Kaynanam domuşucak korkusu...

Baslikta ne yaziyo biri beni aydinlatsin

Konu sizin ozelinizde konusulmadigi halde alinmissiniz. Belli ki kendinizden bahsedip ovgu beklediniz ve umdugunuz gibi olmayinca da hayal kirikligina ugradiniz.
Ben kayinvalidenizin kasitli bir sey soyledigini dusunmuyorum. Bu konulardaki genel fikrini belirtmis.
Bohca konusuna gelince de insanlarin kendilerini maddi olarak zorlayip belki de daha tanismamis oldugu insanlara sirf adet yerini bulsun diye aldiklari cul caputla saygi olmaz.

Öncelikle başlığı anlamak için okudum. Başlıkla konuyu bağdaştırmak, bende ampuller yandı

Neyse konu edilecek bi husus değil. Bizde anlaşmıştık sadece teyzelerine ve annesine verdim. Bu kadar.
Aslinda kv herkesi oldugu gibi kabul ediyor...
sorun onda degil...hiimm kimde acaba?
bende olduğu gibi kimseyi kabul etmesem evlenmezdim ama bi beni kabul edemedi sanırım başka herkesi kabulleniyor maşallah ne desek batıyor burda mevzu bohçada olmayabilirdi

Kalbinizi kırmak asla istemem ama siz resmen kayınvalidenizden zaten "kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz" lafını duymak biraz da evlenecek olan kuzenle kendinizi karşılaştırıp üstün çıkmak için konuyu açmışsınız. Kime ne bohça gitti, kim ne hazırladı sizi neden ilgilendirsin ki yoksa. Sizin kendi tercihiniz olmuş hazırlamışsınız. Ayrıca ben de biraz aile baskısı nedeniyle hazırlamak zorunda kalmıştım ama gayet saçma bir gelenek. Ben evleniyorum diye eşimin ıdısına dıdısına niye bohça hazırlayayım, eşim benim ıdıma dıdıma neden bohça hazırlasın. Ayrıca gayet de korkmamışsınız kayınvalidenizin DOMUŞMASINDAN... Çatır çatır da konuşmuşsunuz bizde şöyledir, bizde böyledir diye. Resmen böbürlenmişsiniz.

İçinden gelen yapar gelmeyende hiç yapılamamış gibi hiçe sayamaz bence bi teşekkür beklerdim üzüldüm. Yapan yapar yapmayan yapmaz sonuçta

Kv kv deligin hakkini a vermis fesatligiyla, tabiki kendi akrabasina senin yaninda kotu soz diyecek degil ya illaki onlarin eksiklerini kapatmaya calisacak. Hos benim gozumde cok sacma bu bohca alip verme isine neyse. Dertsiz basina dert acma sende yaptiysaniz yapmissiniz artik omur boyu onumu konusacaksiniz simdi...

Yahu kadun sizin yapmaniza laf etmemis ki. Bohca konusundaki genel fikrini belirtmis, siz alinmissiniz.
Ne yapsin kadin,siz sahane bohca hazirladiniz diye artik bohca adetini desteklesin mi?

Valideyi bilmediğinizden bu yorumunuzdaki böbürlenme kısmını kendime değil daha çok ona yakıştırıyorum. Karşılaştırma yapmadım tam tersi eğer ben ona bir içimden gelerek bir iğne vermeseydim asıl karşılaştırmayı o yapardı. Ben annem gözüm önüne gelerek üzüldüm sadece böbürlenmek şu hayatta yapacağım en son şey ayrıca niye kime niçin

+1
Hah ne guzel yazmissin soyle kaynana bu arkadasla bir olup azicik kuzene ve evlendigi kisiye ailesine saydirsaydi zevkten dort kose olurdu ama kv kendi tarafini tutmayinca gelip burda garip bir dille konu acmis arkadas...

Sen de biraz sorun aramışsın. Laf söyletmek istememiş ailesine kadın ne var bunda. Herkes senin yaptıklarını yapmak zorunda değil.

Not: Ben de bohça işini çok saçma buluyorum. Hiç tanımadığın insanlara hediyeler alınca zevklerini bilmiyorsun. Onları da böyle memnun edemiyorsun işte.

Yahu kadun sizin yapmaniza laf etmemis ki. Bohca konusundaki genel fikrini belirtmis, siz alinmissiniz.
Ne yapsin kadin,siz sahane bohca hazirladiniz diye artik bohca adetini desteklesin mi?
Ben desteklemiyorum ama annem hatrına sağol kızım demesini beklerdim zaten ağzını açanda kabahat ona özürde bekler şimdi

Eşinizin kuzenini kıskandınız mı? Yani içilmiş şarabın davasını güdüyorsunuz saçma. Onlar öyle mutlu oluyormuş demek ki bohça hazırlamadan, siz de plaket mi beklediniz bir bohça için anlamadım..
Ayrıca kadının ailesini resmen aşağılamışsın 'Aaa hediye koymamışlar mı, hmm ne tuhaf' vs diyerek. Haketmişsin yani ben de teşekkür etmem, laf sokarım yine iyi bişey dememiş kadın.
Hediye koymadı diye sülaleye saygısızlık mı ettiler...

İçinden gelen yapar gelmeyende hiç yapılamamış gibi hiçe sayamaz bence bi teşekkür beklerdim üzüldüm. Yapan yapar yapmayan yapmaz sonuçta
Sanirim bohca goturdugunuzde tesekkur etmistir.
Omrunun sonuna dek konu her acildiginda minnet derecesinde tesekkur mu etmeli?

+1
Hah ne guzel yazmissin soyle kaynana bu arkadasla bir olup azicik kuzene ve evlendigi kisiye ailesine saydirsaydi zevkten dort kose olurdu ama kv kendi tarafini tutmayinca gelip burda garip bir dille konu acmis arkadas...
Yapan yapar yapmayan yapmaz kafasında olan bi insan bu düşüncede olmaz.. Beni tanıöadan bilmeden dört köşe olurdu falan ayıp oluyor biraz. Mevzu bohça mı yoksa hiçe sayılan ağızdan çıkmayan ufacık bi teşekkür mü ..

Hanımefendi yalı dairesi mi aldınız yani nedir bu kırılmacalar, bohçayı verdiğinizde teşekkür etti mi? E etmiştir insan olan. Eee daha ne?

bende olduğu gibi kimseyi kabul etmesem evlenmezdim ama bi beni kabul edemedi sanırım başka herkesi kabulleniyor maşallah ne desek batıyor burda mevzu bohçada olmayabilirdi
Iyi de konudan kv nin bir sizi kabullenmedigi anlami cikmiyor ki, herkesi oldugu gibi kabullendigi anlami cikiyor. Sizi bohcanizla, onlari da bohcasiz kabul etmis, ikisini de sorun etmemis iste ne guzel.

Bosa dememisler "kaynana pamuk olup raftan dusse gelinin basi yarilir" diye

Bu arada domusmak ne ki la diyerek konuya girdim ama kelimenin anlamini konudan da cikaramadim, kel alaka olmus biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…