Kaynanam domuşucak korkusu...

siz onlar yaptıysanız,onlar da size yapmıştır.bu işler karşılıklı olur diye biliyorum.

kaynanaya laf sokmak için yer aramışsınız,kadın size bu kozu vermemiş.ayrıca bir bohça içn anneciğinizin yorulmasına neden müsaade ettiniz.keşke siz hazırlasaydınız bohçayı.

Kv nin söylediği bir tek bana mı çam devirmek olarak göründü acaba? Kv gayet kaba davranmış bence.

Surat yapıcak şimdi manasında bu konuşmadan sonra surat yapıcak bana korkum o sonra eşim arada kalıo

O zaman ona göre konuşacaktı surat yapması gereken o değil ki. Demek ki onları düşünmemek gerekirmiş anlamış oldun.

Bizde ilk etapta aile üyeleri akrabalar değil sadece gelin damat için bohça yapılacak diye anlaşıldı kalabalık olduğumuz için. Yapan var yapmayan var.

Ben de bohça falan uğraşmayacağım. Gelenek diye yapmak zorunda hissetmiyorum kendimi. Bir çok geleneğe uymadan evleneceğim. Bunun saygıyla alakası yok bence. Hem herkesin adeti kendine göredir. Bu ülkede şehirden şehre değişir o adetler. Demek ki kvniz bu adetlere çok kıymet vermiyormuş. Olabilir..

Ayırca siz kendi yaptığınızı başkasının yaptığıyla neden kıyaslıyorsunuz? Siz kendi adetinize göre yapmışsınız olmuş bitmiş.

Kayınvalideniz iyi sizin bunca sözünüze dolduruşa gelmemiş bohçasına hediye eklemeyene Takdir ettim.

Son düzenleme:
Bu işler her kültürde farklı farklı. Bizde afedersiniz ama amcanın teyzenin donuna kadar her şeyini koyuyorlar ve bana göre zorlayıcı ve gereksiz bir adet bu. Arada anlaşıldıysa ne hoş işte bunun lafını yapmanız manasız olmuş.

He kayınvalideniz sizin bohçanızı övsün istemiş ona bozulmuş gibisiniz ama herkes aynı olmuyor demek ki aklına gelmemiş.

Zamanında nezaketen de olsa teşekkür etmediler mi sana ya da ailene? Öyle ses etmeden mi aldılar bohçayı?

Her konusu açıldığında eğilip bükülsün mü kadın? Sen ne güzel bohça hazırlamıştın kızım mı demesi lazım durmadan, ailedeki her yeni evlilikte? Belki hiç değer vermediği halde emeğinizdir diye teşekkür etti zamanında... Belli ki bu geleneklere çok önem vermiyor, herkesi kendi imkanlarına göre kabul ediyor. Olması gereken kv tipi aksine. Sizinle birlikte dünürlerini çekiştirmesini beklemiyordunuz umarım

Ayrıca bunca lafınızın üzerine o kv dolduruşa gelip dönüp o tarafa laf etse, gençlerin hevesi kursağında kalsa sevinecek misiniz?

Kimse kimseye bohça yapmak zorunda değil. İsteyen yapar istemeyen yapmaz siz abartmışsınız. Bende yapmadım çok da iyi oldu gerek yok bence.

Zorla konuyu kendi bohçana bağlamaya ugrasmissin sende yani .
Konuyu uzatıp kendi bohçana bilmem nereye getirirseniz ışte iki taraftan birinin morali böyle bozulur .
Burada da bozulan senin moralin olmus ama gereksiz kötü hissediyosun bence .
Amaannn insanlar nelerle uğraşıyor .
Evlenmissin mutlu musun? Gerisi önemli değil.
Taaa bilmem kaç yıl önceki konuları gündeme getirirseniz canınız yanar tabi ki .

Konu ne bizden ne gibi bir bilgi / yorum istiyorsun ben anlamadım. Annen kendi alışverişe özenli yapmış. Kv öyle düşünmüyor ve ben de ona hak verdim. Herkes herkesin beklentisini karşılamaya çalışsaydi ooo vay halimize.

Ne konudan bişey anladım ne konu başlığından.Okuyup anlayıp cevap verenlere helal olsun.

Kadına gelmeyen bohcanin derdine sen dusmussun doğru diyor iki caputu napicak gelmiş gitmiş kadın senin koydugun bohcayimi hatirlayiycak hadi hatirladi yıllar sonra sana kalkip bunun için tesekkurmu edicek adı kaynana diye takicak yer aramissin

8 sene önce evlendim bohça falan yapmadık eskide kaldı böyle şeyler tülbent takke seccade havlu gibi şeyler koyulmuyor mu bohçayla forsmu oluyormuş galiba ben başka gezegende yaşıyorum

Herkesin adeti farklıdır; kimisinde bohça hazırlama vardır kimisinde yoktur, kaldı ki artık kimse böyle şeylere çok takılmıyor. Siz de gitmişsiniz eşinizin kuzeninin bohçasını dert edip niye hazırlamıyorlar, ayıp etmişler, biz öyle yapmamıştık ,şöyle özenmiştik, nezaketen saygıdan bohça yapmıştık diye kayınavalidenizi resmen doldurmaya çalışmışsınız. Kadın da size o fırsatı vermemiş. Böyle günlerde insanlar zaten yeterince gergin oluyor, bir de böyle bohça meseleleriyle milleti germeyin.

Kayınvalideniz problem olmasın diye bohça hazırlamaları önemli değil diye geçiştirmiş, yoksa sizin vakti zamanında hazırladığınız bohçayı küçümsediğinden değil. Siz gereksiz yere konuyu irdeleyip durmuşsunuz. Sonra da kendi kendinize alınıp gücenmişsiniz. Vakti zamanında hazırladığınız bohça için teşekkür etmiştir zaten, sürekli sürekli minnet mi etsin dursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…