Kızlar bugün derste geçen konuşmayı aktarıyorum size.Kızlardan biri kpss kursunu bıraktı sebep aşk acısı.
Hocamızdan (erkek)gelen cevap su ancak bunu bir kadın yapar aşk acısıdamı varmış.Biz niye ne alaka falan derken adam şunu anlattı.6 yıl beraber olduğu ve evliliğine 4 gün kala kızdan ayrılıyor.
Sebep şu;Kızın babası adamın annesine saygısızlık etmiş kızda haklısın baba demiş.Bizim hoca orda babaya kızınıda al git diyor ve olay o raddede son buluyor.Adam şuan evli çocuklu ve mutlu kız hala evlenememiş.
Dediği şuydu aşktan önemli şeylerde var kimse benim annemi üzemez..Nolur akıllı olun artık.Erkekleri annesi ve sizin aranızda seçim yapmaya zorlamayın.Bu şekilde hep kaybeden siz olursunuz.Neden politik olamıyorsunuz?Neden annesini kötülemeden onu yanınıza çekemiyorsunuz?Hep aynı konular burda..Eğer evlendiğinde mutlu olmak istiyorsan kaynana faktörünü göze alıcaksın.Ne yazıkki bu böyle..
Size gelince hala evliliğini sürdür,kurtar diyenlere inanmıyorum.Eşinizin kendisinden,kayınvalidenizden,kaynınızdan duyduğunuz küfürleri yiyip yüzyüze bakabilecekseniz o arakadaşların dediği gibi fevri karar vermeyin kurtarın evliliğinizi..
Ne mutluki boşanmaya karar vermiş gibisiniz.Ben bayan olarak gurur duydum sizle bu kadar lafı yiyip o adamı seviyorum demediğiniz için.Çünkü sevgi bu değil....
daha öncede yazdım,eşim bana sürekli annemi kötülese,laf söylese annem suçlu olsa da eşime tepki verirdim
kız anneleri genelde yapıcı ama şeytanla işbirliği yapan kaynanalar adam nerde ne zaman kız annesini görüyor ki genel olarak para kazanma derdinde ama kaynananın evde olma ve herşeye karışma ben biliyorum havalarına girme ihtimali yüksek ,çenesini tutsa sorun olmayacak
ben kız anneleriyle ilgili yorum yapmadım ki:26:
ya arkadaşlar yapmayın lütfen.
ben birazda farklı bakmak isterim. veeee herzaman söylerim. ölene kadar da söyleyeceğim.
arsız, edepsiz oturmasını bilmeyen kaynanalar var, oğlunu kıskanan kaynalar var tamam hem fikirim ama.
öle de gelinler var. ya neden erkekleri YA ANNEM, YA BEN diye bir ikilemde bırakırsınız. (elzem durumlar dışında)
ben her zaman eşime söylerim senin hayatta iyiliğini çıkarsız şartsız, teline zarar gelse kanayacak, üç insan var
1. sırada annen
2. sırada kızın
3. sırada ben
ben hiç bir zaman sıranın başına oynamam, et tırnaktan ayrılırmı. yapmayın çuvaldızı birazda kendimize batıralım. ama tekrar diyorum. istisnalar hariç.benimde oğlum var, kızım da var,
ne kızıma, ne de oğluma evliliiği boyunca Allah bu ikilemde bırakmasın, zor zor çok zor. ben de geleceğin iki taraflı kaynanasıyım. gidecek, sevecek, alacak, saygı duymamız gerekir.
hocan doğru söylemiyor hep kaynana kazanmaz seven erkek hanımından vazgeçmez,hocanız yaşlı ve gerikafalı ona inanırsanız ömür boyu ezilirsiniz
Tatlım bunu söyleyen hocam bu olayı yaşadığında 28 yaşındaymış.Yıllardır parasını kazanan ayakları üstünde duran ve ailesinden ayrı şehirde yasayan biri..
Benim bunu yazmaktaki amacım hocama hak vermek değildi.Sadece kadınlara biraz akıllı olmalarını erkekleri bir seçime zorlamamalarını öğütlemekti.Çünkü herkesin kendi ailesi kendine değerli..Misal benim annem inatçıdır despottur bazı şeylere çok karışır ama ben onun saçının telini dünyalara değişmem.Ve kimse kusura bakmasın elin adamınada onun hakkında yorum yaptırmam..
Bu hepimiz için böyle değilmidir??Erkeklerde gelin kaynana kavgasında arada kaldıkları zaman kendilerini bir tercih yapmak zorunda hissediyor ve buda ailede huzursuzluklara yol açıyor..
Benim demek istediğim iki tarafıda idare etmeyi bilmeli saçma inatlaşmalara kavgalara girilmemeli.Çünkü bunun sonucu çokta hayırlı olmuyor..Siz annenizle kocanız aranızda kalsanız devamlı ne düşünürdünüz ne hissederdiniz bunun sorgulanması lazım.Lütfen biraz empati..
Kızlar bugün derste geçen konuşmayı aktarıyorum size.Kızlardan biri kpss kursunu bıraktı sebep aşk acısı.
