Kaynanam odama daldı, çok utandım...

ohaa diyorum kaynanacığına........pes yani bunu da duymuş oldum,bunu da kaynanalar kitabıma ekledim "oğluyla gelinini b...n kaynana????Evet çok büyük bir terbiyesizlik ama bilerek yaptığını sanmıyorum,o da utanmıştır eminim, bu olayı bahane ederek kiliti yaptırabilirsiniz kapınıza.Aynı evde oturmanın kabusları.....cinnet bile getirdiyor.Ev sahibi o canım,üstelik siz evlendikten sonra taşınmışsınız.demek istediğim kaynananın evinde yaşıyorsun tabiki hareketleriniz kısıtlanacak daha dikkatli davranmanız gerekiyor bence,bu olayda hatalı olan kaynanan olsada.........

ya muhalefet olmak açısından söylemiyorum da zaten o insanlar her zaman oradalarmış, anladığım kadarıyla ev pek boş kalmıyo, e bu insanlar bu işi ne zaman yapcik yav

Arkadaşlar ben anlatamıyorum galiba. Misafir varsa bu işi ben odama çekilip yaparım diyen varsa buyursun.
Diyelimki ayrı eviniz var evinize misafir geldi, gene odanıza çekilirmisiniz? Misafir varsa gündüz var, gece herkes odasına çekilir ne yaparsanız yaparsınız.
Ev sizin tek başınıza kullandığınız bir yer değil, ortak kullanıyorsunuz ve ortak kullanılan yerlerde de bazı kurallara uymak zorundasınız.
Kapı kilitlenmemiş, gündüz vakti, evde misafir var, daha ne olsun, şartlar olgunlaşmamış ki.
Tabiki kaynananın odaya pat diye dalması kötü olmuş yapılmaması gerekiyor ama sanırım kadın da aynen benim gibi düşünmüştür, yani aklına gelmemiştir. Ama genede kapıyı tıklaması lazımdı.
Deniz'ciğimin de dediği gibi ya evde çocuk olsaydı ne olacaktı. Kapı tıklatmasından anlamazdı çocuk pat diye dalardı.
En basitinden çocukları olanlara soruyorum. Kendi eviniz bile olsa çocuklarınız varken böyle rahat davranabilirmisiniz? Bütün hayatınızı çocuklarınıza göre düzenlemiyormusunuz. Benim canım istedi deyip çocuklarımızı yok sayarak kendimizi odalara atmıyoruz değil mi?
Ben genede aynı ısrarcılığımı sürdürüyor ve misafir varken bu işin yapılmasını hoş karşılamıyorum. Bu tabiki benim görüşüm katılan katılır katılmayanın canı sağolsun.
Ehhh nede olsa eski kafalıyımdır. mirmirmirmir

beyni hükmedemiyosa arkadaşım oraya annesine hükmedip sorgusuz sulsiz çağıracak kilidi taktıracak..

buna hükmü yoksa ona olsun o zaman..

bahane değil bence bu..

hıı birde şunu anladım burdaki yorumlardan herkesin mahrem anlayışı farklı..

yeri geliyo insan komşusundan bile çekiniyo ses filan açısından..

biz burda yan odada oturan insanlardan ve kilidi olmayan bi kapıdan söz ediyoruz...

ilk acemılıklerını yasamıs oldular böylece,bahane deıl gercek maalesef...doğanın kanunu bu hükmedemezzz... bu bahaneylede önlemlerını alırlar,kayınvalde de zaten bızzat yasamıs oldu olabılecek en kötü seyı,o yuzden bundan sonra bı sıkıntı olabılecegını zannetmıyorum..

Alevsi, gel polyannacılık oynayalım;
Ya içeri kayınvaliden değil de kaynın girseydi :1shok:
Emin ol kayınvaliden bundan sonra daha dikkatli davranacaktır, o da utanmıştır bence...

Alevsi, gel polyannacılık oynayalım;
Ya içeri kayınvaliden değil de kaynın girseydi :1shok:
Emin ol kayınvaliden bundan sonra daha dikkatli davranacaktır, o da utanmıştır bence...

Benim de aklıma geldi..
Kayınvalidesi yine girmemiş, girecekken eşinin uyarması ile kapıda kalmış..

Ya kaynı ''çattt'' diye kapıyı açsaydı :1shok:''abi nerdesin yaa'' falan deyip.:1shok:

Yer yarılsa da içine girsem topiğine yazardı artık Alevsi..

Şaka bir yana da, olur böyle kazalar hayatta..hihoyyyt

şimdi anlayamadığım kirayı verecek durumda mı değilsniz yok sa diğer evi kaynınıza verildiği için mi ordasınız? siz kendiniz kaşınmışsınız ikinci durum ise. kayınvaliden hata yapmış ama siz de hatalısınız. kayınvalideniz daha önce de eltiniz geldiğinde sizi de yanınıza çağırmıştır mutlaka. artık huyunu suyunu bilmiş olmalısınız.
bu arada hiçbirşey huzurun yerini tutmuyor. bence br fırsatını bulup kendinize ait ev açın bir oda da olsa. hayat geçiyor, ileride keşke demeyin bence. herşey zamanında güzel.

