kaynanam kizimla ilgilenmiyor

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
Arkadaşlar benim 6 aylık bir kızım var. Annemve kayınvalidem aynı şehirde oturuyor. Biz gittiğimizde annem torunu için deli oluyor sürekli onnun bakımıyla ilgilenmek istiyor. Uyuturken sürekli dayısı teyzesi uyutuyor. Yanı onlardan bana sıra gelmiyor. Ama kayinvalidemdeyken sürekli ben ilgileniyorum kizimla onlar sadece komşunun çocuğunu sever gibi en fazla 5 dakika sevip bırakıyorlar. Ben çalışıyorum su ana kadar hep annem baktı kizima. Bundan sonrası için bakıcı tutmam gerekecek. Kayınvalidem biz bakarız anneannesiyle kizima diyor ama benim inanasim gelmiyor hic. Geçen gün kayinvalidemlerdeydik esimle bir yere gitmemiz gerekiyordu ve kızımı goturemezdim kaynanam ben bakarım siz gidin demedi biz önce anneme kızımı bıraktık sonra gideceğimiz yere gidebildik. Doğumundada iki gün kaldı hemen geri döndü. Aranızda böyle kayınvalidesi olan varmı ben nasıl guvenebilirim onun bakarız sözüne. :KK43:

İlgilenmesini ben kendim bakıyorum çocuğuna. Çalışıyorum ve bakım için ne annemden nede k validen destek istedim istemem de. Yaşlanmışlar dinlensinler. ( hoş annem abimlerle birlikte oturuyor ve sevgili yengem beşinciye hamile. Onlardan biz diğer çocuklarına zaman kalmıyor. )

[QUOTEilgilenmek , post: 41745550, member: 678772"]İlgilenmesini ben kendim bakıyorum çocuğuna. Çalışıyorum ve bakım için ne annemden nede k validen destek istedim istemem de. Yaşlanmışlar dinlensinler. ( hoş annem abimlerle birlikte oturuyor ve sevgili yengem beşinciye hamile. Onlardan biz diğer çocuklarına zaman kalmıyor. )[/QUOTE]
Madem ilgilenmek istemiyor niye biz bakarız diyor. Bir de sürekli kızımı kendi taraflarına benzitiyolar şurası babasına şurası amcasına bunlar beni çok rahatsız ediyor. Ben de baktirmak istemiyorum ama sürekli içim içimi de yiyor kızımı tanimadigim birine nasıl emanet ederim diye. Aldıkları küçücük bir şeyi o kadar buyutuyorlar ki sanki ev aldılar kıza. Babam da annemde övünmeyi asla sevmezler. Durumları gayet iyi yaparlar ve hemen unuturlar. Ben de böyle bir ailede büyüdüğüm için çok garipsiyorum sanırım.

Çocuğuna bakmaya mecbur değil..ama bakmayacaksa iki yuzlu davranması iğrenç..bakmayacan madem dunurun baksın diye ali cengiz oyunlarına luzum yok..sen yem olma git bakıcı tut..annenin gunahı ne..bırak onlar zaten sizi buyuttu yeter.

Ben zaten bakici arayışına çoktan girdim ama
böyle söyledikce o esim de bak annemler bakmak istiyor niye bakici arıyoruz diyor. Onun da yüzüne soyleyemiyorum. İki arada kaldim. Aynı şehirde olsak annem ben kimselere bırakmamıştır bakarım diyor. Ama farklı şehirler olunca onları da zora sokmak istemiyorum. Sonuçta orda da anneme ihtiyacı olanlar var.

Ben zaten bakici arayışına çoktan girdim ama
böyle söyledikce o esim de bak annemler bakmak istiyor niye bakici arıyoruz diyor. Onun da yüzüne soyleyemiyorum. İki arada kaldim. Aynı şehirde olsak annem ben kimselere bırakmamıştır bakarım diyor. Ama farklı şehirler olunca onları da zora sokmak istemiyorum. Sonuçta orda da anneme ihtiyacı olanlar var.
Sen kulağını tıka tut bakıcını soran olursa kaynanan ayar yaparsa bu benim tercihim bu süreçte bana güven vermedinşz de kocan yokken ..kocan varkende ustume iyilik sağlık hani bir gün çocuğa mı baktı de geç..hem babaannenin baktığı çocuk şımarık olur boşver anaannenin baktığıda şımarık olur...iki otorite kaldırmaz çocuklar.

