kaynanam beni evlilikten soğutuyor

Ziyagillerdenn

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
160
153
303
İstanbul
merhaba arkadaşlar, ben derdim sözlüm aslında dert değilde şöyle bi kısaca anlatayım;
5 senelik bi ilişkinin ardından temmuzda sözlendik herşey iyi güzel ama sözlendikten sonra sözlümün annesi bana hafiften kaynanalık yapmaya başladı, kendini bana kıyas görüyor, ne bilim mesela hep oğluma iyi bakcaksın diyor anlıorum herkes cocuğuna iyi baksın isterde bu kocaman adama çocuk gibi davranıyor. geçen gün keşke bize kaçsan dedi bana düğün masrafı etmemek için. aslında o kadar sinirlendimki ama sadece ' hayır kaçmıcam asla gelinliğimle çıkıcam ben evimden ' dedim. herkesin gönül rızası varken benim kaçmamaı istiyor. bi kere kendi evinde yemek yerken sofrada görümcemle kaynanam sohpet ediyorlar ama kaynanam böle bi sinirli bende sakince dinliyorum onları. knu knuyu açtı işte''evlenince sen bize bakcaksın benimle uğraşcaksın (bunların evlerinin üst katına ev yaptırcaklar orada oturma imkanımız olabilir ) heryerede üst kattan merdiven yaptırcas hep uğraşcaksın'' dedi. bende ' ben nasıl uğraşcam merdivenlerle '' dedim. bunun üzerine '' benim bi oğlum var kimselere veremem '' dedi ve masadan kalktı. sözlümde ordaydı hiç bişeydemedi. görümcemde kalktı masadan. tabi salak ben sofrayı topladım bulaşıkları herşeyi hallettim sözlümün yanına gittim. oda anladı halimi ben seni eve bırakim dedi ve çıktık. ben tabi bütün içimi boşalttım sözlüme işte laf sokmalarına dayanamadığımı vs. herkesede farklı anlatmış durumu ben demişimki '' BEN SİZİNLE UĞRAŞAMAM' kayınbabamı aradım özür dile kaynanandan dedi. bende herşeyi anlattım ona üzüldü adamda. kaynanamı aradım sonra dedim ben böle bişi söylemedim. bende öle demedim falna dedi inkar etti. herneyse. ya bu kadın acaip birisi mesela bayramdan önce beni annesine götürdü. orda herkesin içinde'' biz sana bayramlık falan alamayız '' diye söylendi. ben zaten böle bişi istememiştimki. ki bizim durumumuz gayet iyi çok şükür. benimle uğraşıo acaip korkuyorum aslında evlilikten. sözlümde benimyanımda bişi demedi ama eve gidince konuştum dedi bi daha sana böyle davrranamıcak merak etme falan dedi. aama bence bu kadın bizi rahat bırakmaz huzur vermez. sözlümde büyüğüne karşı saygılı hani yanlaırnda bişety demez ama beni ezdirdi. ve yine olsa yine yapıcak. unutamıyorum. gitmek istemiyorum onlara ama mecbur gidiyorm haftada bi kere falan. nefret geldi rsmen.kendi kızı yanı görümcem evli değil o evlenene kadar bizi bekletmeye çalışıyor. ama görümceminde hayatında kimse yk.aileme belli etmek istemiyorum ama hep düşünüyorm. mutlu olabilecekmiyim. diye. sözlümde sinirli birisi. ben onunla çok mutluyum çok iyi aramızda ama bunları düşündükçe kendimi yiyip bitiriyorum. babam 5 sene kabul etmedi istemedi. razı ettim şimdi sözlümü çok seviyor.günün birinde aramız ktü olsa aileme nasıl derim ben o kadar drendikten sonra. Allahtan annem hep destek veriyorda güçlü hissediyorum kendimi. he bide kaynanam ters bişi yaptığında yada söylediğinde sonra biri neden yaptın dediğinde hep şaka yaptım diyo ama herkes biliyor şaka yapmadığını. ailede ve çevresinde herkes ondan uzak duruyor. görüşmüyor. zaten ona görede herkes kötü falan off yardım edin kızlar çokmu büyütüyorum ya

bacım yanlış anlama ama bence sen bu sevdadan vazgec.. bende bır zamanlar senın kaynanaya benzer bırının öğluna nısanlanmıştım.. acıkcası cokta sevıyordum.. ama bıtırdım nısanı... sonra baskasıyla evlendım ve cok mutluyum.. hıı diğer cocuk mu naptı aldım haberlerını evlenmış boşanmış kım ceker be o kaynanayı.. allah yardımcın olsun...

