Kaynanamdan bir iğne görmedim diyenler

Eşyalarımızı kendimiz ödedik, evin depositesine varana kadar düğün parasından verdik salon parasıda dahil.
Kendisi bohça falan yaptı onu da eşim çalışıp ellerine sayarmış onun parasıyla işte bilezik vardı 4 tane onu da eşimin parasıyla yaptıklarını düşünüyorum.
Önceden üzülürdüm de amannnn yapmazsa yapmasın yaptım diyemez daha iyi boşver

Ben bana şu alındı bu alınmadı diye bir yorum yapmayacağım.

bir erkek evladım var.

ölmez sağ kalırsam inşallah gücüm yettiğince hem oğlum hem gelinim için mümkün olan her şeyi yapmaya çalışacağım Allah ın izniyle. ve bu benim analık babalık vazifem diyorum ben.

Ben şuna katılmıyorum. Kimse şunu bunu almak yapmak zorunda değil diye bir şey yok.
sadece doğurup büyütmekle bitmiyor ana baba olmak. evet bence yapılmalı.
ne verirsen olu alırsın...niyetin temiz olsun yeter ki. ben buna çok inanıyorum.

Hadsiz işte. En sinir olduğum laflardan biridir " burası benim oğlumun evi" kv lerin çoğu bunu söyluyor burada birçok kişi yazıyor bunu kv bana böyle dedi diye. Kaldı ki biz o evi eşimle birlikte kurduk.Nisan ayı eşiminde benimde prim ayımızda ikimizde 3 maaş ikramiye + maaş almıştık. mayıs başında da nikamızı yaptık zaten. Yani bende çalışıyordum ve bütün kazancımı birikimimi herşeyimi koydum ortaya.Hoş evkızı olsam bile o evin tüm eşyasını oğlu almış olsa bile burası benim oğlumun evi defol git bu evden diyemez bana.Dedi de ne oldu kendi gitti bir daha ASLA bu kapıdan giremez.
Canm zaten alma evine cok buyuk bi saygszlik bu.bunu affedersen bidaha ki sefere dovmeye kalkar bu kadin

Ben bana şu alındı bu alınmadı diye bir yorum yapmayacağım.

bir erkek evladım var.

ölmez sağ kalırsam inşallah gücüm yettiğince hem oğlum hem gelinim için mümkün olan her şeyi yapmaya çalışacağım Allah ın izniyle. ve bu benim analık babalık vazifem diyorum ben.

Ben şuna katılmıyorum. Kimse şunu bunu almak yapmak zorunda değil diye bir şey yok.
sadece doğurup büyütmekle bitmiyor ana baba olmak. evet bence yapılmalı.
ne verirsen olu alırsın...niyetin temiz olsun yeter ki. ben buna çok inanıyorum.
Kesinlikkkkleeee katiliyorum anne baba ne demek sadece dogurmak degil gelecegini hazirlamak evini kurmak.allah izin verirse en guzel sekilde evlendririm kizimi.sahsen ben evladima bisey yapmadan duramam.

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
herşeyi eşimle yapmıştık evet
hatta eşim benle evlenecek diye
6 ay boyunca tavır alıp eşimi bile aramayan sormayan bir ailesi vardı
hatta ve hatta yapamayacaksın geri geleceksin diyen bir aileydi

6 ay sonra hersey unutuldu onlar sürekli biz çok iyi fedakar aileyiz size cok destek olduk dıye kendılerınden bahsetmeye başladılar , işte bu zaman eşimle aramızda sorunlar oluştu.

Kesinlikkkkleeee katiliyorum anne baba ne demek sadece dogurmak degil gelecegini hazirlamak evini kurmak.allah izin verirse en guzel sekilde evlendririm kizimi.sahsen ben evladima bisey yapmadan duramam.

Kesinlikle öyle.
herkes gücünün yettiğince evlatlarına kol kanat germeli.

bir de gençlerde şu var. kimsenin bir şeyine ihtiyacımız yok, kendimiz yaparız
onlarda hiç bir şeyimize karışamazlar müdahale edemezler.

Böyle saçmalık mı olur yahu !

elbette ana babadır yapacaklar yapmak zorundalar. heee yapmak istemeyen ailelerde oluyor ona birşey diyemem

ama iki insan eğer kendi kararlarını verme yetilerine sahip değiller ise, ayarı tutturamıyorlar ise,
lütfen evlenmesinler.

