kaynanam muradına erdi boşanıyoruz

daha öncede yazdım,eşim bana sürekli annemi kötülese,laf söylese annem suçlu olsa da eşime tepki verirdim

kız anneleri genelde yapıcı ama şeytanla işbirliği yapan kaynanalar adam nerde ne zaman kız annesini görüyor ki genel olarak para kazanma derdinde ama kaynananın evde olma ve herşeye karışma ben biliyorum havalarına girme ihtimali yüksek ,çenesini tutsa sorun olmayacak

aradan aileleri çıkartıp salim kafayla konuşup anlaşmayı deneseniz iyi olur.boşanmak bu kadar kolay olmamalı.

ben kız anneleriyle ilgili yorum yapmadım ki:26:

evet erkek de kadın da seçim yapmak zorunda bırakılmamalı, bu doğru ama sizin sıralamanızın da pek doğru olduğu kanaatinde değilim...
evlilikten sonra çiftlerin önceliği yeni kurulan aile almalı, bu ilk başta zor oluyor ama ilerleyen senelerde oturması gereken bir durum, oturmasa ömür boyu mutsuzluk..

aileyi silelim demiyorum ama önceliğimiz önemli...

şimdi eşim ve annem aynı anda hasta olsalar(faraza aynı durumda) ben önce eşimle ilgilenmek durumundayım... aynı şekilde o da önce benimle ilgilenmek durumunda... çünkü eşler arasında mahrem yoktur, ama bir yaştan sonra anne babamızla bile her şeyi paylaşamayız..

maddi konularda da öyle önce kendi yuvamız gelir, sonra anne babamız.. bu sıralama şaşınca ortalık karışır... üç ev arasında iki insan mutlu olamaz..

çocuk konusunda da aynı düşüncedeyim, şimdi bize bağımlıyken önceliğimiz onlar ama yarın kendi yuvalarını kurunca kalacağız köroğlu ile ayvaz... ömür boyu bir yastıkta kocamak bu demek... ve bu önceliği de eşler birbirine hissettirmeli... sen değerlisin...

konu sahibine gelince bence biraz politik ol... babanı aramasını hemen yargılayıp söylemek yerine emri vaki yapabilirdin... baba eşim seninle konuşmak istiyor... felan.. hem erkekler böyle şeyleri pek düşünmez, hatırlıyorum eniştemler de babamı aramazlardı pek, bazen ararlardı... şimdi eşim arar bir de gerine gerine söyler hemen bu gün babamı aradım komiğime gider bir taraftan da hoşlanırım
arasa ne konuşacak ki :nasılsın, iyi günler bitti... galiba ailenizin ilk evlenen çocuğu sizsiniz beklentiler fazla...

hocan doğru söylemiyor hep kaynana kazanmaz seven erkek hanımından vazgeçmez,hocanız yaşlı ve gerikafalı ona inanırsanız ömür boyu ezilirsiniz

Tatlım bunu söyleyen hocam bu olayı yaşadığında 28 yaşındaymış.Yıllardır parasını kazanan ayakları üstünde duran ve ailesinden ayrı şehirde yasayan biri..

Benim bunu yazmaktaki amacım hocama hak vermek değildi.Sadece kadınlara biraz akıllı olmalarını erkekleri bir seçime zorlamamalarını öğütlemekti.Çünkü herkesin kendi ailesi kendine değerli..Misal benim annem inatçıdır despottur bazı şeylere çok karışır ama ben onun saçının telini dünyalara değişmem.Ve kimse kusura bakmasın elin adamınada onun hakkında yorum yaptırmam..

Bu hepimiz için böyle değilmidir??Erkeklerde gelin kaynana kavgasında arada kaldıkları zaman kendilerini bir tercih yapmak zorunda hissediyor ve buda ailede huzursuzluklara yol açıyor..

Benim demek istediğim iki tarafıda idare etmeyi bilmeli saçma inatlaşmalara kavgalara girilmemeli.Çünkü bunun sonucu çokta hayırlı olmuyor..Siz annenizle kocanız aranızda kalsanız devamlı ne düşünürdünüz ne hissederdiniz bunun sorgulanması lazım.Lütfen biraz empati..

Son düzenleme:
kızlar 3 gündür evde yok gelmedi karakola gidip tutanak tutturmak gerekiomu biliomsunz

Canım 6 aydır evde olmama süresi onunlada aile mahkemesi ilgilenir.
bence karakola git kayıp ilanı ver ilerleyen vakitte mahkemeye gittiğinde evde olmadığına dair belge olur. bence tabii..

hanımefendi söylediğiniz bir çok şey doğru... ilişkide yapıcı olmak gerekir ama eşiniz için (elin oğlu) böyle demeniz çok kırıcı, aynı şeyi eşim benim için düşünce çok incinirdim... allah ömür versin... eşlerimizle, ailemizle geçirdiğimizden daha fazla aynı evi paylaşacağız... tabiki ailemizle ilgili söz söylemelerine izin vermeyeceğiz...ama kendi evimiz, eşimiz, çocuğumuz... öncelikli olmalı...

