Kaynanam odama daldı, çok utandım...

arkidişler yani bir anne tapu benim istediğimi yaparım diyebilirmi
diyelim ki dedi peki bu doğru olurmu
çocuğumuzun mutluluğu herşeyden önce gelmezmi...

arkadaşım elbette diyemez. dememeli. sadece bir arkadaş.ev herkesin, orada yaşayan herkese ait dediği için yazma gereği duydum.
farzedelim ben ,bana ait evimde, bir kız arkadaşımla yaşıyorum. şimdi beraber aynı evi paylaşıyoruz diye bu ev onun olur mu. ben o arkadaşa bunu demek için, o örneği verdim...

mesele tapu annenin her istediğini yapar odaya dalar meselesi değil ki.

evle ilgili işleri mesela balkon yaptırmak kilit taktırmak vs. yapıp yapmamanın annenin insiyatifinde olduğu.

hem arkadaşın sorunu da çözülmüş kilit yapılmış kayınvalidesi bir dalgınlık anında demek girivermiş odaya düşüncesizlik etmiş

ama bunun yanında da iki odayı tahsis etmiş oğlu ve gelinine öyle kayınvalideler var ki bir yatak odası alıp gelinleri ve oğullarını bir odaya mahkum ediyorlar bu yönden de anlayışlı bir hanımmış kayınvalidesi

olmaz tabiki canımcım doğru diyosun
ama eminim sende arkadaşının odasına ev seninde olsa izinsiz girmezsinyerimseniben

arkadaşlar ev herkezin derken olayın hukuki boyutunu kastetmedim ben gündelik yaşamda yaşadığımız ev bizim evimiz değilmidir?yaşadığım evden bahsederken evim demek için elimde tapu mu olması lazım??

ben neden anlatamıyorum acaba derdimi anlamadım gitti.....

olmaz tabiki canımcım doğru diyosun
ama eminim sende arkadaşının odasına ev seninde olsa izinsiz girmezsinyerimseniben

ben onu savunmuyorum canım. elbette ki, girmem. bizdede kapı çalınır.
ama kayınvalidenin bu bir anlık dalgınlığına gelmiş sanırım...
o da istermi oğlunu o şekilde görmek... o da çok utanmıştır.onun içinde ,zor bir durum olmalı bu... .

Tabiki evlatlarımız için en doğrusunu yapacağız ama bunu söyleyende çıkacaktır. Herkes bir olmaz.

allamya bazı arkadaslar sacmalamıs kaynanan evdenn atarmısta iş kiracıların elinde kontrat varmısta kaynananın düzeninş bozamasmısta hayretsiniz kızlar ya bu ne demek yani kaynanasının evi kacasının anasının evi komsuya gitmemişya eşşek gibi odasınıda verecek evinide oglu o sokaga atma hakkı bile yok evlendik bo..k mu yedik ogluna kadınlık yapıyoz colugu cocugu olacak benim sayemde evli sıfatına geldi ben ona kızlıgımı gencliğimi verdim heralde bana bakacak eşim bakamıyosa ailesi bakacak one öyle isterse evden atarmıs atsında görüm bi bo k yapamaz
evinde kalıyoruz diye ezilecekmiyiz her istediklerini yaptıracaklarmı ben mi istedim onun evinde tek bi odada kalmayı onların durumu yoktu kabul ettim kessinler sesini hayret yaa

iyiki bende kayınvalide yanına evlenmemişim yoksa en alasını bana yaşatırdı eminim.vajinusmus konusunda sana hak veriyorum yaşamış biri olarak diğer arkadaşlar yaşayamadıkları için anlamayabilirler seni her an olmuyor alışmak çok uzun zaman alıyor bu hastalıkta.ama atlatacaksın emin ol.kayınvalidenede eşin cevabı diksin yani ve o odaya kilit koysun.

Vallahi siz kötü görmemişsiniz. Allahda düşürmesin inşallah. Öyle insanlar varki, istediğiniz kadar siz bo..k, mo...k deyin hükmünüz geçmez.

Yapmayın arkadaşlar lütfen, düpedüz saygısızlık annenin yaptığı. Gencecik insanların kardeş kardeş uyuyacaklarını mı sanıyor bu kadın.

gencecik insanların evde misafir varken ve kapıdada kilit yokken tedavi olacaklarını düşünememiş sanırım kayınvalide-tatlicadiarzu-

her zamanli gibi son noktau koydun ekrulum canım benim:teytey:

ya muhalefet olmak açısından söylemiyorum da zaten o insanlar her zaman oradalarmış, anladığım kadarıyla ev pek boş kalmıyo, e bu insanlar bu işi ne zaman yapcik yav
işte böyle zamanlarda geceleri yada en azından evde misafir yokken yapılabilir.
ayrıca hiç bişey bahane olamaz.
başkasının evinde kendi evin gibi rahat edemeyeceğiniz belli olan bişeydir.
o zaman taşınmayacaklardı kaynananın evine.
diğer ev gitti en azından buna biz oturalımda bize kalsın mantığıyla yapılan bir işin sonuçlarıda böyle olur.
kimse kusura bakmasın...
kadının evine yerleşip bide benimde evim burası demek ilginç...

