kaynanam ve bebeğim

Ben sizin kardesiniz değilim.
Tabiki açıkça söylese güzel birşey; ancak yine de açıkça soylemiyor ya da soyleyemiyor diye bu bir kusur olamaz. Eltinin cocuguna da bakmamis ayrıca. Konu sahibi taa altinlari ceyrekleri falan dokuyor ortaya. Aşırı alakasız bir konuda elinde olan herseyi kullaniyor yani.
Bence yanlis. İyi geceler dilerim
Doğru dostça hitapları herkes hak etmez resmiyet gerekir hanımefendi haklısınız

bunlar iflas ettiğinde eşim varını yoğunu bunlara verip borçlarını ödemiş bunu kendileride söylüyor ve bize hiçbir katkısı olmadı sadece baktığı 2 sene ondada birsürü kaytarma işi çıkardı kışın 1 hafta o bakıyo bi hafta annem bakyıo yazın annem köyde olduğu için kayınvaldemde daha çok kalıyo çocuk yok belim ağrıyo varislerimi aldırcm fizik tedavisi görcem tatil yapar 1 ay kalır kendisi evlendiğimden beri doğur ben bakıcm dedi genç kadın bari bu kadar desteğiniz olsun çevremde görüyorum millet torununada bakıyo neler nelerde yapıyo biz naptık ki buna sgk sını ödüyoruz eşim altın alıyo bnm annemde o kadar baktı daha eşim bir çorap almadı anneme... tabiki bakıcklar torunları bakmıyorum deseydi başından beri bende ona göre yoluma bakardım ben o bakıck die evimi taşıdım alt katına geldim yol sorunu olmasın die eve tadilat yaptım dalga mı geçiyolar şimdi benle 2 yıl ya sanki 10 yıl baktı .. eltime hakkı geçmediği için değil onlardan çekindiği için yapıyor
Kayınvalide çocuk yap dedi diye çocuk mu yapılır :KK12:
Ben yaptım bana ben çocukları sevmem dedi neden torun istedin madem dedim oğlu kisir demesinler diye istedim dedi :63:
Evlat sevgisi herkese nasip olmuyor

Çocuk bakmak çok zor. Ben genç yaşıma rağmen 2,5 yaşındaki yeğenime bazen katlanamıyorum. Kayınvalideniz 2 yıl bakmış şükredin bence.

Kimse kimsenin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Ayrıca kayınvalidenin lafına güvenip çocuk yapmak pek akıl karı değil. Benim annem beni her seferinde ikinci çocuk için sıkıştırıyor, neler yapacaksın, ne kadar süreyle bakacaksın diye soru yağmuruna tutuyorum. Ki ona muhtaç falan değilim yaparsam yatılı bakıcı tutar takılırım. Ama benim çocuk yapıp yapmama kararımda söz hakkı olmadığını anlasın istiyorum.
Sizin hatanız onun sözlerine güvenmek olmuş, ama fikirler değişir. İnsanlar değişir, yorulur, bıkar. Siz yarıyolda kalmış gibi hissediyorsunuz da baştan ne kadar süre bakacağını konuştunuz mu? Belki yaşıtları kreşe gidiyor benim torunum da gitsin yeter artık diye hissediyor. Şimdi böyle yapması size kötü hissettirmiş ama o kadın sayesinde 2 yıl bakıcı masrafından tasarruf etmişsiniz ve en önemlisi gözünüz arkada kalmamış. Ona bunu takmış, bana bunu yapmış diye kendinizi doldurmayın boşyere. Şuan ne yapabilirsiniz ona bakın. Kayınvalidenize de çıkışmayın adınızı nanköre çıkartmayın.

nasil birakip geldin çocuğu :( içim sızladı keşke annen sizle gelseydi biraz sizde kalırdı olmuyosa da istifa etseydin de bırakıp gelmeseydin ne hale gelmiştir o çocuk

Kusura bakmayın ama kabahat sizde çocuğa bakmak zorunda değil ona bu tavırları yapması için siz fırsat vermişsiniz.ben bu konularda asla taviz vermem kendi başımın çaresine bakarım evde bakıcı bul ya da kreste ver hata sizde
ooooo sizin yaşadığınız haksızlıkların u da ayrımın kaç katı yaşandı..malesef yaşanıyor da.boş yere uzup kendinizi doldurmayın.

Kusura bakmayın ama kabahat sizde çocuğa bakmak zorunda değil ona bu tavırları yapması için siz fırsat vermişsiniz.ben bu konularda asla taviz vermem kendi başımın çaresine bakarım evde bakıcı bul ya da kreste ver hata sizde
ooooo sizin yaşadığınız haksızlıkların u da ayrımın kaç katı yaşandı..malesef yaşanıyor da.boş yere uzup kendinizi doldurmayın.

