• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan bir iğne görmedim diyenler

Ya zaten yokken, yok dersin... ama varlık içinde yardım etmemeleri delirtiyor insanı...
Misal benim KV... varlık içindeler ama bir tek oğlu var,insan hiç mi özenmez... eşim evlerindeki TV den mutfak gereçlerine kadar heves ettikçe almış onlara bekarken, annesi alacak elbet... Ama insan der ki oğlum sen zamanında fazla birikim yapmadın savurdun, bize de harcadın al bu parayı ya da eksiğinizi söyle alalım der...
Hadi onu da geçtim, biz evlendik iki mühendis aldık her şeyimizi... Ama oğlun hastanede yattı bir hafta... Sıkıştık anne dedim telefondan... zaten oğlunu görmeye gelmemişsin bi de o günden sonra aramaması çok koydu... bu arada 1 seneyi geçti eşimin hastalığı ömürlük, hala ayda minimum bir hastane kapısındayız... bir ömür böyle olacak... ve evet hala beş kuruş yardım etmedi... şimdi işten çıkartılmasam sorun yoktu ödüyorduk ama epey zorlanıyoruz şu an :KK43:
Diyorum yA epey iyi durumları... kaç tane evleri yazlıklar kışlıklar arsalar (lar derken cidden birden fazla o sebeple diyorum) mal mülk... KP zaten çok çok büyük ni mevkiden emekli... ama bize bi kuruşluk faydaları olmadı... neye yarar...
Anca hava atar KV bana... Ben bilmezmişim bilmem nasılmış Etiler onun gençliğinde... ben bilmezmişim bilmem ne marka bir şeyi kp zamanında dışardan getirmiş (dışardan demek yurtdışı) ben üniversitede yurtdışımı bursla kazandım okudum onu görmüyor kendi ailesi saraylı onları kakar kafama...
Asla saygıyı elden bırakmadım ama onca zamandır, neden mi? Kocam melek her şeyin farkında, beraber misafir gibi gidip 2 gün idare edip dönüyoruz, yazlıktalarsa konaklarız, İstanbul'daki evdelerse misafir gibi gider döneriz, 1,5 senelik gelinlerinin kışlık evlerinde bir gece konaklamadım... eşim asla bir şey dedirtmez bana, zaten bir şey demeye kalktıklarında konuşturmuyor eşim onları, epey de tepki gösterir susturur. bu laflar başbaşa kaldığımızda KV bin soktukları... ay ne dolmuşum ne dolmuşum, işsizlik beni benden aldı... ahahahaha

Son düzenleme:
Hicbirsey yapmadi, ama yine de ömrümden ömür yedi.
Ayrilmamizi dahi istedi evliyken.
Gönlü cok rahattir, ne gerekiyorsa esim aldi, altinlara, takilara kadar. Ele güne karsi ne gerekiyorsa yapti üzerine düseni.
Hatta esimin aldigi altinlari paylasip taktilar bana. Öyle de normal bi durum.
Insanin hic mi icinden bir kücük bileklik almak gelmez. Dügünü de, ev esyalarini da esim aldi, parasini verdi. Ufak tefek masraflar icin de dügünde takilan paralari alip ödediler.
Ha beni istemeye de gelmedi kendisi, onu unuttum. Hastaymis evde.
Ama cok cektirdi, hala da cektirir, neden cünkü esimin annesi ,ne atabiliyorsun ne satabiliyorsun.
Bir huzur istiyorsun, sadece sus ne olur diyorsun.
Ama ona gösterdigimiz saygiyi da böyle kullaniyor, nasil olsa silemezler anneleriyim diye veriyor gazi veriyor gazi..
Üzgünüm..

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Biz...Ne düğüne yardim ne bir igne kadar esya ne dugun nisan alisverisi hicbirsey nede evlendikten sonra tek bir iğne bile

Ben de gormedim beklemedim de. Bence yapmak zorunda degiller. Calisan insanlariz kendi ihtiyaclarimizi giderebiliriz

Yıllar önce nişanlandığımda kv, evlerine ziyarete gideceğiz diye koltuk takımlarını yenilemiş ama parasını da nişanlıma kredi çektirerek almıştı. Bana da şunu dedi biz sadece burdaki düğünü yaparız başka hiçbişeye karışmayız (ben zaten onlardan hiçbişey talep etmiyordum herşeyi nişanlımla yapacaktık sanki.soran var)...

Bir de şu cümleyi kurmuştu: biz sabancının torunu değiliz....Duyan da ben çok şeyler istedim sanır halbuki paranın pulun eşyanın lafını bile açmamıştım, babam yardım ediyordu...Nişandan sonra nişanlım akraba ziyareti ve el öpme yapmamız lazım dedi köylerine gittik orda bana birkaç bilezik taktılar akrabaları ama aynı gün köyden ayrılırken bilezikleri benden geri istediler düğünde takacaklarmış...Tereddütsüz geri verdim zaten umrumda da değildi...

Kv,kp ve nişanlım sonra bizi ziyarete geldiler...Gelirken 1 kilo kuruyemiş getirmişlerdi...İşte sadece buydu gördüğüm...

