Esimden Allah razi olsun bir kere ezdirmedi beni cok mutluyuz sukurler olsun zaten cekemedigi o biz ilk evlenirken insallah anlasamazlarda yegenime geri doner oglum demis bir akrabasina .Akrabalari arasinda hic sevilmez evlatlarini da kendinden sogutuyo damat elinden gelse bir kasik suda bogacak ama oda esinin hatrina katlaniyor .Bana oyle soyledi .Cekemedigi ivin bu hirs ama insan evladinin mutlulugunu neden istemez hayret bi durumBoşverin hiç takmayın kafanıza, eşinizle aranız iyiyse onu çekemiyordur. Benim annem felç, babam her yere, her hastaneye götürdü annemi "aman ya manken mi olacak bu saatten sonra ne para döküyorsun" demiş babama. Sonuç annem iyileşti sorun yok. Olan babama oluyor. Ve benim babaannem 94 yaşında şuan, "boşanıp gelsen davulla zurnayla karşılarım seni" diyormuş babama. İki arada kalıyor adamcağız, annem de babama üzüldüğü için, hiç bahsetmiyor babaannemden evde, babam da kendisine söylenenleri eve taşımıyor böyle işte. Sonuçta annesi, vazgeçemez.
Üzülmeyin o yüzden, eşinize bakın siz.Yuvanızda mutlu olun. Kayınavlideniz ile de çok sıkı fıkı olmayın, eşiniz sizi savunabiliyorsa, genellikle onunla beraber gidin, eşinizin yanında söylemeye çekinir belki. Ya da bir olay da, eşinizde tanık olacağı için, onunla bu durumu konuşurken şikayet ediyor olmazsınız, olayı değerlendiriyor olursunuz.
Esimden Allah razi olsun bir kere ezdirmedi beni cok mutluyuz sukurler olsun zaten cekemedigi o biz ilk evlenirken insallah anlasamazlarda yegenime geri doner oglum demis bir akrabasina .Akrabalari arasinda hic sevilmez evlatlarini da kendinden sogutuyo damat elinden gelse bir kasik suda bogacak ama oda esinin hatrina katlaniyor .Bana oyle soyledi .Cekemedigi ivin bu hirs ama insan evladinin mutlulugunu neden istemez hayret bi durum
Bizde çözemiyoruz işte, babam hep söylüyormuş "anne ben mutluyum evimde, iyi ki evlenmişim " diye , olsun sen benim yanıma gel diyormuş. Ohoo ben sana anlatsam, roman olurBir de benim babaanem lazca konuşur arada bir, bir kere bir mevlütte annemi sormuş biri "bu küçük gelinin mi diye" babaannem de lazca birşey söylemiş, annemde o söylediğini yazmış bir yere, gitmiş sormuş sonra "istemediğim gelin" demekmiş meğer Annemler yeni evliyken gelip kavga çıkartıyormuş, annemde odaya gidiyomuş ağlyormuş, babamda geliyormuş yanına "üzülme karıcım diye sarılıyormuş" içeri dalıyormuş babaanem "ben döv diyorum o seviyor" diyormuş Biz gülüyoruz bunlara artık, annemde boşvermeyi, babama olan aşkını hep diri tutmayı becerdi. Yoksa babama sürekli şikayet ederek ne elde edebilecekti ki, sadece sorun.Sizde öyle yapın, boşşşverinnnnn sarılın eşinize
ben dov diyorum o seviyor Ya komik iste ama o an oyle olmuyor sonradan yaptiklarini dusununce bende gulup geciyorum zaten esime herseyi anlatmam ben bu olayi anlattim her olani anlatmaya kalkarsam adam bikar :18:idare edicez artik basa gelen cekilir .Vermeyecegim ona yegenini alma firsatini oh olsun iste oglu benimle ve beni seviyor catlasin
Kayin validem huysuz kadinin tekidir.Hadi diyelim beni sevmedi benim cocugumdan ne istiyor. Bu zamana kadar hic tartismamiz olmamistir aslinda (benim alttan almam sayesinda)ama beni sevmedigini her haliylebelli eder.Birde laf sokmayi iyi bilir .Saf ve iyi niyetli bi imaji var ama maskenin altinda ici fitnelik kaynayan.bir şeytan varNeyse dun görümcem geldi cocugu konusamiyor 6 yasinda benim oglumla oyun oynarken oyuncak kavgasi "birak o benim arabam"dedi oglum .Sonra bunu duyan o .....u kv.basladi feryat figan yok efendim eziyormus cocugunu onun evinde bir suru varmis muhtac degilmis senin oyuncagina gün olur oda konusur oda sana soyler sende konusama sende diyeme bir daha oynama benim cocugumla. (ve bunlari 3 yasinda ki ogluma soyluyor)Ben duydugum andan itibaren kaynar sulardokuldu sanki. Kilitlendim resmen sadece Allah senin gonlune gore versin ki vermiste dedim .Allah seni bildigi gibi yapsin dedim .cocugumu aldim eve geldim .Ve bugün hic birsey olmamis gibi geldi gule oynaya konusuyor ne yapayim nasil davranayim bilmiyorum .Kalbim o kadar kiril di ki .affedemiyorum.
