kaynanam haklimi?

aman sevmesin ya, cok da lazimdi onun sevgisi, bosversene sen...
saygili olun, birbirinizi gördügünüzde hos bes oturun yan yana yeter iste, zaten baska sehirdeymis, hem zamanla biraz daha yatisir durumu, alisir birazda olsa belkide, hic gündeme getirme bu tür konulari, birak onu seni cok sevdigini saniyorsun bilsin, daha iyi olur...

Yapmanız gereken şey, yalnız kalmamaya çalışmak. Sonuçta eşiniz arkanızda, eşinizin yanında bişi diyemiyor. Ozaman yalnız durmayın. Yalnız gitmesi eşinizde acaba eşimi haklı görerek yanlışmı yapıyorum algısı oluşturabilir. Ne olursa olsun yalnız gitmemesi gerekir diye düşünüyorum. Eşinizin ailesi olduğu için saatlerce durmak zorunda kalıyoruz.

Bende düşünüyorum mesela k.validemin, k.pederimin yaptıklarını annem babam yapsa demediğimi bırakmam ama işte eşimle kavga etmemek için haklı olduğumu bile bile sustuğum çok oluyor. Taktik yapın sizde, saygınızı yitirmeyin. Eşiniz için o için bu için boşverin, Allah rızası için k.validenize katlanın. Ama hakkınızıda ezdrmeyin...

arkadaşım ne güzel demişsin..kvalide ile kpederin yaptıklarını kendi anne babam yapsaydı ben de onlara demediğimi bırakmazdım sanırım :( ne acı...bekarlığımda saçma sapan şeyler için annemle kavga ettiğim günlere acırım şimdi.........
ama iş kp-kv ye gelince eş hatrı için,laf olmasın diye,iyi insan iyi gelin olalım diye susuyoruz.kim ki onlar?? beni bu yaşa getirmiş insanlardan daha mı kıymetliler? asla! şükür ki eşimden yana acayip şanslıyım :16: bu da en güzeli...
konu sahibi arkadaşım,sen de eşinden yana şanslı olanlardansın madem çok da canını sıkma..görme takma,bu kadınlara bu lazım..herkesin verdiği taktiklere katılıyorum!! kendini ezdirme,terbiyeni çizgini bozmadan lafını sen de sokk :9:

haklı değil tabiki....
ama sen eşine bak o senin yanındaysa duyma sende boşver...
uzakmış zaten...

eşin seni seviyor ya önemli olan o kayınvalidende sevmeyiversin üzülme belki günün birinde sever bu hayatta yanlız değilsin benim kayınvalidemde beni sevmez hatta yüzüme bakmaz..

sanarsın kayınvalidenin üstüne kuma geldin

oğlu ondan soğumuşta kendini senle bir tutması çok garip o anne sen de sevgilisisin ne alaka yani...

sanarsın kayınvalidenin üstüne kuma geldin

oğlu ondan soğumuşta kendini senle bir tutması çok garip o anne sen de sevgilisisin ne alaka yani...

Kafada ayıramıyorlar çünkü. Benim k.validem bukadar kötü niyetli değil, çok lafda sokmaz, yalnız kalmışlığım vardır. Sert yapılıyımdır biraz, onuda öğrendiler çok karışamıyorlar, bende onları öğrendim bizle alakalı bişi oldumu cvbı eşime bırakıyorum.

Ama erkekler kafalarında oturtamıyorki bu sevgi konusunda. Analar nasıl oturtsun. Sevginin tek çeşit olduunu inandırmışlar kendilerini onu severse bana olan sevgisi azalır diyor. Ozaman seçim yapmasını bekliyor. Bu durumdaki insanların çocukları arasındada ayrım yapabildiğini düşünüyorum. 1 çocuğun varken gösterdiğin sevgi 2.çocuğun olduunda azalıyormu, hayır aynı derecede onuda seviyorsun. Ayırdığın zaman azalır orası doğru, sonuçta 1 gün, 1 hafta sınırları çizilmiş zamanlar. Haftada 3 gün yerine 1 gün anasının yanına gelmesi ona sevgisi azaldı gibi geliyor. Peki bu insanlar evlendiğinde böyle yapıyorlar, o kişi bir işe başladıında da anasına ayırdığı zaman azalıyor ozamanda soyut bişiyimi suçluyorlar.

Yani karışık oldu biraz ama böyle yapan insanlar hayatın ne olduunun bilincini kaybetmiş insanlar. Çocuğunu seversin, herşeyden önceye onu koyarsın ama gün gelir onunda bir çocuğu oluverir, onun içinde öncelik çocuğu olur senden ziyade. Sende aynı yollardan geçtin. neden unuttun.

Neyse neyse çok uzadı, böyle yapan insanlar benciller. Bizde yaşlanıcaz bilemiyorum kınamak istemiyorum. Allahım onlar gibi yapmasın bizi. Yaşadıklarımızdan bizlerde öğrenmeliyiz heralde bişiler.

Nedendir bilinmez bazı kayınalideler çocukları evlendkten sonra onlara ayrı bir kıymet verip gelin-damat dışardan aileye katılan kişiyi kıskanıp olmadık şeyler yapabiliyor. burada kilit cümle eşinle aman ha aranı bozma olmalı. böyle bir anne varsa senin yapacağın her ağresif yaklaşım eşine annem haklımı diye düşündürebilir. ama çekilir dert değil allah sana yardım etsin canım

kesinlikle cekilir gibi degil, Allah kimseye böyle dert vermesin.
ne kadar uzak olursa olsun yinede mutsuz edebiliyor.

daha gecen gün esim annesiyle konusunca kadin birden bi aglamaya basladi, neymis cok sanssizmis, o oglunu o kadar cok seviyormus ama ben dügünde daha herkes altinlarimi görmeden üzerimden cikarmisim.
10 ayi gecti ve hala dügünden bahsediyor.
aslinda onun utanmasi gerek cünkü söz verdigi altinlarin yarisini takti birtek, ben asla hesap sormadim utandigimdan ama o hala benim kusagimi, agladimi vs. laf ediyor.

sonra en son gittigimizde bana birden bagirdi kalk su getir diye, ben malesef biraz saf ve el bebek gül bebek büyütüldügüm icin kosarak getirdim, ama bana neden bagirdigini hala anlamadim ve cok üzülüyorum.

tabiki haksız ya hayret bişey:20: artık oğlun evlenmiş yuva kurmuş neyini kıskanıyorsun hala!! sen demekki oğlunun mürüvetini istemiyorsun çoluk çocuğa karışmasın sen ölene kadar oğlun dizinin dibinden ayrılmasın nası bi mantık ya koskoca kadınlarda:47: (her kayınvalide için demiyorum yanlış anlaşılmasın)

ha bide bu altınları millete gösterme çabası nedir onuda anlamış değilim elaleme ne kim ne kadar altın takmış :44:

Back
X