• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam karışıyo

zeynepaksy

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2025
21
1
1
21
Merhaba kızım 11 aylık olcak 1 hafta sonra kaynanam diyorki neymiş mama verme sürekli süte alıştır herşeyi çok biliyormuş gibi karışıyor şöyle yap böyle yap gıda geldi artık umarım tek ben yaşamıyorumdur bunu sanki kendi çocu gibi davranıyo neymiş 1 yaşına gircek 1 ay sonra mama pahalı diye süt ver yemek ver maması gece ver dedi ne gündüz yemek yesin dedi sanki ona bağlı o herneyse süt veren varmı bebeğine cici bebekle felan bi zararı varmı fazla veriyorsanız hangi sütü verdiniz ?

Ya şunu diyebilirsiniz oradan bakinca pahaliya geliyo diye cocuguma mama yerine sut vericek bi rezile benziyor muyum ? Falan deyin. Utanir susar .
Ben anlamiyorum benim cocugum bu gerekirse butun mal varligimi harcarm ona sanane ? Resmen torunlarini kiskanan tipler inanamıyorum.Ben soyle cocugmun lokmalarinda gozu olan birine kim olursa olsun asl guvenmezdim.Allah sağlık sıhhat versin inşallah tüm çocuklarımiza gercekten çok tuhaf insanlar var. Siz direkt cevabinizi yapistirin

Yeminle gözümün önünde aynısı yaşandı. İçimin yağları eridi. Kadının yüz ifadesi hala aklımda.

Ablam vs kaynana 1. raund

+ Çok mama içiyor, süt ver bu çocuğa.

- İnek sütü demir emilimini azaltıyor, hem mamada bir sürü vitamin var anne.

+ Aman biz de sütle büyüttük, bir şeycik olmadı.

- Büyüttüğünüz de ortada. Hem yiyorsa babasının kazancını yiyor kime ne.

+ Mamalar pahalı

_ Evlenmeyi, çocuk yapmayı biliyorsa, mamasını, bezini de bilecek cık cık cık

Yeminle gözümün önünde aynısı yaşandı. İçimin yağları eridi. Kadının yüz ifadesi hala aklımda.

Ablam vs kaynana 1. raund

+ Çok mama içiyor, süt ver bu çocuğa.

- İnek sütü demir emilimini azaltıyor, hem mamada bir sürü vitamin var anne.

+ Aman biz de sütle büyüttük, bir şeycik olmadı.

- Büyüttüğünüz de ortada. Hem yiyorsa babasının kazancını yiyor kime ne.

+ Mamalar pahalı

_ Evlenmeyi, çocuk yapmayı biliyorsa, mamasını, bezini de bilecek cık cık cık
Ahahaha sonu cuk oturmuş

Merhaba kızım 11 aylık olcak 1 hafta sonra kaynanam diyorki neymiş mama verme sürekli süte alıştır herşeyi çok biliyormuş gibi karışıyor şöyle yap böyle yap gıda geldi artık umarım tek ben yaşamıyorumdur bunu sanki kendi çocu gibi davranıyo neymiş 1 yaşına gircek 1 ay sonra mama pahalı diye süt ver yemek ver maması gece ver dedi ne gündüz yemek yesin dedi sanki ona bağlı o herneyse süt veren varmı bebeğine cici bebekle felan bi zararı varmı fazla veriyorsanız hangi sütü verdiniz ?
Merhabalar oğlum doğduğu andan itibaren mama kullanıyor.Şuan 17 aylık hâlâ mama kullanıyoruz içmese olur mu olur ama istiyor uyku zamanında falan gündüzleri bir defa veriyorum geceleri de hiç vermemeyi denemedim ama biberonu istiyor gecede bir iki defa içiyor.Herkes söylüyor annem de dahil süt ver cici bebe ver mama pahalı diye yakın çevrem de var iki aylıkken inek sütü veren🙄ona bir şey olmamış benim çocuğuma mı olacakmış.Sütü içiyor oğlum bir yaşından itibaren tattı ama ben sürekli vermiyorum çünkü fazla süt kansızlık yapıyor ve bağırsakları bozuyor sütlü çorba yemesini sever mesela 🙂 bana göre de cici bebe çok şekerli ya onu yiyip içeceğine pilav yesin zaten artık hemen hemen sizin yediğiniz şeyleri yiyebilir.Ama uyku için mamayı içsin.Hani durumunuz yok mama pahalı geliyorsa gerçekten de çok pahalı biz köyde yaşıyoruz mama bittiği zaman hemen alamıyoruz bir iki gün sürüyor bazen almamız ee gecede mecbur biberon istiyor o zaman yoğurt yapıyorum biberona şeker koymuyorum kesinlikle yada meyve suyuda sıkıyorum ben, yada süt veriyorum ama benim ki 17 aylık sütede şeker koymuyorum ve keçi sütü ama ben köydeyim komşulardan alıyorum.Takmayın bunları o da belki pahalı olduğu için söylüyor benim ki de söylüyor annem de söylüyor,yeni doğduğunda tuzlamak da istediler, diğer oğlum 1 yaşındayken hamile kaldım onu hâlâ emziriyorum diye karnımdaki çocuk gelişmezmiş bıraktırmam gerekmiş gayet de gelişdi, geçen de eşim annesiyle telefonda konuşuyor diğer oğlum ishal oldu annesi diyor ki hamileyken emzirdi diye öyle oldu diyor 🤣 oğlum da 3 yaşın da haa boş ver işte ben birazda dişliyim yani çocuklarımla ilgili şeyleri kimseye karıştırmam siz doğurun sizinkine öyle yaparsınız diyorum❤️👍🏻

Back
X