• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam:(((

bir de ben yeni gelinim deyip bişey beklemek nedir?
yeni gelin olunca kıyafet falan mı alınıyor ya da evlenirken ?
hiç haberim olmadı da benim :D

Yapmayın allah aşkına. Zaten sürekli giyeceğiniz bişey değil, köy düğününe kaç kez denk geleceksiniz ki? Kendiniz de istemiyormuşsunuz zaten, giyeydiniz görümcenizinkini ne olacak. Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz.

Sizin yeni gelinliğiniz kalmamış..
Daha kaç yıl nazlanacaksınız yeni gelinim diye..
O şalvarı giymemek istediğiniz daha kırıcı olmadan söyleyemez miydiniz?

:KK45:Salvar giymeyi seviyor olsam gider kendim alirim ben onlarin istekleri olsun diye giyiyordum nisanliyken ama suanda gorumceminkini veya kayinvalideminkini giymek bana dogru gelmedi madem almadilarsa giy demeyede haklari yok diye dusunuyorum ben kendi istedigimle giyicem demiyorum sonucta
Niye onların istediği olsun diye şalvar giyeceksiniz ki? Saçma geldi. Size tesettür alıp gelse kapan demeye ya da tam tersine açılmanızı istemenize hakları var mı?

1. si giymek zorunda değilsin kaçıncı çağda yasıoz 2. onlar istiosalar 1 sene boyunca gelinlerine şalvar diktirceklerdi köy yerinde böledir gelne diktirilir şalvar madem düğünlerde öle oluo . 3. bnm kilerde köyde k.validmler şuana kadar 6 aylık evliyim 2 tane şalvar diktirdiler 4.bn olsam gocunmam temiz kokuosa giyerim giydimde yani bu kadar burnu havada olmamak lazım köy gelinisin sonuçta

Bizim gelinle ayakkabı numaralarımız aynı, ayakkabılarımız hoşumuza giderse giyeriz ve benim dolabımdan hoşuna giden bir kıyafet varsa alır giyer, bende onunkini giyerim hiçte sorun olmaz hoşuma da gidiyor nolcak ki ! ama anladığım kadarı ile önceden görümce ve Kv ile tartışmalar olmuş o yüzden gıcıklık olmuş o yüzden dedikleri şeyler gözünüze batıyor.

Bende bir arkadasimin dugunune gitmistim koye.ordada butun kadinlar ayni salvari giymislerdi.alt tarafi bi salvar ben giyerdim uzatmazdim.sonucta abiye kiyafet falan degil.kim anlayacakti eski oldugunu.bu kadarcik seyler icin problem yaratmaya degmez bence.zaten salvar giymiyormussun alsa da dolabi bekleyecekti.

Yeni alınsın, ata yadigarı olsun şalvar hayatta giymem :D O yüzden empati kuramıyorum.

Ama senin bana yeni şalvar almazsanız giymem demen ayıp sanki alt tarafı şalvar. Konu çook uzamış.

1. si giymek zorunda değilsin kaçıncı çağda yasıoz 2. onlar istiolarsa gelinlerine şalvar diktirceklerdi köy yerinde böledir .1 sene de 3. bnm kilerde köyde k.validmler şuana kadar 6 aylık evliyim 2 tane şalvar diktirdiler 6 aylık evliyim 3.bn olsam gocunmam temiz kokuosa giyerim giydimde yani bu kadar burnu havada olmamak lazım köy gelinisin sonuçta
canim benim burnu havada olmakla asla alakasi yok kesinlikle oyle biri degilim bunu daha once onlarla cok kez yasadim her seferinde kirmadim giydim ve hala israr ediyorlar bende madem cok istiyorlar almalilar diye dusunuyorum koylerde boyle olur iztiyorsan geline alirsin almiyorsanda nasil giyinirse giyinsin

Şalvar giymek istemiyorsan (ki anladığım kadarıyla istemiyor değilsin), resti çek pantolon giyicem de geçiştir. Dayatacak halİ yok. Şalvar giymek istiyorsan da benim bildiğim köy yerlerinde şalvar alınmaz diktirilir, kadın diktirmek yetişmeyeceği için hazırı çıkardı verdi belki de giy gitsin nolacak, hem bu kadar istiyorduysan kendin alsaydın keşke onların şalvarına mı muhtaçsın

Kim bilecek onun eski salvar oldugunu. Cok gereksiz kapris yapmissiniz bence. Ne olacak giyseniz.

