(kaynanam) yardım edin sizce ne yapmalıyım

BENW

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
98
0
16
İzmir
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum arkadaşlarım var ama onlara açılamıyorum. Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var , kısaca konuyu size anlatayım 10 ay oldu eşimle evleneli kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz. Sorun şu kaynanama biri oturmaya gelsin hemen bizi çağırıyor ben çalışıyorum işten yorgun geliyorum bazen gitmek istemiyorum. Kaynanam surat asıyor , eşimde kaynanama biri geldiği zaman yani bazen yapıyorum yorgun oluyorum gitmek istemiyorum bu yüzden ilk başları hep tartışıyorduk şimdi artık eşimde böyle davranışıma alıştı ama yinede arada ufak tartışmalar oluyor. Kaynanamın birde şu huyu var gezmeye gidilecek bana sormadan gidilecek kişiye haber veriyor geliyoruz diye . hemen apar topar işin yoksa hadi gel gidelim demesi beni sinirimi bozuyor . bir kere uyardım onu ya benim işim olabilir plan yapabilirim bana sormadan karar verme diye ama yine aynı ne yapayım tekrar konuşsam mı? Bir yere gidilecek onu istediği zaman illa gidilecek. Bide bayramlarda 1. gün ü eşimle biz bayramlaşma’ya çıkıyoruz akrabaları dolaşıyoruz tabi 2, günü köye gidiliyor kaynanam tarafı hep beraber toplanılıyor. 2, günüm öyle geciyor. Bu gün gidilecekse bir yere illa gidilecek. Eşimde biz bayramların 2. günü böyle hep toplanılırız diyor ama hep onların dediği oluyor. Bu bayram’da benim annemlere gidilcek hep beraber toplanılacak diyeceğim acaba eşimin tavrı ne olacak. Sizce ne yapmalıyım hep onların dediği oluyor rahat etmek istiyorum. Eşim beni çok seviyor ama bazen de böyle kaynanamdan dolayı tartışabiliyoruz Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım?

Tek ve kesın çözum taşın arkadasım alt ust olunca ne dersen de ne yaparsan yap hep beklerler..gıcık kaynana tipi napcann..

eşini en iyi sen tanırsın tavrının ne olacağını.eşini karşına al.bayramda kendi ailenin yanına gitmek istediğini söyle.benim kv kim gelse çağırıyordu bazen istemeye istemeye gidiyordum bazende bir mana bulup gitmiyordum.bilirim bu duyguyu gitmek istemediğin halde gelmiyor diye suçluyacaklar diye gidip gelmemekle arasında kalıyordum.bayramların 3 günü zehir oluyordu.bayramın 1.günü el öpme.2.ve 3.günüde misafirleri geliyordu.eşime sonunuda konuşa konuşa bunu kabul ettirdim.oda annesinle konuştu her gelen kişi için bizi çağırma.bizimde kendimize göre işimiz var dedi.bazen yine oluyor ama eskisi gibi değil ne günlerdi.

Offf söyle insani mecbur birakmalari,sanki zorunluymussun gibi davranmalari yok mu
Ne saniryorlarsa artik kendilerini....
Konus bence de esinde bu sebepten seninle arasini bozarsa ona da bravo!!

canım guzel guzel anlatınca olmaz anlamazlar, teorıde bırakma olayı pratığe geçir..kırmadan bahane uydur uygula sureklı bahane uydur bı sure sonra sana sormayı ona gore plan yapmayı öğrenecektır.. eşini de kayınvalıdenın emri vakilerine hiç karıştırma bence bırebır hallet.. bayramlarda annenlere gıtmek senin en dogal hakkın bu konuda tavrını koymalısın..

Son düzenleme:
Kesin ve kararlı olduğunuzu mutlaka göstermelisiniz..
Tutumunuz hep aynı ve dengeli olmalı ki BENW böyle bir kızdır,bunu kabul eder bunu kabul etmez diyebilsin.
HAYIR demekten asla çekinmeyin..
Hayır demek ayıp değil,tavrınız kesin ve tutarlı olduğu sürece hemen anlamasa da zamanla anlayacaktır..
Henüz yeni evlisiniz ve taviz vermezseniz bundan sonra rahat edersiniz.
Çalışıyor olmanız avantaj sizin açınızdan,kayınvalide etkinliklerinin çoğundan muhaf oluyorsunuz aslında..