Kaynanam kayınpederim evime herşeyime çok karışıyor.... Ya bir geçin bunları.
Siz müsaade ediyorsunuz ki onlarda rahatça evinizin içine her konunuza rahatça sızabiliyorlar.

İşte o ince çizgiyi yakalayabilmekte marifet.

Bizimkiler hiçbirşey almadı. Öyle bir beklentim olmadığı için hiç gocunmadım. Biz onlara epey yardım ettik üstüne. Bunlara hiç gocunmadım ama evime gelirken bütün arkadaşlarım hediye alırken onlar hediye bile almadı ona çok sinir oldum. İnsan bi ev hediyesi almaz mı ya!!
Bence evlenmeye karar vermiş iki yetişkin kimseden birşey istememeli, beklememeli. Ama bir ev hediyesi almaz mı insan oğluna. :63::KK12::halay:
benim kv bize ilk geldiğinde;
ben mutfakta iken yanıma geldi
dream cığım bunu size aldım dedi

ben de ne acaba dedim bir açtık kagıda sarılmış çünkü

bi baktım bir paket kuru kahveci Mehmet efendi:KK70:

34 Yasındaydım hayatımın en büyük şokunu o an yaşamıştım , hala da o anki mimiklerim ,tepkim ,donup kalmam aklıma gelir asla da unutamam :KK70:

ben de ne acaba dedim bir açtık lagıda sarılmış çünkü

34 Yasındaydım hayatımın en büyük şokunu o an yaşamıştım , hala da o anki mimiklerim tepkim donup kalmam aklıma gelir asla da unutamam :KK70:

40 yıllık hatır mı istemeye geldi acaba :KK48:

40 yıllık hatır mı istemeye geldi acaba :KK48:
valla bilemiyorum
canımı sıkan tek şey
onca yapmadığı şeye rağmen , hala aramız çok iyi gibi görünmesi

kadında öyle bir hipnoz etkisi var ki
beni bile alanına alıyor.

diyeceğim o ki, yapmadığı hersey unutuldu gitti ve şuanda çok iyi aileler çok seviyorlar bizi.

Canm zaten alma evine cok buyuk bi saygszlik bu.bunu affedersen bidaha ki sefere dovmeye kalkar bu kadin
Zaten o akşamda üstüme yürüdü dövmek için.Sezeryanla doğum yapmışım birde dayak yiyecem kadından.Tabii bişey yapamadı,yapamazdıda. Ben o ameliyatlı halimle bile onu yere sererimde keşke vursaydı da bir güzel polise şikayet etseydim ve asla şikayetimi geri çekmezdim.

Bizde de toplasan 5 bin harcamamislardir kaynanamlar(maddi durumlari yoktu)..esimin kendi emegi hersey ama kaynanam inkar etmez biz yardim edemedik herseyini oglum kendi aldi der hakkini yemeyim simdi..ama iyi ki oyle olmus diyorum kimseye ne minnetimiz var ne de kimsenin bize karismasina izin veriyoruz

Biz geleneksel insanlarız.. Kız tarafının yapması gerekenleri ailem yaptı. Diğer kalanları da eşimin ailesi.
Kimse bişeyler yaptı diye hayatımıza müdahil olma hakkına sahip değil. Asla olamaz da..
Yapmasalardı da tersi mümkün değildi. Kardeşim var misalen, onun düğününe misafir gibi gidemem ki ben.. Yani anlayışımıza ters..
Ha cebinde 5bin vardır, o kadarlık yardım edersin. Ha 300 tl vardır onla yardım edersin. Hiç yoktur manevi olarak destek olursun ama bişeyler yaparsın.. Ama el gibi davetiyeyle gelme fikri bana pek hoş gelmiyor..

malesef hepsini yaşadım ve olduğu gibi anlattım...Evindeki koltuk takımını yenilemiş bi de bana diyor sizin için yaptık vs yani değerinizi bilin..
en çok hangisine şaşırdınkv ye mi nişanlıya mı?
Al birini vur ötekine..tam olarak anasının oğlu.,oğlunun anası kıvamında devam etmişler..rabbim annesi gibi yüzsüz oğlu gibi vefasızlardan korusun