Düğün alışverişi denen şeye nişanlımla ikimiz gittik, sadece takı seti alındı oda gelinlikle takmak için boş durmasın diye, ben en ekonomik olanından en incesinden seçtim çünkü zaten yine biz ödeyecektik...

Bekarken tek yaşadığım evde oturacaktık, badana yapılması gerekiyordu nişanlıma devrettim o işi 1 haftasonu. Boya kokusundan evde duramam haftasonu memlekete gideyim ben de gelinlik bakacaktım ordan. Kv bunu çok ters karşıladı...Bizde kız evi hazırlar düzer, damat bavulunu alıp gelir dedi...Benim oğlum burda yoruldu 1 gelinlik 5 dakkada alınır dedi...

Annesinin dolduruslarına gelen bu şahısla sonra nişanı attım, yüzüğü geri istedi satacakmış...şimdi burdaki konuları okuyunca sonum belliymiş iyi ki atmışım diyorum...
Mesajın sonu sürpriz oldu ama oh olmuş iyi yapmışsınız.

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Sözde herşeyi onlar yaptı düğünü derneği iki sene kredi ödetip takılarımi alarak gosguslerini gere gere biz şöyle düğün yaptık böyle ettik dediler

Çok da güzel oldu bir sürü koz verdiler elime şuan kudurdum gene sinirimdrn :KK11:

Ne cesaret senin evinde seni kovuyo piskin seyyy
Hadsiz işte. En sinir olduğum laflardan biridir " burası benim oğlumun evi" kv lerin çoğu bunu söyluyor burada birçok kişi yazıyor bunu kv bana böyle dedi diye. Kaldı ki biz o evi eşimle birlikte kurduk.Nisan ayı eşiminde benimde prim ayımızda ikimizde 3 maaş ikramiye + maaş almıştık. mayıs başında da nikamızı yaptık zaten. Yani bende çalışıyordum ve bütün kazancımı birikimimi herşeyimi koydum ortaya.Hoş evkızı olsam bile o evin tüm eşyasını oğlu almış olsa bile burası benim oğlumun evi defol git bu evden diyemez bana.Dedi de ne oldu kendi gitti bir daha ASLA bu kapıdan giremez.

Hic destek olmadilar olmadiklari gbi dugunde takilan altinlarida aldilar haram zehir zkkim olsun.ben yinede affettm afftkce hatalar geldi.evli degilsen cocuguna bisey yapmayan ailenin ogluyla evlenme
Şu takıları alma olayınada ekstra sinir oluyorum.Benim düğünüm olsaydı o düğünde o kadını döver yinede vermezdim.Hadi diyelim çeke çeke zorla elimden aldılar dügünün ortasında totona sok diye bağırır rezil ederdim.

Şu takıları alma olayınada ekstra sinir oluyorum.Benim düğünüm olsaydı o düğünde o kadını döver yinede vermezdim.Hadi diyelim çeke çeke zorla elimden aldılar dügünün ortasında totona sok diye bağırır rezil ederdim.
Bende ne kadar safmisim diyorum kendi kendime hadi takıları verdin kredi yi niye ödüyorsunuz demi ama

Şimdi kaynana iki ayda bir bilezik yapyir eski birikimim bunlar diyor Allah bilir benim düğün takıları gibi geliyor bana eğer öyleyse haram zıkkım olsun bunca yıldır borç ödedik

Ben de abimn dugununde 10 bin masraf yaptim babam da ayni sekilde kredi cekmis baya masraf yapmis, tabi abim zaten maasi iyiydi ve calisiyordu 25 bin kredi o cekmis, biz bu kadar seyi yaptik babam imkani olmadigi halde zorladi kendini ve dugun paralarina falan dokunulmadi sonra ne mi oldu siz bizim dugunumize ne yaptinz ki biz borcla kaldik(dugun takilaryla araba almayi tercih ettiler cunku) dediler farkli sebepleri bahane ederek tatsizlik cokardilar ve konusmadilar bizmle...ben duginu icin bu masrafi yaparken ondan maddi bir beklentim olmamisti ama o birakin maddi bir seyi sacma kuslukleri bahane edip be dugunume bile gelmedi bu da benm icimde boyle bir yara iste...

" Kv. bir şey yapmadı , bu yüzden söz hakkı yok " böyle düşünen kişilerden uzak etsin Allah bizi.

" Eşim yaptı her şeyi " tabi ki yapacak , essek kadar adam olmuş. Evlenmeye karar verdiyse harcamasini yapacak.

Bu yaşa kadar getirmiş kadın zaten oğlunu, kızını elbette yapmak zorunda değil.

Herşeyi eşimle babam yaptı. O dönem ben çalışmıyordum. Eşimin bırakın birikimini, ailesine çekip verdiği kredi borçları vardı.
Yeniden kredi çekti eşya düğün için, takılar için de ek iş yaptı.

