Kaynanam psikolojimi bozdu:(lütfen yardım edin....

irayze42

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
405
89
318
Merhaba arkadaşlar o kadar moralim bozukki... kimseye derdimi anlatamıyorum... 6 aylık evliyim sorun kaynanam ve azda olsa eşimin diğer akrabaları... evlendiğimizden beri yakamızdan düşmediler.. hele kaynanam ne numaralar çeviriyor ya bize gelecek ya biz ona gidip kalıcaz ... evine oda yaptı bizim için .oğlunu paylaşamıyor. evlenmeden öncede bazı şeyler yapmıştı eşyalara, gelinliğime bile karıştı. ama böyle değildi gerçek yüzünü şimdi gösteriyor. kocamla hergün telefonla konuşuyor benimde hergün aramamı istiyor. eve bişey alırken danışmamızı istiyor. her yaptığımdan gittiğimden haberdar olmak istiyor. biz tatile gittiğimizde bile kıskandı. bir yere gideceğimizde yüzü 2 karış .. ya biz yeni evliyiz gezmek tozmak hakkımız değilmi...kocamı severek evlendim.. ama o kadın yüzünden okadar çok kavga ediyoruz ki huzur filan kalmadı. genellikle annesinin tarafını tutuyor.akrabaları ona tapıyor resmen. yüzünü görmeye değil sesini duymaya dayanamıyorum artk!!!! şimdi çocuk istiyor eşim. hamile kalmaya korkuyorum kaynanam çocuk olursa bizden çıkmaz ayrıca sahiplenir çocuuğumu artık ...

.Evliliğimin en güzel günlerimin içine etti hakkımı hiçbir zaman helal etmem ...ne yapacağımı şaşırdım rüyalarıma bile giriyor dengem alt üst oldu..nolur bana akıl verin

aramayacaksın eğer eşin halledemiyorsa sen tavır koyacaksın eşin birşey söylersede annen beni ne hale getirdi kendimi toparlmadan annen düzelmeden bebek olmaz diyeceksin tabi bnm böyle dediğim gibi değil daha süslü laflarla ....

Allah sabır versin

çocuk yapma..
eşinle konuş böyle olmaz...
daha 6 ayda böyleyse kafayı yersin 2 senede..
allah yardım etsin

Canım tipik kaynana modeli seninkisi oğlunu senden kıskanıyo belliki, haklısın yaşadıkların zor ama işte ne yazıkki evlenince eşinin ailesiylede evleniyosun lafı çok doğru çünkü eşinin ailesini yok sayamazsın oda senin aileni yok sayamaz. Eşinde kendi aile tarafını tuttugu için yapabileceğin fazla bişey yok malesef canım ancak eşinle güzel güzel konuşmayı dene sıkıntı yaptıgın şeyleri anlat diycem ama erkekler annesini şikayet ediyomuş gibi laflardan hiç hoşlanmıyorlar bu sefer evine yansıycak huzursuzluk. Fazla kafana takmamaya çalış canım boşver napıcaksın. Her ailede var bi cins emin ol var ama napalım eşlerimiz için katlanıyoruz. Eşinin ailesi neticede onlarla kötü olman demek eşini karşına almak demek canım. Sevmesende görmezden gelmeye çalış mutluluk oyunu oyna rol yap napıcaksın yapabileceğin bişey yok başka canım..

eveeeet... aramıza hoşgeldin canım...
öncelikle yanlız değilsin bi çok kişi benzer sorunlar yaşadı yaşıyor (ben dahil) bunu bilmeni isterim... yakın tarihlerde evlenmişiz...
dediğim gibi bende benzer sorunlar yaşadım ama yavaş yavaş aştık hepsini eşimle...
bu sorunların tek çözümü eşinle konuşarak olur canım öncelikle onunla çözmen gerekiyor bazı şeyleri umarım en kısa zamanda halledersiniz yüreğini ferah tut ve sakinliğini mümkün olduğunca korumaya çalış inşallah herşey gönlünce olur daha çoooook uzun seneler var önümüzde
bide çocuk yapma daha bence de...

Son düzenleme:
Olur öyle anne kıskançlığı ilk zamanlar, sonraları eşin de alışır kayınvaliden de...
Bunların önüne geçmek için eşine şikayetlenmeyeceksin....
Zamanla nabze göre şerbet vermesini öğreneceksin....
Eşinin huyuna, kayınvalidenin tepkilerine göre tavır koymasını bileceksin; ama zamanla......

bende aynı yollardan geçt,m zamanla alışıyor taraflar..
kayınvalde bi zaman sonra kavrıyor bizim oğlunu çalmadığımızı sadece hayatlarımızı birleştirdiğimizi..

Yazını okuyunca aynı benim kayınvalide dedim üstelik benimki bide ikiyüzlü, yüzüme güler arkamdan kuyumu kazmaya çalışır, eşimi benim aileme karşı kışkırtıp durur, balayı dönüşü ilk gün sabahın köründe bize gezmeye gelir. daha neler var. 1,5 yıllık evliyim benimde evliliğimin ilk zamanlarını mahvetti hala daha ediyor eşimle olan tartışmalarımızın hemen hemen hepsinin nedeni odur. Eğer eşin benimki gibi anneye çok düşkünse çocuk yapmayı ertele derim ben. Hem daha 6 aylık yeni evli sayılırsın. Eşinle arandaki problemleri çözememişken işin içine bide çocuk girerse ozaman herşey daha kötü olur.

