arkidişler yani bir anne tapu benim istediğimi yaparım diyebilirmi
diyelim ki dedi peki bu doğru olurmu
çocuğumuzun mutluluğu herşeyden önce gelmezmi...
arkadaşım elbette diyemez. dememeli. sadece bir arkadaş.ev herkesin, orada yaşayan herkese ait dediği için yazma gereği duydum.
farzedelim ben ,bana ait evimde, bir kız arkadaşımla yaşıyorum. şimdi beraber aynı evi paylaşıyoruz diye bu ev onun olur mu. ben o arkadaşa bunu demek için, o örneği verdim...
olmaz tabiki canımcım doğru diyosun
ama eminim sende arkadaşının odasına ev seninde olsa izinsiz girmezsinyerimseniben
arkidişler yani bir anne tapu benim istediğimi yaparım diyebilirmi
diyelim ki dedi peki bu doğru olurmu
çocuğumuzun mutluluğu herşeyden önce gelmezmi...
allamya bazı arkadaslar sacmalamıs kaynanan evdenn atarmısta iş kiracıların elinde kontrat varmısta kaynananın düzeninş bozamasmısta hayretsiniz kızlar ya bu ne demek yani kaynanasının evi kacasının anasının evi komsuya gitmemişya eşşek gibi odasınıda verecek evinide oglu o sokaga atma hakkı bile yok evlendik bo..k mu yedik ogluna kadınlık yapıyoz colugu cocugu olacak benim sayemde evli sıfatına geldi ben ona kızlıgımı gencliğimi verdim heralde bana bakacak eşim bakamıyosa ailesi bakacak one öyle isterse evden atarmıs atsında görüm bi bo k yapamaz
evinde kalıyoruz diye ezilecekmiyiz her istediklerini yaptıracaklarmı ben mi istedim onun evinde tek bi odada kalmayı onların durumu yoktu kabul ettim kessinler sesini hayret yaa
Yapmayın arkadaşlar lütfen, düpedüz saygısızlık annenin yaptığı. Gencecik insanların kardeş kardeş uyuyacaklarını mı sanıyor bu kadın.
her zamanli gibi son noktau koydun ekrulum canım benim:teytey:ben ilk sayfayı okumuştum şimdide diğer iki sayfayı okudumda....arkadaşlar burda taraf tutmanın hiç manası yok:sm_confused:aklın yolu birdir...her iki tarafta aynı derecede kusurlu....birşey daha adaleti sorgulamayın...öbür evi diğer oğluna vermiş dahi olsa bu durum konu sahibi arkadaşıda eşinide o evin doğal sahibi yapmaz....:1closedeyes:beni bilen bilir ben yeri geldimi anne felan demem yargılarım...ama iş kişinin kendi kazanımları ve bu kazanımları değerlendirme noktasına geldimi katı mantığım vardır....herkes ancak kendi kazandığının üstünde konuşur...anne babaızda olsa,kayınvalde ve kayınpederinizde olsa onlara ait mallar üstünde kendimize çok doğalmış gibi haklar biçmek çok anlamsız....ister adil paylaştırır..ister birine çok diğerine az verir,ister hiç vermez yer...bu malın asıl sahibinin tasarrufundadır:1closedeyes:...kendini bilen kişi,kendi kazancına ve bu kazançla edinebileceklerinle meşgul olur....öbür oğluna verdi ise,vardır bir bildiği...ama yanlış ama doğru bu kayınvaldenin problemi....ki büyük ihtimal bu evide bunlara verecektir sonuçta....ama yaşadığı müddet kimse o evin üstüne hak iddia edemez...ne münasebet canım...yıllarca çabala kafana bir dam yap,sonrada evim bile diyeme olacak iş mi bu?tasarrufumu nasıl değerlendireceğime, doğurduğum dahi olsa karışamaz....büyükler yetiştirme döneminde çocuklarına,aynı sevgi,ilgi,özen ve eğitim hakları konusunda adil olmalı hatta buna mecburdurlar,eğer maddi olanakları el veriyorsa çocuklarına sıkıntı yaşatmamalı..ama hayata atıldıktan sonra herkes ayağı üstünde durmayı bilmeli değil mi?ondan sonra anne babanın yapacağı