Öncelikle başlığı anlamak için okudum. Başlıkla konuyu bağdaştırmak, bende ampuller yandı
Neyse konu edilecek bi husus değil. Bizde anlaşmıştık sadece teyzelerine ve annesine verdim. Bu kadar.
bende olduğu gibi kimseyi kabul etmesem evlenmezdim ama bi beni kabul edemedi sanırım başka herkesi kabulleniyor maşallah ne desek batıyor burda mevzu bohçada olmayabilirdiAslinda kv herkesi oldugu gibi kabul ediyor...
sorun onda degil...hiimm kimde acaba?
merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.
Mevzuya gelecek olursak bugün eşimin teyzesine gittik ordan dönüşte yolda kaynanam ben eşim yürüyorduk sonra laf eşimin kuzenin nişan bohçasına geldi bende dedim anne sana hediye ne getirdiler bohçadan oda hiç bişey dedi nasıl hiç bişey tuhaf yani dedim, aralarında öyle anlaşmışlar kendilerine yapmışlar sadece dedi benimde acayibime gitti bizde öyle değil biz sülalede büyükler kim varsa saygıdan nezaketen hediye koyulur dedim ki bizim bohçamızıda gayet iyi biliyor kimseye karşı mahcup bırakmadık baya bi böbürlenip sayemizde forsunuda atmıştı sağa sola.. Sonra napalım öyle anlaşmışlar hem verseler ne olcak çapıt işte bende ikinci oğlumda öyle yapıcam uğraşmicam fazla az biraz yapıp geçip gidicem dedi öyle diyince bana çok koydu birden , biZde işin çapıdınla değildik önemli olan maneviyat ,anlaşmak demek akrabaları sallamamak demekse bu düzen çok iyimiş biz boşa yapmışız bu zihniyete o kadar şeyi dedim .. Annemin hevesli hevesli koşturmacaları o bohçaları hazırlarkenki özenmesi mutluluğu geldi gözümün önüne , eğer böyle düşüneceklerini bilseydim bilmiyorum bende bu kadar hevesli bohça götürürmüydüm. Üzüldüm açıkçası hemde çok üzüldüm beklerdim ki kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz sağolun ama onlar öyle anlaşmış demesini beklerken o kadar maddi anlamda zorlandığımız o dönemde özenerek sevinerek yaptığımız şeylerin meğerse bir hiçten bir çapıttan ibaret olduğunu öğrenmiş oldum. İşin çapıdında kesinlike değilim bohça olsa ne olur olmasa ne olur ama bu işlerde bohça demek akrabalarınızı sizi önemsiyoruz sizi kabullendik manasını taşır bizde ama onlarda bir hiç miş. Düğünde o önemsemedikleri amaaan ne gerek var yapmaya etmeye dedikleri insanlardan en aşağı bi çeyrek beklemeyide bilirler diyorum ve teşekkür ediyorum.
Not: bende öyle ahım şahım bohça görmedim umrumda da değildi açıkcası bu kadar yapmış gücü buna yetmiş dedim geçtim.. Annemde böyle bohça ile karşılaşınca ben çok hevesli yaptım Allah biliyor helali hoş olsun benim yaptıklarım dedi geçti. Ama içlerine girince zihniyeti anladık malesef ama annem hala der helali hoş olsun....
İçinden gelen yapar gelmeyende hiç yapılamamış gibi hiçe sayamaz bence bi teşekkür beklerdim üzüldüm. Yapan yapar yapmayan yapmaz sonuçtaKonu sizin ozelinizde konusulmadigi halde alinmissiniz. Belli ki kendinizden bahsedip ovgu beklediniz ve umdugunuz gibi olmayinca da hayal kirikligina ugradiniz.
Ben kayinvalidenizin kasitli bir sey soyledigini dusunmuyorum. Bu konulardaki genel fikrini belirtmis.
Bohca konusuna gelince de insanlarin kendilerini maddi olarak zorlayip belki de daha tanismamis oldugu insanlara sirf adet yerini bulsun diye aldiklari cul caputla saygi olmaz.
merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.
