Kaynanam ve Eltim!

Sakın kendini bozma, gitmek istemiyo musun gitme, kendinden ödün verip de alıştırma sevmediğin şeye...
Kayınvalidene anne ben böyle yetiştim tek başıma evimde kalayım, evimle ilgileneyim çok severim sakın görüşmek istemiyo gibi algılama gibi şeyler söyle.
Elticiğin büyük ihtimal "aloo ilk gelin benim, sen biraz ötede dur bütün ilgi benim" modunda. Bırak öyle yapışık ikiz olarak kaynananın dizinin dibinde olmak istiyosa buyursun olsun.

Sen yeter ki eşinle iyi ol. Ayrıca şunu da anlamıyorum şahsen ben ilerde eltimi sevmesem hani akraba olmasak görüşmem diyebileceğim bi'tipse çizgimi bozmam mesafemi korurum. Eşimi sevdim evlendim diye tüm sülalesiyle mıçmış olacak değilim ya :44:

Ayrıca eltine neymiş senin çamaşırından, çamaşırın vakti mi olurmuş evlenmiş barklanmış tövbe tövbe:9:

Cok zor bu iliskiler . Arayi bumak, arada kalmamak, hem kendi cizginden kaymamak hemde karsi tarafin gonlune gore olmak cok zor ..
Ben senelerce hep kendi cizgimden odun verdim hep onlarin gonlu olsun yeterki surat asmasin dedim .. cok buyuk hata etmisim sen ne yaparsan yap en ufak bi tersliginde butun yaptiklarin siliniyor.
Sakin yuz verme mesafeyi koru kbarligj elden birakma vede mumkun degil biliyorum ama kafana takma ..
Birak dedikodunu yapsinlar birak iyi gelinleri o olsun esinle iyi ol hayatini yasa ..
Neyse gidiyimde sussun deyip bi gitmeye baslarsan isin icinden cikamazsin ve her zaman mutsuz olursun ..

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. sıkıntımı paylaşmak akıl danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
yaklaşık 3 aylık evliyim çalışmıyorum eşimle görücü usulu olarak 6 ay içinde evlendik ve çok iyi anlaşıyoruz. kaynanamla aram yürüyerek 10 dk. mesafesinde. ikinci geliniyim bi gelini daha var benden önceki 3 yıllık evli o da. Fakat eltim her gün her gün kaynanamda pazar günleride dahil... (kendi evi kaynanamın karsısında.) Kaynanam her gün arıyor ve napcaksın evde tek basına gel burda oturalım yiyelim içelim hep birlikte öteki gelin geliyor sen gelmiyosun gibi laflar ediyor.Kaynanam iyidir ama eltimde kuyumu kazmaya calısıp onu doldurusa getiriyor. kaynanam diger gelinini tutuyor ve benim onun gibi olmamı istiyor hep gideyim geleyim yanından ayrılmayayım istiyor. eltim bana gelince mesafeni koru gibi laflar ediyor kaynana için ama kendisi hiç kaynanadan çıkmıyor! geçen gün yine çağırmıstı kaynanam evdeyim bugun gelemem dedim. eşimi aramıs ve ona sölemis cagırdım gelmiyor neden gelmiyor sorunmu var falan diye allahtan esim beni tutuyor. bu durumdan cok sıkıldım inanınki her gün bakalım ne zaman arayıp cagırcak diye telefonu gozler oldum. dügün öncesi de her alısveriste esya fln. bizimle gelip herseyimize karısmıslardı :43: evlendikten sonraki gün sabah kahvaltıya kaynanama gittik esim mutfaktayken kaynanayla kayınpeder beni sıkıstırdılar eltine yenge de diye üstelik benden 2 yaş ufak oldugu halde. Bende tamam demistim ama demiyorum. ondan sonrada sıkıstırdılar ama demem kendisi esim eltimden buyuk oldugu halde abi demiyor. ben neden yenge dicekmisim dedim.! anlayacagınız bir cehalet yumagına sarıldım ve yorgunum bazen evliligimden sıkıldıgımı ve evime dönmek istedigimi hissediyorum:25: lütfen yardım edin...

Yakın olunca böyle oluyor işte. Beklentiler artıyor kendi başına hareket edemiyorsun.

Eltinin ne maksatla kayınvalidene gittiğini bilemezsin ki. Bence hazır yemek vs... kendisinden faydalanıyordur.

Arada sevgi olsa daha üç ayda mesafe muhabbetleri edilmezdi.

Bence kayınvalidene kendi belirlediğin zamanlarda git. Mesela haftada birgün eşinle birlikte. Zamanla alışacaktır bu duruma. Eltin senden küçük ona yenge demek zorunda değilsin ve deme de. Birilerinin egosu tatmin olsun diye kendini üzme.