yani kayınvalidenizin yaptığı çok ayıp,çok çirkin,
sonuçta o oda sizin mahreminiz ve eşinizle odanızda
olduğunuz zaman kapıyı çalmadan açmamalıydı ama olan olmuş artık,
ama kapı kilitli değilken sizde de iyi cesaret varmış yani....
iyi ki kayınvalideniz girdi,bir de kayınpederiniz,kaynınız girseydi...
peki sizin odanızın kiliti yok mu arkadaşım?
bence kayınvalidenizle konuşun ve bundan sonra
siz de,ailenin diğer fertleri de daha dikkatli olun...
sevgiler...

canım ya kaynananın yaptıgı çok terbiyesiz bişey olmuşta...........
kusura bakma ama sizinkide bir tuhaf.......evde misafir var........sizde geçtiniz ...........şey yapmaya...........biraz sabretseydinizya............
misafiriniz gidince yapsaydınız............ayrıca kapıyı kiletlemenizde gerekirdi sanırım.....
birazda olsun hatanız var.........ya elti girseydi ya kayın girseydi...
kaynanız iyikide girmemiş dahada rezil bir durum olurdu......

Son düzenleme:
Olur boyle seyler guzelim, cok canini sikma. Onlar da biliyor neler yapabileceginizi. Hem ayni evde eminim banyo yapmalariniz vs. anlasliyordur. Hem teyze eminim en az senin kadar utanmistir. Bundan sonra girmez odaniza oyle ama benden tavsiye oda kilitsizmis, kazalara karsi siz kapiya birseyler dayayin derim. Ins. biran once kendi evinize cikarsiniz bu arada. Bir iki hafta utanirsiniz, sonra his hafifler, sonra yok olur gider. Insan kelimesinin nisyan kokunden geldigini biliyor muydunuz? Nisyan arapca bir kelime, unutan demek...
Dusunuyorumda eskiden koylerde insanlar cumbur cemaat ayni odada yatarlarmis. Cok sansli hissediyorum oyle bir yerde yasamadigim icin

Diger yanda kendi sahsi gorusum. Insanin kendi evi de olsa, kapi calinmadan girilmemeli bence. Bunun hicbir bahanesi de yok. Yani icerideki yanliz da olsa, bir kapi kapaliysa ust bas ya da ruh hali musait olmayabilir. Iceri girmek icin izin istenmelidir. Kendi evimde bile izin istemedigim iki kisiden biri esim digeri de annem. Kendi oglum bile olsa, tek basina da olsa, sanirim belli bir yastan sonra odasina izinsiz girmem. Benimkine de girilmesini istemem. Nokta.

bence iyi olmuş artık kayınvalideniz çeki düzen verir kendine...
utanıcağınız birşey yok siz yeni evlisiniz. odanızda eşinizle sevişmeniz gayet doğal...

alevsi bence haklısın benim başıma böyle bişey gelse
cesaretimi toplar anne lütfen bir daha izinsiz girme derdim
madem kapının kilidi bozuk ve yeni kilit yapılsın oda kitlensin istemiyo
o halde içeri dalamaz
bence eşinle konuş mutlaka kilit yapılsın bu bahaneyle
ve anlıyorum seni 2 yıl birleşmeyi beklemek için gercekten uzun bi zaman
böylede cümbür cemaat yasanan bi evdede misafir gitsin diye beklenmez
zaten hep ordalar
inşallah en kısa zamanda kendi evin olur

kayınvalden ayağını denk alır artık..
ben hatanın çoğunu onda gördüm.. hem kilit değiştirmeye izin vermesin hem de odadan içeri dalsın..
bu yaptığı son hadsizliktir umarım...

:S cok utanc verici. ama oda kör cahilmi yaaaa böyle bir manzara heran beklenmeli yani. insan bekler kapıda seslenir söyler gider. hayret bişi yaaaa.
kapını kitlemeyi alışkanlık haline getir sende bundan sonra

Hee öylesin... eski kafali kadin...

Ama yinede her kelimesine katiliyorum...bende biraz eski kafalimiyim acepbenneyaptımki

yok artık ya daha neler.bencede utanması gereken o ama ben olsam bunu yanına koymazdım.en olmadık yerde ve zamanda alırdım facasını asagı.sen ne yaptın kuzum Allah askına?

Bence o evde yanlız yaşamıyorsa eğer ev kayınvaldenin evi değil hepinizin evidir.
Eve gündüz vakti gelen kişiler de misafir değil ki,allahın her günü evde olan kişiler gece kalmasa bile misafirlikten çıkmıştır artık
Kaldı ki ev kayınvalidenin bile olsa oda sizin odanızdır.
Olay utanç verici evet ama iyi yönünden bakın kayınvaliden sizden daha çok utanmıştır artık sanmam odanıza dalacağını.
Kapına kilit yaptırın bundan sonra karşı çıkmaz bence.Üzme kendini canım utanma da çünkü bu durum senin durumu tetikleyebilir canım.

evın kımın olması onemlı degıl, o zaman misafirliğe gelen bır ınsana da burası benım evım dıye çat kapı gırelım. böyle olmaması gerektıgını hepımız bılıyoruz. yanı ılışkıye gırmeseler bıle, odada şımarıyor cılveleşiyor öpuşuyor olabılırsınız. yada kayınvalıdenız odasında yalnızken sız çat kapı gırsenız kızar bence. burnunu bıle karıştırıyor olabılır -tatlicadiarzu- bu nedenle odalara çat kapı gırılmez. bunu ona ögretmenız lazım.

Bence öğrenmiştir artık,öğrenmemişse o zaman normal değildir bu insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…