Mevzuya gelecek olursak bugün eşimin teyzesine gittik ordan dönüşte yolda kaynanam ben eşim yürüyorduk sonra laf eşimin kuzenin nişan bohçasına geldi bende dedim anne sana hediye ne getirdiler bohçadan oda hiç bişey dedi nasıl hiç bişey tuhaf yani dedim, aralarında öyle anlaşmışlar kendilerine yapmışlar sadece dedi benimde acayibime gitti bizde öyle değil biz sülalede büyükler kim varsa saygıdan nezaketen hediye koyulur dedim ki bizim bohçamızıda gayet iyi biliyor kimseye karşı mahcup bırakmadık baya bi böbürlenip sayemizde forsunuda atmıştı sağa sola.. Sonra napalım öyle anlaşmışlar hem verseler ne olcak çapıt işte bende ikinci oğlumda öyle yapıcam uğraşmicam fazla az biraz yapıp geçip gidicem dedi öyle diyince bana çok koydu birden , biZde işin çapıdınla değildik önemli olan maneviyat ,anlaşmak demek akrabaları sallamamak demekse bu düzen çok iyimiş biz boşa yapmışız bu zihniyete o kadar şeyi dedim .. Annemin hevesli hevesli koşturmacaları o bohçaları hazırlarkenki özenmesi mutluluğu geldi gözümün önüne , eğer böyle düşüneceklerini bilseydim bilmiyorum bende bu kadar hevesli bohça götürürmüydüm. Üzüldüm açıkçası hemde çok üzüldüm beklerdim ki kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz sağolun ama onlar öyle anlaşmış demesini beklerken o kadar maddi anlamda zorlandığımız o dönemde özenerek sevinerek yaptığımız şeylerin meğerse bir hiçten bir çapıttan ibaret olduğunu öğrenmiş oldum. İşin çapıdında kesinlike değilim bohça olsa ne olur olmasa ne olur ama bu işlerde bohça demek akrabalarınızı sizi önemsiyoruz sizi kabullendik manasını taşır bizde ama onlarda bir hiç miş. Düğünde o önemsemedikleri amaaan ne gerek var yapmaya etmeye dedikleri insanlardan en aşağı bi çeyrek beklemeyide bilirler diyorum ve teşekkür ediyorum.
Not: bende öyle ahım şahım bohça görmedim umrumda da değildi açıkcası bu kadar yapmış gücü buna yetmiş dedim geçtim.. Annemde böyle bohça ile karşılaşınca ben çok hevesli yaptım Allah biliyor helali hoş olsun benim yaptıklarım dedi geçti. Ama içlerine girince zihniyeti anladık malesef ama annem hala der helali hoş olsun....
Kalbinizi kırmak asla istemem ama siz resmen kayınvalidenizden zaten "kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz" lafını duymak biraz da evlenecek olan kuzenle kendinizi karşılaştırıp üstün çıkmak için konuyu açmışsınız. Kime ne bohça gitti, kim ne hazırladı sizi neden ilgilendirsin ki yoksa. Sizin kendi tercihiniz olmuş hazırlamışsınız. Ayrıca ben de biraz aile baskısı nedeniyle hazırlamak zorunda kalmıştım ama gayet saçma bir gelenek. Ben evleniyorum diye eşimin ıdısına dıdısına niye bohça hazırlayayım, eşim benim ıdıma dıdıma neden bohça hazırlasın. Ayrıca gayet de korkmamışsınız kayınvalidenizin DOMUŞMASINDAN... Çatır çatır da konuşmuşsunuz bizde şöyledir, bizde böyledir diye. Resmen böbürlenmişsiniz.
Yahu kadun sizin yapmaniza laf etmemis ki. Bohca konusundaki genel fikrini belirtmis, siz alinmissiniz.Yaw sizin durumunuz farklıdır bizde o anlama geliyor herkesin aile yapısı farklı sonuçta benim takıldığım o değil bir hiçmiş hepsi insan bi sağol kızım demez mi ya bu kadar mı çekemiyor anlamıyorum
Valideyi bilmediğinizden bu yorumunuzdaki böbürlenme kısmını kendime değil daha çok ona yakıştırıyorum. Karşılaştırma yapmadım tam tersi eğer ben ona bir içimden gelerek bir iğne vermeseydim asıl karşılaştırmayı o yapardı. Ben annem gözüm önüne gelerek üzüldüm sadece böbürlenmek şu hayatta yapacağım en son şey ayrıca niye kime niçinKalbinizi kırmak asla istemem ama siz resmen kayınvalidenizden zaten "kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz" lafını duymak biraz da evlenecek olan kuzenle kendinizi karşılaştırıp üstün çıkmak için konuyu açmışsınız. Kime ne bohça gitti, kim ne hazırladı sizi neden ilgilendirsin ki yoksa. Sizin kendi tercihiniz olmuş hazırlamışsınız. Ayrıca ben de biraz aile baskısı nedeniyle hazırlamak zorunda kalmıştım ama gayet saçma bir gelenek. Ben evleniyorum diye eşimin ıdısına dıdısına niye bohça hazırlayayım, eşim benim ıdıma dıdıma neden bohça hazırlasın. Ayrıca gayet de korkmamışsınız kayınvalidenizin DOMUŞMASINDAN... Çatır çatır da konuşmuşsunuz bizde şöyledir, bizde böyledir diye. Resmen böbürlenmişsiniz.