Çokta takılma canım be her evlilikte olur böyle şeyler. Meşgale bul kendine, herşey zamanla rayına oturacaktır.

amcamın eşi belgin hanfendiiciiiim ailemize ilk girdiğinde ona yenge dememizi isterdi bense hep belgin abla derdim aramızda fazla yaş farkı yoktu 4 veya 5 yaş galiba.amcamla beraber büyüdük sayılır.
gel zaman git zaman dilim alıştı bende herkes gibi yenge demeye başladım
geçen sene gittiğimde beni mutfağa çekmiş diyorki
sen bana herzaman belgin abla derdin eskiden şimdi neden demiyorsun belgin abla de bana diyor
yaş krizi başlamış dedim içimden
yenge de kendini daha genç hisssedersin o da yaşlı gelin olur:64:
şaka bir yana canım canın istiyorsa git,madem çok yakın hafta bir git yada markete çıktım 5 dakikauğradım kahve yapayımda içelim sonar eve geçeyim falan de 2günde bir böyle yapabilirsin yada daha seyrek
eltini boşver ona gore davranma içinden nasıl geliyorsa öyle yap

yaş krizine gircek bir tip değil ki canim benim elti =))) herşeyi kendi biliyor edasında dolaşıyor dünyada =) böyle benmerkezli insanlar yok mu ya deli ediyorlar beni neyseki senin amcanın eşi yaş krizine giricek kadar düşünüyormuş birşeyleri =) benim elti bana laf sokuyordu ilk zamanlarda eşinin bir akrabası yenge yenge diye bana deli oluyor diyordu laf geçirmek için aklı sıra işte inada bindirdim bende o kadar uğraştılar bana dedirtemediler demekki zamanla alıştılar :1:

Tatlı dille hergün gelemeyeceğini söyle, ama arada bir çağırdıklarında da git. aranı bozmamaya özen göster. sonuçta istemese seni çağırmaz.

İlgi gösteriyor ve seninde olmanı istiyo. iyi niyetini ve saygını gösteririsen sorun olmaz. ama hergün gelemem sizde dinlenin , dışarı çıkın belki bir arkadasınıza gidersiniz deseniz belki anlar. ama hiç gitemekte olmaz ,bazende siz çay yapın çağırın kayınvalidenizi

Sakın kendini bozma, gitmek istemiyo musun gitme, kendinden ödün verip de alıştırma sevmediğin şeye...
Kayınvalidene anne ben böyle yetiştim tek başıma evimde kalayım, evimle ilgileneyim çok severim sakın görüşmek istemiyo gibi algılama gibi şeyler söyle.
Elticiğin büyük ihtimal "aloo ilk gelin benim, sen biraz ötede dur bütün ilgi benim" modunda. Bırak öyle yapışık ikiz olarak kaynananın dizinin dibinde olmak istiyosa buyursun olsun.

Sen yeter ki eşinle iyi ol. Ayrıca şunu da anlamıyorum şahsen ben ilerde eltimi sevmesem hani akraba olmasak görüşmem diyebileceğim bi'tipse çizgimi bozmam mesafemi korurum. Eşimi sevdim evlendim diye tüm sülalesiyle mıçmış olacak değilim ya :44:

Ayrıca eltine neymiş senin çamaşırından, çamaşırın vakti mi olurmuş evlenmiş barklanmış tövbe tövbe:9:

çamaşır meselesi ise en basitiydi canım daha nelerime karışmadılar ki ailecek =) Bende öyle olduğunu anlayınca zaten senin dediğin gibi mesafemi ayarladım ve uzaklaştım biraz eşiminde rahatsız olmayacağı şekilde abisi sonuçta onu görmek istiyor eşimde.. Evet dediğinde haklısın ona verilen ilginin azalmasından korkuyor bu yüzden eskisinden dahada fazla kaynanacı bir gelin oldu çıktı yazık insanlar yüzünden karakterinden taviz verenlere acıyorum ben :50:

Yakın olunca böyle oluyor işte. Beklentiler artıyor kendi başına hareket edemiyorsun.

Eltinin ne maksatla kayınvalidene gittiğini bilemezsin ki. Bence hazır yemek vs... kendisinden faydalanıyordur.

Arada sevgi olsa daha üç ayda mesafe muhabbetleri edilmezdi.

Bence kayınvalidene kendi belirlediğin zamanlarda git. Mesela haftada birgün eşinle birlikte. Zamanla alışacaktır bu duruma. Eltin senden küçük ona yenge demek zorunda değilsin ve deme de. Birilerinin egosu tatmin olsun diye kendini üzme.