.

Hergun rapor gibi aramıyorum 3 günde bir filan arıyorum ama esim neredeyse hergun annemi aradinmi diye soruyor gicik oluyorum.en basit kavga nedenimiz bu. Lafı süsledim olmadı direk söyledim bir kulağından giriyor digerinden çıkıyor

Bu sorunları aşmadan çocuk sahibi olmayınca bence..

İlk önce eşinizle güzel bir dille konusarak bunu halletmeye calısın.Sonucta yeni evlisiniz, esinizin annesinin bu kadar seye karısmaya hakkı yok.Tatlı bi dille esinize de durumu anlatın,düzeltmeye çalışın.

Allah yardımcınız olsun.

yanlış taraftan bakıyorsunuz bence... o yüzden de sorununuzu çözemiyorsunuz... sizin psikolojinizi bozan kayınvalideniz değil! eşiniz!

neredeyse tüm kayınvalideler anlattığınız gibi düşünür ancak çocuklarının verdiği tepkilere göre düşüncelerini fiile geçirir ya da geçiremez. yani eşiniz size destek olduktan sonra kayınvalideniz istediğini yapsın , umurunuzda olmaz. bu yüzden siz sorunlarınızı eşinizle çözmeye çalışın annesini olaya hiç karıştırmadan.

Herseye esim için katlanıyorum çünkü çok sevdim her istediğimi yapıyor annesi dısında...görmezden geliyorum ama kalbim kırılıyor çok uzuluyorum

Sen ne olursa olsun kendi bildiğini yap.Ama eşine güzel şeylerden bahset.Onu bunaltma.

Saf gibi gözük ama asla saf olma....Ve sorunlar bitipte biraz rahatlayınca çocuk düşün yoksa zorlanırsın...

hayat boyunca bu rekabet sürecek bunu bil.
çok sinir bozucu biliyorum ama böyle ne yazık ki.
oğlunu sana vermiş olmayı hazmedemiyor. çünkü o onundu. sen geldin aldın götürdün.
kocana hiçbişey yansıtma. henüz hazır olduğunu hiç sanmam bu konulara.
6 aylık evlilik.
sabretmekten başka çaren yok.
terazinin bir kefesinde sen varsın bir kefesinde annesi..
ilk zamanlarda anne tarafı ağır basıyor. nede olsa sen yabancısın yenisin ne oldupun olacağın belli değil.
ama zaman geçtikçe senin tarafın ağır basacak.
iyi, sıcak, güvenilir sağlam bir eş olduğuna ikna olduğunda yani.
bu da senin elinde.
çok sıkılacaksın bu süreçte. ama yüzgöz olmadan atlatırsan eşinle birkaç sene içinde mutlu yuvanızda yaşarsınız inşallah.

Zamanla insallah alisirim ama en güzel zamanlarımız ziyan oluyor dayanamıyorum sabır ya sabır

tam bir ana kuzusu çıktı çok düşkün annesine ... zamanla düzelirmi acaba bilemiyorum

evet çok ama çok sinir bozucu bir durum psikolojik destek bile almayı düşündüm inşallah dediğin gibi olur terazinin ben tarafı ağır basar zamanla.. ben çok sıcak güvenilir davranıyorum elimden gelenin her zaman en iyisini yapıyorum yumuşak başlıyım ona karşı olaylar ilk başladığında çok yüz göz olduk zamanla geçti yada azaldı..

Arkadaşın da belirttiği gibi sen kocana bozulmuşsun. Zaten kaynananın yaptıklarının yarısı kocan yüzünden. Fırsat veriyor çünkü, sabret bu da geçecek yakında. Daha yeni evlisin, ara diyorsa ara, o oğlunu 1 öpüyorsa sen kocacııım de 5 kez öp (anasının yanında değil tabi). Sonracıııma, omzuna yat ve onun kollarında kendini nasıl güvende hissettiğini söyle. Tatlı tatlı konuş. Ince ince bağla kendine. Yakında düzelir inşallah. Ani çıkışlar yapma, annesi o kadın. Kimse annesinden vazgeçmez kuzum. Biraz daha sabır.,.

Ne çocugu ya.Daha 6 alık evlisin.

Çocuk yapınca hiçbirşeyin tadına varmadan monoton bir hayata merhaba diyeceksin.

Yaşı falan geçmez korkmasın kocan.

Benim kocamda 29 yaşında ben 23. Allah tan çocuk istemiyor.Bende istemiyorum. 5 aylık evliyiz.

Biz böylede mutluyuz.

2 seneye ancak düşünüyoruz.

Bıraksın millet artık , yok ben 50 yaşına geldiğimde oglum-kızım 20 yaşında olacak.

Aman oluversin bişicik olmaz

anlattıklarına göre bbebeğin dogdugunda kaynanan sende 3 ay yatılı gelir.

Yakanı sıyırmaya bak.

Eşinde annneciliği bıraksın.

Onun anneside sensin babasıda artık.Herzaman git gel olmaz. Surak 2 karış olmaz insanın.

Tabi ki gezeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…