Bırakmayı düşünmedim değil. ama öle iyi öyle seviyorki beni ki bende onu çok seviyorum. onsuz durmak istemem yapabilrmişim gibide gelmiyor açıkçası. ama kaynanam resmen hayttan soğuttu beni 1 ay içerisinde her 2 saatte bir gözyaşı döktüm. sözlümde çok üzüldü evdede çok kızmış annesine ama benim yanımda hiç bişi demedi. içten içe acaip kırıldım onada söyledim.' ben bişey deseydim olay büyürdü' dedi. bana inandırıcı gelmedi. off Allahım ya ne zormuş sonu nolcak hiç bilemiyorm. sözlüm sana bişey yapamaz diyor ama ben hiç inanmıyorum. çok fettah çok fena bir kadın. geçen arkadaşın birisi kaynanası yüzünden boşandı. duydukta dahada bi fena oluyorum. buraya bakıyorm konuların yarısı kaynana ile ilgili. bu kadın başıma bela oldu. görünüşte iyi gibi beni seviyo gösteriyor herkese ama bana sğrekli laf sokma çabalarında. kedni kaynanasından çok çekmiş aamacı banada çektirmek. sözlüm bi evin bi oğlu. düşün düşün bittim artık

benim kaynanamda bi başladı söylendi durdu,eşim ben mutfağa gittiğimde odadan ayrıldığımda hep kızdı.öyle öyle sonunda sustu.bu olayda ben evlendikten 2sene sonra oldu.gerçek yüzünü birarada uzun zaman kalınca gördüm.
nişanlına bağlı canım.nişanlınla konuş iyice.evlendikten sonra huzurumuz olmaz de.sen susturursun ancak de.sen onla evleneceksin kaynananla değil.en başta nasıl alışılırsa öyle gider.evin onlara yakın olsada ara sıra gidin yanlarına.daha ne sorunlar çıkar.dikkat et.nişanlınla aranda ne olursa olsun kaynananlara yansıtma.her sorunu önce kendi aranızda konuşun.

cnm yanlış anlama ayrılık acısını bende yasadım senelerın gıdıyor onu unutmak ıcın ama sonradan ağlamaktansa en bastan ağlamak ıyı derdı rahmetlı ananem dedığı gıbıde oldu( bastan cok ağladım hatta onsuz yasayamıcam bıle sandım ama yok olay öyle değil.. helekı onun boşandığını öğrendıkten sonra.. evlenseydım ben olacaktım yarı yolda yuvası dağılan.. arkadasımda 6-7 sene ıstestı evlendı.. bı senede boşandı.. ben tanımam kaynananıda sözlunude.. sadece cok ıyı düşün.. sonradan uzulenler onden uzulenlerden daha beter oluyo hele arada cocuk varsa..

seni öyle iyi anlıyorum ki. bence de yol yakınken dön. ben şahsen o zaman yapmadığım için bunu pişmanım. tamam şimdi nişanlın yanında oluyor ama evlenince dip dibe olunca kaynananla kocan dengeyi sağlayabilecek mi ? şimdi daha sakinsin ama o zaman hem görüp hem tahammül etmek daha zor gelecek. ve her ne olursa olsun sağlam bas yere. bunu da herkese göster

abowww kadına bak.tek oğul onunkimiymiş.canım ayrıl vazgeç demek çok kolay.ben şahsım adıma böyle bişey diyemem.ama sözlün ana kuzuysa tabi uğraşmaya değmez o zaman çok yıpranırsın.sözlünün engel olması lazım annesinin bu tavırlarına

sana katılıyorum ve bısey daha soylemek ıstıyorum. eğer sozlun sımdı kaynananın yanında senı koruyamıyosa ınan bana bunu hıç bı zaman yapamayacaktır... sozluyken senı kaybetmekten korkar da savunmaya gecer en azından.. ama evlenınce gecmışler olsun...

madem ayrılamıyorsun,öyleyse kaynanandan uzak bir evde oturun.
yoksa ilerde annesini her durumda savunan eşinden nefret edebilirsin.(evlendikten sonra anne daha bi kıymete biniyor)
hiç olmazsa uzak olunda daha az sorun yaşayın bence.