Ben de benzer şeyler yaşamıştım yeni evlendiğimde..
Kayınvalidemle altı üstlü oturmasak da aynı şehirdeyiz,beni arayıp bilmemkimlere gideceğini ve beni de geçerken
alacağını söylerdi..
Ben telefonda kesin bir şekilde gelmek istemediğimi söylediğim halde 1 saat sonra kapımda biter..
''aaa sen hazırlanmadın mı daha,hadi giyin bekliyorum'' derdi
Tlf.da beni ikna edemediği için kapıma gelip emrivakiyle yaptırabileceğini sandı ama
yanıldı..
Bu defalarca böyle oldu,hep yumuşak cvp.lar verdim..
Ve en sonunda yine bir gün kapımda bittiğinde..
Çok açık ve net HAYIR dedim,günlerinize katılmayacağım,''istemiyorum'' yeterince açık mı diye sormuştum...

Peki ne oldu dersen,bıçak gibi kesilmedi tabi ..
Kapıya dayanmıyordu artık ama tlf. açıp 2 lafın arasına sıkıştırıyordu ''ayy fatma teyzenlere gideceğiz,seni çok özlemiş arakorya'yı mutlaka bekliyorum'' gibi cümleler(fatma teyze hayatında beni 2 kere görmüş mü acaba )
veya eşime duygu sömürüleri yapıyordu vs vs...

En sonunda eşim devreye girmek zorunda kaldı benim sıkıntımdan haberdar olunca...
Ve beraber gezmelere gitme konusunda ısrarlar bitti..
Ama sadece bu konuda..
Yine de o zamanlara nazaran rahat sayılırım..

Ne kadar isikrarlı olursan tavır ve tutumlaında,ilerde o kadar rahat edersin

bazıları güzellikle söylemekten anlamazlar canım yanii zor idrak ederler durumu
bizimkide israr ederdi 50 defa artarda söylerdi ilk önce kırmadan söyledim yok anlamadılar baktım ben geriliyorum
ya ben hayır diyorsam hayırdır değişmez kararım dedim ve ister uzak ol ister yakın farketmez araya seti çekersen ona göre davranıyorlar ne kadardır evli olduğunun bi önemi yok
ve ne olursa olsun sakın eşini karşına alma hep arkana al ona güzellikle anlat nedenlerini
kayınvalideler de hep öyle yapmaz mı oğullarına gelince masum rolüne girip bize diş çıkartırlar haa işte aynısını sende yap elini ayağını çeker senden
kocana evlendiğinizi ayrı bi aile olduğunuzu anlat sakınnn ailenle ailesini kıyaslama senin ailen benim ailem tavrı en hatalı olanıdır ben çok yaptık ilk zamanlar ama şimdi oyunu kuralına göre oynuyorum

canım sağol yorumların için çok teşekkürler, hiç kimseye açılamıyordum bu yorumun içimi ferahlattı sağol. Seninle aynı şeyleri yaşamışız ilk başları eşimle çok tartışıyorduk eşim bu davranışlarıma alışmaya başladı. canım bide kv ailesinle çok görüşüyor doğal olarak benide anlaması lazım . Bende ailemle ağabeyimle çok görüşmek istemem yanlış mı?

