Kaynanam ve Beddualari..

Sihirlidegnek

Cok Sükür Bin Sükür
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
956
894
53
Sorun kaynanam ve bana dün söyledikleri...

Annem uzun süredir hasta ve hastanede yatiyor. Dün kaynanamla annemin durumu hakkinda konusurken " yok anam yok artik kimseye beddua etmicem, ettiklerim hep böyle oluyor" dedi. Ben okadar sasirdim ki "ne diyosun anne sen !!" dedim. Bunun üzerine "yok kizim yanlis anladin, ben annene beddua etmedim, lafin gelisi söyledim" dedi. Ben cok bozuldum ve "dikkat etde ettigin beddualarin altinda kalmayasin " dedim ve evime gittim.

Ne Ailemle nede benimle hic bir sorunu olmadi simdiye kadar. Her görüsütügümüzde annemin durumunu soran hatta hastaneye ziyaretine giden biri.

Ama annemi kiskaniyor. Babam anneme cok düskün ve bir dedigini iki etmez. Kayinbabam ise tam tersi, esine hic deger vermeyen biri. Anneme "ah ne kadar iyi kocan var, kiymetini bil, benim öyle kocam olsa neler yapmazdim ki" gibi laflar ediyor.

Sadece annemi degil gelinlerinide kiskaniyor. Biz 4 eltiyiz, eslerimizin bizimle ilgilendigini görünce hazmedemiyor. Hep cok seviniyormus gibi yapiyor ama arkamizdan dedemdigi söz etmedigi beddua kalmiyor.

Ben bu durumu simdiye kadar fazla takmiyordum. Mesefemi koruyorum cok sik görüsmüyoruz zaten. Ama herseyin arkasinda bir art niyet ariyor ve bu beni gercekten cok sinir etmeye basladi.

Misal esim hastaydi ve ben evden calisma imkanim oldugu icin 2 gün eve kaldim, esim uyurken kaynanam aradi ve "aa sen ise gitmedinmi ben istesindir diye aradim" dedi bende evden calisitigimi söyledim oda bana "iyi kizim sagol sen ilgilenirsin ozaman esinle, cabucak iyilesir" diyip telefonu kapatti, yani kapattim saniyordu, bende o sirarda calistigim icin Headset ile konusuyorduk o yüzden dediklerini aynen duydum. Kayinbabama "bak bak suna bak, ogluma bakmayayim diye isede gitmemis, bir rahat birakmiyo ki oglum gelsin veya ben gidiyim ogluna bakiyim, seytan iste oglumu benden ayirmak icin elinden geleni yapiyor" dedi.

Ogluna bakmak icin evde kaldigima sevinmesi gerekirken neden böyle düsünüyor bilmiyorum. Oglunun her hareketinden beni sorumlu tutuyor. Oglu onlardayken bir iki Saat sonra kalkalim derse, yüzümüze gidin annem yorgunsunuz zaten diyip, arkamizdan gelin istemiyor ki oturmak oglum ondan kalkip gidiyor diyor.

Dedigim gibi cok kafaya takmamaya calissamda, bu durum beni artik cok rahatsiz ediyor.

bir arkadasın dediği gibi tam bir zavallı.

ha ha beddua kısmı hariç diğer anlattıkların klasik kayınvalide sendromuna dek geliyor :)
boşvereceksin.

benim kv benim için ne diyor bilemem ama eltilerim için dediklerini duydum, muhtemelen benim için de aynısını yapıyordur.
kendi oğulları gezmeyi sevmez, ama gelinler istemiyor da gelmiyorlar der.
kendi oğulları eşleri çalışsın istemez, der ki bu gelinler de hiç aile bütçesine yardım etmiyor.
hey allahım :)

Zavallıcık..
Ne kadar mutsuz, huzursuz bir kadın..
Aslında hayatı asıl kendine zehir ediyor o..
Siz yine takmamaya çalışın..
Mutsuz olmayın ki amacına ulaşamasın..

evet aslinda cook mutsuz ve herkesin onun gibi mutsuz olmasini istiyor.
Piskolojik sorunlarida var, ama tedavi olmayi kabul etmiyor.

İşte bu insancık türleri beni korkutur
Yüzüne melek görünen arkandan esip gürleyen şeytan düşünceli yaratıklar !

evet aslinda cook mutsuz ve herkesin onun gibi mutsuz olmasini istiyor.
Piskolojik sorunlarida var, ama tedavi olmayi kabul etmiyor.

Aman boşverin tedavi falan deyip..
Kendinde sorun olduğunu bilse zaten düzeltir..
Bi de bunun için kötü olmayın..
Fesat içi kötülük dolu insanlar böyledir..
Kötü oldukları için mutsuzdur ve mutlu insanları da mutsuz etmek için ellerinden geleni yaparlar..
Öyle de çok ki sayıları..
Ben öğrendim ki, eğer bunları takarsam hayatımı kabusa çevireceğim..
Söylerse söylesin napayım.. Çok da tınn demeli..

Kaynananız en tehlikeli insan türünden.
Yüze gelince sırtınızı ovalayan arkadan her dümeni çeviren.
Zavallı insan türü.. Bedduaları hep kendine dönsün İnşallah

evet tamda dediginiz gibi. Yüzüme gülücükler saciyor vs. ama arkamdanda söylemedigi kalmiyormus.
Aminn..Rabbim tüm diledigi kötülükleri ona cevirsin insallah..

Kaynanan inançlı birisiyse ona beddua etmenin günah olduğunu söyle. Bir de beddua etmekle olsaydı ooooooo diye başlayan bir konuşma yap bir dahaki görüşmenizde.

aynen aynennn herseyden gelinler suclu. Calismayana niye calismiyosun der calisanada niye calisiyosun der.

Sanirim daha fazla mesafeyi hak ediyor artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…