Kaynanam ve altınlarım

bak bak bide senın vıcdanına bırakıyorlar ha utanmazlar

sen geri istersen vicdansız olacaksın öyle mi terbiyesizliğinde bu kadarı! bu sebepten kaç sene görüşmezdim ben onlarla, hemde çok sıkı bahanem olurdu

uyanık ol aklını kullan hem bileziklerini al o zamana kadar ayıya dayı de bileziklerini alıncada direkt arayı boz...

sakın tamam buyukluk bende kalsın deme bileziklerimi çaldılar diye şikayetçi olurum de hatta...vermeyız diye yan çizerlerse

eşinde nasıl bir aileden geldiğini görür iyi olur sana ağzını açacak durumu kalmaz..tabi asıl vicdanlı oysa.

20 bilezik az mı?

ne demek ben sana alıcam hangi parayla alacakmış.konuşmayacakmışsın susacakmışsın öylemi yok öyle yağma nasıl sinir oldum analatamam bence ara şu insanları ben altınlarımı alıcam bize lazım de eşimin ailesi hırsız olamaz ya sanmıyorum hepsini alıp da bizi böyle duruma sokacağınızı de.

altınların adet ve gramını biliyormusun
burdan yazma sakın sadece biliyorsan de ki

atıyorum 100gr 22ayar altınsa

telefon ac 100gr 22 ayar bileziğim vardı işinizi gördüyseniz madem ay ay bana ödeyin de
sakın paranı kaptırma böyle

herseyi geçtim ailenin taktığı bileziklere konamazlar sormadan
yok öyle bir dünya

yok canım ya hepsinin gramını bilmiyorum zaten.zaten öyle çerez parası gibi ay ay ödeselerde bi işime yaramaz ki onu bile yapmazlar sanmıyorum.zaten başka bir sürü şeyleri vardı,hep aramızdaki kültür farkına veriyodum.kendi annemde hep olsun kızım,sen yinede iyi ol bilmem ne ol diyip dururdu,şimdi bunu söyledim,oda dellendi,çok ayıp dedi yani,benim annem düğünümden sonra eve gelip takı bırakanlar olmuştu,onları bile tek tek teslim etti kadın,kimse görmedi etmedi,vermese vermez dimi yanii

Ne demek yazık değil mi, dalga mı geçiyorlar anlamıyorum, size zaten sormamışlar ki?? Görümcenizin aşılamasıyla bunun ne alakası var, vicdan asıl onlarda yok nasıl geline sormadan altınları bu kadar yüzsüzce alınır, yani alan bile aldık bizde diyor en azından. Hırsızlıktan bir farkını göremiyorum yaptıklarının, söyleyin annem babam taktı bana onları, ev kurucam ben, siz vicdan yoksunusunuz diye. Hayır ödeseler bile altın satılmış bozulmuş 3 yıl sonra ödese ne kadar eder o faiz farkındalar mı? Döviz yahu bu! Böyle yüzsüzlük görmedim.

eşin sana yine bilezik alsın ama o altınlar senin hakkındı,hakkında
asla taviz verme en kısa zamanda altınlarımı verin de
sana takılan bilezklere mi güvenmişler...
en başından kurgulanmış belliki
oğlumuz 20 bileziğin lafını etmez diyemi düşündüler acaba?

e ne yapacaksın?
şu an sinirden elim ayağım titriyo ne yapacağım konusnda en ufak bi fikrim yok.

valla düşünmesinler öle bişi.bizm 2 düğün oldu.benim memleketmdeki düğünü babam yaptı,onların ordakini eşim yaptı,tek kuruş çıkmadı ailesinin cebinden.en ufak detayı düşünün hepsini eşim tek başına yaptı

ayrıca 20 bileziğin 16 tanesini benim tarafım taktı.düşünün yanı ölürmüsün öldürürmüsün

hatta sakın bozdurduklarında ne kadar para ettiyse o kadarını verirler falan, kabul etme. 20 bilezik alıp teslim etsinler.

Tam yolunasi bir gorumceniz var. Size ikgilendirmez ki bebekkerinn olmasi sizi altinkara mi guvenip yapmislar acaba? Bide banane diyo terbiyesiz.. ayy sinir oldum kadina yaa.. ya kendi mali gibi yemis snra banane daha once nedrn sormadi altinlari diyo.. deseydin keske ne bilim altinlarimin ustue yatacaginizi bilseydim arayip kontrol ederdim.. sizin hakkiniz saki yedirmeyin gorumceye. Ustekik icerisinde annenizin taktigi altinlari da almislar ne hakla yaa yuzsuz terbiyesizler...

Kul hakki bu yaptklari..ne bicim olmss insanlar ya kusura bakmayn lutfen uyuz oldum

yani senin ailenin taktiklarinida bozdurdular oylemi?

peki gorumcen sana anlatirken sen ne dedin?

esin ben sana alirim derken kendi parasiyla alacak madem
onun parasi sizin paraniz degilmi?

en azindan "ailemin taktiklarina bariz tennezul etmeseydiniz demen gerek
valla kendi altinim gibi sinir oldum

ya hu onlar hangi cürretle kimden izin alarak altınlarını kullanırlar
şaştım kaldım konuyu okuyunca
iste paranı ya hu o işi nasıl kurdularsa geri versinler paranı
öyle zaman da verme onlara hemen versinler
yuh ya pess

kızlar zaten benim memleketimde takılan altınlar kendi annemde kalmıştı.o düğünden sonra onları bana verdi,diğer düğünde sadece kolumda ailemin taktığı bilezikler vardı.orda üstüne 4 bilezik daha takıldı onların tarafından.e birsürü misafir geldi sonuçta bilezik takmayanlar altın ve para taktılar.onları zaten bize vermediler onların adeti öyleymiş.bilezikler gelininmiş ama takılan diğer takıları onların ailesi alırmış.ya sabır çektim.neyse dedim.onların olsun tanımıyom etmiyom zaten diğer takanları.ama benim tarafımdan gelen 16 bilezik ve kendi taktıkları 4 bileziğimi çaldılar işte şerefsizler.işleri yolunda gitmesin zerre hayrını görmesinler inşallah adi hırsızlar

çok sinirlendim ya peşine düşseydin de güvenmiyor diyeceklerdi
ayrııca peşine düşmedin diye bağışladığını mı sanmışlar
ne gerzekler ya
hemen iste eşine de söyle o da susmasın

yuh yani ne insanlar var ben olsam onların taktıklarını onlara bırakırım sadakam olsun geri kalanını çatır çatır alırım o görümcenınde neyse resmen kumpas şimdi kime güvenesin bu hayatta anne dediğin insan sonuçta

eğer vermezseniz dava açıcam deyin. vermezlersede fazla zaman geçirmeden dava açın.kanunende zaman aşımına uğramayın. çok geçmiş olsun ayrıca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…