Kaynanamdan bir iğne görmedim diyenler

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Hic destek olmadilar olmadiklari gbi dugunde takilan altinlarida aldilar haram zehir zkkim olsun.ben yinede affettm afftkce hatalar geldi.evli degilsen cocuguna bisey yapmayan ailenin ogluyla evlenme

En başından evlenmemize izin vermedi.Bizde gittik nikah tarihi aldık, hiçbiri gelmedi.Bende tek bir çöpü bile yoktur.Doğum yapacağım zaman geldi 8 günlük lohusayken beni bebeğimle beraber burası oğlumun evi diyerek evden kovdu.Eşimde onu bindirdi otobuse gönderdi memleketine.Eşimde bende çalışıyorduk herşeyimizi kendimiz aldık.Zaten görüşmüyorum kendisi umurumda bile değil yolda görsem tanımam banane
Ne cesaret senin evinde seni kovuyo piskin seyyy

İmkanı olan eş ailesinden birşey beklemesin ,gerek yok ..neden 3le mutlu olmak varken 5le mutsuz olalım ? Genel konuştum fakat eşimin ailesiyle ilgili bir sıkıntım yok . Yine de kimseye el açmayı sevmiyorum . Neye gücüm yeterse onu aldım bugüne kadar ,az yada çok benim olsun yeter ..misafir gibi düğüne gelmeleri daha iyi ,evlendikten sonra da misafirlik aynı düzen devam eder :)
Yok canm misafr gbi gelip gitmediler kafasi istedgnde geldi kaldi gtti

Bizimkiler hiçbirşey almadı. Öyle bir beklentim olmadığı için hiç gocunmadım. Biz onlara epey yardım ettik üstüne. Bunlara hiç gocunmadım ama evime gelirken bütün arkadaşlarım hediye alırken onlar hediye bile almadı ona çok sinir oldum. İnsan bi ev hediyesi almaz mı ya!!
Bence evlenmeye karar vermiş iki yetişkin kimseden birşey istememeli, beklememeli. Ama bir ev hediyesi almaz mı insan oğluna. :63::KK12::halay:

Her iki evliligimde de ben ve evlendigim adam yapti harcamalari , ailelerden birsey istemek aklimiza bile gelmedi
Sadece ilk evliligimde benim ailem yatak odasi takimi hediye etti israr kiyamet , bende gidip en ucuzundan almistim
Ikinci evliligimde de ailem balayimizi hediye etti
Baska da hicbir aile bireyine para harcatmadik
Bana cok tuhaf geliyor esyalarin dugunun vs aileler arasinda paylasilip odenmesi

Kac yasinda insanlar neden benim oturacagim koltugu alsinlar ki?

Emekliliklerinin tadini cikarsinlar , zaten emek verip para kazanabilmem icin onca para harcamislar okutmuslar etmisler sonra karsilarina cikip e hadi ben evleniyorum simdi de bana dugun yapin , koltuk alin , tv alin falan demek cok sacma geliyor

İğne değil bir toz tanesi görmedim.
Öyle bir bohça yapmıştı ki görenlerim ağzı açık kalıyordu hepsinin parasını eşimden aldı. Paramız yok diyerek.
Düğüne 2 ay kala benim hiçbir şeyim yokken gitti kendine koltuk takımı yatak baza aldı ikinci el koltuklar gardolaplsr aldı.
Evinin her yeri koltuk toplam 3 takım koltuk takımı var evinde.
Benim mobilyalarım geldiğinde görmeye geldi ve gardolabımı sevip bende böyle dolap istiyorum dedi. Daha neleri gösterip istiyorum dedi. Benim sadece salon takımım vardı.
Şimdi bile hala kendilerine halı perde alırlar ve biz çok zor durumdayız icralık olduk olacağız. Allah görüyor hepsini.
Üstüne bir de bekarken çektirdiği kredileri var eşimin üstüne borç ödüyoruz daha doğrusu ödeyemiyoruz her gün banka arıyor.
Mart ayında benim salak kocayı yine ağlayarak kandırıp kredi çektirdiler arsa aldılar.
Her gün ağladım ve hamileyim borç gırtlakta. Umurlarında değil ev kira boşver beterin beteri var.