Ben köye tatil amaçlı gitmiştim çocuğu bırakmak hesapta yoktu orda yan çizdi mecbur bıraktım eğer bakmayacağım söyleseydi köye gitmezdim kreş arar çocuğumu yerleştirirdim sonra 2 yılda yaşadıkların kızgınlığım daha arttırdı herkes beni yargılıyo kocanla senin geçimin kayınvaliden 2 yıl bakmış diyoda 2 yıldır bizde boş durmadık el üstünde tuttuk sgksını ödüyoruz yıllardır ben 6 yıllık evliyim o çocuk yap dedi diye yapmadım zamanı geldiği için yaptım evet ona güvenerek hata yapmışım ama bunları yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi bilsem baştan yolumu farklı çizerdim bakmak zorunda değil diyo herkes evet tabi ki zorunda değil ama güvendirip pat die bırakmak nedir desinki ben yoruldum bakamıyorum artık çaresine bakın desin köyde bakmayacağını söylüyor ben çocuğumu bırakmışım kendi ailene nie çıkışmıyosun diyorlar ben onlarlada tartıştım babamla şuan konuşmuyorum kimse bilmeden yargılıyo eltim yukarıya geliyo hep biziide çağırır bigün eşim işten geç geldi oğlu yok diye beni çağırmadı eşim işten gelince karını çağırdım gelmedi diyen bi kadın bu küçücük bi örnek ben hep ayırıma mağruz kaldım gene ayırım yapınca bunuda yazıma ekledim tamam kayınvalide anne ama çocuğa bakıyorum diye bu kadar eziyet nedir günah yanı

He bu Arada kayınvalidem hastalansa 2 yıl bakıp pat diye bakmıyorum desem ahkam kesenlerin hepsi gene beni suçlu bulurdu benim yaptığım nasıl doğru bişey değilse onun bu yaptığıda hiç doğru değil biraz empati yaparak konuşun kendiniz yaşasanız bunları ortaklığı kesin ayağa kaldırırdınız

bez kullanıyoruz hala çok hasta olur diye korkuyorum konuşmuyoda hala birisi bişey yapsa söyleyemez diye endişelerim var .. kesinlikle eltimle kendimi kıyaslamıyorum ben bunların yaptığı ayırıma çok kızıyorum ona 3 tane takıyoda bnm çocuğma niye 1 tane takıyor biz başka bişey mi doğurduk buna bnm öfkem yoksa ne yaparsa yapsınlar umrumda değil
Senin çocuğuna bakim karşılığı ücret almadı ise sana her ay 2 çeyrek takmış sayılır canım....

Bence elti ile hiçbir konuda kendini kıyaslama...kiyaslarsan hem sen mutsuz olursun, hem eşini mutsuz edersin....

Önemli olan çekirdek ailende ki mutluluk ve huzurunuz...

Senelerdir çocuğunuza bakmış Allah aşkına daha nasıl bir katkı bekliyordunuz? Kreşe verin madem. Yaşı oldukça müsait.

Senin çocuğuna bakim karşılığı ücret almadı ise sana her ay 2 çeyrek takmış sayılır canım....

Bence elti ile hiçbir konuda kendini kıyaslama...kiyaslarsan hem sen mutsuz olursun, hem eşini mutsuz edersin....

Önemli olan çekirdek ailende ki mutluluk ve huzurunuz...

Eltimin çocuğuna bakarsa yıllarca geri mi alacak çeyrekleri mevzu sadece çeyrek de değil ayrıca

iyi de kadın bakmayacağım dememiş köy sonrası için bir plan yapmamışsınız varsayım üzerinden kayınvalidenizi kötülüyorsunuz bakmaya devam ederse ne olacak? eltinizde 1 gün bile kalmadığı sizin için sorun olmuş belki orada istenmemiştir her şeyi ayrıntısına kadar bildiğinizden emin misiniz? bir torununa 2 yıl (sizin kabul etmenizle yarısı) bakan biri diğer torunun doğumuna hevesle gidip neden kalmaz? anladığım kadarıyla siz bu kadını en baştan zaten sevmemişsiniz sadece eltinizin doğumunda takılan altınlar değil öncesinden de , düğünlerinizdeki harcama hesaplarından da bahsetmişsiniz eltime yaptılar bana yapmadılar şeklinde ayrıca burada yazılanlara üslubunuz da son derece ters

Konu sahibi tamam kızgınsın ama sen doğurmuşsun 24 ay o bakmış?
Altın falan diyorsun bedavaya çocuk bakan kimse yok bu devirde. Yani hem çocuğa bakacak hem üstüne altın/para mı versin allah aşkına.
Ayrıca bezlenen çoğu 2 3 yaşındaki çocuk gayet kreşe falan gidiyor. Bir şey olmaz.

Ok kv ler anneler bakmak zorunda degil hemfikirim, ama dogur ben bakarim demek nedir o zaman? Sonrada doneklik yapmak nedir? Kendine guvendirip yari yolda birakmak degilmidir? Iyiki bellemissiniz bi ona mi guvendin buna mi guvendin :)

Back
X