Kaynanam eltime hastane çıkışı aldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç gündür kadınlar kulübü konularına bakıyoruz birkaç arkadaş. Gerçekten yararlı başlıklar olsa da birçok kadın o kadar bilinçsizce olaylar üzerine yazılar yazıyor ki. Kadınların kendi ayakları üzerinde durması ve güçlü olması gerekirken gerçekten kayınvalide, elti, eş gibi konularda yaşadıkları cinsiyet eşitsizliğine dayalı olaylar ve bir türlü ayağa kalkmak istememeleri çok dikkatimizi çekti. Bu yüzden farkındalık açısından bu dertlerin derlemesi olan nereden baksanız troll olduğu anlaşılan bir metin yazarak dikkat çekmek istedik. Gerçekten öfkelendirdiklerimiz olduysa özür dileriz.
Aaa kamu spotuymuş. Troll olduğu belli olan demişsin de, gerekten şu forumu takip etmiyorsun bence. Biri anlatsa yok artık diyeceğin milyon tane konu bulursun çok aramana bile gerek olmadan. Ayrıca böyle bir konu açmanın insanları gerçekten bilinçlendireceğini filan sandığınıza göre, henüz aklınızın kendinize yeteceği aşamaya bile gelmemişsiniz.

Aslında yok troll olduğumuz çok belli yazmıssınızda
Bu bahsettıgınız durumda olup buraya yazan insanlar da var ve konuları gerçek
Fake olduğunu düşündüğümüz ve sonradan gerçek çıkam bir çok konu var....

ne hakkınız var güvenimizi zedelemeye iyi niyet tacirliği yapmaya ....
hahaha sosyal deneymiş...

bence onu iyi niyet ve ve güven üzerine biz size sosyal deney yapalım

Kizlqr kaynanam hep eltimi kayiriyor. Eltim doğru dürüst yapamaz yemeği falan hep ona övgüler dizer ben beş çeşit yaparim burun kivirir tuzu eksik bilmem ne diye. Eltim ilk çocuğuna hamile. Kaynanam hep ona yemek götürüyor elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Ben tüm hamileliklerimde temizlik de yaptım misafir de ağırladım. Eltime kaynanam 300 liralık hastane çıkışı takımı almış. Saten lohusa geceliği falqn almış. Bir de eltimin kocası mühendis bizimki askeri ücretli. Bana daha önce hiç öyle bir şey almamışlardı her şeyimi kendim yaptım. Ben de şu anda üçüncü çocuğuma hamileyim 7 aylık. Bana niye alınmadı deyince kaynanam güldü sen her sene doğuruyorsun diye. Çok kötüyüm kızlar napsam bilemiyorum. Beş yıllık evliyim bıktım.

Başkalarından fazla beklentiye girmeyin. Kendinizi de başkaları ile kıyaslamayın. Size değer verilmediğini düşünüyorsanız siz de o insanlara fazla değer vermeyin ve muhatap olmayın.. KAfanız rahat olsun ;)

Asgari ücret, 3 çocuk ve ayrı ev ?

Valla cesaretine hayran kaldım yiğidim seni tanımak isterim :KK51:
Biz Türkiye standartlarının üzerinde alıyoruz eşimle beraber ona rağmen yetemiyoruz yetişemiyoruz; krediler sebebi ile tabi.. Şuan en kötü cıkacağınız ev 1500TL kira ( tabi konuma göre değişir, İstanbul da böyle ) faturalar aidatlar derken 2000tl yi bulacak, çocukların masrafı derken 3000tl en az ..Asgari ücret 2020 TL nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz ?
Aynı evde kaldığınız için suan her şey size toz pembe ama asıl hayat öyle değil. Düşündüğünüz kadar kolay hiç değil.

Ayrıca aynı evde kaldığınız için eve masraf yapmadığınızdan dolayı kv'niz size almamış ya da almıyor olabilir. Kıskanılacak bir durum göremedim.

