Kaynanam ve hesaplarımız

Çocuk için verilen parayla kıyafet aldiniz (eşiniz para yatınca geri alacağı için söylüyorum) bu paranın çocuk için harcanması gerekmez mi? Yani madem parası var niye çocuğun parasini harcıyorsunuz
Başkasının yanında tartışmak çok çocukça, esinizde pasif olduğu için kayinvalide herseyi söylemeyi kendine hak görüyor.

Bakım parası zaten bakan kişiye veriliyor, engelli maaşı da ayrı oluyor. Zaten o para olmasa da gül gibi bakacaklarından eminim bu para bi nevi yükü hafifletmek. Yani çocuğun ilaçlarını almayıp elbise almıyorlardır.
Eşiniz çocuğun bakım parasının yarısını elinizden alıyor ve geri kalan yarısıyla siz eşinizden borç alarak elbise mi alıyorsunuz? Çocuk iyi mi bari yazık üzüldüm kendisine

Çocuk ikinizin çocuğu mu? Çocuğa gerekli bakımı ve harcamayı yapıyor mu?
Geri kalan kaynana eş vırt zırtın canı cehenneme

Bakım parası zaten bakan kişiye veriliyor, engelli maaşı da ayrı oluyor. Zaten o para olmasa da gül gibi bakacaklarından eminim bu para bi nevi yükü hafifletmek. Yani çocuğun ilaçlarını almayıp elbise almıyorlardır.
Bakım parası tamamen çocuk bakımı için destek olarak verilir süslenmeye değil. Ha kendine gelen maaşla alıyorsa alsın ama karı koca burda bakım parasını da kırışıyorlar gibi bir ortam var. 4 tane elbiseyi bir zahmet birbirlerine borçlanarak ve borç olarak bahsi geçen parayı bakım parasından alarak ödeşmesinler. Benim için etik değil. Adam da zaten hiç dokunmaması gereken bir paraya burnunu sokuyor. Engelli bakımı çok masraflı ve zahmetli bir iş yani destek olacağına kendi payını ayırıp alıyor paradan valla tam cinnetlik

Uyenin zaten 2.el kiyafet konusu da vardi. Zor zamanlar gecirdiler ve bu kadin hep sabretti. Bu kadinda bir insan elbet kiyafete ihtiyaci olacaktir.

Bakım parası tamamen çocuk bakımı için destek olarak verilir süslenmeye değil. Ha kendine gelen maaşla alıyorsa alsın ama karı koca burda bakım parasını da kırışıyorlar gibi bir ortam var. 4 tane elbiseyi bir zahmet birbirlerine borçlanarak ve borç olarak bahsi geçen parayı bakım parasından alarak ödeşmesinler. Benim için etik değil. Adam da zaten hiç dokunmaması gereken bir paraya burnunu sokuyor. Engelli bakımı çok masraflı ve zahmetli bir iş yani destek olacağına kendi payını ayırıp alıyor paradan valla tam cinnetlik
Hayır ben işin resmi tarafını açıkladım, eşinin yaptığı zaten hoş değil. Bakım parası yani engelli aylığı ayrı, bakıcı parası ayrıdır. Muhtemelen konu sahibi ikisini de alıyor. Ama bakıcı parasından harcamıştır diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar bir ben kaynana konusu açmamıstım bende açtım tam oldu.
Daha önce de demiştim deprem bölgesindeyim kayınvalidem konteyner da ve yanında eşimin ısrarı ile beş gündür kalıyoruz.
Geldiğimde bir kaç gün kalıp gideceğim dedim eşimle yanında tartıştık diye çok ağır şeyler söyledi kayınvalidem. Boşanmak istiyorsun ama oğlumu havada kaparlar dedi. Dedi de dedi damarıma bastı durdu. Sonra da ağlayıp kızına gitti yakında olduğu için.
Geldikten sonra yakında bir mağaza gördüm ve orda pahalı olan ve hep giydiğim elbiseleri yarısından da ucuza buldum. Görünce eşimi ikna etmek için gelip konuştum baya zor ikna olur para konusunda çünkü. Neyse ikna ettim dört elbise almak için ama eşim bunu borç olarak aldı. Yani bu parayı bana geri verirsin dedi. Tamam dedim . Kayınvalidem akşamında başladı hala çocuk gibisin hoc olgun olmuyorsun kocana yardımcı ol biraz araç almak istiyor dedi bende neyim var ki olayım dedim. Alışveriş yapma bu kadar gerek yok biraz biriktir hastalık seninki deyip durdu. Ben sadece sustum ayıp olmasın diye ama içim içimi yedi eşim hiçbir şey demedi çünkü.
Sonra kayınvalidem konudan konuya geçip bana bakar mısın dedi ve bende yok bakamam dedim bunun üstüne ağzına geleni dedi. Antidepresan kullanıyorum zaten çok sıkıntıya gelemiyorum diyorum kendisine de. Ben sana mı kaldım ne oluyo sana ne bulduysa dedi aileme bile laf etti ben yine sustum anne bişey demedim abartma dedim. Çıktı gitti kızına orda da kayınpederimi aramış şikayet etmiş beni evden kovdu demiş şimdi beni aradı ve senin derdin ne diye bağırdı bana.
Arkadaşlar sizce ben ne yapıyorum eşimin parasıyla eşya almam kötü mü? Eşimin tek kelime etmemesi normal mi?
Ne desem battı ne yapmalıyım sizce?
Hiçbiriniz normal değilsiniz, bence evinize gidin kayınvalide de falan kalmayın, çok saçma mevzular dönmüş...

Bakım desteği engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere yapılan destektir.

Borç kısmı engelli çocuğum var maaşını alıyorum bakım ücretini yani hepsini olmasada yarısını alıyorum bir kaç aydır borç dediği o
1. Ortada aile yok, bir grup insan toplanmış ailecilik oynuyorsunuz.
2. Engelli çocuğun maaşı sadece o çocuğun ihtiyaçları için harcanır.

Back
X