yapabileceğin en iyi ve kesin çözüm ordan taşınıp uzak bir yere gitmek

Canım maalesefki yumaşaklıkla kırmadan söylemeye devam ettikçe hiçbir şey değişmeyecektir çünkü anlamak istemiyorlar. Kesin ve gerekirse sert bir dille konuşacaksın ya da en son çare eşin annesini karşısına alıp konuşacak başka çaresi yok. Ben 11 yıldır evliyim benim kayınvalidem de aynısıydı hala da yapıyor bazen ama eskiye nazaran daha az bir gün akrabaları gelecekmiş bende annemlere gitmiştim annem de yazlıktan gelmişti yaklaşık bir aydır görmüyordum arıyor ikide birde ben akşam sana söyledim misafir gelecek diye dedi 1-2-3 derken en sonunda patladım misafir gelecekse sana gelecek bana değil ya dedim. Akşam 7-8 gibi gittik oraya eşim mutfakta ne ikide bir arıyorsun bizim de kendimize göre planlarımız var size göre mi plan yapıcaz yeter artık dedi. Ama tabii daha 4 gün önce cumartesi arkadaşım geldi bize haftanın 6 günü çalışıyor kadın bir gün izni var onda da aradı sana gelicem müsaitsen diye bende tabii dedim benim 2 onun 3 çocuğu var ev curcuna kaynanam hop aradı yaprak aldım pazardan oraya getireyimde sarıverin diye benim gözler pırtladı yerinden nasıl yani dedim yarın kaynına süpriz doğum günü yapacakmış bizim kiler (onlar da yeğenleri) sarma istediler ben saramam getireyim orada bir saatte sararsınız ikiniz hızlı sarıyorsunuz dedi bende yeğenlerin süpriz doğumgünü yapacaklarsa sarmayı da sarıp getirsinler bir zahmet hayır saramam şimdi dedim. Ertesi günü doğumgününe bir şeyler yapıp gittik sardığı yaprak 250 gr. bumuydu saracağın yaprak dedim bunu bize mi getircektin siz sarın diye onca yolu gelmeye değmez gelene kadar sarardın zaten ayıp artık dedim hiç sesi çıkmadı hem de bunu iki oğlunun yanında söyledim. Sende lafını esirgeme nasıl alıştırırsan öyle devam eder. Bu arada bende ne kadar doluymuşum senin konunda bahane olmuş sanki

kesin tavrını koymam gerekecek senin şu an yaptığın ne ''şiş yansın ne kebap ''usulü yanlış ve eşinlede bazı kavgaları göze alacaksın buna hazırsan değişim olacaktır ,ah şu kaynanalar dışarıda çalışmamıştır seni anlaması imkansız , senin ona sürekli uymanı isteyecekt,ir bu mümkün değil ,sen onun kızı değil gelinisin ,artık dişini göster!!!

Kararlı ısrarcı ve saygını bozmadan mücadele et. Bak ben de yenı evlıyım 4 ay olacak neredeyse. Aynı katta değiliz ama aynı şehirdeyız araba ile 10 dk sürüyor. İlk ay kim gelse cagırıyorlardı bizi de ya da yok balık aldık fazla aldık beraber yıyelım gelın yok borek yaptım beraber yıyelım gelın vs. İlk ay sesımı cıkarmadım gıttım baktım arkası durmayacak eşimle bir tartıstım o da benımle tartıştı. İlk basta benı sındırmeye calıştı ikna ederım sandı ugrastı ama baktı kı ben gayet mantıklı gayet haklı şekilde kendımı savunuyorum bıkmadan usanmadan o da anladı artık benı boyle kabullendı ve benım dusuncelerımı de kabullendı.

Normalde hıc kavga etmeden gitmek ıstemedıgımı soyledım ama ınatlaştıysa kavga çıkardım. Ben aılemı km lerce uzakta bıraktım ayda yılda bır gormeyı senın ıcın goze aldım sen de aynı fedakarlıgı yapmak zorundasın dedım. Benımkiler de ıster 3 gunde gormek onlar da ozler ıster ama ben kendı yuvam ıcın onların hasretıne katlanıyorum vs bunun gıbı cumleler kurarak ona kendımı anlattım o da ailesi cagırdıkca gerı cevırmek zorunda kaldı. Gerı cevırınce bazen eşime surat yaptılar o da bana yansıttı iyice kavga ettık ama hiç pes etmedım çünkü haklıydım çünkü çalışıyordum ve kendı aıleme vakıt ayırmak eşimle başbaşa guzel vakıtler geçirmek istıyordum.

