Kaynanam işi bırakmamı istiyormuş

o nasıl bir babaanne inanamıyorum,insan zevkle bakar torununa

canım ben 2 yıldır iş arıyorum sakın bırakma işini,ama yinede sağlıklı bir sonucu olsun,dikkatli ol

kayınvalidenin sıkıntısı ne acaba .. üç aysonra düğün varmış.. çocuk ayak bağı oluyordur onlara..
şöyle anne gibi anne olsa çocuğada bakar düğün hazırlıklarını da yapar ama zor geliyor anlaşılan..
hem nasıl olurda senin annenin bakmasını istemez bu hakkı kendisinde nasıl görür anlayamıyorum bir türlü..

Bende bilmiyorum ne sıkıntısı olduğunu.
Daha bir kaç ay öncesine kadar çalışıyorum diye benle övünen kadın, şimdi millete işi bıraktıracağım diyor.
Var bu işte bir iş ama ne?
Elbet kokusu çıkacak.
Anneme gidince çocuğun huyu değişiyormuş, çocuk şımarıyormuş.Doğru annemler kızımın bir dediğini 2 etmezler.Gerekirse yaratırlar. Benide o anne baba büyüttü. Ben varlığıda bildim yokluğuda. Kızım onları istemeyecek diye korkuyorlar sanırım.
Çocuğumun aklı eriyor artık. Babasını istemiyor mesela. Çünkü babası ters davranıyor. Şımarmasınmış. Kızımda artık baba demiyor ona. Adıyla sesleniyor.:çok üzgünüm:

nasıl bi kadın kayınvaliden evladının evladına parayla bakarken oğlu olucak adamın hiç mi ağrına gitmez çok şaşırdım doğrusu. zaten eminim sen bunu parayla olmasa da minnetini belirtmek için bi şekilde telafi ederdin destek göstererek ama istemsi çok çirkin olmuş. bi de kendinde bu hakkı nasıl görüyo ki seni işten çıkartacakmış sor bakalım ona küçük dağları o mu yaratmış...

Ona sorarsan dünyayı o yaratmış o havalarda yanibenneyaptımki
Ben zaten parayı problem etmiyorum. Eşim kızıyor ama benim için param sorun değil. Görümcem çok güzel ilgileniyor çünkü. Daha fazla imkanım olsa görümceme yapardım. Parayı direk isteme kızmı hoş olmadı ama o da böyle bir insan işte.

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun. muhatap bile olmaya değmez. haddini bildir sınırlarını nerde duracağını yerini bilsin herkes. eşinin annesi olabilir senin kumandanın değil.

ılginç, benimkide tam tersine çalışsın diyor. Herkes bir alem. Çalışma yada çalışmama kararına eşin ve sen karar verebilirsin ancak, kimseye düşmez bana göre. Sizin kararlarınıza ve nasıl yaşayacağınıza başkaları karar verecek değil ya.

ben senin yerinde olsam eşime anlatırdım komşulara dediklerini ve annemim bakmasını istiyorum artık derdim kayınvalidemede hiçbi açıklama yapmazdım böyle uygun gördük derdim.insan torununa parayla bakarmı ya yazıklar olsun.bebeğin 6 aylıkken anneye daha muhtaçken çalışıyodun da şimdi ne oldu acaba.

kayınvalidenin kendi kendine gelin güvey olduğu bu kararlardan eşinin haberi varmı...

K.validene artık çocuğuna bakmak yük geliyor, ama eğer annen bakarsa etraftan k.validene laf gelir diye çekindiğinden senin işi bırakmanı bekliyorlar sanırım...
Bence de işini bırakma, annen de bakarım diyormuş annene bırakıp işine devam et bence, ekonomik anlamda zorluğunuz da varmış.
Zaten böyle bir kararın hükmünü vermek k.validene düşmez

en başından annene baktırsaydın keşke bebeğini. işini asla bırakma canım. ben oğlumu bakıcıya bırakıp çalışıyorum ve hiç pişman değilim. evde durunca kafayı yüyorum çunku.

kaynanana gıcık oldum. ver annen baksın. hesap mı verceksin. hoş ilişkiniz ne durumda bilmeden konuşuyorum çunku böyle hanımağalık taslayan kaynanalara sinir olurum.

Bence bekle kayınvaliden fire versin,olayla ilgili sökülsün.Sende gayet güzel,sakin bir şekilde içindekileri dök.ışi bırakma konusunda zaten geleceğim yok diyorsun,o zaman devam.ınşallah eşinle de aran düzelir,yavrunuz huzurlu bir yuvada büyür.O baba da çok fazla oluyor ama insan el kadar çocuğa sert davranır mı?Annen eminim güzel bakacaktır

milletin hayatına her taraftan burnunu sokan insanlara uyuz oluyorum.
sen kimsin kardeşim.
çalış,çalışma,yat,kalk,oğlumun koynuna gir,yok yok girme,şunu al,bunu böyle yapma.SANANE...
hayatta zor şeylerden birisini başarmış bir kadınsın sen.
problemli bir evlilik,küçük bir kız çocuğu,ev,iş stersi..

kayınvaliden sana derse işten çık diye,,
aa anne benim kulağıma öyle bir söylenti geldi,annemle konuştum bakacakmış kızıma,işten çıkmama gerek kalmadı,sıkma canını sen de:)
anlasın onu insan yerine koymadığını,onun söylediklerinlee kukla gibi hareket edemiyceğini...

kayınvalidenin kendi kendine gelin güvey olduğu bu kararlardan eşinin haberi varmı...

Evet canım akşam eşim olacak adama söyledim, sadece ağzını burnunu kıvırdı, tek bir kelime dahi etmedi.
Ama kaynanam sökülür yakındır, dişleri bilemeye başlamış yani,
akşam laf sokmalara başladı. Bende hiç ses etmedim aldım çocuğumu evime gittim.
Hafta sonuna kalmaz sökülür.
Sabahta eşime dedim taşınalım ordan. Kızı kreşe veririz. Kiraya çıkalım. Ben çalıştığımı kreş ile kiraya vermeye razıyım dedim.
Kabul etmedi tabiki. Bende evliliğimiz bitince gelince bana yalvarma dedim.
Onun lafı aynen şu."Benim bir sürü derdim var ben böyle şeylerle uğraşamam dedi.
Ben söyledim söyleyeceğimi benden günah gitti.

Belki de kayınvaliden eşinle arandaki sorunların farkında ve sen eşine bağımlı olasın diye işe bırakmanı istiyor. Bence büyük ihtimal bu tarz bir durum söz konusu.
Kayınvalidenizle konuşun. Eğer ısrar ederse kızınıza annenizin bakacağını söyleyin. Ve bir sorunu varsa sağda solda konuşmamasını direk size söylemesi gerektiğini anlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…