• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ve nişanlım düğüne çağırmadı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Offf,
Nisanliniza bu sebeple beni saymadiniz bla bla mi dediniz.

Ay yazik ya,
Genc yasinda insanlar ne cileler cekiyorlar. Sevabina birisi gence akil verse de bu sacmaliklara izin verme dese.

Size de tavsiyem, hayati zorlastirmayin, ne kendinize ne sevdiklerinize. Böyle bir sayma bicimi yok, boyle bir sevgi de yok. Nisanlilik, evlilik de böyle bir sey degil.

Ama biz nişanlıyız artık kaynanayla gitmesi yakışmaz
Bazıları "gelin" olarak doğuyor sanırım. Arabada ön koltuk savaşları da başladı mı? X ister Y yapar baskılı mutfak önlüğü de aldınız mı? :deli:
Nişanlı olunca ne oluyorsa artık, bir güncelleme geliyor sanırım. Adam 25+ yıllık anasıyla düğüne gidemiyor nişanlısı olmadan. :KK53:

böyle evlilik, nişanlılık vs üzerine büyük büyük hayaller kuruyorsunuz sonra acı gerçekler fena çarpıyor haberiniz olsun.
nişanlıyı birak evlenince de bazen sizsiz bir yerlere gitmeleri gerekebilecek, adam annesiyle dügüne değil cenazeye gitse yine aynı tepkiyi verirmiydiniz acaba merak ettim.
ay nisanlimin koluna girip cenazeye gitmek benimde hakkim demezsiniz inşallah 🙄

Dıdıdıdın dıdısının düğününe gidecek motivasyonu bulabiliyor musunuz kendinizde pandemi varken ?
Bileziklerinizi de başka düğünde şıngırdatırsınız inşallah .
Valla ben hayatım boyunca sadece bi düğüne gidemedim diye üzüldüm. O da Ankara’nın en pahalı otelindeydi. Bi daha tövbe gidemem diye üzülmüştüm :rolleyes:

faturalar coşmuşşş yakınımızda savaş çanları çalıyorr çocuklar lgs ya da üniversite sınavı için ağır stres altında gençler de kpss.virüs gene coştuu ama düğüne gidilmeli tabi kiii.nasıl çağırılmaz skandalllllllll
Böyle insanlara birşey olmuyor ya. Varaklı salon takımında oturur, Türk kahvesini içerken gelin evi izlerler, yine olan bize olur :KK53:

evlenince de konu açar:kaynanam sık sık bana geliyor nasıl kurtulmalıyımmmm
Ay çevremde bir aile var. Acayip zenginler, gelinleri de sırf kayınvalidesinden kurtulmak için işe girdi. :D
Kayınvalide her gün akraba oturmasına götürüyordu kızı. Nerede toplantı, oturma, düğün, nişan var hepsine sürüklüyordu valla. Kız bıktı, işe girdi. Bu sefer de işten çık da gezme gezelim diyormuş. Hayır bir de izin günlerinde yakalıyor kızı, yine pes etmedi. :KK53:
Yav bir de bazılarının hiç derdi yok galiba. Polyanna gibiler ya, neymiş düğüne çağırılmamışmış. :olamaz:
Biz yetişkinlerin dünyası bu kadar pembiş değil.

Onlar bizim nişana ailecek cümbür cemaat geldi ama
Şu an anlamıyorsunuz ama nişanlınız düğüne davet etmeyerek size ne büyük iyilik yapmış evlenince anlayacaksınız, sizin nişana cümbür cemaat gelen uzak akraba, her düğün nişan organizasyonlarına katılırsanız siz evlenince evinize de cümbür cemaat gelir yandım Allah dersiniz.

Evlenince eş akrabalarından uzak durmanın metodlarını aradığınız konular açmak istemiyorsanız fazla sıkı fıkı olmayın 😉

Nişanlımın akrabasının bu akşam düğünü varmış. Arabayla yarim saatlik bir mesafedeydi. Uzaktan akrabaymış. Ne nişanlım ne de kaynana beni çağırmadı
Kaynanamla nişanlım ikisi gittiler ben bozuldum. Nişanlımada söyledim beni saymadınız çağırmadınızdiye uzaktan akrabamız sıkıcı insanlar gerek yok ben bile çok bunaldım dedi. Ama insan nezaketen yalandan çağırır. Bende nişanlımın koluna girip gitmek isterdim. Çağırmasa bile açıklama yapabilirdi uzak akrabamız hani sıkıcı gelmene gerek yok falan diye
Demekki uygun gormedıler .Kocan deil daha kendıne gel .Derdın yok heralde .

