Nişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.