kaynanam dedikodumu yapıyor ve ben duyuyorum .... ne yapmalıyım

ben farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum. k.validenin dedikodu yaptığını söyleyen kişide sana k.validenin dedikodusunu yapıyor... dedikodu yapan insanlardanda kork derim. eklenerek söyleniyor olabilir. o taşıyan bayana güvenme... neden gelip sana söylüyor ki. onun yerine k.validene dönüp. "ben o bayanı çok iyi yanıyorum, o öle biri değildir, lütfen birdaha yanımda onun hakkında birşey söylemeyin" de diyebilirdi... bu kadar basit susturmak... ne k.validene birşey söyle. ne o kadının söylediklerine itibar etme. ayrıca sende o kadının yanında k.validen hakkında kötü birşey deme. direk k.validene gider. hemde eklenerek

dedikodu basit ruhlu insanları eylencesidir. bence hiç bir şey deme ve sana o lafı getiren kadınla fazla görüşme. sana getiriosa kv yede götürür.

biz kayınvaildelerle aynı apartmandayız yani aile apartmanı eltim onlar biz.kaynanamda çok konuşur arkamdan kayınpederdehiç bunlar gelirde duyar düşüncesi yok ve kaynanam kayınpederi dolduruşa getirir hep kötüler bu kez kayınpederde başlar söylenmeye.iyi bir anne ben yanlışta yapsam ne bileyim hiç yapmadım ama olurda saygısızlık bile yapsam onlar genç falan karışma falan hani kocasını sakinleştirir ama bu bi başlıyo sölenmeye adamı dolduruyor bu kez eşimde bana yükleniyor.onlara diye çıkıyorum hiç ummadığım bişeyden bile benim dedikodumu yapıolar karıkoca bende eve geri dönüyorum eşime diyorum böle böle yaşlı artık onlar diyor gelip bana söleme ben ne yapayım o annem sen eşimsin diyor.yani arkadaşım yaparlar hemde hiç ummadığın bi konuda bile yaparlar en iyisi hiç duymamak yani duymazdan gelmek böyle gelmiş böle gider değiştiremezsin

Kayınvalideniz gününe geleceği zaman kayınvalidenizin dedikodu yaptığını size söyleyen bayana bir ses kayıt cihazı verin.Eğer almazsa veya alıpta bir şey çekmez veya çekemedim gibi bahane uydurursa zaten yalan söyleyen kendisidir ama sesi çekerse ve gerçekten kayınvalideniz dedikodunuzu yapıyorsa kayınvalidenize hesap sormak için kanıtınız olur.

Babamla annemin bir prensibi vardır; laf taşıyana asla itibar etmezler. "Sana laf söyleyen kadar laf taşıyan da kabahatlidir." derler. Gerçekten de öyle; kayınvaliden art niyetli bir şekilde bu dedikoduyu yapıyorsa; çanak tutup lafı sana getirenler de en az onun kadar hakkında konuşmuşlardır. Zaten tersi olsaydı; bu insanlar o sohbet ortamında "Ay ilahi siz de; biz onu iyi biliriz, bizim yanımızda lütfen onun hakkında bu şekilde konuşmayın" derlerdi ve bu dedikodu ya başlamadan biterdi; ya da senin kulağına gelmezdi.

Ama demek ki, senin de ağzından laf alıp ona taşıma niyeti içten içe var...

Gelelim kayınvalidenin bu konuda önünü kesme konusuna:) Daha önce arkadaşların yazdıkları gibi, eşinin yanında, onu suçlamadan "Benim kulağıma gelebileceğini bildiğin halde dedikodu yapmayacağını biliyorum, ama ne yaparsın, insanlar da ne garip, herhalde çekememezlikten böyle böyle diyorlar" tarzında birşeyler söylersin. Sonrasında da tabi "Bak sen edepsizlere, yüzleşin bir de utansınlar" repliği :) Ya da hiç ummadığı bir anda, konusu açılınca inceden inceden o konuya dair bir kaç cümle söylersin ki, kulağına geldiğini anlasın.

Ayrıca, dediğim gibi; lafı taşıyanlara da "Valla size de gücendim; 'biz onu iyi biliriz, bizim yanımızda çekiştirme' deyip susturamadınız mı?" deyiverirsin. Böylece ne kayınvaliden bir daha seni çekiştirebilir, ne de başkaları çanak tutup üstüne üstlük laf taşıyabilir.

Bir de şunu asla unutma; "İnsanlar sen onları gördüğün kadar varlardır." Canını sıkıp takmaya değmez.

Nacizane fikrim budur:)

Back
X