Kaynanam odama daldı, çok utandım...

ben ilk sayfayı okumuştum şimdide diğer iki sayfayı okudumda....arkadaşlar burda taraf tutmanın hiç manası yok:sm_confused:aklın yolu birdir...her iki tarafta aynı derecede kusurlu....birşey daha adaleti sorgulamayın...öbür evi diğer oğluna vermiş dahi olsa bu durum konu sahibi arkadaşıda eşinide o evin doğal sahibi yapmaz....:1closedeyes:beni bilen bilir ben yeri geldimi anne felan demem yargılarım...ama iş kişinin kendi kazanımları ve bu kazanımları değerlendirme noktasına geldimi katı mantığım vardır....herkes ancak kendi kazandığının üstünde konuşur...anne babaızda olsa,kayınvalde ve kayınpederinizde olsa onlara ait mallar üstünde kendimize çok doğalmış gibi haklar biçmek çok anlamsız....ister adil paylaştırır..ister birine çok diğerine az verir,ister hiç vermez yer...bu malın asıl sahibinin tasarrufundadır:1closedeyes:...kendini bilen kişi,kendi kazancına ve bu kazançla edinebileceklerinle meşgul olur....öbür oğluna verdi ise,vardır bir bildiği...ama yanlış ama doğru bu kayınvaldenin problemi....ki büyük ihtimal bu evide bunlara verecektir sonuçta....ama yaşadığı müddet kimse o evin üstüne hak iddia edemez...ne münasebet canım...yıllarca çabala kafana bir dam yap,sonrada evim bile diyeme olacak iş mi bu?tasarrufumu nasıl değerlendireceğime, doğurduğum dahi olsa karışamaz....büyükler yetiştirme döneminde çocuklarına,aynı sevgi,ilgi,özen ve eğitim hakları konusunda adil olmalı hatta buna mecburdurlar,eğer maddi olanakları el veriyorsa çocuklarına sıkıntı yaşatmamalı..ama hayata atıldıktan sonra herkes ayağı üstünde durmayı bilmeli değil mi?ondan sonra anne babanın yapacağı her yardım bir hüsniyettir......iş maddi paylaşıma gelince kimse kimseyi, yargılıyamaz..beklentiyede giremez....dolayısı ile öbür ev oğluna gitmiş,burasıda sizin o zaman diye haddimizi aşan yorumlara girmeyelim...bize bunu yorumlamak asla düşmez hakkımızda yok...kızın aklını da bulandırmayalım..zaten bulanmış biraz,kırgınlık yapmış belli...sağolsun kapısını açmış evine kabul etmiş...etmeyebilirdide değil mi?...arkadaşımızda bazı sıkıntılar yaşasada,başka olumlu yanlarına bakacak bu işin,kira vermeyecekler,akşama ne yemek yapacağım derdi olmayacak,belki hafta sonları şöyle bir süpürge açıp,toz alacak...ama hafta içi ev ocak iş sıkıntısı olmayacak,bir çocuğu olsa kim bakacak derdi olmayacak...yerimsenibenişin bu noktasında biz sınırımızı bilelim derim...canlaryerimseniben

cnm benim çok haklsın senınle aynı fikirdeyim .
arkadaşimizin daha dikkatlı olmsı gerek bu konuda

:teselli:a.s.

kayınvaliden ayıp etmiş....ev onunda olsa da oda sizin ....izin almadan girmemeli....

Allah kendinize ait bi ev nasip etsin....

insana evliyken bırak kayınvalidesiyle kendi annesiyle bile oturmak zor gelir....

kayınvalidenin yaptığı tasvip edilir gibi birşey değil ama boş bir anına gelmiştir bence, sizi o şekilde yakalayacağını düşünememiştir ve emin ol o da utanmıştır bu durumda sizi gördüğü için.
madem bu olay oldu, eşin artık kapıya kilit taktırsın bu iş böyle olmuyor diye. annesi birsey derse de bu olayı örnek verir. :1closedeyes:

kaynananın yaptıgı çok ayıp,keşke kapıyı kitleseydin asıl utanması gerek kaynanandır üzülme cnm

kayınvalideniz çok saygısızca davranmış ama ben olsam hiç utanmazdım..
o utansın senin hasta olduğunu yeni iyileştiğini biliyordur heralde..
karı kocasınız sonuçta istediği zaman istediğinizi yaparsınız...
malesef aynı evde olmanın zorlukları bunlar...