[QUOTEilgilenmek , post: 41745550, member: 678772"]İlgilenmesini ben kendim bakıy çocuğuna. Çalışıyorum ve bakım için ne annemden nede k validen destek istedim istemem de. Yaşlanmışlar dinlensinler. ( hoş annem abimlerle birlikte oturuyor ve sevgili yengem beşinciye hamile. Onlardan biz diğer çocuklarına zaman kalmıyor. )
Madem ilgilenmek istemiyor niye biz bakarız diyor. Bir de sürekli kızımı kendi taraflarına benzitiyolar şurası babasına şurası amcasına bunlar beni çok rahatsız ediyor. Ben de baktirmak istemiyorum ama sürekli içim içimi de yiyor kızımı tanimadigim birine nasıl emanet ederim diye. Aldıkları küçücük bir şeyi o kadar buyutuyorlar ki sanki ev aldılar kıza. Babam da annemde övünmeyi asla sevmezler. Durumları gayet iyi yaparlar ve hemen unuturlar. Ben de böyle bir ailede büyüdüğüm için çok garipsiyorum sanırım.[/QUOTE]
Bakıcam diyip bakmıyorsa haklısınız:KK60:

:stop:

Benzetme konusunda eee erkek tarafı ya ağır
basmaları gerek. Büyük oğlum ilk
doğduğundahep bana benziyordu. K validem senesinde mi saçlarının yumuşaklığı babasına benziyor diye :KK70::KK70::KK70:

[QUOTErrr, post: 41745605, member: 309818"]bakamayacağının sinyalini zaten en baştan vermiş..[/QUOTE]

Evet aslinda verdi ama sanırım şimdi biz bakmak istedik de baktirmadi demek iiçin böyle söylüyor. Anneme soruyor nasıl bakiyosun bana anlat ben kız çocuğu buyutmedim hiç diyor. Annem de bebek bu kızı erkeği mi olur dedi artık. :)

Madem ilgilenmek istemiyor niye biz bakarız diyor. Bir de sürekli kızımı kendi taraflarına benzitiyolar şurası babasına şurası amcasına bunlar beni çok rahatsız ediyor. Ben de baktirmak istemiyorum ama sürekli içim içimi de yiyor kızımı tanimadigim birine nasıl emanet ederim diye. Aldıkları küçücük bir şeyi
o kadar buyutuyorlar ki sanki ev aldılar kıza.
Babam da annemde övünmeyi asla sevmezler.
Durumları gayet iyi yaparlar ve hemen
unuturlar. Ben de böyle bir ailede büyüdüğüm
için çok garipsiyorum sanırım.

Yok artık bunu devlet meselesi haline getirmişler gerçekten. :)
e :KK70::KK70:

Şu anneannelere ve babaannelere çocuklarınıza bakması sanki görevi ve mecburiyeti gibiymiş davranmayın ya lütfen. Kadıncağızlar zaten o yaşa kadar çocuk bakma+büyütme+eğitim+evlendirme gibi aile döngüsünü tamamlamış ve yılmış. Bırakın da torunlarıyla geçireceği vakit sadece sevgisini gösterme ve oyunlar oynama olsun. Bakım kısmını da bir zahmet, çocuğunuzu dünyaya getirirken nasıl bir yol izlemeyelim deyip buna göre hareket etmesi gereken siz anneler yapsın.
Bir görevi ve bir mecburiyeti gibi davrandığınız için kadına kendisini kötü hissettirip "ben de bakarım" durumu olmuş.

Şu anneannelere ve babaannelere çocuklarınıza bakması sanki görevi ve mecburiyeti gibiymiş davranmayın ya lütfen. Kadıncağızlar zaten o yaşa kadar çocuk bakma+büyütme+eğitim+evlendirme gibi aile döngüsünü tamamlamış ve yılmış. Bırakın da torunlarıyla geçireceği vakit sadece sevgisini gösterme ve oyunlar oynama olsun. Bakım kısmını da bir zahmet, çocuğunuzu dünyaya getirirken nasıl bir yol izlemeyelim deyip buna göre hareket etmesi gereken siz anneler yapsın.
Bir görevi ve bir mecburiyeti gibi davrandığınız için kadına kendisini kötü hissettirip "ben de bakarım" durumu olmuş.

Ben asla boyle bir algı oluşturmadim. Hatta kayinvalidemler ilk evlendiğimizde hemen torun istediler. Ama ben öncebi ddüze çıkalım herşeyin karşılayabilecek duruma geleyim sonra yaparız dedim. Ama bu sevgi meselesi beni rahatsız ediyor. Geçen biraz tuttu kucağında kayınvalidem karnına çok bastırdığı için kızım kuştu. Esim de anne şöyle tutalım karnına baskı yapıyor herhalde dedi hemen al o zaman sen tut diye kızı eşime verdi.

