burbukum ben seni anladım da kız diyo ki her zaman ordalar, evde hemen hergün mutlaka birileri oluyo, e o zaman bu insanlar ne zaman görcek bu işi diorum, tabi onlarda da var hata ama anladığım kadarıyla yanlız kaldıkları bi zaman yok ki , he ayda yılda bi geliyolardır o zaman da bu arkadaşlar o işin peşine düşmüşlerdir o zaman haklısın, ama ev boş kalmıyomuş ki, hemi öyle eski kafalıyım filan aaaa aşkolsun onu demek istemedim ben, aynı şeyleri yine söyleyip duruyorum ama misafir ayda yılda bir gelirse misafirdir , her allahın günü eve birileri çıkıp çıkıp geliyosa misafir değildir, eh bu insanlar da herhalde sürekli geliyo nasıl olsa bize zaman yok en iyisi bu zamanı değerlendirelim diye düşündüler galiba, evde birileri var ve gidcekler diye beklerlerse daha çoooook beklerler o zaaman, boşluktan yararlanmaya çalışmışlar ama ellerine yüzlerine bulaştırmışlar kaydirigubbakcemile3,Arkadaşlar ben anlatamıyorum galiba. Misafir varsa bu işi ben odama çekilip yaparım diyen varsa buyursun.
Diyelimki ayrı eviniz var evinize misafir geldi, gene odanıza çekilirmisiniz? Misafir varsa gündüz var, gece herkes odasına çekilir ne yaparsanız yaparsınız.
Ev sizin tek başınıza kullandığınız bir yer değil, ortak kullanıyorsunuz ve ortak kullanılan yerlerde de bazı kurallara uymak zorundasınız.
Kapı kilitlenmemiş, gündüz vakti, evde misafir var, daha ne olsun, şartlar olgunlaşmamış ki.
Tabiki kaynananın odaya pat diye dalması kötü olmuş yapılmaması gerekiyor ama sanırım kadın da aynen benim gibi düşünmüştür, yani aklına gelmemiştir. Ama genede kapıyı tıklaması lazımdı.
Deniz'ciğimin de dediği gibi ya evde çocuk olsaydı ne olacaktı. Kapı tıklatmasından anlamazdı çocuk pat diye dalardı.
En basitinden çocukları olanlara soruyorum. Kendi eviniz bile olsa çocuklarınız varken böyle rahat davranabilirmisiniz? Bütün hayatınızı çocuklarınıza göre düzenlemiyormusunuz. Benim canım istedi deyip çocuklarımızı yok sayarak kendimizi odalara atmıyoruz değil mi?
Ben genede aynı ısrarcılığımı sürdürüyor ve misafir varken bu işin yapılmasını hoş karşılamıyorum. Bu tabiki benim görüşüm katılan katılır katılmayanın canı sağolsun.
Ehhh nede olsa eski kafalıyımdır. mirmirmirmir
yok burbukum sen eski kafalı değilsin bence gereğince olgun ve doğru düşünüyorsun daha öncede sonuna kadar katıldığımı yazmıştım hala yazıyorumArkadaşlar ben anlatamıyorum galiba. Misafir varsa bu işi ben odama çekilip yaparım diyen varsa buyursun.
Diyelimki ayrı eviniz var evinize misafir geldi, gene odanıza çekilirmisiniz? Misafir varsa gündüz var, gece herkes odasına çekilir ne yaparsanız yaparsınız.
Ev sizin tek başınıza kullandığınız bir yer değil, ortak kullanıyorsunuz ve ortak kullanılan yerlerde de bazı kurallara uymak zorundasınız.
Kapı kilitlenmemiş, gündüz vakti, evde misafir var, daha ne olsun, şartlar olgunlaşmamış ki.
Tabiki kaynananın odaya pat diye dalması kötü olmuş yapılmaması gerekiyor ama sanırım kadın da aynen benim gibi düşünmüştür, yani aklına gelmemiştir. Ama genede kapıyı tıklaması lazımdı.
Deniz'ciğimin de dediği gibi ya evde çocuk olsaydı ne olacaktı. Kapı tıklatmasından anlamazdı çocuk pat diye dalardı.
En basitinden çocukları olanlara soruyorum. Kendi eviniz bile olsa çocuklarınız varken böyle rahat davranabilirmisiniz? Bütün hayatınızı çocuklarınıza göre düzenlemiyormusunuz. Benim canım istedi deyip çocuklarımızı yok sayarak kendimizi odalara atmıyoruz değil mi?
