Kaynanama gitmek istemiyorum

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Sürekli misafirleri oluyor mutfak hiç boş durmuyor sürekli hizmet halindesin.
Merak ediyorum bu sizdede öylemi.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.

Bende iş yapma sorun değil de yazları tatil olunca gidip 1 ay aynı evde yaşıyoruz sene içinde memleketten uzak olunca.kaynanayı da hiç sevmem eşimin suçu gidiyor herşeyi annesine anlatıyor o da hep oğulcudur. Her şeyimizi biliyor. Yani sayesinde kadından nefret ediyorum Bi de çok konuşuyor boş boş. Oğlunu görünce şımarıyor işte. Bak mesela haftaya gidilecek ama ben kara kara ne yaparım diye düşünüyorum ve her yaz bu böyle olacak malesef

Çay bile doldurtmaz bana kayınvalidem sağolsun. Zaten biz gittiğimizde bizden başka misafir de olmaz.
Gitmeseniz ne olur? Eşiniz mi zorluyor?

Hayır bizde böyle değil. O hazırlar kahvaltıyı ben sonra mutfağı toplarım. Temizlik vs yapmam. Her misafir geldiğinde çağırmaz ve çağrdığında gerçekten müsait değilsek (arkadaşlarla plan dahil) gitmeyiz. Bunlar sorun olmaz.
Kv niz yaşlıysa ve gerçekten yardıma ihtiyacı vs varsa içinizden de geliyorsa yaparsınız ama emir komuta zinciri gibiyse bilemiyorum

Yanliz da kaliriz misafir de olur ama ben misafir agirlamayi severim ve aliskinim hem ortam kafama uymadiysa mutfakta oyalanmayi seviyorum
Kayinvalidem gittigimde nevresimlerime kdr gecirmis olur sevdigim yemekleri yapar azcik faydam oluyor oda rahat rahat sevdiklerini goruyor

Benimki de yemeğe çağırıyor. Şunu yapıcam bunu yapıcam yer misiniz diye soruyor. Gidiyoruz ama ortada yemek yok. Hep aynı hikaye. Ben yapıyorum yemekleri,kendisi herkesten once masaya oturup cocuk gibi kollarını kavusturup servis bekliyor. Bulaşık ve kahve derken işlerim bitiyor. Sorsan o bizi agirlamis oluyor. Ama artik eskisi gibi gitmiyorum. Gidersekte yemege gitmiyoruz. Bu defa da yemege gitmiyoruz diye soyleniyor. Ama yeter artik. Yapiyorum da kiymetli mi oluyorum? Hayir. Bana yaptiklarini anlatsam roman olur.

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki kaç yıllık evlisin aile yapısına göre değişir bu durumlar zamanla ben de ilk sözde ayrı evde oturuyordum sürekli oradaydım bazı durumlar eşe ve sanada bağlı ben tepki göstermeye başladım kavgayla değil tabi eşimde fark etti bazı şeyleri şimdi haftada bir gidiyoruz 2.yılımız çokda sıkma canını biraz zamana bırak herkes hayatını yaşıyor bizim yaptığımız stres üzüntü yanımıza kar kalıyor yoksa bide şöyle düşün gerçekten bu durumda olan birtek sen değilsin

Biz farklı şehirdeyiz ilk sene senin dediğin gibiydi tatilim. Kahvaltı, çay, kahve,bulaşık, misafir, öğle yemeği, bulaşık, çay, kahve, misafir, akşam yemeği, bulaşık, çay, kahve, meyve, çerez, bulaşık yatış. Resmen tüm tatilim bu şekildeydi.
Eşime dedim bu senede böyle olursa beni arada bulasın. Ben tatile mi gidiyorum misafire iş görmeye mi dedim (tabiiki ailene demedim ) Baktım tembihledi annesini sal Mi-ok'u sadece 7 gün tatili var onda da mutfak görüyor diye. O gün bugündür canım istediği zaman istediğim kadar yaparım Kimsede bişey diyemez