Kocana ne desem bilemiyorum. Hamilesin de.

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Herseyi esim yapti. 5 yil ailesine bakmis ev almis kardeslerini okutmus. Kredi cekip evlendik. Dugunden sonra altinlari satip krediyi kapattik. Tekrae kredi cekip ev aldik. Su an iyi ki kimse yardim etemdi diyorum iyo ki esim ailesine yapmia diyorum. Kimse minnet edemiyor bize cunku

Hatta sana sunu soliyim canim bi tek kinada avucuma bi ceyrek konmustu. Onuda geri istemis kv esimde vermis. Kimseden birsey beklemeden elinizden geleni yapin bence. Az olsun sade olsun ama kimsenin minneti lafu olmasin.

Her iki evliligimde de ben ve evlendigim adam yapti harcamalari , ailelerden birsey istemek aklimiza bile gelmedi
Sadece ilk evliligimde benim ailem yatak odasi takimi hediye etti israr kiyamet , bende gidip en ucuzundan almistim
Ikinci evliligimde de ailem balayimizi hediye etti
Baska da hicbir aile bireyine para harcatmadik
Bana cok tuhaf geliyor esyalarin dugunun vs aileler arasinda paylasilip odenmesi

Kac yasinda insanlar neden benim oturacagim koltugu alsinlar ki?

Emekliliklerinin tadini cikarsinlar , zaten emek verip para kazanabilmem icin onca para harcamislar okutmuslar etmisler sonra karsilarina cikip e hadi ben evleniyorum simdi de bana dugun yapin , koltuk alin , tv alin falan demek cok sacma geliyor
Ben evladima evlenirken yardim etmeden bisey almadan duramam sahsen evlat bu baska biseye benzemez ki

Benimde kv bana sadece bohca yapti o da zaten nuh nebi zamanindan gibiydi gerisini esim ve kp birlikte yaptilar ve kp birtanedir borcsuz dugun yapti takılan butun takilarida bize verdi banada baya bi bilezik takmisti bu arada kv ise hirsindan kendine esya almakla mesguldu :)
Kız daha napsinlar.kp ve kv aynı evde yaşıyorlar. ama sen anlatımınla kayinvalideyi uzaya yollamışsın.pek sevdiğin burdan belli

Biz de olay biraz tersineydi. Kayınvalidem destek olabilmek için neredeyse yalvardı ama iki aileden de yardım kabul etmedik. O yasa gelip evleniyorsak bir zahmet kendi masraflarımızı da karşılayalım. Yoksa kendimi kene gibi hissederdim. Insanlar zaten yillarca çocuklarına bakıyorlar. Ama etrafa bakıyorum da evlenecek çiftler bırakın kendi imkanlarımızla evleniyoruz demeyi bir de aileler mecburmus gibi laf söz ediyorlar.

Cop kovasi aldi.7 yildir gorusmuyorum.tabii sebep bu degil.esimle mutluyum basta cok huzunluydum kavgada ederdim sonra huzurumu bozmaya degmez dedim.sagolsun esim ne istersem yavas yavas aliyor

Herşeyi ailesi yaptı gibi gözükse eşimin yıllarca annesine verdiği paranın yanından bile geçemez harcamaları sözde ev verdiler o bile dededen:))düğünde kendi taraflarından gelenlere kondular bende benimkini aileme verdim onlar alırken ailem neden almasın böylece olay kapandı.

her şeyi kendimiz aldık, zaten bana saçma geliyor kocaman insanlara don gömlek, yatak döşek alınması.
destek olmak isteyen düğünde altın, para vs takar evlenen çift de bunu istediği gibi değerlendirir, diğer türlüsü bana ters.