Mune Mune konu kapanmassa gercek saniliyor.
Ama hayatta bu şekil mevzular olduģu gerćegini değistirmiyor bu tabi

Asgari ücret, 3 çocuk ve ayrı ev ?

Valla cesaretine hayran kaldım yiğidim seni tanımak isterim :KK51:
Biz Türkiye standartlarının üzerinde alıyoruz eşimle beraber ona rağmen yetemiyoruz yetişemiyoruz; krediler sebebi ile tabi.. Şuan en kötü cıkacağınız ev 1500TL kira ( tabi konuma göre değişir, İstanbul da böyle ) faturalar aidatlar derken 2000tl yi bulacak, çocukların masrafı derken 3000tl en az ..Asgari ücret 2020 TL nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz ?
Aynı evde kaldığınız için suan her şey size toz pembe ama asıl hayat öyle değil. Düşündüğünüz kadar kolay hiç değil.

Ayrıca aynı evde kaldığınız için eve masraf yapmadığınızdan dolayı kv'niz size almamış ya da almıyor olabilir. Kıskanılacak bir durum göremedim.
Konu fake

Asgari ucret 3. Cocuk? Yazik vallahi billahi yazik ya.
Ben daha ikiye cesaret edemedim millet catir catir dogruyor gecen ikinci bebegi dusundugum icin eczaneye gittim folik asit alayim dedim 55 lira olmus şok gecirdim abi bu millet nasil bu kadar cocuk dogruyor daha ortada gebelik yokken 3 ayda 165 lira verecem diger vitaminlerden alsaydim 350 lira gercekten anlam veremiyorum bu arada esimin maasi yasadigimiz yere gore cok iyi evimiz de var ama ben 3 cocuga cesaret edemem bazilari neyine guveniyor anlamiyorum.elti olayindan cok buna takildim

Hiç sorma :KK70: sabahtan beri burda kağıt kalem hesap makinesi uğraşıyorummm :KK70: :63:
Hayir benden üç tane var maaş asgari ucretin üstünde ev kira değil çocuklar serviste değil bazen 2 bin lirayı geçiyor bizim harcamalarimiz bunun içinde yeme içme fatura var çok da giyim kuşam alamam yani :D

Ya bu beklenmedik bir bebekti. Korunuyorduk da ama. İki kızım var bu erkek olacak eşim de erkek çocuk seviyor. Belki bu erkek doğarsa ayrı eve çıkarız
hı hı eminim çıkarsınız ayrı eve
pardon 5 kişi ne yiyip içmeyi planlıyorsunuz ayrı eve çıkıp
ayrı ev ekstra kira demek biliyorsunuz di mi
siz çalışıyor musnuz bu arada

Hayir benden üç tane var maaş asgari ucretin üstünde ev kira değil çocuklar serviste değil bazen 2 bin lirayı geçiyor bizim harcamalarimiz bunun içinde yeme içme fatura var çok da giyim kuşam alamam yani :KK70:
Öyle maalesef, her şey ateş pahası çünkü hiçbir şekilde yetmiyor. :KK43:
Geçen gün markete gittik şampuan ve diş macunu bitmişti. Sadece ikisi 35 tl 1 ay gitmiyor bile:KK8::halay::halay:

Arkadaşlar konuya boşuna yazmayın.
Liseler derse girdi, okulda telefon açmak yasak. Anca tuvalette falan açıp cevap verir bize.
Yok canımm sıranın altından falan yapan yapıyor
Farkındalık yarattı ya onun duygusal bir yanı var mendille ağlıyordur o şimdi
Keşke banlandığını da görebilse

Öyle maalesef, her şey ateş pahası çünkü hiçbir şekilde yetmiyor. :KK43:
Geçen gün markete gittik şampuan ve diş macunu bitmişti. Sadece ikisi 35 tl 1 ay gitmiyor bile:KK8::halay::halay:
Ben ekmek almaya diye gidiyorum kasada ya 20-30 tutuyor bazen 50 veriyorum o da bitti a su da aklıma geldi derken

eşim de sen gitme çocuklar alsın ekmeği diyor 🤭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X