Ben de kayınvalideme gidince bulaşık yemek vs. bende oluyor. Bulaşık makinesi var ama 1 yıldır kullanmıyormuş, fatura az geliyor diye. Kızım yıkama makineye atalım demek yoookk Daha çok zaman geçirmedik birlikte ama çok despot, her şeye karışır. Kızım o küçük tahta kaşığı yumurta için kullanıyorum pilava büyüğü kullan, çatal götürürüm, biz kahvaltıyı küçük çatalla yapıyoruz küçük getir. Ciğer yapıyodum söylemesi ayıp kızım hadi suyunu koy, koymadım bilerek çünkü ben suyunu biraz piştikten sonra ekliyorum 3 defa su koy dedi, her defasında sabırla biraz sonra eklicem dedim ve piştiğinde de herkes çok beğendi her şeyi kendisi çok iyi biliyormuş gibi davranıyor, sen o şekil yaparsın benim tarzım farklıdır buna saygı duyması gerektiğini, bu kadar müdahale etmemesi gerektiğini anlayamıyor. Çay demleyeyim diyorum bizde genelde ağır bir yemek yendiyse çay içilir. Yok kızım biz yemekten sonra çay içmeyiz, geçen gün eşim ve kaynım biz istiyoruz dedi eşim de sen yap annem içmesin dedi ya oğlum ben zahmet olmasın diye dedim ben niye içmiyormuşum diyor, valla bulaşıkları yıkattırırken hiç öyle demiyordu velhasıl karakter meselesi ne söylenirse hemen reddetme eğiliminde. İlk aylarda uzun yola çıkacaktık sandviç ekmeği aldık eşimle, kızım yapma biz yemeyiz sert olur o ekmek dedi muhtemelen hiç yememiş olabilir. Ben de inat ettim, eşim yalvardı nerdeyse istedin yap diye, yapmadım kaldı ekmek kaynımda yemememiş küflenmiş onların evinde. Sonradan diyor bak o ekmek küflenmiş Ya desene ben istemiyorum kızım siz istiyosunuz yapın yiyin diye ama akıllandım artık şimdiki aklım olsa eşime, babama, kendime yapar yolda o bakardı biz yerdik artık müdahale etmesine izin vermiyorum

Benimki uzakta yaşıyor zaten. Bayramlarda 1 saat kadar ziyaret ediyorum. Bunun haricinde gitmiyorum.

Ilk gittiğimde feci şekilde kırıcı olduğu için mesafeliyiz artık. Çok nadiren biz davet edince gelir. Ama iki üc gün zor kalir. Evine gitmek ister.

Ikimiz de birbirimize merakli değiliz yani. Benimki beni seviyormus gibi rol de yapmaz. Dobradır. Çocuklarına bağımlı değil. Bu acıdan bakinca galina diyorum benim kv birçok kv ile kiyas edilince aslında çok da çekilmez bi kadin değil .

Ben sizin yerinizde olsam. Eşimle birlikte yaparim. Tek basima yapmam. Eşimin beni öyle zor durumlarda tek birakmasini tasavvur edemiyorum.

Sizin annenize gidince eşiniz mi çalışıyor mutfakta ?

Hiç sanmıyorum.

Bu kayınvalide seni özellikle misafirleri varken mi çağırıyor hizmetçilik yap diye?

Allah yardımcın olsun daha önce boşanmak istediğini söyleyip kadın sığınma evleriyle ilgili bilgi almak için başlık açmışsın. Naptın ondan sonra?

Yaşı kaç? Özellikle sizi hizmete mi çağırıyor? Biz genelde haftada bir gün yemeğe veya özel aile yemeklerinde kalabalıkta gidiyoruz. Yemekleri hazırlamış oluyor, bulaşıkları toplarlayıp atıyorum çünkü annem de çalışıyor. Yorgun halde koşturup yemek hazırlıyor. Misafir varsa ve önemli değilse çağırmaz, planımızı bozmaz. Ama başka biri varsa bende pek kaldırmam, çayı koyar, bulaşığı atarım. Kendi anneme de öyleyim çünkü. Ama benden bir zorunluluk bir şey beklenmediği için arada bir yapmak zor gelmiyor canımı sıkmıyor.

Gittigin zaman sürekli mutfağa girme , sofraya indir kaldıra yardım et yeter , tüm işi üstüne alma , öyle alıştırmışsın şimdi de hep bekliyorlar, ben kv lere gidince sadece sofraya yardım ederim o kadar gerisini onlara bırakırım..

Baslıga ithafen cvp veriyorm e gitme
Bizde öyle dğil,pandemiden önce 15 de bir flan yemege giderdik calısıyosn sen der yaptırmazdı(bayrmalar haric,bayramlarda ikramları falan ben hazırlarım)pandemiyle cok sık yemek yemedik ama yine aynı cocugunla ilgilen sen ben yaparım der.

Yemeği neden siz yapıyorsunuz çok mu yaşlı, ay gerçekten sinir bozucu..

Gitmem bayrama denk geldiyse gelen misafire kahve yapıyorum ya da tatlı götürüyorum bir sürü teşekkür ediyor:) Arada yemek yapıyorum eşime git yardım et diyor ya da yanında otur diyor. Iyiyiz yani. Pandemi başladığından beri gitmedim ama 2-3 aydır kötü gidersem temizlik yaparım belki bu sefer eşimle.

İş yaptırmaz bana kayınvalidem. Bekarken annem de yaptırmazdı. Yine de vicdanen yardım etmeye çalışırım. En azından bulaşıkları dizmeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…