Şalvar giymek istemiyorsan (ki anladığım kadarıyla istemiyor değilsin), resti çek pantolon giyicem de geçiştir. Dayatacak halİ yok. Şalvar giymek istiyorsan da benim bildiğim köy yerlerinde şalvar alınmaz diktirilir, kadın diktirmek yetişmeyeceği için hazırı çıkardı verdi belki de giy gitsin nolacak, hem bu kadar istiyorduysan kendin alsaydın keşke onların şalvarına mı muhtaçsın
Arkadasim 1 yillik evliyim bir yildir kac kez dugune gittim herseferinde pantolon salvar tartismasi yasiyorum salvar bir yildami yetismez diye dusundu yani kendim giymeye cok istekli olsam hic durmam alirim onlarin istegi olsun diye hic gidip kendime salvar alamam kimse kusura bakmasinn

Ya ben bunu duymuştum bazı yörelerde şalvara çok değer veriliyor ve geline evlenirken birbirinden güzel süslü şalvarlar alınıyor. Burda amaç farklı kendisinin alması lazımdı şimdi konu komşuya rezil olmamak için geline giysin diye tutturmuş o da madem almadınız giymeyip sizi rezil edicem diyerek giymemiş bence haklı.. oh olsun..En Büyük KK

Konunuzda haklısınız.Yeni gelin diye kV alıp hediye olarak vermeliydi illa şalvar giy diyorsa.kendi ve kızının eskisini teklif etmesi çok saçma.sonuçta sürekli gittiğiniz bir yer sürekli onların eskilerini mi giyecekmissiniz? Sadece şalvar mi aldınız demene gerek yoktu sadece başkalarının kıyafetini giyemem der geçersin.

Arkadasim 1 yillik evliyim bir yildir kac kez dugune gittim herseferinde pantolon salvar tartismasi yasiyorum salvar bir yildami yetismez diye dusundu yani kendim giymeye cok istekli olsam hic durmam alirim onlarin istegi olsun diye hic gidip kendime salvar alamam kimse kusura bakmasinn
Doğru haklısın Ama kayınvaliden çok yaşlı değilse de bizden farklı bi jenerasyon bizden farklı düşünüyorlar, belki o da zaten giymeyi sevmiyosun düğünden düğüne ne gereği var diye düşündü, sonuçta onlar büyüklerimiz , hoşgör nolacak , böyle şeyler için tartışmaya değmez, onun büyüklüğüne hürmeti geçtim sen kendini yıpratırsın yazık

Kizlar araniza yeni katildim herkeze merhaba✋ geneldec gelinlerin cogunda oldugu gibi benimde kayinvalide ve gorumce sorunum var dugun asamasinda cok hakaretler gordugum icin kendilerinden buz gibi sogudum ve sevemiyorum artik. Neyse son gundemdeki konuya gelelim. Esim cok aile duskunu birisi degildir ama bi hafta sonu olmasada ikinci hafta sonu mitlaka ailesinin yan8na gitmeyi onemser her gittigimizdede ailesyle bi konuda anlasamaz kavga cikarir surekli bi huzursuzluk ve gerginlik vardir buyuzden evde. Bu arada esimin ailesi oturdugumuz sehire yakin yarim saatlik bi mesafedeki koyde oturuyorlar. En son gityigimizde esimin cok sevdigi bi abisinin kizinin nisani varmis esim hafta sonu koyde kalalim diye tutturdu bir yillik evliyiz ne benim ailemde nede onunkinde kalmamisizdir esim cok karsidir kalmaya( hatta bende cok kizarim buyuzden kaliversek neolacak diye) neyse tamam kalalim dedim kirmamak icin aksam yemegini yedik dugun icin hazirlanicaz. Esim lavobaya gitmisti bizde kaynanamla yanliz kaldik
Oglunun gitmesini beklemis sankii dugunde ne giycen dedi bana( koyde salvar giyiliyor dugunlerde okadar cok istememe ragmen bana hic salvar almadiklari icin yok) ne giycem anne pantolonla gitcem dedim hayirrr dedi salvar giycen benim salvarimmi var dedim bende gorumceninkini giy dedi artikcimiyim anne ben dedim bende nasil yuzu dustu anlatamamam sen bana salvar almadigin surece giymiyorum dedim ben yenin gelinim gorumcemin kiyafetiyle disari cikmam dedim ozaman benimkilerden giy diyo bana anne ne seni. Nede gorumscemin farketmez benim olmadan giymem dedim ben sana salvar aldim dedi bana yalan atcak bende inancam akli sira hanu nezaman aldin hic soylemedinya defim unuttum gel gel gosterim dedi sarili carsaflarin icininden cikartti bak bu dedi gosterdigi salvari benim dugunumde giymisti cok iyi hatirliyorum be senin anne neden beni kandiriyosun dedim giyiver nolcak diyo hala baktim israririnin hakindan gelemiyorum sen yeni gelinken gorumcenin kayinvalidenin kiyafetlerilemi dugunlere giderdin dedim yurudum esimin yanina indim asagiya dugunede pantolonla gittim anne kiz suratlari bes karisti. Sizce giymelimiydim kizlar bana bu taklifin yapilmasi dogrumu surekli kendi kizina aliyo benide onun kiyafetleriyle idare edicek..
nerede yasıyorsunuz cok merak ettim
giymeyeceğim deyip çıksaydınız işin içinden
ee gymek ıstıyorsanız da kendınıze alsaydınız bır tane gün gelr lazım olur dıye

Ne saçma yaaaa. Benim kuzenimin eşi benim şalvarımı giyer köye gidimce. Hangimiz giyersek yılar koyarız. Ne oldu yani. Ne saçma konular için laf dalaşı. Kadın gönlünü de yapmak için sandıktan başka şalvar çıkartmış. Dersin ki altın işlemeli 20 binlik dolce Gabbana marka şalvar.

Back
X