ya kızlar mesela ben size şöle açıkliyimmm zaten şu olaydan snra hep dşünmeye başladım, arkadaşımın arkadaşı kaynanası yüzünden boşanmış. onunda sebebi kaynanası gece falan bunların odasına girip üstünü örtüyormuş oğlunun. hep gelinini dışlıyoruş hatta dövmüş bi kere. biz sözlümle bu knuyu knuşuyorduk. kulak misafiri oldu. ' olabillir oğlu gelip örtebilir oğlu onun normal bişi' dedi. gelini suçladı. ya çok korkuyorm. ne bilim banada yaparsa. dayanamam ben. bi sürü şey kızlar hep böyle ben oğlunun karısı değilde bakıcısıymışım gibi davranıyor bana. beni hizmetçi alıyor sanki oğluna. sözlüm hiç knu açmıyor. bende hep annen böle dedi şunu dedii demek istemiyorm ama çok sıkıldım artık. sözde foto çekilirken bile sözlümle biz eleleydik bizi ayrdı ortamıza geçti. sözlüm ' anne ayrmasaydım diyincede' ben anneyim ayırrım oğlum ' dedi.

hımmm ana kuzusu o zaman bu çocuk

kızım sen vazgec bu sevdadan.. bu kadar ınsan boşuna konuşmaz.. benım kaynanam dunyadakı en ıyı kaynanalardan bırı.. ama oda oğluna cok düşkün.. ben acık acık tavrımı koydum artık evlendık evladına sevgını anlarım ama bı yere kadar dedım.. hergun arar goremesede.. ama artık yapmıyo.. sanırım dıse dıs goze göz oluyosun bı sure sonra.. senın kaynanada dışler masallah yanı aynı dısten sendede yoksa gel vazgec.. yada gıt cek((

canım ben yeniyim kulüpte,tesadüfen okudum yazdıklarını 17 yıllık evliyim.ahh ahhh canım 10 yıl boyunca altlı üstlü oturdum eşimin ailesiyle geçen 10 yılı hatırlamıyorum desem hep dua ediyorum allah ömrümden saymasın diye,hani iyi insanlar hoşgörülü anlayışlı insanlar olsa tamam ama daha çoook problemler yaşıycaksınız.ne aldınız,ne yaptınız,nereye gittiniz,nerden geldiniz vs... daha çok uzar gider bu liste.hele bide bekar görümce varsa aman aman.e sözlünde anladığı kadarıyla pasif ve sinirli olduğunuda söylüyorsun.çok iyi ama çok iyi düşün 5 yıl direndin ama ailesiyle bu kadar tanışmıyordun içlerini bu kadar bilmiyordun belki.ailen hep şimdilik senin yanında olur ama evlendikten sonra çıkacak problemlerde sen yaptında diyebililer.ihtimal tabii.allah doğru kararı vermende sana yardımcı olsun hayatın söz konusu.
korkutmak istemiyorum ama bunlar hayatın yaşanmış gerçekleri.

sözlümü tanıyan herkes sever sayar çok efendi biri. ben ayrılıcam desem şimdi herkes beni suçlar o kadar iyi birisi yani. evlendikten sonrada üst katta oturmam dedim sözüme tmm dedi. bazen oda annesine katlanamıyor . şu evden bi kurtulsam falan diyo ama siniri geçince annesinin yanında. annem hep yanımda ama onada herşeyi anlatamıyorm hatta kimseye herşeyi anlatamıyorm. kaynanam laz benim bilirsiniz daha bi baskın oluyorlar. bizde boşanmak yoktur diyor sürekli hani dayak yesende üzülsende çekiceksin gibilerinden. çok ağladığımda bu olaylar olduğunda babam at yüzüğü ozaman dedi. ben yapamadım. sözlüm çok kötüydü çünkü. ona kıyamıyorm onun bi suçu yokki şuanda.a ma işte değişirse nolur onu bilemiyorm ozaman ben mahfolurum

tammm kaynanaymışş karı.. allah ondan cıkarır senın gözyaşlarını inşallah.. canım benım ayrıl demıcem sadece sunu söleyebilirm hiçbi zaman eşine annen böle ablan böle deme sen öyle yaptıkça ters teper şöyle düşün senın annen kötü bişi yapsa o konussa zoruna gider demi? çunku kötüde olsa senın annen yanı dıyeceğim o ki bu yapılAnları görmesiini sağla tabiki ama dırdırvırvırr yapma sonra tamamen anneye döner savunma mekanızması devreye giriyor direk böyle durumlarda erkeklerde ayrıcada kendini ezdirme dimdik ayakta oldugunu göster ağlayıp kendini üzme kendine güven güçlü ol en kötü şu felsefeyi uygula: itim söyler g.... dinler

