Kaynanam !

@Kimene28 yorumları okumadım sadece senin yazdığın ilk kısmı okudum, evet benim eski kv ile çok benzer. Fakat fark şu ki bu kadın onun kadar şeytan değil çünkü aileni oğlunun yanında yapıyor. Benimki hep arkadan yapardı, tek kaldığımızda benimle konuşur, arkamdan dolap çevirir dedikodu yapar, oğlunun yanında melek gibi davranırdı, tabi yapmacıklığını ben çok iyi anlardım.

Burda eşin olacak kişinin tavrı çok önemli. Onun tavrına göre ilişkiniz düzgün de gidebilir benim gibi boşanabilirsiniz de. Henüz nişanlıyken bunları görmen çok güzel aslında. Nişanlını çok iyi gözlemle ve test et. Buna göre kararını ver. Yolun açık olsun.

Bana ailesi ile tanismadan önce onlar yaşli hatalari olabilir seni kiracak bir sey yaparlarsa anlayiş göster ,saygini ol ,gerisini bana birak demisti . Ben anlamamistim sebebini sordugumda yaşli insanlar patavatsiz olabiliyorlar bazen yoksa iyi iyi insanlar vs diye devam etmisti konumuz. Ah işte insan bilemiyor ne yasayacagini. Allah yardimciniz olsun beni de bu akibetten korusun insallah

Tatlım bana da sadece aileme saygılı ol yeter, tek istedikleri birazcık saygı sevgi demişti. Yaşadıklarım kk da mıh gibi duruyor. Önemli olan tavrı, sözlerine inanma erkeklerin çünkü bir anda tam terse dönebiliyorlar.

hah işte beklediğim laf bana bırak diyorsa asla onları suçlu görmeyecek
ben konuşurum vs vs diyecek ama konuşmayacak ve illaki patlama noktasına geleceksin :kahve:

+1000 benimki de böyle demişti sonuç onları asla suçlu görmedi bir de boşanmadan önce başkası olsa benim aileme böyle davrandığın için seni çoktan bırakırdı dedi

Anlayacak bir kadin olsa zaten konuşurum. Oglu aylardir ugrasiyor her aradiginda ayni cevabi aliyor ama kadin vazgecmiyor . Beni mi dinleyecek sanmam aksine bana ayar vermeye çalişti diyecek konusacak da konuşacak. Ben ona kibar da olsam kaba da olsam akibetim ayni . Nişanlini araci yapma demissiniz nişanlima ne diyecegini nasil anlatacagini bilmiyorum ki. Nişanlimin gećmişinde bir nişanlilik var kaynanam yüzünden ayrilmislar anlattiklarindan belli ama kaynanam kizla annesine yapmis yapacagini kiz atmis nişani. Daha sonra bi kizla sevgili olmus kaynanam onu da istememis benimki inat etmiş ben istiyorum diye ama kaynanam kizin annesiyle konusmus ondan sonra olan olmus o kiz da ayrilmiş . Biz sevgiliyken tanismadik ailesiyle zaten ,evlilige karardan sonra tanistik sonra söz nişan vs işte . Simdi benle ugrasiyor ama beni seviyormus istiyormus falan filan. Hikaye.. bu kadinla sakince ne konuşabilirim konussam da anlar mi ?. Baktim herkes havliyor kimse beni duymuyordu, ben de olanca gücümle havlamaya basladim misali olacagim gibi geliyor

Nişanlının geçmişi bile eski eşle aynı::O:OO Tatlım karar senin ama geleceğin benim gibi 6 yıllık evlilik sonrası boşanma olmasın 1000 kere düşün. Bak aynısı kv yüzünden atılan 2 nişan, ciddi düşünüyorum diye başlanan ilişki ve yaşananlar aynı.

Kv noldu bilmiyorum ama bugün beni aradi beni ne kadar çok sevdiginden anlayişimdan hoşgörümden bahsetti. Ailenden de senden de Allah razi olsun ben çok memnunum sizden dedi. Tek dilegi huzurlu bir yuvamizin olmasiymiş , kendi bugün varmiş yarin yokmuş gözünün görmek istedigi tek şey bizim mutlulugumuzmuş. Dönüşümün sebebini bilmem ama ben bunu begendim. Sizin yorumunuz nedir ?

