Kaynanam kufur ediyor

ne kadar gereksiz bir uslup
Allah yardımcınız olsun hiç hoşlandığım bir tarz değil ben olsam ben de bozulurdum
benim kpeder arada küfürlü konuşur, bana değil ancak laf arasında ama beynımden asagı sular boşalır o an
Allahtan senede iki kere falan görüyorum da pek takılmıyorum.
Bence hoşlanmadığınızı direkt söyleyın bu üsluptan

Argo kelimeler kullanıyor ağzı bozulmuş bayağı kayınvalidenizin benim kv de son zamanlarda böyle ama bana karşı kullanamaz o yüzü vermedim hiç sizde uyarmışsınız şakayla karışık ben olsam anne hoşlanmıyorum lütfen sevmediğim şekilde konuşmayalım diye belirtirdim

Hoş değil tabi hatta çok çirkin ama konuşma tarzı öyle galiba
Az öz görüş ne yapacaksın bu saatten sonra edep öğretemezsin

Esinmi gerizekali dedi kaynananmi?
Esim kulagima egikdi gerizekalimisin al dedi sonra annen bana gerizekali dedi demissin. Burayi pek anlamadim.

Küfürden ote argo konusuyor ve yasini almis bir kadina yakismiyor. En nefret ettiigm sey salak manyak şu bu...
Sizde ben mesafeli olun demiyorim sadece argo konusmayin benimle diyin. Ve resmi olmayla argo konusmayacaksan resmi ol yani cokta tın

Bazi insanlar neden bukadar dengediz hayret ediyorum.

herkese katılıyorum küfür değil argo. şahsen normal karşılıyorum. benim annemde kaynanamda öyle konuşur. sen rahatsız olduğunu söylesen bile kendini değiştirmesi çok zor. yapacağın şey duymamazlıktan gelmek ve üzerine alınmamak.

Aslında bu küfürlü konuşanlar o ortamdaki insanlara saygı duymuyorlar kesinlikle ve biraz da bilerek ortamı germek için yapıyorlar. Siz kimsiniz gibisine. Mesela önemli bir makamda birinin huzurunda bulunsalar ağızlarını açamazlar.

Bir gun kv bende ve sigara icmek icin balkona cikacak.Ben de anne terlik giy istersen dedim.Dedigimi duymazdan gelip aldi eline evin icini sildigim viledayi balkonu silmeye basladi.Balkon camur oldu resmen ya anne napiyorsun o ev icin dedim.Bana döndü bir surat salladi ne var b..ok mu var balkonda ne olmus yani sildiysem dedi.Ben şok..Esim duymus konusmayi bi hışımla geldi bi bakti annesine..sonra ben iceri gectim ama duyuluyor konusmalar..Annesine cikisti sen ne bicim konusuyorsun duydum az once o nasıl bir üslup..dikkatli konus dedi.O oldu kv bir daha o tarz bir kelime dahi kullanmadi ama tabi karakter degismiyor.İşin var o kv ile ben sana diyim.

benim babaannem fena küfreder, onunkiler yanında bunlar argo bile sayılmaz.

elbette çirkin ve hoşlanmak zorunda değilsiniz, ama ne kadar uyarsanız da yaşlı insanları değiştiremezsiniz.
cevap falan vermeyin öyle dediğinde ne yapacaksınız.

Benim rahmetli babaannem çok küfrederdi. Bize veya birilerinin şahsına değil ama bir olay anlatırken, o ona bunu dedi bu buna şunu dedilerin arasına sürekli küfür sıkıştırırdı hem de öyle böyle değil, bildiğin ağzı bozuk erkek üslubu. Adlı adınca da söylerdi. Güya derdini anlatıyor ama üç laftan biri küfür. Köyde yaşıyordu, orada yaşadığı sorunları anlatırken işte...

Ve onun oğlu olan babam da ederdi hatta bi ara çok fazla ederdi. Hiç böyle karısıymış, kızıymış demeden ederdi. İğrenirdim resmen. Sinirlenince ederdi ve bazen aşağılardı, "salak mısın sen" falan gibi. Ayrıldıktan sonra annemle, çok nadir duydum ondan küfür ve aşağılama, onlar da bana, benim şahsıma yönelik değil. Zaten 23 yaşıma gelmişim benim şahsıma küfür edemez, ederse bi daha yüzümü göremez. Bi keresinde sokakta yürüyoruz, bişeye kızdı küfür etti. Uyardım. Ben çocuk değilim benim yanımda küfür etme dedim. Bi daha da etmedi.

Geçenlerde de evde dayım, anneannem falan bişey oldu gülüyoruz. Dayım sürekli espri yapar, yaptıklarının çoğu saçmadır ama TV'deki şey hakkında yapınca bazen komik oluyor. Böyle gayet hava hoş, gülüyoruz falan dayım kendini iyice Cem Yılmaz falan sandı ya da boşta bulundu herhalde, erkeklerin söylediği küfür içerikli bişey söyledi. Ortamda da başka erkek yok. Gülerek hiç bozuntuya vermeden "burası kıraathane ya da senin erkek arkadaşlarınla takıldığın bi yer değil, o lafı söyleyeceksen erkek aradaşlarının yanında söyle bizim yanımızda değil" dedim. Gülmeye devam etti ama çok utandı, kızardı, bişey diyemedi falan. Söylenmemeli yani.

Sana küfür etmiyor , konuşma şekli öyle demekki. Çok yakın olduklarıyla filan da öyle konuşuyordur. Ama, kayınvalidene diyebilirsin annecim sen böyle konuşuyorsun ama brn cumke içindeki böyle konuşmalardan rahatsız oluyorum. Rn azından o küfürleri hakaretleri kaldırsak diye söyleyebilirsin :)

Samimiyetine de inanmıyorum .daha n oldu ben evleneli sen nasıl bi kadının yok gerizekalimisin yok kicina mi sokucan kadına sinir koymasan lafı geçirildi verio y asitin olsa cevap verecem buna ne desem ben suçlu olurum hani kaynanaya daha öncede uyardım ama nafile eğer uzak durmamdan anlmasa biliyorum ne cevap vericegimi ama kendime de yakistiramiyorum ya neyse....

bende de aynı dert var. eşime söyledim bak hoşlanmıyorum ben söylersem olmaz sen söyle dedim. şimdi daha iyi arada ağzından kaçırıyor eşim kızıyor hemen özür diliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…