuz ya gercekten.
Ben olsam arada giderim,oturur gelirim misafir gibi. Yok benim elime kalacakmis,yok anamin selamini almamis hic de sallamam. Anam da sallamaz ;) ne vurdumduymaz aileysek 😆

Merhaba geçen gün kayınvalidemin evindeyken annem aradı kayınvalidemede selam söyledi bende ilettim kaynanam cvp vermedi zaten gördüğü yerdede surat yapıyo anneme aralarında bi kavga vs bişey yok sadece 5 sene önce ben doğum yaptığımda annen yanımda kalıyodu annemi istemiyodu ufak tefek anlaşmadıkları oluyodu ama kinlicek bişey yoktu büyük çapta bişey olmadı sevmeyebilir kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı önemli en başta bana saygısızlık bence bu yaptığı ve günah allağın selamını almamak bizi küçük görmeye çalışıyo elinden geldiği kadar kompleksli biri bana karşıda öyle eşim çocuklarla gidiyoruz mesela çıcukları seviyor vs bana soğuk bi hoşgeldşn diyo adımı söyleyerek dese yada hoşgeldin kızım dese yok ben kendinş övmek için demşyırum herkes bana saygılı ve iyi niyetli bi insan olduğumu söylerler bilirler ama ben bu kadına yaranamıyorum nasıl davranıcamıda bilmiyorum gitme diceksiniz şimdi gitmeyincede gelmedi oluyo gelmiyo diyolar 1 hafra çocukları göndereyim kendim diğer hafta birlikte gidiyim yani 2 haftada 1 gidiyin diyorum senedimde oda gözlerine battı ne istiyolar bilmiyorum nefret ettim artık sevmiyorum gerçekten eşim tek erkek çocuğu ondan mı böyle gözlerine batıyorum 2 tanede kızları var .eşimde ben karışmam artık aranıza çok upraştım zamanında onlara söyledim konuştum kızdım ama olmuyo bi kulaklarından girip öbüründen çıkıyo diyo siz ne dersiniz fikirlerinizi alıyım kızlar benşm gibi bu durumu yaşayanlar var mı
Evli değilim büyük de konuşmak istemem ama bazı insanların gelinlik kaynanalık konularını abartı şekilde kafalarına taktıklarinı düsünüyorum.
-Siz doğum yaptığınızda annenizi yanınızda istememe gibi bir hakkı yok.Kimin evinde kimi istemiyor ?

-ister haftada 1 gidersiniz ister 2 haftada bir isterseniz de ayda bir.gözlerine batsa ne olur batmasa ne olur. Keyfiniz nasıl istiyorsa öyle takılın.
Eşiniz de bu durumu sorun etmiyorsa siz neden kafanıza takıyorsunuz ki annenizle birlikte kaynananızın sevgisine mi ihtiyacınız var? mesafe koyarsınız olur biter.onlar bu duruma laf etse yine de umursamayın. Eşiniz de madem ki nötr bu durumda annesini ona kötüleyip adamı bıktırmayın yoksa bir süre sonra annesini haklı bulabilir.

Herşeyden öte eşinizi dinleyin.
Sizin annenize karşı bir hatanızı görse en başta o uyarırdı zaten. Annesinin huyunu suyunu biliyor ki beni karıştırmayın diyor.

İnsanların belirli karakterleri vardır, oğlu evlendi yeni gelin geldi diye değişmez. Huysuzsa herkese karşı huysuzdur, bana iyi davranıyor diye biriyle samimi olmaz.

Yapılacakları sayarsak:
1) Temel saygıyı korumak durumundasınız, oturup eşinize annesini kötülemeyin.
2) Zorla samimiyet çabasını tamamen bırakın. Her hafta oturup evine gitmeyin, belki de siz eşinizi sürüklüyorsunuz aman ayıp olur kalk kalk diyerek. 🙄
3) Zaten kötüsünüz, laf yiyip kötü olacağınıza annenize laf ettirmeyin de kötü olun. Ciddi misafir gibi gidin, çocuklara haftasonu aktiviteler bulun. Telefonda zorla yaptığınız konuşmaları azaltın. Bir ağırlığınız olsun.

Kaçan kovalanır derler. İki olasılık var, birincide kv de umursamayacak ve saygılı ve mesafeli bir ilişkide yuvarlanıp gideceksiniz. İkincide gel gel diye sizi arayacaklar, o zaman bırakın onlar size gelsin derim.

Kv sizi sevmek zorunda değil, siz de onu sevmek zorunda değilsiniz. Saygılı mesafeli ilerleyin yeter.

anneniz doğum yapınca size yardıma gelmiş, kv buna trip mi atıyor. Siz çocuk emzireceksiniz, gerekirse çıplak olacaksınız ne işi var kv nin o evde. Ben de annemi isterim yanımda. Bunun yüzünden size trip atamaz. Annemin selamını almayan birine bir daha gitmem, beni adamdan sayıp hoşgeldin demeyen insana da çocuklarımı götürmem. Çocukların güler yüz, huzur, mutluluk içinde büyüsün. Surat yapan, memnuniyetsiz, negatif insanları hemen anlarlar. Annelerinin üzüldüğünü de öyle. Anneannesine götür haftada bir, kv de çatlasın otursun evinde.