yok artık ya daha neler.bencede utanması gereken o ama ben olsam bunu yanına koymazdım.en olmadık yerde ve zamanda alırdım facasını asagı.sen ne yaptın kuzum Allah askına?
façasını almak derken
kullandığınız tabirlerin farkındamısınız?eşinin annesinin façasını aşağımı alacak?
yapsın bakalım.
ben kayınvalide olsam ve gelinim bu tarz konuşsa "hadi derim kışt kışt...yürüyün evinize.bu yaştan sonra size evimi açmışım bide lafmı işiticem.hadi canım hadi" der ve ar kamada bakmam....

evin parasını kim verdiyse ev onundur.o ev kayınvalidenindir.
soonradan gelip oturanın kurallara uymaktan başka çaresi yoktur.
kayınvalidenin kapıyı çalmadan girmesi ayrı bi ayıp.
ama bu insanlara gece gündüz misafir var yok demeden istediğini yapma özgürlüğü vermez..

diğer evi kaynıma verdiği için kızıp yanına taşındık diyen sen değilmiydin benmi öyle hatırlıyorum
resmen kurulu düzenini bozup inat uğruna birliğe gelmişsin.
o halde zorluklarına katlanacaksın.
kadın kırk yıllık e vinde bu saatten sonra diken üstündemi dolaşacak?
dikkat etmesi gereken sizsiniz...
ayrıca tabu meselesi değil bu.
her şeyin bir edebi adabı vardır.
bu şartlar altında yani eşinizin uyku düzeni böyleyken ve bu zorlukları çekeceğiniz aşikarken evinizden ayrlmamalıydınız.

yaşadığın evden bahsederken ne diyorsun merak ettim?

Merakini gidereyim o zaman... Gerci biraz komik bir örnek olmus ama neyse

Evim diyorum...cünkü kapi gibi kontratim var o kontratin üstünde adim geciyor..kirami ödedikten sonra kimse bana cikin gidin bu evden diyemez....rahat rahat sere serpe otururum...özel hayatima müdahale edecek kisitlayacak bir allahin kulu yok....saat 10 uyanmak istersem 10 uyanirim, saat aksam 5 yemek istersem 5 yerim...benim kurallarim ve benim istediklerim gecer....o yüzden BENIM evim diyebiliyorum

Aslinda benim demek istedigim bu degildi....Konu nerden nereye gelmis...

Benim demek istedigim su....Nehirin icine düstügün vakit nehire kabahat bulma...
Yani madem kaynana ile oturmaya tamam dedin...bazi seyleride kisitli yasamak zorunda olacaksin...ister isine gelsin ister gelmesin

Döktürmüşsün gene. Ben şimdi ne yapıcam imzamı atıcam.
Bu arada nan krooo, benim belim ağrıyo sence nedendir :jeyyar:

yav iyi diyon hoş diyon da bu insanlar bu işi ne zaman görcek yav kaydirigubbakcemile3

ben çok sıkıldım artık bu konudan çünkü yazdıklarım saçma sapan noktalara ulaştı.o yüzden ortaya yazıyorum son olarak...

arkadaşlar,bi insanın yaşadığı ev tapusu ya da kontratı olmasa da sembolik olarak onun evidir.hukuki açıdan herhangi bir aidiyet yaratmaz tabi ki bunu söylemedim zaten.benim şu an yaşadığım ev annemin evi tapusu onda,bu benim evde herhangi bir şey yaparken ondan izin alacağım anlamına gelmez.ben bu evde kiracı,sığıntı vs değilim.sonuçta bu arkadaşlar da annelerinin evinde yaşıyor.kim olursa olsun kimsenin bir insanın odasına paldır küldür girme hakkı yoktur elinde tapu olması bu konuda bir anlam teşkil etmez.

gündüz vakti,evde misafir olması...vs hiç bir şey bizim konumuz değil bu konu onların tercihidir.benim bu noktada yaptığım yorum sadece kapıya kilit takılması gerektiği şeklindeydi.konu tapudan kontrata kadar uzandı....sanki eve tamamen yerleşin kayınvalideyi de sokağa atın demişim gibi....

ev kayınvalidenin evet...tapu onda evet...evde yaşayanlar zorluklara katlanacak evet...ben bunların hiç birinin aksini iddaa etmedim zaten...

ev kayınvalidenin olabilir arkadaşlar ama . evlat onun evladı ayrılan odada onların yatak odasıdır. kilit takılmasına izin vermeme gibi bir lüksüde yok bence. üstelik diğer evladını kayırıp ev alan bir anne müsadenizle ikinicisininde odasına kilit takversin bi zahmet. gençlerin yaptıkları ayıp tabi vakitsiz iş tutmuşlar. ama genç işte oynaşırlar koklaşırlar giyinirler soyunurlar. odada kilit olması şart. bizim evde kayınvalide yok ama çocuk var. olur da gece kalkar diye kapı kilitlenir yani. eskilerde aynı evi paylaşmışlar hep. katlanılacak diye de bişey yok. her iki tarafta saygılı olursa sorun kalmaz. ayrı evde her zaman iyidir tabi. hanni uzakta daha tatlı olunur bence.....

Son düzenleme:
kayınvaldenizin yaptığı bu davranış hiç hoş değil...
ev üstünde oturmanın en kötü taraflarından biride hiç rahat olamamak..
sizde bundan sonra yatmadan eşinle odadayken kapını kilitlemek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…