Selam arkadaslar,
Benim canimi skan morelimi bozan, nisanlimin ailesi yani annesinin bazi konularda umursuz tavirlari.
Aramiz yaklasim 200 kmle nisanlimla. Benim bildigim gordugum kaynana gelini carsiya cikartir bayramlik alir fln filan hatta kizin evine gelir bayramlasmaya..
Ama yok ,gecen seker bayraminda ne kadin geldi bize ( calisiyordu zaten gelemezdi ama yinede) ne bana bayramlik alindi. Aklim fikrim maddiyatta degil kendimde alirim ama insan bekler dimi ?
Allahtan nisanlim kafasina kaktigim icin bunlari, bana hem harclik hem bayramlik aldi, ama oda kendinden almadi ben dedikten sonra aldi.
Onumuzdeki kurban bayramindada, onlarda kurban kesme adetleri yokmus ( garip, karadenizliler). Benim bildigim kizin evine ilk gun giderler kurban kesip, hediye alip, yada bayramlik alip.
Gecen bunun konusunu actim, nisanlim dedi biz kurban parasini verdik bile, sanadami kesilcek varmi oyle bisey, sasirdi. Sen zaten et sevmiyorsun diye kapatti konuyu. Bayramlik almicanmi diye bana sakayla sordum oda dedi daha alipta giymedigin tonlarca kiyafetin var, dugun arefesi gereksiz harcama yapmayalim askim dedi.
Hakli kiyafetim cok ama insan yinede bekliyor kizlar.
Hele kaynanamin bu tavirlari sinir ediyor beni cok umursuz, guya adetleri bilmiyor tavirlari fln.
Sonra annem kafami bulandiriyor. Yok neymis anamin gelini oldugunda onu surekli ararmism, hediyelere bogarmis, ilk bayram gunu gelinine gitcekmis fln beni hasta ediyor.
Sonra bide kaynanam bana karsi soguk sanki, nisanlima dedim oda dedi yapisi oyle annemin. Ona zar zor telde anne dedim, o bana 1 kere kizim bile demedi, beni 1 kere bile aramadi hep ben aradim ama artik bende aramicam. kisasa kissas. O bana 1 adim yaklassa ben 10000 adim gelirim yanina. Ama yok sicaklik, samimiyet goremiyorum.
Neyse icimi doktum sabah sabah, okuyan gozlerinize saglik kizlar