Ben genede aynı ısrarcılığımı sürdürüyor ve misafir varken bu işin yapılmasını hoş karşılamıyorum. Bu tabiki benim görüşüm katılan katılır katılmayanın canı sağolsun.
Ehhh nede olsa eski kafalıyımdır. mirmirmirmir
arkadaşlar yaa çok acımasız olmayın lütfen eleştireleri yaparken çok üzülüyorum zaten.neler hisstetiğimi bilemezsiniz.
bir kere öncelikle şunu söylemek istiyorum,o ev kayınvalidenin evi o ne isterse o olur şeklinde bir yaklaşım çok saçma bence.o evin içinde yaşayan herkes eşittir ve o ev herkesin evidir.arkadaşımız da eşi de o evde dış kapının mandalları değiller kiracı da değiller.zaten kayınvalidenin diğer oğluna herkesin hissesi olan bir ev satılıp ev alınmış burası ayrı bir saçmalık.dolayısıyla o evde oturmak onların seçimi seçimi değil dolayısıyla evde kayımvalidenin borusu ötecek diye bir kaide yok.kilit de taktırırlar,duvar da ördürürler...
evli değilim ama az çok bazı şeylerin vaktinin olmayacağı konusunda fikir sahibiyim,ayrıca onlar kapalı kapının ardındalar o oda onların evi gibi.istedikleri gibi davranmak hakkına sahipler,hiç bir şey olmasa üstünü değiştiriyor olabilir içerdekiler vs.orası onlara ait mahrem bölge,paldır küldür girilmez.hele yeni evli bir çiftten bahsediyoruz..
acil kilit lazım kapıya....
:1closedeyes:
hiç birine katılmıyorum.. kadın hayatta.ölmemiş.dolayısıyla onun evi istediğini satar istediğine verir.. ne alaka yani..
ayrıca baştan kurulu düzenlerini dağıtıp hiç bişey için anlaşma yapmadılarsa ve eşi daha annesine bi kilit için bile laf geçiremiyosa katlanmaktan başka hiç şansları yok..
kapıyı çalmak genel bi görgü kuralıdır o ayrı ama kadın kapıyı çalıp dalmış..hepimiz gündüz vakti çaldığımız kapıdan izin beklemeden geçiyoruz..hele bide misafir girmişse hele gündüzse..
ayrıca yok hergün geliyolarmış falan feş..
heralde adam annesine gelirken izin istemiyecek..
bende hergün çıkıp gidiyorum anneme bebğim için yarın öbürgün bana gelin gelicek tavır yapıcak ne geliyosun hergün diye..yok ya..
ben misafirler neden geliyor demedim ki,herhalde gelecekler en doğal hakları...benim karşı çıktığım nokta çok açık.o evin içinde yaşayan herkes o evin sahibidir...herkesin de bir özel hayatı vardır,kimse kimsenin odasına gündüz bile olsa çat kapı giremez girmemeli,girilirse ne olduğu ortada....
ben misafirler neden geliyor demedim ki,herhalde gelecekler en doğal hakları...benim karşı çıktığım nokta çok açık.o evin içinde yaşayan herkes o evin sahibidir...herkesin de bir özel hayatı vardır,kimse kimsenin odasına gündüz bile olsa çat kapı giremez girmemeli,girilirse ne olduğu ortada....
kilit taktırıldı:)
mihrak olurmu öyle şey. evin tapusu kimdeyse evin sahibi onundur. beraber yaşamak o evi ,herkesin yapmaz. evin tapusu annenin üstüne demek ki.. ve evin sahibide odur...
Burda hic kimse kayinvalide cok güzel yapti oh iyi oldu falan demedi...tamam cidden düsüncesiz bir davranis olmus...ama ben kötü niyetli oldugnu düsünmüyorum bir anlik dalginligna gelmis olabilir...gündüz vakti evde misafir varken bu durumu düsünmemistir...bende olsam düsünmezdim acikcasi....
Ayrica hayir o evin icinde yasayan o eve sahip degildir...simdi kayinvalidesinle kavga yapsa kadin onlari kapiya koysa (allah göstermesin) burasi benimde evim diyebilirmi konu sahibi arkadasimiz?
Evet...herkesin bir özel hayati var lakin böyle valide ile beraber oturmaya ammennah dersen özel hayatininda kisitlanmasina ammennah diyeceksin....ikisini bir arada bulamazsin arkadasim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?