kayınvalidenizin yaptığı ayıp
ama sizin yaptığınızında altta kalır yanı yok
kim olursa olsun evde baska biri varken öyle bir sey olması söz konusu bile olamaz
gece olur iyi geceler dersiniz sonra ne yaparsanız yaparsınız
cünki orası size ait bir ev değil
kayınvalidenizde sizi görünce utanmıstır kızarmıstır
hiç hoş bir sey değil
eğer dilediğiniz gibi yaşamak istiyorsanız sıkacaksınız kendinizi cıkacaksınız kiraya
baska yolu yok

arkadaşlar bir çoğunuz yapılan eylem üstünde durmuşsunuz..oysa burda kişinin özel hayatını ihlal etme var..odada ne zaman ne yaptıkları sadece onları ilgilendirir.çünkü o eve kabul edilmişler ve artık orda yaşıolar...hiçbişey yapmıorda olabilirlerdi yada tartışıor olabilirlerdi yada eşlerden biri üzerini deiştirior olabilirdi yada eşine masaj yapıor olabilirdi.yada eşi yanında yokken kişisel temizlik yapıor olabilirdi.başı ağrıdığı için uzanmış olabilir.'günün hangi saati olduğu önemli deil..'..illaki ilişkide olmaları gerekmez her ne yapıolar olursa olsunlar odalarına HıÇ KıMSE kapıyı çalmadan giremez...sadece kayınwalde için sölemiorum bunu böle yapan ve düşünen herkese sözüm...

hatta dahada ileri gidiorum hiçbir evde bir başkasına ait olduğunu bildiğiniz bir odaya kapısını çalmadan GıREMEZSıNıZ...ahlak ve saygı yönünden bu böyledir...
siz ewinize gelen misafirin yattığı odaya BURASI BENıM EWıM DEYıP kapıyı çalmadan dalıomusunuz sanmıorum..o halde ewinizde ikamet edenlere daha saygılı olmak zorundasınız...
ben bana böle bişey yapılsın istemem başkasınada YAPMAM...
arkadaşım sizde ne kadar zor olursa olsun kendi ewinize çıkın..huzurunuz olsun istiosanız bu böle maalesef...

ılk başta hatalı olan sizsiniz..
Kayınvalideniz değil de, atıyorum bir çocuk da olabilirdi evde o da girebilirdi aniden..Olayı kayınvalide üzerinde düşünmeden genel olarak yorum yapıyorum..

Gündüz vakti(olabilir tabii), aynı evde, hele ki misafir geldiğinden haberiniz varken, kapıyı kilitlemeden birşeyler yaşamanız çok büyük düşüncesizlik..

ıkinci hata kayınvalidenizin.
Tabii ki o şekilde girmemesi gerekir hatalı ama aklına gelmemiş diyelim, o saatte ve durumda birşeyler yapabileceğiniz..
Bir dahaki sefere her iki taraf da daha düşünceli olursa iyi olur kanımca.

Kayinvaliden bence düsüncesiz davranmis ama hatali olan sizsiniz...

Her isin bir raconu var....helede o isin

Kesinlikle katılıyorum..

Vajinuzmusu yeni atlatmış olmanız, her canınız istediği an o işi yapmanız gerektiği anlamına gelebilir, bilemem vajinusmusu yeni atlatanlar için böyle bir öneri veriyordur belki uzmanlar o ayrı..O konuda bilgim yok..

Ama ne olursa olsun, ortak bir evde yaşıyorsunuz, kapının kiliti bozukmuş, daha önceki mesajımda dediğim gibi, kayınvalideyi bırak bir kenara, bir misafir geldi aniden, ve çocuğu var, olabilir ya, fırladı çocuk daldı içeri..Ne olacak?

Biraz dikkat edilmesi gerekir,cinsel ilişki yaşıyorsunuz...

bu kayganalara kim dur diyecek bilmiyorum zıvanadan çıkmış durumdalar, ama arkadaşımz ve eşi de hatalı iki tarafda hatalıyasakkelime