her yardım bir hüsniyettir......iş maddi paylaşıma gelince kimse kimseyi, yargılıyamaz..beklentiyede giremez....dolayısı ile öbür ev oğluna gitmiş,burasıda sizin o zaman diye haddimizi aşan yorumlara girmeyelim...bize bunu yorumlamak asla düşmez hakkımızda yok...kızın aklını da bulandırmayalım..zaten bulanmış biraz,kırgınlık yapmış belli...sağolsun kapısını açmış evine kabul etmiş...etmeyebilirdide değil mi?...arkadaşımızda bazı sıkıntılar yaşasada,başka olumlu yanlarına bakacak bu işin,kira vermeyecekler,akşama ne yemek yapacağım derdi olmayacak,belki hafta sonları şöyle bir süpürge açıp,toz alacak...ama hafta içi ev ocak iş sıkıntısı olmayacak,bir çocuğu olsa kim bakacak derdi olmayacak...yerimsenibenişin bu noktasında biz sınırımızı bilelim derim...canlaryerimseniben
işte böyle zamanlarda geceleri yada en azından evde misafir yokken yapılabilir.ya muhalefet olmak açısından söylemiyorum da zaten o insanlar her zaman oradalarmış, anladığım kadarıyla ev pek boş kalmıyo, e bu insanlar bu işi ne zaman yapcik yav
façasını almak derkenyok artık ya daha neler.bencede utanması gereken o ama ben olsam bunu yanına koymazdım.en olmadık yerde ve zamanda alırdım facasını asagı.sen ne yaptın kuzum Allah askına?
bir kere öncelikle şunu söylemek istiyorum,o ev kayınvalidenin evi o ne isterse o olur şeklinde bir yaklaşım çok saçma bence.o evin içinde yaşayan herkes eşittir ve o ev herkesin evidir.arkadaşımız da eşi de o evde dış kapının mandalları değiller kiracı da değiller.zaten kayınvalidenin diğer oğluna herkesin hissesi olan bir ev satılıp ev alınmış burası ayrı bir saçmalık.dolayısıyla o evde oturmak onların seçimi seçimi değil dolayısıyla evde kayımvalidenin borusu ötecek diye bir kaide yok.kilit de taktırırlar,duvar da ördürürler...
evli değilim ama az çok bazı şeylerin vaktinin olmayacağı konusunda fikir sahibiyim,ayrıca onlar kapalı kapının ardındalar o oda onların evi gibi.istedikleri gibi davranmak hakkına sahipler,hiç bir şey olmasa üstünü değiştiriyor olabilir içerdekiler vs.orası onlara ait mahrem bölge,paldır küldür girilmez.hele yeni evli bir çiftten bahsediyoruz..
acil kilit lazım kapıya....
:1closedeyes:
aa yukarda yazmayı unuttuğum bikaç nokta bizim bebişimiz olmayacak ve belki asla kaynana olmayacağım o nedenle nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum.
banyodan çıktım bunu biliyor.farzedelim ki eşim tuvalete gitti ve ben tam giyinirken geldi yine de onun evi dermiydiniz arkadaşlar onu merak ettim. tamam ev onun evi istediğini yapmakta serbest ama yani yinede bu kadar mı önemsiz benim özelim? odada kimse yok diyelim ama banyoya girerken çamaşır filan koydum yatağımın üstüne onları gördü o bile ayıp değil midir?
tamam evde misafir var gündüz gözüne filan bunlar farklı konular.herkesin tabuları farklıdır.
yaşadığın evden bahsederken ne diyorsun merak ettim?
gencecik insanların evde misafir varken ve kapıdada kilit yokken tedavi olacaklarını düşünememiş sanırım kayınvalide-tatlicadiarzu-
her zamanli gibi son noktau koydun ekrulum canım benim:teytey:
işte böyle zamanlarda geceleri yada en azından evde misafir yokken yapılabilir.
ayrıca hiç bişey bahane olamaz.
başkasının evinde kendi evin gibi rahat edemeyeceğiniz belli olan bişeydir.
o zaman taşınmayacaklardı kaynananın evine.