İçinden gelen yapar gelmeyende hiç yapılamamış gibi hiçe sayamaz bence bi teşekkür beklerdim üzüldüm. Yapan yapar yapmayan yapmaz sonuçta
Kalbinizi kırmak asla istemem ama siz resmen kayınvalidenizden zaten "kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz" lafını duymak biraz da evlenecek olan kuzenle kendinizi karşılaştırıp üstün çıkmak için konuyu açmışsınız. Kime ne bohça gitti, kim ne hazırladı sizi neden ilgilendirsin ki yoksa. Sizin kendi tercihiniz olmuş hazırlamışsınız. Ayrıca ben de biraz aile baskısı nedeniyle hazırlamak zorunda kalmıştım ama gayet saçma bir gelenek. Ben evleniyorum diye eşimin ıdısına dıdısına niye bohça hazırlayayım, eşim benim ıdıma dıdıma neden bohça hazırlasın. Ayrıca gayet de korkmamışsınız kayınvalidenizin DOMUŞMASINDAN... Çatır çatır da konuşmuşsunuz bizde şöyledir, bizde böyledir diye. Resmen böbürlenmişsiniz.
Ben desteklemiyorum ama annem hatrına sağol kızım demesini beklerdim zaten ağzını açanda kabahat ona özürde bekler şimdiYahu kadun sizin yapmaniza laf etmemis ki. Bohca konusundaki genel fikrini belirtmis, siz alinmissiniz.
Ne yapsin kadin,siz sahane bohca hazirladiniz diye artik bohca adetini desteklesin mi?
Sanirim bohca goturdugunuzde tesekkur etmistir.İçinden gelen yapar gelmeyende hiç yapılamamış gibi hiçe sayamaz bence bi teşekkür beklerdim üzüldüm. Yapan yapar yapmayan yapmaz sonuçta
Yapan yapar yapmayan yapmaz kafasında olan bi insan bu düşüncede olmaz.. Beni tanıöadan bilmeden dört köşe olurdu falan ayıp oluyor biraz. Mevzu bohça mı yoksa hiçe sayılan ağızdan çıkmayan ufacık bi teşekkür mü ..+1
Hah ne guzel yazmissin soyle kaynana bu arkadasla bir olup azicik kuzene ve evlendigi kisiye ailesine saydirsaydi zevkten dort kose olurdu ama kv kendi tarafini tutmayinca gelip burda garip bir dille konu acmis arkadas...
Hanımefendi yalı dairesi mi aldınız yani nedir bu kırılmacalar, bohçayı verdiğinizde teşekkür etti mi? E etmiştir insan olan. Eee daha ne?Yapan yapar yapmayan yapmaz kafasında olan bi insan bu düşüncede olmaz.. Beni tanıöadan bilmeden dört köşe olurdu falan ayıp oluyor biraz. Mevzu bohça mı yoksa hiçe sayılan ağızdan çıkmayan ufacık bi teşekkür mü ..
Iyi de konudan kv nin bir sizi kabullenmedigi anlami cikmiyor ki, herkesi oldugu gibi kabullendigi anlami cikiyor. Sizi bohcanizla, onlari da bohcasiz kabul etmis, ikisini de sorun etmemis iste ne guzel.bende olduğu gibi kimseyi kabul etmesem evlenmezdim ama bi beni kabul edemedi sanırım başka herkesi kabulleniyor maşallah ne desek batıyor burda mevzu bohçada olmayabilirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?