- 13 Haziran 2018
- 1.255
- 4.974
- 133
Benimkide öyle şunu yaparım bunu yaparım bir gidiyoruz ortada bir şey yok üstelik biz aynı şehirde bile değiliz :) ilk zamanlar yapıyordum baktım iyilik yaramıyor sözde misafir ağırlamış oluyor artık hiç yerimden kalkmıyorum el gibi gidip geliyorum :)Benimki de yemeğe çağırıyor. Şunu yapıcam bunu yapıcam yer misiniz diye soruyor. Gidiyoruz ama ortada yemek yok. Hep aynı hikaye. Ben yapıyorum yemekleri,kendisi herkesten once masaya oturup cocuk gibi kollarını kavusturup servis bekliyor. Bulaşık ve kahve derken işlerim bitiyor. Sorsan o bizi agirlamis oluyor. Ama artik eskisi gibi gitmiyorum. Gidersekte yemege gitmiyoruz. Bu defa da yemege gitmiyoruz diye soyleniyor. Ama yeter artik. Yapiyorum da kiymetli mi oluyorum? Hayir. Bana yaptiklarini anlatsam roman olur.
Neden sizin canınız yok mu da eşinizin canı isteyince oluyor? Çok mu mesafe var arada. Sen istersen otur ben gidiyorum evde işlerim var vs diyemez misiniz?Bana kalsa iki-üç saat oturup kalkarım ama sabahtan kahvaltıya gidiyoruz çoğu zaman gece 11-12 gibi eve geliyoruz yani eşim canı ne zaman isterse
Yemekleri kayinvalide yapar sonra mutfak toplarım herşeyi yaparım ama sadece bayramlarda bir günlüğüne gidiyoruz hadi bir kere de fazladan senede 3 kere birer günlüğüne gidiyorum bir kerede o gelir işte bu kadar.. çalışıyorum pazar günüde temizlik yap hafta bittiKaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Sürekli misafirleri oluyor mutfak hiç boş durmuyor sürekli hizmet halindesin.
Merak ediyorum bu sizdede öylemi.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.
E gitmeyinKaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.
Ben öyle değilim.. Açıkçası kayınvalidem de herşeyi gelinim yapsın ben oturayım kafasında biri değil.. Ama o birşeyler yaparken bende oturmam genellikle birlikte yaparız birlikte otururuz muhabbetimizi yaparız..Bazen de oğluna der biz yorulduk kalk çayımızı koy diyeKaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Aslinda bu tur sorularin cevabi kisiye ozel diye dusunuyorum. Ben esimin ailesine o kadar eyvallah etmem ki,bosanirim bana yapilirsa. Az yesinler hizmetci tutsunlar kendilerine. Ben kendime cok onem veriyorum,ezdirmem en kucuk noktada bile.Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Çalışiyor musunuz normaldeÇoğumuzda var bu sorun aslında sorun değil ama k.v.bunu sorun haline getirmeye bayılıyorlar nedense..
Bizde yazları birkaçgünlüğüne gideriz bayramlarda özellikle
Bir görümcem var boşandı ailesiyle yaşıyor benimle yaşıt birde eltim var oda benden büyük
Köye gideriz kaynanam hemen patianne gel kahvaltı hazırlayalım der arar sabahım köründe uyutmaz , onlara ilişmez çünkü çemkirirler
Şunu yap bunu yap hadi tarlaya gidelim ot yolalım sebze toplayalım..yani sebze toplamanın nesi ne kadar yanlış yapılabilir?ama Yook ben illa yanlış yapıyorumdur...yaptığım işi k.p bir olur eleştirir gülerek aklınca şaka yollu...neymiş altta kalan patlıcanı görmemişim dikkatsizmişim,ot yerine fide sökmüşüm gibi gibi...ciddiye almam hiç güler geçerim genelde...
Ve her fırsatta ben hiç hizmet görmedim,hiç hazır masaya oturmadım bilememe demagoji yapar genelde ..en son şu an kimin sofrasındasın dedim bozuldu kendi evimde..hep inkar eder. Asıl can sıkan durum bu..
Misafirde çok gelir ama ben gocunmam onlarla oturup boş muhabbetlerini dedikodularını dinleyeceğime mutfakta uğraşmak daha cazip benim için..
Ama dediğim gibi yinede yaranamam
Geçen yaz gitmedim...bu yazda düşünmüyorum
Hizmetten ziyade dengesizliklerine tahammül edecek psikolojide olmadığım için
Kız iyiymis iste en angarya işYemeği beraber yapıyoruz bana yaptırmaz çünkü beğenmezler benim yemeklerini
Hayır çalışmıyorumÇalışiyor musunuz normalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?