diğer ev gitti en azından buna biz oturalımda bize kalsın mantığıyla yapılan bir işin sonuçlarıda böyle olur.
kimse kusura bakmasın...
kadının evine yerleşip bide benimde evim burası demek ilginç...
façasını almak derken
kullandığınız tabirlerin farkındamısınız?eşinin annesinin façasını aşağımı alacak?
yapsın bakalım.
ben kayınvalide olsam ve gelinim bu tarz konuşsa "hadi derim kışt kışt...yürüyün evinize.bu yaştan sonra size evimi açmışım bide lafmı işiticem.hadi canım hadi" der ve ar kamada bakmam....
evin parasını kim verdiyse ev onundur.o ev kayınvalidenindir.
soonradan gelip oturanın kurallara uymaktan başka çaresi yoktur.
kayınvalidenin kapıyı çalmadan girmesi ayrı bi ayıp.
ama bu insanlara gece gündüz misafir var yok demeden istediğini yapma özgürlüğü vermez..
diğer evi kaynıma verdiği için kızıp yanına taşındık diyen sen değilmiydin benmi öyle hatırlıyorum
resmen kurulu düzenini bozup inat uğruna birliğe gelmişsin.
o halde zorluklarına katlanacaksın.
kadın kırk yıllık e vinde bu saatten sonra diken üstündemi dolaşacak?
dikkat etmesi gereken sizsiniz...
ayrıca tabu meselesi değil bu.
her şeyin bir edebi adabı vardır.
bu şartlar altında yani eşinizin uyku düzeni böyleyken ve bu zorlukları çekeceğiniz aşikarken evinizden ayrlmamalıydınız.
gencecik insanların evde misafir varken ve kapıdada kilit yokken tedavi olacaklarını düşünememiş sanırım kayınvalide-tatlicadiarzu-
her zamanli gibi son noktau koydun ekrulum canım benim:teytey:
işte böyle zamanlarda geceleri yada en azından evde misafir yokken yapılabilir.
ayrıca hiç bişey bahane olamaz.
başkasının evinde kendi evin gibi rahat edemeyeceğiniz belli olan bişeydir.
o zaman taşınmayacaklardı kaynananın evine.
diğer ev gitti en azından buna biz oturalımda bize kalsın mantığıyla yapılan bir işin sonuçlarıda böyle olur.
kimse kusura bakmasın...
kadının evine yerleşip bide benimde evim burası demek ilginç...
façasını almak derken
kullandığınız tabirlerin farkındamısınız?eşinin annesinin façasını aşağımı alacak?
yapsın bakalım.
ben kayınvalide olsam ve gelinim bu tarz konuşsa "hadi derim kışt kışt...yürüyün evinize.bu yaştan sonra size evimi açmışım bide lafmı işiticem.hadi canım hadi" der ve ar kamada bakmam....
evin parasını kim verdiyse ev onundur.o ev kayınvalidenindir.
soonradan gelip oturanın kurallara uymaktan başka çaresi yoktur.
kayınvalidenin kapıyı çalmadan girmesi ayrı bi ayıp.
ama bu insanlara gece gündüz misafir var yok demeden istediğini yapma özgürlüğü vermez..
diğer evi kaynıma verdiği için kızıp yanına taşındık diyen sen değilmiydin benmi öyle hatırlıyorum
resmen kurulu düzenini bozup inat uğruna birliğe gelmişsin.
o halde zorluklarına katlanacaksın.
kadın kırk yıllık e vinde bu saatten sonra diken üstündemi dolaşacak?
dikkat etmesi gereken sizsiniz...
ayrıca tabu meselesi değil bu.
her şeyin bir edebi adabı vardır.
bu şartlar altında yani eşinizin uyku düzeni böyleyken ve bu zorlukları çekeceğiniz aşikarken evinizden ayrlmamalıydınız.
yav iyi diyon hoş diyon da bu insanlar bu işi ne zaman görcek yav kaydirigubbakcemile3
Evde misafir olmadığı herhangi bir zamanda kaydirigubbakcemile2
ay ama herzaman misafir geliyomuş kaydirigubbakcemile3 taktım bende buna haaaaa :jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?