Hocamızdan (erkek)gelen cevap su ancak bunu bir kadın yapar aşk acısıdamı varmış.Biz niye ne alaka falan derken adam şunu anlattı.6 yıl beraber olduğu ve evliliğine 4 gün kala kızdan ayrılıyor.
Sebep şu;Kızın babası adamın annesine saygısızlık etmiş kızda haklısın baba demiş.Bizim hoca orda babaya kızınıda al git diyor ve olay o raddede son buluyor.Adam şuan evli çocuklu ve mutlu kız hala evlenememiş.
Dediği şuydu aşktan önemli şeylerde var kimse benim annemi üzemez..Nolur akıllı olun artık.Erkekleri annesi ve sizin aranızda seçim yapmaya zorlamayın.Bu şekilde hep kaybeden siz olursunuz.Neden politik olamıyorsunuz?Neden annesini kötülemeden onu yanınıza çekemiyorsunuz?Hep aynı konular ....
hanımefendi söylediğiniz bir çok şey doğru... ilişkide yapıcı olmak gerekir ama eşiniz için (elin oğlu) böyle demeniz çok kırıcı, aynı şeyi eşim benim için düşünce çok incinirdim... allah ömür versin... eşlerimizle, ailemizle geçirdiğimizden daha fazla aynı evi paylaşacağız... tabiki ailemizle ilgili söz söylemelerine izin vermeyeceğiz...ama kendi evimiz, eşimiz, çocuğumuz... öncelikli olmalı...
Elin oğlundan kastım şuydu.Ailenle sen kan bağı yaşıyorsun.Peki kocanla aranda bir kan bağın varmı??Ki kabul edin etmeyin herkes böle bahseder gelindende damattanda el kızı yada el oğludur.Yine tekrar edim burdaki sözün kullanım amacı kan bağı yoktur ve o size eldir ilk etapta gercekten..
Şunda kesinlikle haklısınız eşiniz ailenin önüne geçiyor zamanla.ÇÜnkü siz onunla bir aile oluyorsunuz...Herkeste ailesini korur ondan bahsetmek istedim..Sürekli annenizle ilgili yorum yapan çocuğunuz bile olsa kırılır insan bahsetmek istediğim buydu...Yine tekrarlıyorum biraz EMPATİ bişileri çözebilemk için büyük bir adım..
Elin oğlundan kastım şuydu.Ailenle sen kan bağı yaşıyorsun.Peki kocanla aranda bir kan bağın varmı??Ki kabul edin etmeyin herkes böle bahseder gelindende damattanda el kızı yada el oğludur.Yine tekrar edim burdaki sözün kullanım amacı kan bağı yoktur ve o size eldir ilk etapta gercekten..
Şunda kesinlikle haklısınız eşiniz ailenin önüne geçiyor zamanla.ÇÜnkü siz onunla bir aile oluyorsunuz...Herkeste ailesini korur ondan bahsetmek istedim..Sürekli annenizle ilgili yorum yapan çocuğunuz bile olsa kırılır insan bahsetmek istediğim buydu...Yine tekrarlıyorum biraz EMPATİ bişileri çözebilemk için büyük bir adım..
eşinizden 30 yıl sonra bile boşanabilirsiniz ama aileyle bağımız ömür boyudur.bunu da anlamak gerekir
aslında sizin vermek istediğiniz mesajı anladım ama el oğlu bana çok dışlayıcı geldi...
kan bağı olmadığı halde bir ilişkiyi sürdürmek, ortak noktada buluşup bir hayat kurmak, bir amaç için ömür boyu uğraşmak daha anlamlı ve daha çok emek istiyor...
gelin ve damat el kızı el oğlu olur ama eş için de böyle düşünülürse o evde huzur da olmaz mutluluk da... hem ilerde boşanabilirim düşüncesiyle hareket etmek bana pek sağlıklı gelmiyor...tabi bu benim fikrim...
yukarda dediğim gibi ilerde boşanabilirim düşüncesiyle hareket etmek bana pek sağlıklı gelmiyor...tabi bu benim fikrim... yine ailemizle 20 30 ne kadar vakit geçirdiysek allah ömür versin genelde eşimizle daha çok vakit geçireceğiz...
bu aileye saygısızlığı gerektirmez elbet, ama öncelikler önemli... konu sahibi babasının sözüyle eşine sitem etmesiydi, eşi de annesinin sözüyle boşanalım demesiydi. bu problemler olmayacaktı...
el oğlunu boşanma aşamasında kadınlara sor,neler çekiyorlar,adamlar 360 derece değişiyorlar,
ileride belki boşanabiliriz diye koynumuzda yılan varmış gibi mi yaşayacağız... bu başlı başına bir boşanma sebebi...
mutlu olacağız diye evleniyoruz.. aklımızın bir kenarında sürekli boşanırsam bu el oğlu, bana neler yapar , diye düşünüp (keza erkek de öyle düşünmeli) hayatı zindan mı edelim..
yahut takım tutar gibi iki taraf da kendi ailesini mi tutsun, hatalar hiç söylenmesin mi, ben bunu anlayamıyorum. inş anlamak zorunda da kalmam:26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?