Bazıları "gelin" olarak doğuyor sanırım. Arabada ön koltuk savaşları da başladı mı? X ister Y yapar baskılı mutfak önlüğü de aldınız mı? :deli:
Nişanlı olunca ne oluyorsa artık, bir güncelleme geliyor sanırım. Adam 25+ yıllık anasıyla düğüne gidemiyor nişanlısı olmadan. :KK53:

"Yeni gelin" triplerine girecegini asla tahmin etmediğim bir arkadaşim vardi. Adetle gelenekle vs işi olmayan modern gorunumlu nebileyim, cilginlar gibi gece hayati olan hizli bir kiz arkadaşim evlendi veee ne göreyim sangir sangir bilezikleri kollarina dizip dugunlere gidip kollarini gostererek fotograflar, yeni gelin sunumlari vs resmen yeni bir mod yuklendi kiza. Cocugu oldu sonra instagrami sadece sunum coluk cocuk, akrabalarla kisir günleri ve koçişkolu paylasimlarla dolmuştu. Degişimini hayretle izledim.

Sonra boşandi. Direkt eski bekar hayatina geri döndü bir anda kayboldu evli kadin modu. 😂😂😂 Agzim acik kaldi. Evliyken giydikleri ve bekarken giydiklerine kadar farkliydi. Bir imza, bir yuzuk neler yapiyor be insanlara😁

Muhtemelen düğüne çağırılmamayı beni ciddiye almıyorlar diye yorumladınız.

Bence tam tersi kendilerinin söylene söylene gittiği bir düğüne sizi çağırmayarak sizi çok sıkıcı bir geceden kurtarmışlar.

Uzaktan akrabaların kaynana ve nişanlınız ile doğru dürüst bir sohbeti yoktur, nişanlı olduğunu bile bilmiyorlar. Dolayısıyla sizi düğün sahibi çağırmamıştır.

Nişanlınızın ailesi ile görüşen yakın akrabalar sizi çağırmasalar anlarım da bu durumda dert etmeyin. Sıkıntıdan bayılacaktınız sizi kurtarmışlar.

Ama biz nişanlıyız artık kaynanayla gitmesi yakışmaz
Niye yakışmaz pardon sizden izin mi alacaklar.Annesiyle gidiyor eski sevgilisiyle mi gidiyor da yakıştıramıyorsunuz.Benim 15 senelik eşim heryere bütün davetlere düğünlere birlikte gidiyorlar annesiyle gayette yakışıyorlar mutlular.Ben kv görüşmediğim halde hiç karışmam karışmayada hakkım yok .O da benim aile ilişkilerime karışmaz karışamaz.Eşimle de çok mutluyuz problem yok.Sizde böyle şeyleri kafaya takmayın mutsuz olursunuz.Gitmek istediyseniz de bende gelmek istiyorum deseydiniz

Nişanlımın akrabasının bu akşam düğünü varmış. Arabayla yarim saatlik bir mesafedeydi. Uzaktan akrabaymış. Ne nişanlım ne de kaynana beni çağırmadı
Kaynanamla nişanlım ikisi gittiler ben bozuldum. Nişanlımada söyledim beni saymadınız çağırmadınızdiye uzaktan akrabamız sıkıcı insanlar gerek yok ben bile çok bunaldım dedi. Ama insan nezaketen yalandan çağırır. Bende nişanlımın koluna girip gitmek isterdim. Çağırmasa bile açıklama yapabilirdi uzak akrabamız hani sıkıcı gelmene gerek yok falan diye
Bizim toplumun bir sorunu daha. Yalandan çağırmak -çağırılmak, mış gibi yapmak ,alınmasın gücenmesin diye söyleyememek, başka planı olduğu veya hiç planı olmadığı halde hayır diyememek, sınırını bilmemek... uzayıp gidiyor.
Sizi çağırmak istemedikleri halde yalandan çağırmaları ve sizin de istenmediğiniz yere gitmeniz nezaket mi oluyor?

Nişanlınız söylemiş işte sıkıcı uzak akrabalar diye. Gitmiş olmak pahasına kaynananızın akranlarında ne işiniz var? Ayrıca bu size güzel bir fırsat. İleride sınır koymak istiyorsanız bunu kullanın. Seninle veya sensiz gideceğim yerler olacak tabi deyin. Kayınvalideniz başta olmak üzere müstakbel eşinizin ailesiyle karşılıklı mesafeli olursanız kafanız çok rahat eder. Benim bu hayatta öğrendiğim şey, saygı sevgiden önce geliyor.

3 senedir evliyim iki kere düğüne götürdüler altınlarımi takip giyinip süslenip buda bizim gelnimiz diye millete göstermelik oldum. Üstelik kaynatam yaşlı olduğu için pastayı bile yemeden kalktık. Diğer düğünde kaynatam evde kalmıştı onun için yine pastayı yemeden takıyı takip kalktık. Giyinip suslendigime dahi değmedi. Bir daha asla bir dugunlerine gitmeyeceğim. Üstelik düğünde eşim niye bilezikleri takmadın. Takmadım dedim . Oda demişti ki yediğimi düşünürler. Yani sırf göstermelik herşey hava atmak için saçma sapan şeyler işte insan bunun için uzulurmu .

‘ Ben de nişanlımın koluna girip gitmek isterdim.’
Bu nedir ya hayattaki var olma amacınızı nişanlanarak mı tamamladınız? Daha saçma ne olabilir dedikçe gerçekten fazlasını okuyorum burada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X