Eşin onlar için anlamıyorlar deyip kenara çekilmiş snde anlama madem gitme alelen ortada yani yaptıklar eşinde dönüp sana diyemez niye gitmiyorsun diye sonucta karışmıyorum diyor. İyi gelin olma zaten hiç bir zaman sevip saygı duymazlar kötü ol kafan rahat etsin en azından

Herşeyden öte eşinizi dinleyin.
Sizin annenize karşı bir hatanızı görse en başta o uyarırdı zaten. Annesinin huyunu suyunu biliyor ki beni karıştırmayın diyor.

İnsanların belirli karakterleri vardır, oğlu evlendi yeni gelin geldi diye değişmez. Huysuzsa herkese karşı huysuzdur, bana iyi davranıyor diye biriyle samimi olmaz.

Yapılacakları sayarsak:
1) Temel saygıyı korumak durumundasınız, oturup eşinize annesini kötülemeyin.
2) Zorla samimiyet çabasını tamamen bırakın. Her hafta oturup evine gitmeyin, belki de siz eşinizi sürüklüyorsunuz aman ayıp olur kalk kalk diyerek. 🙄
3) Zaten kötüsünüz, laf yiyip kötü olacağınıza annenize laf ettirmeyin de kötü olun. Ciddi misafir gibi gidin, çocuklara haftasonu aktiviteler bulun. Telefonda zorla yaptığınız konuşmaları azaltın. Bir ağırlığınız olsun.

Kaçan kovalanır derler. İki olasılık var, birincide kv de umursamayacak ve saygılı ve mesafeli bir ilişkide yuvarlanıp gideceksiniz. İkincide gel gel diye sizi arayacaklar, o zaman bırakın onlar size gelsin derim.

Kv sizi sevmek zorunda değil, siz de onu sevmek zorunda değilsiniz. Saygılı mesafeli ilerleyin yeter.
Beni yanlış anlamışsınız ben kaynanamın peşinden koşmuyorumki ben mesafeliyim zaten ama evime gelen insanlara kapıyı açarken güler yüzle hoşgeldin derim bu bi saygı ben saygısızlık gördüğümü düşünüyorum annemin selamınıda almaması saygısızlık sevgi falan istemiyorum zaten bende sevmiyorum aramayın fakan demişsiniz böyle bi insan olduğu için zaten hiç aramıyoum. Tam tersi eşim görürüyo beni ama gitmek istemediğimde zorla götürmüyo tabi gşdelim diyo bende tmm diyorum ama artık azaltıcam tabi 2 hafta 1 yada ayda 1indiririm

Evli değilim büyük de konuşmak istemem ama bazı insanların gelinlik kaynanalık konularını abartı şekilde kafalarına taktıklarinı düsünüyorum.
-Siz doğum yaptığınızda annenizi yanınızda istememe gibi bir hakkı yok.Kimin evinde kimi istemiyor ?

-ister haftada 1 gidersiniz ister 2 haftada bir isterseniz de ayda bir.gözlerine batsa ne olur batmasa ne olur. Keyfiniz nasıl istiyorsa öyle takılın.
Eşiniz de bu durumu sorun etmiyorsa siz neden kafanıza takıyorsunuz ki annenizle birlikte kaynananızın sevgisine mi ihtiyacınız var? mesafe koyarsınız olur biter.onlar bu duruma laf etse yine de umursamayın. Eşiniz de madem ki nötr bu durumda annesini ona kötüleyip adamı bıktırmayın yoksa bir süre sonra annesini haklı bulabilir.
Bekarken bana öyle abartı geliyodu ama evlenince gördüm insanın baya zoruna gidiyomuş sadece saygı istiyosun sevmesin ama sevmediğini gözüne sokarcasına göstermesin böyle laf sokmak kaşlarını çararak bakmak vs.

Canim o bi iyi davranip bir kotu davraniyorsa muhtemelen gicikligina yapiyordur. Bence sen de mesela bir kere iyi bi sey soyle sonra gormemeizlikten gel. Hem laf soyleyemez bana Surat asiyor diye hem de mesafeli olmus olursun
Aslında tam olarak böyle değil bende beklentisşz olduğum kabul ettiğimde aynı onun gibi davranıyorum evet bu seferde çok iyi sıcak davranıyo bende kanıyorum hemen onun gibi iyi davranıyorum sonra yine böyle kötü davranmaya başlıyo ne yapmaya çalışıyo ego tatminimi benimde elimde değil biri iyi davrandığı zaman bende iyi davranıyorum

Back
X