Arkadaşlar benim 6 aylık bir kızım var. Annemve kayınvalidem aynı şehirde oturuyor. Biz gittiğimizde annem torunu için deli oluyor sürekli onnun bakımıyla ilgilenmek istiyor. Uyuturken sürekli dayısı teyzesi uyutuyor. Yanı onlardan bana sıra gelmiyor. Ama kayinvalidemdeyken sürekli ben ilgileniyorum kizimla onlar sadece komşunun çocuğunu sever gibi en fazla 5 dakika sevip bırakıyorlar. Ben çalışıyorum su ana kadar hep annem baktı kizima. Bundan sonrası için bakıcı tutmam gerekecek. Kayınvalidem biz bakarız anneannesiyle kizima diyor ama benim inanasim gelmiyor hic. Geçen gün kayinvalidemlerdeydik esimle bir yere gitmemiz gerekiyordu ve kızımı goturemezdim kaynanam ben bakarım siz gidin demedi biz önce anneme kızımı bıraktık sonra gideceğimiz yere gidebildik. Doğumundada iki gün kaldı hemen geri döndü. Aranızda böyle kayınvalidesi olan varmı ben nasıl guvenebilirim onun bakarız sözüne. :KK43:

Benim annem aynı böyle . :KK76::KK76::KK76::KK76:Kayınvalide tam tersi sizin anneniz gibi. Ama umurumda değil. İkisinden de beklentim yok çok sıkışmadıkça.

Keşke benimkide ilgilenmese. .Bu yüzden büyük tartışma bile yaşandı acayip ama neyse. .arkadaşım ilgisizmis ve onların evindeyken gidecegin yere gitmek için bile ben bakarım diye teklif etmemis hiç uğraşma minnet etme bakicini bul. .aynı memlekette olsaydık çok iyi bakicilar var guvenebilecegin onerirdim ..

[QUOistanbuldayim. em11, post: 41745680, member: 535259"]Keşke benimkide ilgilenmese. .Bu yüzden büyük tartışma bile yaşandı acayip ama neyse. .arkadaşım ilgisizmis ve onların evindeyken gidecegin yere gitmek için bile ben bakarım diye teklif etmemis hiç uğraşma minnet etme bakicini bul. .aynı memlekette olsaydık çok iyi bakicilar var guvenebilecegin onerirdim ..[/QUOTE]
Buz istanbuldayiz burda tanıdığımız yok hiç. Çalıştığım okula söyledim onlar donus yapacaklar öğrencilerin valilerinden falan bakarım diyen oluyormuş. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsin. Çok zor gercekten.

Çocuk sahibi olmaya karar verirken onun bakımını üstleneceksiniz. İhtiyacınız var biz aileyiz destek olsun diyorsunuz ama zorla olmaz bu işler. Kendi işinizi kendiniz görün. Yarın bir gün size ihtiyacı olduğunda sizde aynı şekilde davranırsınız.

Bense .!.:
Benim annem aynı böyle . :KK76::KK76::KK76::KK76:Kayınvalide tam tersi sizin anneniz gibi. Ama umurumda değil. İkisinden de beklentim yok çok sıkışmadıkça.

Ben bebegimle tek basima ilgileniyorum esim ayin yarisi evde yok saglikci oldugu icin surekli nobette yavruma bakmaktan tabiki yuksunmuyorum ama ona daha iyi bakabilmek icin benim de sagligimin yerinde olmasi lazim. Dogumdan itibaren 2 ayda tam 25 kilo verdim. kizima bakayim derken kendimi unutmusum. O yuzden benim anneme cok ihtiyacim oldu iyiki vardi.

Çocuk sahibi olmaya karar verirken onun bakımını üstleneceksiniz. İhtiyacınız var biz aileyiz destek olsun diyorsunuz ama zorla olmaz bu işler. Kendi işinizi kendiniz görün. Yarın bir gün size ihtiyacı olduğunda sizde aynı şekilde davranırsınız.
Sanırım mesajların hepsini okumadiniz okusaydiniz bunları yazmazdiniz.

Bakmak zorunda değil tabi ki,ama bakarız diye söz vermesi saçma olmuş.Ayrıca kendini çok yıpratmana ne gerek var canım benim,en az sıkıntısız olduğu dönem bebeklerin.Besle altını değiştir gazını çıkar uyut döngüsü:) sürekli ağlıyorsa aç kalıyordur ya da gazı vardır.Bu döngüyü yaparsan 3 saate yakın mışıl mışıl uyur sen de dinlenirsin.Nerden biliyosun dersen bebek hemşiresiyim,çalıştığım günlerde birsürü bebek bakıyorum

X