Kaynanam karışıyo

zeynepaksy

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2025
21
1
1
21
Merhaba kızım 11 aylık olcak 1 hafta sonra kaynanam diyorki neymiş mama verme sürekli süte alıştır herşeyi çok biliyormuş gibi karışıyor şöyle yap böyle yap gıda geldi artık umarım tek ben yaşamıyorumdur bunu sanki kendi çocu gibi davranıyo neymiş 1 yaşına gircek 1 ay sonra mama pahalı diye süt ver yemek ver maması gece ver dedi ne gündüz yemek yesin dedi sanki ona bağlı o herneyse süt veren varmı bebeğine cici bebekle felan bi zararı varmı fazla veriyorsanız hangi sütü verdiniz ?

Ek gıda alıyordur herhalde de süt ne alaka yani
Ama yemeklerden az az verebilirsiniz
Ek gıda yiyo evet ama zaten gündüzleri sadece uyutunca 1 2 kere yapıyorum gece uyanınca fazla içiyo bi ya işte maksat manayı bıraktırmak sanki ona göre yemek ver diyo mama yerine doymuyo yemekle aptal karı çok biliyo herşeyi

Mamayı o mu alıyor pahalı veya ucuz bebek içiyorsa alınacak benim bebeğim mama içmiyor süt de az verdim ama mama gibi günde 2 3 veya günde ne kadar mama içiyorsa komple süt vermedim sürekli süt vermek iyi değil ve sütün ona bir faydası yok zararlı değil ama faydası da yok şuan ve bebek bjr yaşında değil daha inek sütü verilmez. Zaten yemeklerden veriyorsundur meyve faln artı mamaya da devam et zamanla unutturursun ama daha erken şu dönemde

Daha süt için çok erken
Doktorlar da illa verecekseniz hayvan sütünü 18 aydan sonra verin diyor
Benim oğlum sevmedi sütü
Ben de mamayla devam ediyorum 20 aylık
Hayır demeyi alışkanlık haline getirmeniz lazım yoksa bugün süt olur mevzu,yarın başka birşey.

Sütün hiç bir faydası yok lütfen vermeyin mama daha gerekli şu an onun için. İlerde çocukta iştahsızlık problemi yaşamak istemiyorsanız süt vermeyin. Hele cici bebe hiç sağlıklı değil. Karışma diyeceksiniz ben çok netim çocuk konusunda hiç karıştırmam sizde onlara uymayın.

Süt yerine kefir yoğurt. Daha yararlı olur. 3 yasinda cocugum hiç süt içmedi bir kere denedi cikardi ağzından. Kefir içer yoğurt yer peynir yer yeterli demekki ona. Kayınvalidenize gelecek olursak. Hayır ben böyle uygun gördüm cümlelerini aynanın karsisinda çalışın ve gerektiginde kullanmakdan cekinmeyin. Herkes kendi doğurduğunu büyütsün ve düşünsün parayı o mu veriyor sanki ? Eğer tek çocuğunun gelişimi için ise herşey yapılır.mamayi ilk cocugumda ben yanlış hatırlamıyorsam 18 aylık olana kadar kullandım . Yemek konusunda sizin yediklerinizden Yiyebilir az tuzlu şeklinde yaparsınız.

Benim annem de meraklı süt, tuz vermeye ama dinlemiyorum. Kaynanam da akıl veriyor onu yapma bunu yap diye ama lohusalıkta çok kinlendim hee hee diyip yine dinlemiyorum mantıksız geliyorsa.cici bebe yerine içeriği daha temiz bebe bisküvileri var onlardan alıyorum . Bebe bisküvisi de vermek istemiyorum ama kahvaltıda başka bi şey zor yiyor.

bizim doktor sütü siz içebiliyor musunuz da bebeğe vereceksinir demişti kimseyi dinlemeyin, doktorunuzun söylediği sekilde besleyin. benim bebeğim emiyor, mama almıyor ama gece ben de emziriyorum sürekli. gündüz 3-4 kez emiyor sadece. 3 öğün ek gıda alıyor gündüz

Ek gıda olarak ne hazırlıyorsunuz acaba

Şey diyorlar bide biz büyüttük biz verdik felan filan ayy nefret ya ben anneysem çocuğumun zararını istemem zaten

ben her seyi veriyorum. bugün dolma içi, yoğurt yedi mesela aksam. doktorumuz bize bizim yediğimiz her seyi verebileceğimizi söyledi. yemekleri az tuzlu ve baharatsız yapıyorum. o sekilde yediriyorum

Tarhana :)) bebeler tarhanayi cok severler. Evde kemik suyu yapip corbalarina katabilirsiniz. Yumurta. Mucver. Kavrulmus kiyma. Kasar peyniri eline verin kendi kendine yesin.

Cici bebenin icerisinde cok fazla seker var. Seker cocuklara vermek istemedigimiz bir besin. Hem sagligina zararli hem se gereginden fazla enerji verip bizim isimizi zorlastiriyor. O nedenle cici bebeden uzak durun.

Aptal karı dediğiniz kişi öyle yada böyle eşinizi büyüttü farkında mısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…