Çokta takılma canım be her evlilikte olur böyle şeyler. Meşgale bul kendine, herşey zamanla rayına oturacaktır.

Maksadı biraz çocuk biraz yemek vs. meselesi belkide dediğin gibi canim...

Artık kendi belirlediğim zamanlarda 2 günde bir ayarlayarak gitmeyi deneyip duruma bakmayı düsünüyorum heralde haftada üç gün 1 saat 2 saat benim için fazlaca kayıp olmaz... Doğru diyorsun egoları tatmin olsun diye benim başıma yenge diyeceksin eltine diye çökmüşlerdi söyletemediler kesinlikle tavz vermeyi düsünmüyorum kisiligimden:19:

Tatlı dille hergün gelemeyeceğini söyle, ama arada bir çağırdıklarında da git. aranı bozmamaya özen göster. sonuçta istemese seni çağırmaz.

İlgi gösteriyor ve seninde olmanı istiyo. iyi niyetini ve saygını gösteririsen sorun olmaz. ama hergün gelemem sizde dinlenin , dışarı çıkın belki bir arkadasınıza gidersiniz deseniz belki anlar. ama hiç gitemekte olmaz ,bazende siz çay yapın çağırın kayınvalidenizi

İlgileniyor olması çok hoş canim ama fazla ilgide belkide beni sıkıyor çünkü her gün arıyor kendimi rapor veriyormus gibi hissettiriyor. Arada bir çağırdıgı zaman gitmeyi planlıyorum bakalım neler değişecek bende arada sırada çağırıyorum ama genelde o gitmemi istiyor. En azından diğer gelini gibi olmayacagımı anlatabildim ve onu kabullendi =)

Birde hafta da şu kadar gün giderim diye alışkanlık haline getirme.
haftada bazen 4 gidersin bazen 1. HErgün gidersen hergün beklenirsin.
Bir gün gitmesen laf olur,görevin gibi görünür.

Çalışmasam evde olsam muhtemelen benim kayınvalidem de seninki gibi sürekli arar gel gel diye ısrar ederdi diye düşünüyorum :25: Eltin eski gelin olduğundan kayınvalideni kayınpederini çok rahat dolduruşa getirebilir. Bir arkadaşın da dediği gibi sen en iyisi kendine meşgale bul ve boş olan vakitlerini doldur ki "evde boş boş oturuyor canı sıkılır diye çağırdık" diyemesinler. Yerinde olsam diğer elti ne kadar içli dışlı olursa olsun ben mesafemi korurdum. :20: Çünkü sen bir iki müsamaha göstermeye kalksan kurtulamazsın içli dışlı olmak zorunda kalırsın sonrada bir bakmışsın eltin gibi 7/24 kayınvalide evindesin :26:

Bir iş olanağınız varsa değerlendirin derim henüz başlardasınız onların dediklerimi olacak diye yokluyorlar bence bir süre sonra vazgeçeceklerdir eşinizde yanınızdaymış diğer herkes kapınızın dışında bunun için can sıkmaya değmez:112:

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. sıkıntımı paylaşmak akıl danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
yaklaşık 3 aylık evliyim çalışmıyorum eşimle görücü usulu olarak 6 ay içinde evlendik ve çok iyi anlaşıyoruz. kaynanamla aram yürüyerek 10 dk. mesafesinde. ikinci geliniyim bi gelini daha var benden önceki 3 yıllık evli o da. Fakat eltim her gün her gün kaynanamda pazar günleride dahil... (kendi evi kaynanamın karsısında.) Kaynanam her gün arıyor ve napcaksın evde tek basına gel burda oturalım yiyelim içelim hep birlikte öteki gelin geliyor sen gelmiyosun gibi laflar ediyor.Kaynanam iyidir ama eltimde kuyumu kazmaya calısıp onu doldurusa getiriyor. kaynanam diger gelinini tutuyor ve benim onun gibi olmamı istiyor hep gideyim geleyim yanından ayrılmayayım istiyor. eltim bana gelince mesafeni koru gibi laflar ediyor kaynana için ama kendisi hiç kaynanadan çıkmıyor! geçen gün yine çağırmıstı kaynanam evdeyim bugun gelemem dedim. eşimi aramıs ve ona sölemis cagırdım gelmiyor neden gelmiyor sorunmu var falan diye
allahtan esim beni tutuyor. bu durumdan cok sıkıldım inanınki her gün bakalım ne zaman arayıp cagırcak diye telefonu gozler oldum. dügün öncesi de her alısveriste esya fln. bizimle gelip herseyimize karısmıslardı :43: evlendikten sonraki gün sabah kahvaltıya kaynanama gittik esim mutfaktayken kaynanayla kayınpeder beni sıkıstırdılar eltine yenge de diye üstelik benden 2 yaş ufak oldugu halde. Bende tamam demistim ama demiyorum. ondan sonrada sıkıstırdılar ama demem kendisi esim eltimden buyuk oldugu halde abi demiyor. ben neden yenge dicekmisim dedim.! anlayacagınız bir cehalet yumagına sarıldım ve yorgunum bazen evliligimden sıkıldıgımı ve evime dönmek istedigimi hissediyorum:25: lütfen yardım edin...
Gerisi teferruat