Fake atmış canım asla yeme bunları. Kv nin dedikleri bile birebir benimkiyle aynı. Sonlara kadar okuyunca ayrılmak istemediğini anlıyorum, sen bilirsin ama tekrar tekrar düşün derim.

Nişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
daha evlenmeden,görümcelerim kaynanam kelimesine başlamışsın.maalesef onlar kadar sende ön yargılısın.hiç sevmeye saymaya çalışmıyor,tamamen kaynana elti görümce moduna girmişsin.geçmiş olsun:duduk:

Sonradan keşke dersiniz. Bi kadın oğlunu paylaşamıyorsa paylaşamaz huyu o yaştan sonra değişmez
Valla benim büyük abime annem çok düşkündü diğer abimle ben açıkça bilirdik onu çok sevip önemsediğini ama abim evlilik kararı aldı annem ne dolap çevirdi ne şeytanlık yaptı destekledi mutlu olsun istedi ve on yıl geçti önemli olan mutlu olmasını istemek bence asıl sevgi düşkünlük budur.

Valla benim büyük abime annem çok düşkündü diğer abimle ben açıkça bilirdik onu çok sevip önemsediğini ama abim evlilik kararı aldı annem ne dolap çevirdi ne şeytanlık yaptı destekledi mutlu olsun istedi ve on yıl geçti önemli olan mutlu olmasını istemek bence asıl sevgi düşkünlük budur.
Haklısınız ama anneniz demekki gördüğü saygılı gerçekten çocuğunun mutluluğunu isteyen biriymiş ama bu konudaki kadın demekki evlenmesini istemicek gelinleri kıskanacak derecede paylaşamıyor. Bnm ailem eşimi çok sever çocukları gibi hep yanındalardır. Ama kardeşim evlense annem geline böyle davranmaz açıkçası. Kıskanır paylaşamaz. Sesini hiç çıkarmaz ama soğuk durur.

Haklısınız ama anneniz demekki gördüğü saygılı gerçekten çocuğunun mutluluğunu isteyen biriymiş ama bu konudaki kadın demekki evlenmesini istemicek gelinleri kıskanacak derecede paylaşamıyor. Bnm ailem eşimi çok sever çocukları gibi hep yanındalardır. Ama kardeşim evlense annem geline böyle davranmaz açıkçası. Kıskanır paylaşamaz. Sesini hiç çıkarmaz ama soğuk durur.
Bende görücü usulü evlendim... Gün geldi kaynanam seni ben beğendim dedi sanki beni beğenen yokmuşta bir o beğenmiş gibi türlü türlü numaralar gece uyuyamamalar yok ağlamalar oğlum beni unuttular neler neler yani gerçekten şaşırıyorum gören der zorla elinden aldım kapılarında yattım o kadar komik ki🤣

Yaa cok gicik bisey senin kynanan ve gorumcelerin benm kaynanam hicc biseye karismaz ve nasi istiyosaniz ole yapin der hatta oturur esim kayinvalidem kayinbabam esim ben iceriz raki falan allahm yuzume gulmus ya:bicak:

Aşkınızdan ölüyorsanız ayrılmayın.
Bir ömür bu kadınla mücadele etmeyi, sinir harbi yaşamayı, eşiniz annesini korudukça ondan soğumayı ve mutsuz olmayı yahut içiniz öfke içindeyken gülümseyerek politik olmayı göze alacak kadar seviyor musunuz?
Eşinize rol yaparak annesini bunları yaparken dürüstçe annesinin niyetini anlatamamak, dürüstçe duygularınızı anlatmaktan korkarak eşinizle mutlu yaşamak dürüst birinin yapabileceği şeyler değil.

Bence şimdiden resti çekin annesini melek görmeyi bırakmıyorsa ( ona melek olabilir ama size değil) ilişkinizi bi gözden geçirin.
Bir ömür başınıza bela olur bu kadın. Bir ömür...