tatlım durumun zor gerçekten ama bizim lafımızla bitirme ilişkini. ama arkadaşlar doğru söylüyor baştan ipleri elllerine verirsen bi daha kurtulamazsın evliliğin mutluluk yerine cehenneme döner. unutmaki nişanlılık süresi ailece birbirinizi tanıma sürecidir ve süreç içersinde sözlünün seni ezdirmemesini sağla. senbiraz pasif kalıyosun olaylar karşısında bende öyleyim ama allah tan kaynanam başka şehirde. sofrada sana laf sokup kalkmışlar sende kuzu kuzu sofrayı bulaşıkları tek başına toplamışsın. incelik yapmışsın ama incelik anlayana yapılr. anlamayanada anladığı dilden konuşulur. emin ol şu zamanda kendini ezdirmeyen herşeye cevap veren gelinler daha gözde oluyorlar. seviyeni düşürmeden kibarca cevap ver nişanlınla konuş beni savunmak zorundasın ailene karşı. bende kendi aileme karşı aynı şeyi yapmalıyım başka türlü 3. kişilerle mutlu olamayız vs. konuş biraz . sonra bak bakalım durumlar ne olacak ona göre yine yazarsın kaynanayla bi arada çok zor. allah yar ve yardımcın olsun

bi kaynana yüzüne insin hayatının aşkından nasıl vazgeçsin.ben evlenebilmek için canımdan geçtim.ama tabi eşim hep yanmdaydı benle beraber oda acı çekti.şükürler olsun pişman değilim.yine olsa yine yaparım herşeyi.

ben alayamıyorum, henüz sözlüyken neden kaynanan boşanma lafları ediyor ki.ayrıca sözlünün efendi biri olması seni ezdirmeyeceği anlamına gelmez.sen zaten buraya bunları yazıyorsan bi karar vermek üzeresindir yüzüğü atma kararı gibi.insanların ne düşüneceği kimi nasıl yargılayacakları inan senin hayatından daha önemli değil.ama evlilik bu ve çocuk olduktan sonra insan çıkmaz bi yola giriyor.kaynanan şimdiden sana değneğini göstermiş kendi ve kızı sofradan kalkıp sana toplatmışlar şimdiden bi otorite var yani ???

bunlar kriterin olmamalı bence. seni tanıyan çevrendeki insanlar sevmiyo mu allaşkına? içi beni dışı eli yakar derler ya içine girmedikçe bilemezsin kimseyi. sen ailenin içine girmişsin artık.görmüşsün de.eşinde ve kaynananda olmayan şeyler için umut etme boş yere. sadece üzülürsün. acabaların var. bana da öyle yapar mı bilmem ne diye. fikrini belirtmiş. daha ötesi yok. değişmiyo erkekler. nasıl erkekler değişiyor biliyo musun ne istediğini bilen kararlı ayakları üzerinde durabilen erkekler. onlarla da zaten bu kadar tereddütlerin olmuyor. iki seçeneğin var. ya vazgeçeceksin ya da yaşayıp göreceksin.

cnm valla kaynananla aynı sehırde olmaman ıyı. zaten bence her ıkı tarafada hafıftende olsa bır uzaklık en ıyısı... onun annesı kotude bızımkı herzaman ıyı mı yanı.. bızım annemızde sıkmıyormu hıç elın oğlunun canını.. ben sahsen hep annemle esım arasında kalkan gıbıyım.. gercı ıkısı benden ıyı anlaşıyo ama. asla ne esımın anneme bırsey demesıne ızın verıyorum ne dıyerının. derdı olana bana soler bnde arada bulurum bır yolunu.. esımınde öyle yapmasına karar verdım.. kayınvalıdeme bısey soylemem gerekıyorsa ben muhattab olmuyorum esıme dıyorum o annesının dılınden anlatıyo ona. heee kaynanam dırek bana dıyo... dıyodu yanı ama onada son noktayı koydum. o gun bugundur kımse kırılmıyo.. yuz goz olmaya gerek yok. cok gıdıp gelmıcen.. cokta ıcını acmıcan derım ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…