Kaynanam ve bayram temizliği

Onu dedim benmi temizliyim senin görevin diyor

Temizlesin. Sizden cok ona yakışır. Anasini cok dusunuyosa az yesinler bir uşak tutsunlar kendilerine. Pardon ama siz külkedisi miymişsiniz ki, size hemen bir görev dağılımı yapılmış? Ayrica bunun, senin gorevin oldugu nerde yaziyormus? Kim koymus bu kuralı? Öyle adet madet de yok uydurmasinlar. Zamaninda kendi annesi baskalarina hizmet ediyse de o onun sorunu. Çağımız değişti, nişanlın ve annesi kendilerini güncellesinler.
...
Böyle insanlara taviz vermeyin lütfen. Görüşünü onaylamadiginizi ve bu düşüncesinin sizi rahatsiz ettiginden bahsedin. Anlayisla karsilamayacaksa da yol yakinken annesi ve oglusuna mutluluklar dileyin bence. Boyle bir sebep icin nişan mi atilir demeyin, gayet de güzel atılır. Size saygı duymayan, başkalarına yaranmak için sizi kullanan, kendi özeleştirisini yapmayan, kafa yapısı eskilerde (eski usüllerimizde) kalmış bir adamın iyi bir koca olma potansiyeli yok benim nazarımda.

Umarım görümceleriniz filan yoktur. Kadinin bi de kendi kizlari varken sizden boyle bir sey talep ediliyorsa, işte o daha da vahim.

yaa ben bunları okuyunca nişanlıma kurban olayımmm bunlar ne böyleee?
nem nişanlmn annesi belinden rahatsz babası da öyle hasta temizlik fln yapamıyorlr evde şuan nişanlım yapıyor ev temızlıgını evet bildiğin cam siliyor çamaşır asıyor yerleri fln temızlıyor ayda 1de kadın geliyormş :/
ki biz evlennce uzak oturmak istiyoruz her 2 tarafa.. nişanlm bana böle bşy demedi allah için hee deseydide sen temizle ne münasebet derdim yada olmadı kadın tut derdim... çok şükür demedi.. hatta 1 alt katında kendi kızı evli oturuyor .. kadınn kızı temızlemıyor ben temızlıcem ki kaldı ki kızı da olmasa istersem temızlerım istemezsem temızlemem 1 temızlersem 5 temızlemem bu bana kalmış bnn için kimse bana bşy diyemez.. hatta görumcem de sey demişti kadın tutarz abim evlendıkten snra fln dedi. hiiç ses çıkarmadım..

gelin almak masraflı...eğer alırımda işimide gördürürüm düşüncesi varsa hiç evlendirmesin ...yapacağı masrafla ömrü billah temizlikçisini tutup yaptırsın.

Nişanlanınca eve temizliğe gel diyen evlenince tüm işleri sana yaptırırdı zaten. Ya bu erkekler ne biçim? Ama bu erkekleri de yetiştiren kadınlar. Annesi de aynı zihniyettedir büyük ihtimalle. Ömürlük köle alıyorlar sanki. Bitmesi çok çok iyi olmuş çok sevindim senin adına. Hadsiz herif.

icinden gelirse yasliysa gidip yardim edersin bu tabii ki gorev olarak degil.kendi icinden gelmeli.

Kendimden ornek vereyim eskiden her isini yapardim k.validemin .ama esim asla yap fln demedi.deseydi zaten inadimdan yapmazdim:)

hatta herkes kendi isini kendi yapsin diyordu.

daha sonra coluk cocuk vs derken kendi evime yetisemez oldum.ara ara k.validemde bende yardimci aliyoruz

Back
X