Tam benim yaşadıklarımı yazmışsınız evet birebir bu duygular ve yitip giden evlilik , zaman, duygular.

Fake atmış canım asla yeme bunları. Kv nin dedikleri bile birebir benimkiyle aynı. Sonlara kadar okuyunca ayrılmak istemediğini anlıyorum, sen bilirsin ama tekrar tekrar düşün derim.
Yorumlarina çok teşekkürler. Çok benzedigi için ben de bocaliyorum sonunda ayrilik olacaksa evlenmeden olmali. Her seyi açikça konustum detaylari özele yazdim. Pek iç açıcı olmadı nasip diyorum bakalim.

daha evlenmeden,görümcelerim kaynanam kelimesine başlamışsın.maalesef onlar kadar sende ön yargılısın.hiç sevmeye saymaya çalışmıyor,tamamen kaynana elti görümce moduna girmişsin.geçmiş olsun:duduk:
Sevmeye, saymaya çalişmadigimi nerden çikardiniz ? Konunun tamamini okudunuz mu ? Önyargili derken ? Neyini sevmeliyim mesela örnek verir misiniz anlattiklarimin icinden (ki daha yazmadigim çok şey var ) ? En sevilesi hareketi ve sözü hangisi sizce bir seçin ben de bakayim sevmeme yardimci olursunuz böylece.

Yorumlarina çok teşekkürler. Çok benzedigi için ben de bocaliyorum sonunda ayrilik olacaksa evlenmeden olmali. Her seyi açikça konustum detaylari özele yazdim. Pek iç açıcı olmadı nasip diyorum bakalim.

Kimseyi dinleme içini dinle, zaten en doğrusunu söyleyecektir. Sana ayrıl diyemem ama gidişat açısından evet çok benziyor. Bir erkek eğer herşeyi annesine anlatıyorsa evlenince de anlatacaktır. Evimde kamera varmış da kv beni izliyormuş gibi hissediyordum bazen ben, ne kadar sevseniz de eşinize karşı soğuyorsunuz istemeden de olsa. Ve evlilikte güven çok önemli , en azından benim için. Güvenmediğim erkeğe karşı ne sevgi ne saygı ne cinsel çekim duyuyorum. Bitiyor benim için.

Konunu ilk açtığında da yorum yapmıştım, keşke o an orada kaynanana tepkini gösterseydin demiştim.

Sen sakin olamam diye düşündün biliyorum ama keşke verseydin de sakin olamasaydın. Senin evinin üzerinde sana böyle hakaret edemez. Senin tepkine rağmen hala hakaretini sürdürüyorsa oğlunun bu durum karşısından kimin yanında duracağını da görmüş olurdun. Ben hep senin yanında dursun demiyorum, haklının yanında dursun, bu durumda %100 haklı olan sensin. Bir daha böyle bir hakaret ederse (bu ciddi anlamda bir hakaret, namusuna laf söylüyor) asla susma, tepkini ver, susmayacağını görsün.

Hem düğün ertelemek nedir? Ertelenecekse sen nişanlınla oturur konuşur bu kararı sen verirsin. Senin gibi bu sözlere susabilen kaç kız bulabilecekte utanmadan düğün erteliyorum diyor, hem de hiç sebep göstermeden.

Bir de şöyle düşün, eski nişanlı bu kadınla ben ömrümü çürütemem demiş atmış, eski sevgili aynı şekilde atmış, milletin dert çekeni sen misin, neden sen çekiyorsun bu kadını. Senin anlattıklarından nişanlın annesine set vurabilecek biri kesinlikle değil. Bana göre yorumların çok mantıklı, bunu sende kesinlikle görüyorsun da bu kadın yüzünden emeklerim ziyan mı olacak diye korkuyorsun. Ben ayrıl demiyorum ama korkan sen olma onlar olsun, sen nişan atarsan nişanlın annesi yüzünden 3 kere nişan atmış olacak, bırak o korksun bu oğlundan alacağı tepkiden, senin elin daha sağlam.

Back
X