yaklaşık 3 aylık evliyim çalışmıyorum eşimle görücü usulu olarak 6 ay içinde evlendik ve çok iyi anlaşıyoruz. kaynanamla aram yürüyerek 10 dk. mesafesinde. ikinci geliniyim bi gelini daha var benden önceki 3 yıllık evli o da. Fakat eltim her gün her gün kaynanamda pazar günleride dahil... (kendi evi kaynanamın karsısında.) Kaynanam her gün arıyor ve napcaksın evde tek basına gel burda oturalım yiyelim içelim hep birlikte öteki gelin geliyor sen gelmiyosun gibi laflar ediyor.Kaynanam iyidir ama eltimde kuyumu kazmaya calısıp onu doldurusa getiriyor. kaynanam diger gelinini tutuyor ve benim onun gibi olmamı istiyor hep gideyim geleyim yanından ayrılmayayım istiyor. eltim bana gelince mesafeni koru gibi laflar ediyor kaynana için ama kendisi hiç kaynanadan çıkmıyor! geçen gün yine çağırmıstı kaynanam evdeyim bugun gelemem dedim. eşimi aramıs ve ona sölemis cagırdım gelmiyor neden gelmiyor sorunmu var falan diye allahtan esim beni tutuyor. bu durumdan cok sıkıldım inanınki her gün bakalım ne zaman arayıp cagırcak diye telefonu gozler oldum. dügün öncesi de her alısveriste esya fln. bizimle gelip herseyimize karısmıslardı :43: evlendikten sonraki gün sabah kahvaltıya kaynanama gittik esim mutfaktayken kaynanayla kayınpeder beni sıkıstırdılar eltine yenge de diye üstelik benden 2 yaş ufak oldugu halde. Bende tamam demistim ama demiyorum. ondan sonrada sıkıstırdılar ama demem kendisi esim eltimden buyuk oldugu halde abi demiyor. ben neden yenge dicekmisim dedim.! anlayacagınız bir cehalet yumagına sarıldım ve yorgunum bazen evliligimden sıkıldıgımı ve evime dönmek istedigimi hissediyorum:25: lütfen yardım edin...

Ben mi demir bilek kadar güçlüyüm bu konuda yoksa insanlar mı basit şeylere takıyorlar..
anlattıklarında ben elle tutulur şeyler göremedim. Yeni evlisin ve çalışmadığın için seni arıyor olabilir. Neden illa altında kötü bir şey arıyorsun. Kaldı ki kendi bildiğini yapıyorsun zaten. bir süre sonra sıkılır aramaktan merak etme.
Yenge olayını cahilliklerine veriyorum. Sonuç olarak yine kendi bildiğini yapmışsın. Kendini ezdirmiyorsun tebrik ederim bu konuda. Ama her olayın altında da bir buzağı aramamanı tavsiye ederim.

Ben mi demir bilek kadar güçlüyüm bu konuda yoksa insanlar mı basit şeylere takıyorlar..
anlattıklarında ben elle tutulur şeyler göremedim. Yeni evlisin ve çalışmadığın için seni arıyor olabilir. Neden illa altında kötü bir şey arıyorsun. Kaldı ki kendi bildiğini yapıyorsun zaten. bir süre sonra sıkılır aramaktan merak etme.
Yenge olayını cahilliklerine veriyorum. Sonuç olarak yine kendi bildiğini yapmışsın. Kendini ezdirmiyorsun tebrik ederim bu konuda. Ama her olayın altında da bir buzağı aramamanı tavsiye ederim.