Yazmayim dedim ama dayanamadim!!
Ya tamam her iki tarafinda sucu var olabilir ama, napsinlar simdi o is icin otele mi gidiyoruz desinler?
e sonucta onlarin da evi sayilir artik, yiyip, yikanim, o evde kaliyorlarsa onlarin da evi, o an o is gelmis olmus bitmis, kaynanasinin girmesine luzum yokdu ki, hem madem oglu da bagirmis anne girme diye, dumuyor mu kulagi, haydi duymadi diyelim!!!
Genede odaya girmek olmazki, bende 3 ay falan buraya gelmeden esimin vizesi cikmadiydi, biri biim odaya girmek istedigi zaman he kapiyi tiklatirdi, zaten bizim oda her zaman cogu zaman yani kilitliydi, tabi esine soyle de kilit alsin,o evde ayni yasicaksaniz, ve de annesne soylesin, bence ben olsam yani soylerdm, ayip mahrem orasi, kiyaft degistirebilirlerdi o an , iliski falan derken, belki dusunmemis olabilir o saate, o is yapcaklarini ama yani onlar yeni evli, yeni cikmislar, vajinusmusden arkadasimiz!!!!
Biliodur kaynanasi deil mi ama, her neyse bazi arkadaslarimiz demis ki gec cuvala mi girdi gece neden yapmiyorsunuz diye:1shok: bu is sadece gece mi yapilio ? siz geceleri mi sadece iliskiye giriyorsunuz, diyelim ki esiniz istedi olmaz gece yapalim ayiptir gunahtir biri gelir falan yok daha neler kaydirigubbakcemile3
bu isin saati olmaz ki yahu, annesi de dikkat etsin bundan sonra, bence sen utanma canim, zaten kaynananda anlamistir bi daha girmek istediginde tiklatir insallah
kolay gelsin delikafadulden
sizde haklisiniz o evde yasiyor ama o ev kaynananin degil su an hepsininyani
dikkatli ol canim gene ne olur ne olmaz, ama kilit taktirmayi unutmayin bence, he bi de banyoya girme o saate gece yani ne demek, hasta soker olur isi olur yikancak tabiki de, ayol olmaz ki boyle, kendi hic mi gelin olmamis :dilcikar:

Güzelim biz burada kaynananın yaptığını %100 onaylamadık. Mesela benim itiraz ettiğim konu evde misafir varken bu işin yapılmaya kalkışılmasıydı. Sen evine misafir gelmişken bizim canımız istedi siz bekleyin dermisin. Haa gelen kaynıymış haftanın 3 günü geliyormuş misafir sayılmazmış demek olmaz. Evde kimse olmaz günün her vakti sizindir o başka.

e orasi dogru oraya bi sey demem ki, ama hani gece olsun diye tuturanlar diyorum, dedim ya her iki tarf da da suc var diye, evet misafir sayilmaz diyor, belki ama, kapanip da odaya girilmez evet, gidin gorun, o is onlar gtikden sonra da olur

geçmiş olsun
bizde annem var çoçuguma bakıyor
ama her seferinde korku telaş vs vs
bence herkezin kendi evi ayrı olmalı
çoçugu bakıcı tutulmalı imkan varsa
insanın kendi annesi bile olsa çekiniyo değil ki kaynana bu

vallahi bilemicem o eve gittiysen eşyalarını kururlu düzenini bozup kendi evindeki rahatlığı bulmazsın ...kimseye güvenmickesin ne demek kira vermeyelim koy bakalım elini taşın altına..
sen çalış kocan çalışsınn..kiradan kaçmakla rahatlık olmaz al işte burdan rahatsızlık olur

ya muhalefet olmak açısından söylemiyorum da zaten o insanlar her zaman oradalarmış, anladığım kadarıyla ev pek boş kalmıyo, e bu insanlar bu işi ne zaman yapcik yav

ya muhalefet olmak açısından söylemiyorum da zaten o insanlar her zaman oradalarmış, anladığım kadarıyla ev pek boş kalmıyo, e bu insanlar bu işi ne zaman yapcik yav

he bak o da var agzina saglik dusundum ama unuttum yazmayi a.s

iyide orası kayınvalidesinin evi ve bırakın üç günü isterse yedi günü misafir çağırır..kaldıki gelen oğlu..
bunda samimiyet derecesi filan önemli değil her kim olursa olsun sonuç olarak o evde yaşamayan ve ziyarete gelmiş insanlar var..

zuzu87 nin dediği gibi madem kar etmek için feragat ediyolar bişeylerden gündüz şeyetmektende feragat edeceklar çünkü kendi evleri değil..

bi arkadaşın dediği gibi ya gelenlerin çocuğu varsa ve birden odaya dalarsa..

inanılnmaz bi ihmalkarlık var bence..

bu kadarda rahatlık fazla yani kilitsiz bişeysiz gündüz vakti...

Arkadaslar tamam evde mısafır varken bu işe kalkısılması kulaga ve mantıga ters gelıyor haklısınız ama sunuda unutmayın,beynin hükmedemediği tek yer orasıdır erkeklerde.. ha kadın kendını zaptedebılır ama erkekler bızım kadar dirayetli olamıyor bu konuda...
Her ne olursa olsun gelininde oglununda annesi olsa ev kendınınde olsa,orayı onlar için ayırmıs..öle pat dıye oturma odasına dalar gıbı dalamaz... madem normal ayrı oda yapmayacaktı o zaman gelinine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…