En son bır yere daha cagırdılar yorgunum yenı sehır dısından geldık gıdemem dınlenmem lazım yarın iş var dedım dıye uste cıkmaya calıstı yok ben gıtmek ıstemıyormusum başndan verı falan fılan. Ben de bır hırçınlaştım o gun gitmedık aılesı aradı aradı eşim acmadı olay buyuyunce anladılar artık bızım yuva sarsılıyor gelın de oyle her kahrı cekmez bırakır gıder oglumuzu dıye gorduler gerı cekıldıler. Ben de rahatım artık. Haftada 1 görüşüyoruz yetiyor fazlası yok. Bu kadarına da ses cıkarmıyorum normal gelıyor. Onlara karşı da saygısız olmadım hiç bana kötü dyeceklerı hiç bir koz vermedım ellerıne.

neden yanlış olsun senin en doğal hakkın aileni görmek, ziyaretlerine gitmek.git boşver kimseyi takma kim ne demiş kim ne etmiş.bunu demezlerse başka birşey bulup diyecekler.nasıl eşinin,kv inde görüşmek için can attığı ailesi,akrabaları varsa seninde var.baştan taviz verme sonradan başlarına çıkarlar.kavgasız dövüşsüz istemediğini söyle.biliyorum hayır demekten zorlanıyırsun benim gibi ama buna bazen mecbursun.bizede ortak arsa yada ev alalım dediler sizlen ortak istemiyorum demedimde başka şekilde dedim.çünkü öyle desem bizi istemiyor diye beni suçluyorlar.ne yapayam bende mecbur onların ağzına o lafı vermemek için biz farklı planlarımız var,o semtten istemiyoruz,araba düşünmüyoruz diyorum.içimden geçen halbuki sizlen oratak hiçbirşey almam.daha önce aldıkta ne oldu.elimizden hepsini aldınız olacak ama susuyorum.eşimin annesi çok kavgacı huzurumuzu kaçırır sonra.[/COLOR

bence bu bayramda benim aileme gitmeliyiz die diretmelisin.sonuçta yeni evlisin. şu anda tavrını belli ettin ettin yoksa ömür boyu taviz vermek zorunda kalırsın.

kv yi muhattap alma.sen eşini ayarla.kötü olmadan isteklerini dile getir.anlayacaktır.yok anlamıyorsada kavga et.ama orta yolu bul derim.

yavru kuşum alt üst oturuyosunuz ev sizin sanırım satın taşının ya da önceden kabul etmeseydin keşke nişanlıyken deseydin taşınalım diye ama artık olan olmuş bi yolunu bul taşın

ilk şık taşınmak
ikinci şık kaynana yumuşak bi dille anlat
anlamıyorsa üçüncü şık eşin oda anlamıyorsa
kaynanaya agzının payını verme vakti gelmiştir demek oluyor

biz daha önce kv ile oturduk bir dönem,daha sonra aynı mahallede bir eve taşındık. ben çalışmadığım için k.v bmisafirlik olsa aynı şekilde emrivaki yapıyordu,biri gelse keza öyle gelemem yapamam desem küsüyordu. ben defrs çalışıyorum, çocuk da küçük diyordum daha israr ediyordu kötü ben oluyordum,eşimde dışarda çalıştığı için niye gitmiyorsun falan diye gönül koyuyordu. neyse zamanla alıştırdım duruma,ama aynı mahallede oturmaktan illallah ettim,güzel havalarda eşim bana çocuğu arabasına koy çık yürürüşyap evde sıkılma diyordu bir iki kere çıktım.bir gün k.v aradı nerdesin diye çemkirdi bana. bende ağzının payını verdi kocamın haberi var sen ne diyorsundiye. neyse son oldu.ama uzakta olmayı tercih ederim.

su aralar eşimin işi dolayısıyla biz de yanındayız, ve uzağız kafam öyle rahat ki daha önce eşimle k.v görümce yüzünden tartışırdık şimdi yok öyle birşey.

ve bi kıymetliyim şu aralar.

birde şöyle bir gerçek varki başlarda k.v ısrar eder gelin yiyelim birlikte illa her akşam gelin filan ama biz gelinler sinir oluruz. ama zamanla onada alışıyor insan,bazen işime bile geliyor yemeği orda yemek, tabi k.v de de biz gelinlere alışıyor. herşey zaman meselesi bence. tabi tüm ipleri de onların eline vermemek lazım

şu taşınma lafına çok uyuz oluyorum insanların durumları taşınacak kadar kolay değil ve paralıdı değil ne sanıyorsunuz yahu ?
zaten bunu yapabilse buraya bu yazıyı dökmez hayat bu kadar kolay değil, yazanında taşınacak kadar aklı var ama bunlar görünürden çok zor durumlar , uzuktan davulun sesi hoş geli,r misali ..................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…