Ayy ya, bakın aklıma birşey daha geldi; son olsun bu. Babaannem anneme soruyor "ziya sen çok seni mi seviyor beni mi seviyor?" , annem de cevap veriyor "valla anne seni mi çok seviyor beni mi bilmem ama , her gece benim koynumda yatıyor " demiş..
Hep böyle mutlu olun inşallah, huzurunuz hiç bozulmasın.
diğer torununun konuşamamasının hırsını senin çocuğundan çıkarmış. cahilce davranmış, senin çocuğuna bişey olsa hiç üzülmeyecek mi acaba... torun torba sahibi olmuş insanların hala cahilce davranmalrına anlam veremiyorum. insanın torununa ettiği beddua aslında kendine ettiği bedduadır yaa o çocuk senin torunun yani senin canın sonuçta....
Öyle haksız yere edilen beddualar yapışıverir insanın yakasına.. Ufacık çocuğa bunları derken dikkat etsinde kendine gelmesin..görümcen ne dedi bu olaya, asıl onun çıkışması lazımdı anne sen ne diosun allah düşman başına vermesin, kelimelerine dikkat et demesi lazIm deilmiydi!??!!
Kayınvalideniz hatalı , el kadar çocuğa beddua etmenin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz ama o öyle bir laf etti diye bu çocuğunuzun başına gelmez. Hatta döner dolaşır kendini bulur.Kayin validem huysuz kadinin tekidir.Hadi diyelim beni sevmedi benim cocugumdan ne istiyor. Bu zamana kadar hic tartismamiz olmamistir aslinda (benim alttan almam sayesinda)ama beni sevmedigini her haliylebelli eder.Birde laf sokmayi iyi bilir .Saf ve iyi niyetli bi imaji var ama maskenin altinda ici fitnelik kaynayan.bir şeytan varNeyse dun görümcem geldi cocugu konusamiyor 6 yasinda benim oglumla oyun oynarken oyuncak kavgasi "birak o benim arabam"dedi oglum .Sonra bunu duyan o .....u kv.basladi feryat figan yok efendim eziyormus cocugunu onun evinde bir suru varmis muhtac degilmis senin oyuncagina gün olur oda konusur oda sana soyler sende konusama sende diyeme bir daha oynama benim cocugumla. (ve bunlari 3 yasinda ki ogluma soyluyor)Ben duydugum andan itibaren kaynar sulardokuldu sanki. Kilitlendim resmen sadece Allah senin gonlune gore versin ki vermiste dedim .Allah seni bildigi gibi yapsin dedim .cocugumu aldim eve geldim .Ve bugün hic birsey olmamis gibi geldi gule oynaya konusuyor ne yapayim nasil davranayim bilmiyorum .Kalbim o kadar kiril di ki .affedemiyorum.
Kayınvalidenin söyledikleri bir kenara sizin onun icin söylediğiniz kelimeyi okuyunca kan beynime sıcradı. Şaka gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?