Ohooo senin yaşadığın devede kulak.
Ama içinde kalmasın, niçin böyle davrandıklarını güzel bir dille anlatabilirsin.
Ben sana yaşadığımı anlatayım.
Benim evlendikten sonra takılan bütün altınlarımı düğün gecesinin ertesinde kayınvalideme bıraktık.
Haftasonuna denk geldiği ve bankaya koyamayacağımız için, gelin evi de bilindik yer olduğu için evde tutmayalım dedik.
Bütün altınlarımı teslim ederken kayınvalidem dedi ki "hepsine bir bakın, ayrıca kimin ne taktığını biliyorsanız söyleyin ki ben de karşı tarafa borcumu bileyim"
Tamam dedik, kayınvalidemin evinde salonda oturduk tek tek altınlara baktık.
Bu şundan bu bundan falan filan derken hepsini tek bir poşete kaldırdık.
Kayınvalidem de "saklarım ben bunları, siz dönünce de alırsınız nasıl isterseniz öyle saklarsınız" dedi.
Bu noktaya kadar problem yok.
Balayına gittik geldik.
Aradan 1 hafta geçti dedim eşime sen altınları al da bir kasaya bir şeye koyalım.
Bizim evimizde alarm sistemi var fakat annenlerde yok, Allah korusun birşey olmasın, ki daha önce evinde hırsız vakası yaşanmış kayınvalidemin.
Eşim tamam dedi, gitti aldı altınları geldi.
Açalım bakalım dedi eşim, kullanmak istediklerini içinden al.
Tamam dedim açtık.
1 tane kolye vardı çalıştığım yerdeki genel müdürüm hediye etmişti.
O içinde yok.
Dedim eşime bu kolye eksik, haberin olsun annene söylersin.
Tam 8 ay geçti üstünden, kolye yok.
Benim babam yurtdışında.
Yıllık izne gelmişti, bize yemeğe aldım onları tabii kayınvalidemleri de davet ettim.
kayınvalidem geldi kapıyı açtım, gözlerim yuvalarından fırlayacaktı.
O kayıp olan kolye kayınvalidemin boynunda!
Eşim eve geldiğinde de dedim senin annenin boynunda bana hediye edilen kolye var.
Söyler misin ne işi var onun onda ayrıca 8 aydır soruyorum bu kolyeyi "ben sana verdim" dedi hep.
Nasıl bana verdi ki şu an boynunda taşıyor? dedim.
Fakat kayınvalidem ile yüzgöz olmadım hiç.
Açıklaması şu: imitasyon kolyelerin içine karışmış (nasıl olup tek konulan yerden çıktıysa o kolye)
Tartışmadım uzatmadım fakat sinek küçüktür miğde bulandırır.
Kolyeyi alır almaz bozdurup başka birşey aldım yerine...
4 senelik evliyim.
Yani bu olayın üzerinden 3,5 sene geçti.
Bu geçtiğimiz bayramın 1. günü, kayınvalidemlere gittiğimizde otururken kayınvalidem yine bir kolye çıkarttı!
"Bu senin mi" diye.
Bir baktım benim takı kutularımdan birinden alınmış gümüş kolye.
Evet benim dedim.
Bir de bana demez mi kayınpederimin ayakkabısının içinde bulmuş kolyeyi.
Fakat o kolye benim takılarımın arasından çıkarak nasıl kayınpederimin ayakkabısı içine girdi ayrı bir muamma!
Bir diğer unutulmaz lafı da şu oldu:
"Ben kuyumcuya sordum 10 liralık şeymiş zaten"...
Hayır bin liralık şey olsa ne fark eder, benim özel eşyam benim evimden çıkarda nasıl sende olur?
İşte böyle.
Şimdi düşünüyorum acaba hangi eşyam kayınvalidemden çıkacak diye...