Son düzenleme:

İşte erkek mantığı bu olsa gerek.. Kısa ve net. Eğer ki saygısızlık, üzme vb. tek taraflı ise yada saygısızlığa saygısızlık ile karşılık veriliyorsa yapılacak en doğru davranış.
Ama birazcıkta kıt bir bakış açışı. Neden ? elbette hiç kimse ailesinin başkası tarafından üzülmesini istemez ama kimse ailesinin yada annesinin başkasını üzdüğünü düşünmez, önemsemez, hep kestirip atma, işte erkek mantığı bu.

Elin oğlundan kastım şuydu.Ailenle sen kan bağı yaşıyorsun.Peki kocanla aranda bir kan bağın varmı??Ki kabul edin etmeyin herkes böle bahseder gelindende damattanda el kızı yada el oğludur.Yine tekrar edim burdaki sözün kullanım amacı kan bağı yoktur ve o size eldir ilk etapta gercekten..

Şunda kesinlikle haklısınız eşiniz ailenin önüne geçiyor zamanla.ÇÜnkü siz onunla bir aile oluyorsunuz...Herkeste ailesini korur ondan bahsetmek istedim..Sürekli annenizle ilgili yorum yapan çocuğunuz bile olsa kırılır insan bahsetmek istediğim buydu...Yine tekrarlıyorum biraz EMPATİ bişileri çözebilemk için büyük bir adım..

eşinizden 30 yıl sonra bile boşanabilirsiniz ama aileyle bağımız ömür boyudur.bunu da anlamak gerekir

aslında sizin vermek istediğiniz mesajı anladım ama el oğlu bana çok dışlayıcı geldi...

kan bağı olmadığı halde bir ilişkiyi sürdürmek, ortak noktada buluşup bir hayat kurmak, bir amaç için ömür boyu uğraşmak daha anlamlı ve daha çok emek istiyor...

gelin ve damat el kızı el oğlu olur ama eş için de böyle düşünülürse o evde huzur da olmaz mutluluk da... hem ilerde boşanabilirim düşüncesiyle hareket etmek bana pek sağlıklı gelmiyor...tabi bu benim fikrim...

eşinizden 30 yıl sonra bile boşanabilirsiniz ama aileyle bağımız ömür boyudur.bunu da anlamak gerekir

yukarda dediğim gibi ilerde boşanabilirim düşüncesiyle hareket etmek bana pek sağlıklı gelmiyor...tabi bu benim fikrim... yine ailemizle 20 30 ne kadar vakit geçirdiysek allah ömür versin genelde eşimizle daha çok vakit geçireceğiz...

bu aileye saygısızlığı gerektirmez elbet, ama öncelikler önemli... konu sahibi babasının sözüyle eşine sitem etmesiydi, eşi de annesinin sözüyle boşanalım demesiydi. bu problemler olmayacaktı...

el oğlunu boşanma aşamasında kadınlara sor,neler çekiyorlar,adamlar 360 derece değişiyorlar,

kimse boşanırım diye evlenmiyor tabiiki.ama yokmu 30 sene sonra boşananlar.boşanınca aile olma kavramı bitiyor ama anne babayla ömür boyu sürüyor.demek istediğim bu.
konu sahibi de eşide hatalı zaten.konusahibi evlenmiş daha 1 aylıkken konu açmış ve olmazsa olmaz boşanırım demiş.yani uzlaşma anlaşma yoluna hiç gitmemiş.

el oğlunu boşanma aşamasında kadınlara sor,neler çekiyorlar,adamlar 360 derece değişiyorlar,

ileride belki boşanabiliriz diye koynumuzda yılan varmış gibi mi yaşayacağız... bu başlı başına bir boşanma sebebi...

mutlu olacağız diye evleniyoruz.. aklımızın bir kenarında sürekli boşanırsam bu el oğlu, bana neler yapar , diye düşünüp (keza erkek de öyle düşünmeli) hayatı zindan mı edelim..

yahut takım tutar gibi iki taraf da kendi ailesini mi tutsun, hatalar hiç söylenmesin mi, ben bunu anlayamıyorum. inş anlamak zorunda da kalmam:26::26:

tabii ki hatalar söylenmeli.ama hiç bir aşk da aile sevgisinin önüne geçemez bence.evet benim yeni kurduğum ailem önce gelir. ama herkes yerini bilecek.ailemin hatası varsa bunu ben söylerim.eşim böyle bişey söyleyemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…