Zaten o akşamda üstüme yürüdü dövmek için.Sezeryanla doğum yapmışım birde dayak yiyecem kadından.Tabii bişey yapamadı,yapamazdıda. Ben o ameliyatlı halimle bile onu yere sererimde keşke vursaydı da bir güzel polise şikayet etseydim ve asla şikayetimi geri çekmezdim.
Allah islah etsin bu tur varliklari insan bile diyemiyorum

ben de ne acaba dedim bir açtık kagıda sarılmış çünkü

34 Yasındaydım hayatımın en büyük şokunu o an yaşamıştım , hala da o anki mimiklerim ,tepkim ,donup kalmam aklıma gelir asla da unutamam :KK70:

benimki sürekli başkalarını eleştirir birde benim yanımda yol yordam bilmez diye. yol yordam bilmemezlikle suçladığı herkesin yaptıklarını da yapar. o şunu yapmış ne ayıp der kendisi de yapar. ben önceleri sinir oluyordum, şimdi sohbeti uzatıyorum onu gaza getiriyorum ne biçim arkadaşların var senin gibi biri onlarla nasıl arkadaş olmuş hayret diye. sonrada eşimle konuşup geyiğini yapıyoruz. kaç yaşında insanlar bu yaştan sonra değiştiremem ki. bari uyum sağlayayım.

benimki sürekli başkalarını eleştirir birde benim yanımda yol yordam bilmez diye. yol yordam bilmemezlikle suçladığı herkesin yaptıklarını da yapar. o şunu yapmış ne ayıp der kendisi de yapar. ben önceleri sinir oluyordum, şimdi sohbeti uzatıyorum onu gaza getiriyorum ne biçim arkadaşların var senin gibi biri onlarla nasıl arkadaş olmuş hayret diye. sonrada eşimle konuşup geyiğini yapıyoruz. kaç yaşında insanlar bu yaştan sonra değiştiremem ki. bari uyum sağlayayım.
ben de bu fikre geç de olsa sahip oldum
artık dalgaya alıyorum

aynen dediğin gibi başka aileleri eleştiriyor
halbuki kendisi de onlar gibi

ben eskıden acık acık konuşurdum
anne sen de böylesin derdim
karsı karsıya cok geldım ben kv ile
ama bir şekilde hep yan çizdi :)

ben de şuanda onaylıyorum
he he diyorum geçiyorum.

kınada avucumun içine konan çeyrek altını eşimle aldık verdik önceden. düğünde ne takılır vs hiç konuşmadık. babam herkes gücünün yettiğince destek olur dedi sakın bunun lafını yapma dedi bana. düğünde bir baktım 1 çeyrek bana 1 çeyrek eşime taktılar. Önceden de alıp verdiği bir pike takımı var. Ben hiç sorun etmedim lafını yapmadım, ailemde ne aldılar ne verdiler hiç sormadılar. Biz eşimle zaten borçlarımız varken evlendik. Benim arabamı satıp düğün yaptık. Yetemediğimiz yerde babam destek oldu. Öyle yani, daha evime gelmediler küs olduklarından değil de kp uzun yola gelemez yaşlı ve hasta. Bunlar eşimle aramızda hiç sorun olmadı çünkü ben sorun etmedim. Mutluyum şükür

İğneden daha fazla yaptı ama kalkıp da her şeye karışma hakkı olmadı. O biraz karakter yapısı ve sizin vereceğiniz yüz ile alakalıdır.

Kp beyaz eşyalara yardım etti. Kv 1-2 nevresim, battaniye gibi şeyler yaptı. Ama kalkıp da eşyama karışmaz..

Çocukları evlenirken yapmak isteyen yapar çok abartmamak lazım..
Her şeyi siz kendiniz yapın ne olacak ki?

Aaa aşk olsun bir iğne görmedim olur mu hiç. Evime eski sehpa eski hali ve eski bardaklarindan falan verdi :KK11: Allah muhtaç etmesin böylelerine.oğluna verdiği değer bu kadarmış işte. Çok şükür ki muhtaç değilim onun verdiklerine güzel de bir mesleğim var.ama verdiklerini saklıyorum tayinim çıktığında götürüp koycam kapısına. Zamanında ses cikaramamistim tatsizlik olmasın diye

Back
X