Ailesi destek olmadığı gibi, köstek oldular. Durmadan, ayakkabı al ablana bilet al babana şunu al bunu öde, abin ev alacak para ver... Hiç unutmuyorum bilezik modeli bakmaya çıktığımızda annesi de kendine küpe alacakmış, bir heyecana düştü anlatamam. Üstünde başında doğru düzgün kıyafet yok 6 sene önce avm ye bana tektaş bakmaya gidince dagiden 170 tl ye pijama aldırdı. Eşimin o dönem bırakın 170 tl verecek bir pijamaya 70 verecek parası yoktu. Ama kadın resmen pijamaya sarıldı inat etti, ben çok utandım mağaza kapısında bekledim .sonra birde nispet yaptı, oh aldı oğlum diye.... Ama tutupta kızım bir çorapta sen al oğlum ikimizde alsın demedi, buarada bohça yapılmadı :)

Üstüne düğünden önce hakaret ettiler, evlendikten sonra oğlumun evi sen gideceksin sen kimsin dediler.

5 sene oldu evimde 1 çay içemediler. Evime almıyorum. Görüşmüyoruz gitmiyoruz. Rahatız böyle.

Eşimin ailesi sadece düğünü yaptı ve beş bilezik aldı
evlenirken kayınvalide desteği tuhaf asıl neden destek olsunlar evlenmeye karar veren bir zahmet kendi masrafını da kendi karşılasın derim ben

Ozaman ailelerde 500 600 kişilik düğünlerde beklemesinler, genç bir insan okadar masrafın altından nasıl kalksın.

Kv kp pek bisey yapmadi. 2 ince bilezik taktilar sadece birde dugun yaptilar ama en ucuzundan sirf benim ailem yapacak diye utandiklarindan yapildi bence.
Benim ailem de dugun yapti ve daha fazla özendiler.

Neyse biz kimseden dugunde istemedik zaten. Bize kalsa nikah yeterdi ama aileler dugun diye israr etti. Onlar istedigi icin onlar yaptilar. Butun takilar esim ve bende kaldi.
Sıkıntı yok yani.

Buarada evlenmeden once uzerinde ailesinin borcu olan biriyle hayatta evlenmezdim. Evlendikten sonra kv kp ev mev aldirmazdim. Bekarken yapsaymis napiyorsa.

Eşimle ikimiz de çalışıyorduk. Destek istemeyi gerekli görmedik, her şeyi baş başa, kendi zevkimize göre ve işimize geldiği gibi hallettik. Benim ailem hayatta değil, sanırım biraz da o yüzden eşimin ailesinden yardım istemek aklıma bile gelmedi. İstesek yardım ederlerdi, iyi insanlardır. Neyse... Bu evliliğimizi etkiledi bence, ama iyi yönde. Birlikte hallettiğiniz her şey evinizi daha özel yapıyor, daha sıcak yapıyor. Birlikte çalışıp aldığınız basit bir tost makinesi bile farklı bir tatmin hissi oluşturuyor sizde. Eşimin ailesinden bir iğne görmedim diyemem ama, hediye almayı severler bize.

Herşeyi eşimle babam yaptı. O dönem ben çalışmıyordum. Eşimin bırakın birikimini, ailesine çekip verdiği kredi borçları vardı.
Yeniden kredi çekti eşya düğün için, takılar için de ek iş yaptı.

Ailesi destek olmadığı gibi, köstek oldular. Durmadan, ayakkabı al ablana bilet al babana şunu al bunu öde, abin ev alacak para ver... Hiç unutmuyorum bilezik modeli bakmaya çıktığımızda annesi de kendine küpe alacakmış, bir heyecana düştü anlatamam. Üstünde başında doğru düzgün kıyafet yok 6 sene önce avm ye bana tektaş bakmaya gidince dagiden 170 tl ye pijama aldırdı. Eşimin o dönem bırakın 170 tl verecek bir pijamaya 70 verecek parası yoktu. Ama kadın resmen pijamaya sarıldı inat etti, ben çok utandım mağaza kapısında bekledim .sonra birde nispet yaptı, oh aldı oğlum diye.... Ama tutupta kızım bir çorapta sen al oğlum ikimizde alsın demedi, buarada bohça yapılmadı :)

Üstüne düğünden önce hakaret ettiler, evlendikten sonra oğlumun evi sen gideceksin sen kimsin dediler.

5 sene oldu evimde 1 çay içemediler. Evime almıyorum. Görüşmüyoruz gitmiyoruz. Rahatız böyle.

eşin gelecekler falan demiyor mu

Hiçbirşey yapılmadı ama biz istemedik . Söz nişan düğünde yapmadım oraya harcanacak paralar ile ev peşinatı yaptık ev aldık. Şimdi eşimin ailesi her ay ev kredisi ödemeye yardımcı oluyorlar. Onlar o ay sıkışık ise benim ailem oluyor. Bir oğlum var 2. Ciyi istediler. İstiyorsanız eğitim masraflarını karşılarsınız dedim çok net. 2 tarafta kabul etti. Demem o ki ev eşyası , nişan düğün , söz, kına bunlara ailelere para harcatmak yerine gerçek hayatta gerçekten ihtiyacım olan giderlerde ve yatırımlarda kullanıyorum maddi destek hakkımı

Back
X