Kız daha napsinlar.kp ve kv aynı evde yaşıyorlar. ama sen anlatımınla kayinvalideyi uzaya yollamışsın.pek sevdiğin burdan belli
yaa sorma nasil severim kendisini :) esim ve kp ayni isyerinde calisiyor o yüzden yine baba ogul odediler aslinda

Bir kırık iğne yapmadı KV bize, zaten evi de kınamızın olduğu gün gördü...
Koşa koşa gelinlik provalarıma geldi, annem ilk taksidi ödemesine rağmen bi elini cebine atıp o kadar geldi bi taksidi ödemedi...
Elbette yapmak zorunda değil ama varlık içinde yapmamış olmaları cidden üzdü... Durumları çok çok iyi...
Ben altın felan istemedim evlenirken, bana bir pırlanta set almışlar düğünde gördüm, belki çok değerli ama kesinlikle zevkim değil, kasaya koyduk, 1,5 senedir bir kere heves edipte gidip bankadan alayım bi özel günde takayım demedim, beğenmedim ki, zaten şu an neye benzediğini hatırlamıyorum bile ahahaha...
Evlendik, Benin kredisini ödediğim eve oturduk, o sebeple eşyaları güzel alalım dedim marka vermeyeyim ama epey pahalı bir markadan aldık, kredi kartlarımıza taksit yaptırdık 1,5 senedir ödüyoruz ama 4 ay önce beni işten çıkarttılar epey zorlanıyoruz şu an...
Eşim evlendikten 6 ay sonra çok ciddi bir hastalık geçirdi, hastaneye dahi gelmediler, epey sosyetiklerdir de, hastalık bize bulaşır sandılar sanırım.... Bir şeye ihtiyacınız var mı diye aradı, o an cidden özel hastanede yattığımız için epey sıkıştığımız için dedim ki özel hastane işte öderiz inşallah... çıkana kadar bir daha beni aramadı para isterim diye... özel sağlık sigortası ödedi ama elbette bi dolu bizim de masrafımız oldu... bu olay beni çok üzdüğü için şimdi işten çıkarttıklarını da söylemedik nasıl olsa yardım etmeyecekler diye... eşim de zaten söylemeyelim faydaları zaten olmayacak dedi...
Şimdi 4 aydır yana yakıla iş arıyorum ama yok işte... eşimin bireysel emekliliğini bozduracağız eğer bi kaç ay daha iş bulamazsam... ev kredisi, araba kredisi, eşya kredisi... dağ gibi borçlar ahhhhh ah...
çok dolmuşum yazdım da yazdım kusura bakmayın...
Bunca zaman sonra evime ne mi aldı... 1,5 sene sonra ilk kez bi hazır yorgan... çünkü artık utandı, ben hiç bir özel günü boş geçmedim hep en iyi markalardan hediyeler götürdüm... niye yaptıysam diye bazen kendime kızıyorum... sanırım ikinci evliliğim diye kendimi sevdirmeye çalıştım....
Ne safım değil mi?
Allah rızası için okuyan bi dua etsin eğer bir aya iş bulamazsam epey kötü duruma düşeceğiz...

Her şeyi eşim ve kendi babam yaptı.
Kayınvalide veya peder birşey almadı,takı takmadı,yapmadı.
Bir şey derken sahiden "1" sayıyla 1.
Bir...
1...
Yok...
Yok yani...

Etkiledi mi ,evet...
Eşimin birikimi yoktu.
Ona kıyamıyordum,üzülüyordum.
Yine de istediğimiz gibi bir kınamız,özel bir salonda harika bir nikahımız,istediğimiz eşyalarla döşediğimiz güzel bir evimiz oldu.Biraz sıkıştık ilk zamanlar ama olsun.
Tek sorun onlara karşı aşırı bilendim.

"Evlenmeyi bilen masrafını da kendi yapsın" diyecekler için;
kabul ediyorum,kendimiz yapmamız daha kıymetli oldu o ayrı.
Ama insan,evladına bir bilezik dahi takmaz mı?içinden bir hediye bir eşya almak gelmez mi?
Diyerek bilendim işte...
Onlar sadece düğünümden 3 gün evvel evimi gezmeye geldiler, eşyalarımı gördüler, gittiler.

İnsan hiç özenmez mi diye az ağlamadım.
Ama kimseye faydası olmadı.
Eşimi üzdüğümle,kendimi yıprattığımla kaldım.
Kocam bir gün bile bana kötü laf etmedi,hep hak verdi,hep boynu büküktü.
Ben de ona kıyamadım.
Aramı hiç bozmadım onunla.

Back
X