İnşallah dedigin gibi olur her gün çağırmaktan usanır beni =) elle tutulur birşey yok gibi ama içinde olunca olmuyor canım her gün hesap veriyorsun şunu yapıcam bunu yapıcam şuraya gidicem diye eşime bile bu kadar hesap vermiyorum... Düşünsene tek başına biryere gitmek istiyorsun ama onunda lafını yapıyor bu da can sıkıyor... Çalışma konusunda eşim çalışmamı istemiyor durumum iyi neden çalışacaksın diye düşünüyor...

sana katılıyorum ben de çok ciddi bir şey göremediğim için bir şey yazma gereği duymadım

Onyargili degilim arkadaşlar ama her gunde gitmek olmuyor ki ya alismislar boyle olmaya zor geliyor onlara. Bana mantikli gelen esimle gidip onunla gelmek ama onun derdi oglu degil benim =( yalnizkende gitmemi istiyor bu da insani bunaltiyor akranim degil sonucta esimlede hergun tartisiyoruz =( ben napiyim biri annem biri esim diyor=(

cnm sana aynen katılıyorum. ne o öyle habire gitmek. eşinle gidersin ne güzel. ne demişler sıkı muhabbet tez ayrılık getirir diye. birde ne demişler "laf lafı açar laf g...ü açar" yani sık sık görüşmek samimi konuşmak iyillik getirmez. ben annemle karşılıklı binalarda oturuyorum. ona bile ayda bir giderim.

gereksiz samimiyete gerek yok helede kv elti görümce ile. iyi olsalar bile b....ku çıkar sonunda. tecrübeyle sabittir. cnm aradıklarında aaa temizlik yapıyorum bende. aa yemek yapıyorum. alışverişe gidicem. yada biraz rahatsızım uyuyordum ne oldu önemli bir şey mi vardı ondan mı çağırdınız .

buda demek oluyorki önemli bişi olmadan zırt pırt gelemem. eşin de senin yanında imiş. bahane çok. uydur bişiler. öyle öyle alışcaklar. sakın haaa sık gitme. sonra çoook üzülürsün. laflarına sözlerine de aldırma cvp verme. yüz göz olunca kötü oluyor. resmiyet. resmiyet. resmiyet

bir an önce iş hayatına gir..çünki belliki cehalet var ortada eğer karşı karşıya gelirsen işin içinden çıkamassın yuvan tehlikeye girer..biraz politik davran..onunda gönlünü yapcak şeyler yap biliyorum çok zor ama yapmalısın..biraz ondan biraz bundan;) bu arada öyle bir davran ki senin hakkında kötü konuşacakları birşeyleri olmasın..eltine takılma belliki çift taraflı oynuyor.hee hee de geç..sana haberleri uçurur yakında..:)

Son düzenleme:
şimdilik bende sorun göremedim ama
zamanla devam ederse o zaman sorun var diyebiliriz
bunun için de kendine oyalanacak bişeyler bulman lazım
yada kv reddetmeyi bilmen lazım

evet canım haklısın önerin için tesekkur ederim. beni boş sanıyor ve daha yeni evliymiş ne iş olacak diye düsünüyor. kursları bende dusundum ve basvurucam en kısa zamanda. kurabiye işi için bi yola cıktım evde bakalım ikiside olursa rahat olacağım galiba :( Evet elti nedir ki derdim neden anlaşamayayım derdim ama gerçekten anlaşamıyoruz çünkü bilmişlik yapıyor ve herşeye burnunu sokuyor. alısverise gitsem illa eltimle ya da kaynanamla gidicem oyle dusunuyor kaynanam:20: eltimle alısverise en son cıktıgımda ozel yasantıma karısmıstı. bir camasır alacaktım onun icin sana daha erken lafları falan etti bana 2 aylık evliyken! birdahada eltimle alısverise cıkmadım o yuzden ne ilginc insanlar var degil mi ya...

Yanlış anlamadıysam iç çamaşırı almışsınız eltinizin yanında. Siz onu bu kadar yakınınıza sokarsanız elbette karışma hakkını kendinde görür. Eşinize haber verin ve özel ihtiyaçlarınızı tek ya da onunla beraber alın.

Görüşmek istemiyorsanız da tavrınızı koyun bir süre kırılsalar bile zamanla aşılır.

Yanlış anlamadıysam iç çamaşırı almışsınız eltinizin yanında. Siz onu bu kadar yakınınıza sokarsanız elbette karışma hakkını kendinde görür. Eşinize haber verin ve özel ihtiyaçlarınızı tek ya da onunla beraber alın.

Görüşmek istemiyorsanız da tavrınızı koyun bir süre kırılsalar bile zamanla aşılır.

Evet kasten çamaşır için çıkmamıştık ama uğradık haklısın bende ondan sonra anlayarak birdahada onu özel işlerime karıştırmadım eşimle hallettim..
Elbette kırılacaklar ama gerçekten kendimi bunun için bunaltmak istemiyorum çünkü sık sık görüşmek gerçekten sıkıyor ve huzursuzluk yaratıyor...

Back
X